Chasing ​Nikki – Nikki nyomában (Chase Walker 1.) 166 csillagozás

Lacey Weatherford: Chasing Nikki – Nikki nyomában

Chase ​Walker régebben rendes srác volt – megnyerő, sportos, fényes jövő várt rá. De az életét sújtó tragédia után mélységesen elkeseredik. Az alkohol és a kábítószer fogságában fel sem tűnik neki, hogy eltékozolja az ifjúságát, mígnem egy nap letartóztatják. Chase anyja nem bírja tovább nézni, ahogy a fia tönkreteszi az életét, így vidékre költöznek nyugdíjas katona nagyapjához.
Chase egyáltalán nem örül az új helyzetnek, míg össze nem ismerkedik Nikkivel, a helyes pomponlánnyal, aki rá sem néz a magafajta rögbijátékosokra. Chase azonban nem az a típus, aki megfutamodik a kihívások elől, és elhatározza, hogy meghódítja Nikkit. Hamar rájön, micsoda mélységek rejlenek a csinos pofi mögött. Nikki balzsam a meggyötört lelkének. De amikor a lány életét is tragédia sújtja, Chase egyszeriben a végső megpróbáltatás előtt találja magát.
Bízhat Nikkiben, és mindabban, amit tőle tanult? És ez elégnek fog bizonyulni?
Egy tragédia megváltoztatja az életedet. Kettő… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2012

Tagok ajánlása: 16 éves kortól

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2015
272 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632459882 · Fordította: Papolczy Péter

Enciklopédia 2

Szereplők népszerűség szerint

Chase Walker · Nikki Wagner


Kedvencelte 7

Most olvassa 9

Várólistára tette 90

Kívánságlistára tette 57

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

deen>!
Lacey Weatherford: Chasing Nikki – Nikki nyomában

Ez az a könyv, amit nem szívesen értékelek. Mert az egész úgy kiábrándító, ahogy van. Kezdve a borzalmas borítótól, a teljesen összecsapott cselekményen át, a szörnyű végig, majd a fogvégről odavetett, fél oldalnyi epilógusig. Chase a rosszfiú. Miért is? Elvesztette az édesapját, ezért elkezdte két végéről égetni a gyertyát, ivott és füvezett. Ennyi. Ettől még nem lesz valaki rosszfiú, vagy éppen nekem van erről más elképzelésem. Pszichológus helyett jött a költözés a nagyszülőkhöz egy tanyára, ahol az állítólagosan nagyon szigorú nagyapa majd kezelésbe veszi a gyereket. Hát…. nekem a szigorúságról is más fogalmaim vannak. Jön az elérhetetlen csini pomponlány, akit persze meg kell hódítani minden áron. Nikki, aki tartogatja magát az igazinak, de Chase-t már az első percben berángatja az ágyába. Ezt inkább nem is kommentálom. Hirtelen minden szép és jó lesz, ülünk egy rózsaszín felhőn, ahonnan óhatatlanul nagyot lehet zuhanni. Jött is a zuhanás, ami hatásvadász volt, és értelmetlen, majd a villámgyors lezárás, amiben szépfiúnk, már nem is olyan rossz, spoiler. Az epilógus pedig egy vicc volt. De legalább rövid volt.

Mrs_Curran_Lennart P>!
Lacey Weatherford: Chasing Nikki – Nikki nyomában

Tudtam mi lesz a vége, úgyhogy nem nagyon volt kedvem haladni a történettel. A filmeknél is amikor túl rózsaszínű minden, tudjuk, hogy valami szörnyűség fog történni. Egyszer olvasható történet szomorú befejezéssel. Semmi extra vagy különleges. A borító pedig rémes.

