Mint ​a mennyországban (Sweetlandi történetek 2.) 20 csillagozás

Lacey Baker: Mint a mennyországban

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Preston ​Cantrell sikeres védőügyvéd Baltimore-ban. A charme-os nőcsábász nagyanyja halála után visszatér a szülővárosába, hogy testvéreivel együtt gondjaiba vegye az örökséget: Cocót, a játékos labradorkölyköt és a családi panziót, amelyet közös erővel szeretnének a város legjobb vendégváró helyévé varázsolni. Preston azonban nem akar változtatni az életén, visszamenne a nagyvárosba, jól menő praxisához, ám egy nap, amikor éppen ajtót nyit, a karjába zuhan egy fiatal nő. Ettől a perctől fogva a férfi megszokott élete kifordul a négy sarkából. Ahogy a bájos nőé is. Heaven Montgomery egy szörnyű trauma után érkezik a kisvárosba, régi életétől, szorongató családi kötelékeitől szabadulna. A fenyegető múlt azonban itt is utoléri, nemcsak az ő sorsát, de a körötte élők mindennapjait is felforgatva.
A Hazatérés című regény után itt az újabb kötet, amely a hat testvér közül Preston Cantrell életének sorsfordító pillanatait örökíti meg. Egy regény, amely szívhezszólóan mesél az… (tovább)

Eredeti mű: Lacey Baker: Just Like Heaven

Eredeti megjelenés éve: 2013

>!
General Press, Budapest, 2015
376 oldal · ISBN: 9789636437817 · Fordította: Danyi Andrea
>!
General Press, Budapest, 2015
376 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789636437572 · Fordította: Danyi Andrea

Kedvencelte 2

Most olvassa 1

Várólistára tette 16

Kívánságlistára tette 13


Kiemelt értékelések

>!
turanett P
Lacey Baker: Mint a mennyországban

Könnyed nyári történet, rengetek cuki kiskutyával. Ebben a részben főleg Coco birtokolta főszerepet, de a többi apró négylábú is kisebb jelenlétükkel is bearanyozták a könyvet.
Persze a fő szál Preston és Heaven kapcsolata volt. Két eltérő ember egymásra találása egy kutya révén. Kedves