4 hozzászólás
MissFortune>!
Lacey Weatherford: Chasing Nikki – Nikki nyomában

Annyira nem gondolom rossznak, mint amilyen értékeléseket kap. Tény, hogy összecsapott, nem történik túl izgalmas dolog, de egy szép szerelmi történetet mond el. Nikki kihúzta Chase-t a gödörből, újra talpra tudott állni az édesapja halála után. Chase szövege vicces volt, szerettem ahogy próbálja Nikkit meghódítani. Nikki tipikus lányszereplő, nem hagyta magát eleinte elcsábítani. Ezután pedig ott voltak a hangulatingadozásai, egyszer nagyon akarta szegény fiút utána meg nem. Kissé játszadozásnak érződött.
Annyira jó tanyasi hangulatot éreztem néha, nagyon tetszett. Ilyet még szívesen olvasnék:)
A végével sikerült meglepnie az írónak. Ezzel nem vagyok kibékülve, de így szőtte bele Lacey Weatherford a saját élményeit.
Ez a borító pedig olyan szinten förtelmes, hogy direkt egy kihívás miatt olvastam el, aminek egyik pontja a ronda borító. Nem tudom,mégis hol találtak egy ilyen mafla fiúkát… xD

Hópárduc P>!
Lacey Weatherford: Chasing Nikki – Nikki nyomában

Nem ilyen végére számítottam az biztos….
Érthető, hogy miért is nem volt folytatása a könyvnek.
Szomorú történet, kicsit gyerekesen feldolgozva. Pedig alapjában véve nem lenne rossz.
A könyv férfi szemszögből íródott. Néhol bugyuta volt, gyerekes. Főleg Chase viselkedése.
Helyenként cammogott a történet, olykor hirtelen sokkal több idő telt el. Az epilógusnak sok értelme nem volt. Talán nem is lezárásnak szánták.

2 hozzászólás
ßißi>!
Lacey Weatherford: Chasing Nikki – Nikki nyomában

Sokkal visszafogottabban fogok fogalmazni, mint terveztem, ugyanis a vége annyira letaglózott, hogy nincs szívem olyan durván nekiesni ennek a könyvnek.
Már az első 5 oldalnál éreztem, hogy ez most nem lesz egy kedvenc könyv, amit épp a kezemben tartok. Még az elején azt sem tudtam eldönteni, hogy akkor most egy fiú, vagy lány szemszögből olvasok, mivel Chase annyit hisztizett, hogy tényleg nem tudtam volna megmondani..
Olvastam értékeléseket, és én is ugyanazt tudom elmondani. Nagyon gyors. Az írónő mindenen eszméletlen gyorsan túllép, mintha folyton sietett volna valahova írás közben, de azért közben megírt egy fejezetet..
Chase meglátja Nikkit, rögtön érzi, hogy ő más, mint a többi lány, váltanak kb két szót, Chase elhívja randira, mire a lány kéregeti magát, hogy jaaj nem, ő rögbi játékossal soha többet, de azért belemegy, miután még kétszer megkéri drága Chaseünk.
Aztán ott van a piknikezésük. Én ilyen gyors piknikezést még nem láttam. Pokróc le, egy gyors evés, még a csaj szerintem le sem nyelte a kaját, már megy a csókolózás. Utána egy kis 'jaj én még nem vagyok felkészülve' mire jön a válasz 'akkor jobb lesz ha abbahagyjuk' erre fél percre fél mondatra rá folytatják ott ahol abbahagyták. És ezt vagy 3x eljátszották. Utána gyorsan go haza. Ja, egyébként jó, hogy szoktatok beszélgetni!
Az meg a másik. Konkrétan semmi kommunikáció a két főhősünk között. Folyton csak a smárolás. Nem is értem, miért is szerettek egymásba?!
Aztán még ott van a Greges ügy, anyukának az új partnere. Tök normális fickó, rendes, udvarias, láthatólag az anyja jól érzi magát vele, de azért utálni kell, mert miért is ne?! Szerintem Lacey valakit nagyon megakart utáltatni velünk, mert a Nagyapát is olyannak írta le, mielőtt megismertük volna, hogy ő a nagy gonosz Nagyapa, aki vélhetőleg mindenkivel goromba, aztán kiderül, hogy semmi ilyesmiről szó sincs, de azért Chase konkrétan meg akar halni, mikor hozzájuk kell költözni, mert, hogy 'Úristen, az öreggel kell élnem.'

És akkor a vége.
Megmondom őszintén, én hülye barom miután megkaptam decemberben, belelolvastam a végébe. Hát nem kellett volna. Akkora spoilert olvastam el, hogy így már nem volt kedvem az egészhez. spoiler
Egyedül az utolsó 30 oldal miatt kapta meg a 3*-ot, egyébként csak kettőt adtam volna. Azt nem siette el az írónő. Végig így kellett volna írnia, de csak a végére sikerült.
Ha nem forgattam volna a szemeimet olyan sokszor (tehát tetszett volna) az elején, és megkedveltem volna a szereplőket, akkor szerintem sikerült volna az elpityeredés a végére. De hát..jó volna, ha nem volna ott az a sok volna. De sajnos ott van.

4 hozzászólás
Paulina_Sándorné P>!
Lacey Weatherford: Chasing Nikki – Nikki nyomában

Nem gondoltam volna, hogy ez lesz a történet vége. Chase eleinte nekem sem volt szimpatikus, mint Nikki-nek. De aztán megkedveltem. A fájdalom, a gyász nem jó dolgokat hozott ki belőle. Imádtam, ahogy Nikki-t próbálta megszerezni. Nikki aranyos lány volt, tetszett, hogy nem adta be elsőre a derekát. Mind a kettőjük aranyos volt az anyukája, bírtam őket. spoiler Bár az epilógus egy kicsit segített, de Chase-ről többet is írthatott volna.

Misscupcakedoll>!
Lacey Weatherford: Chasing Nikki – Nikki nyomában

5 éve halogattam ennek a könyvnek az elolvasását. Impulzus vásárlás volt annó egy leértékelésen.
Nagyon giccses csúnya a borítója és kicsit féltem is tőle, hogy ez is egy gagyi semmit mondó romantikus regény lesz az értékelések alapján.
Hát őszintén nekem nagyon tetszett a hibáival együtt is. Csodaszép a történet annak ellenére, hogy nem a happy end tipikus romantikus boldogok lesznek és minden szép, illetve a vége házasság vagy lánykérés.
Ez a könyv keserédes, ugyanakkor nagyon nehéz témákat dolgoz fel ,mint a halál,a gyász és a drogok. Kicsit le van egyszerűsítve, de én nagyon sajnálom, hogy a többi része nem jelenik meg itthon. Azért annyira nincs rosszul megírva, hogy csak 70% -ot kapjon részemről többet érdemel.

molybaba>!
Lacey Weatherford: Chasing Nikki – Nikki nyomában

Minden klappolt, jó sztori, remek szereplők … és mégis, miután letettem, nem hozott lázba, hogy újra a kezembe vegyem. Ilyen még sosem volt. Remélem, egy jobb hangulatomban nemsokára újra kézbe veszem.

zia P>!
Lacey Weatherford: Chasing Nikki – Nikki nyomában

Pozitív csalódás volt számomra ez a könyv, mert a százalékos értékelés alapján sokkal rosszabbra számítottam.
Olvastam én már ennél sokkal kevésbé tetsző vörös pöttyös könyvet is. Persze gyors volt az egész, amilyen iramban történtek az események, de ez a könyv rövidségének a hibája. Szerintem ez egy olyan könyv, ami elbírt volna még 100-150 oldalt, tekintve, hogy a történésekből mit ki lehetett volna hozni.
Azt nem igazán értem, hogy mi szükség volt a második tragédiára. Az írónő tesztelni akarta a szereplőjét, hogy mennyi az, amit még egy ember elbír? De, ha már így volt, kellett volna az a plusz oldalszám, amit már az előbb is említettem, hogy ne ilyen hirtelen legyen vége.
Ettől függetlenül nálam öt csillag, és kíváncsi vagyok a folytatásokra.
A borítóról pedig vagy jót vagy semmit, ezért maradok a semminél.

Detty77 >!
Lacey Weatherford: Chasing Nikki – Nikki nyomában

Egy könnyed szerelmi történetre számítottam, de a borító és a fülszöveg ne tévesszen meg senkit, ez a könyv sokkal több és spoiler. Chase lelki vívódása, az édesapja elvesztése, pont a spoiler, majd egy költözés a nagyszülőkhöz, mellyel a fiú élete gyökeresen megváltozik. Találkozik Nikkivel, aki nem ugrik azonnal a jóképű fiú ágyába, sőt.. még egy igazi spoiler. Az első néhány tíz oldal után azt hittem, egy klisés rossz fiú és szolid lány spoiler, de ez nem így történt. Mindkét főszereplőt nagyon megkedveltem, drukkoltam, hogy boldogok legyenek, majd spoiler. off. Az spoiler nagyon örültem, így emiatt és azért, hogy Chase spoiler nagyon szeretném olvasni a folytatást is.Le a kalappal Chase nagypapája előtt (is). Nagyon tetszett!!!


Népszerű idézetek

Könyvmolyképző KU>!

Az arca rózsaszínbe borult, és ekkor már tudtam, van nála esélyem. Nem hagyom őt hidegen, és idővel kifárasztom. Nagyot nyelt, rám meredt, majd fújtatva elvonult.
Vigyorogtam, ahogy távozott. A Nikki nyomában hadművelet ezennel megkezdődött.

Könyvmolyképző KU>!

Jött az alkalom, én meg kapva kaptam rajta, alkoholba és drogokba fojtottam a bánatomat. Nem számított, hogy helytelen, valahogy menekülnöm kellett, nem akartam tudni semmiről – módot kerestem, hogy ne akarjak okádni életem minden ébren töltött percében.

Könyvmolyképző KU>!

Egyszer, ha majd öreg, ősz ember leszel, végignézek rajtad és mesés életeden, és azt mondom: „Nem megmondtam? Tudtam, hogy világszenzáció leszel!” És akkor majd igazat kell, hogy adj nekem, kénytelen leszel beismerni, hogy tényleg megmondtam, ugye?

Misscupcakedoll>!

Néha sok minden kiderül,ha különböző szemszögekből értékeljük.

111. oldal

Viktória_Erdei P>!

Anya még jobban elmosolyodott, és rám nézett.
– Tényleg? – Eleresztette Nikkit, és gyengéden megszorította a lábamat. – Jó tudni. Ami azt illeti, rólad is. Gondolom, azért is hozott fel megmutatni a panorámát.
Kissé krákogtam, majd elnevettem magam. Nikki még jobban elpirult.
– Ne légy zavarban, Nikki. Meséltem Chase-nek, mennyire kedveltük ezt a helyet az apjával is.
– Ennyit a hangulatról – mordultam fel. – A részletektől kímélj meg, anya.
Elképzelni szüleimet enyelegni nem tartozott a kedvenc időtöltéseim közé.
Nikki megbökött a könyökével.
– Szerintem romantikus. – Nevetgélt. – Vajon a nagyszüleid is csókolóztak idefent?
– Arra mérget vehetsz – vágta rá az anyám, és én még hangosabban tiltakoztam.
– Anya, sikerült végérvényesen tönkretenned számomra a szénapadlást. Soha többé nem leszek képes feljönni ide.

Kapcsolódó szócikkek: Chase Walker · Nikki Wagner
Tami9501>!

Nagy slukkot szívtam a füves cigiből, majd átpasszoltam a mellettem ülő lánynak.

(első mondat)

RVivi P>!

Őszintén: pont leszartam, ki mit gondol rólam. Minek igyekezzek mások kedvében járni, ha tetteimtől függetlenül úgyis kialakítják rólam a véleményüket?

91. oldal

Anne_White>!

Nem láttam mások fájdalmát, mert túlságosan lekötött, hogy az önsajnálatban dagonyázzak.

Anne_White>!

El kell kezdened meglátnod a jót saját magadban. Mert ott van. Szerintem senki nem olyan kritikus veled szemben, mint te magad.


Hasonló könyvek címkék alapján

Jennifer Lynn Barnes: Az örökség ára
John Green: Alaska nyomában
Julie Buxbaum: Három dolgot mondj
Jennifer Niven: Veled minden hely ragyogó
Kasie West: Szerelem karnyújtásnyira
Amy Harmon: Arctalan szerelem
Jenny B. Jones: Tiéd leszek!
John Green: Csillagainkban a hiba
Gayle Forman: Ha maradnék
Erin Watt: Megtört herceg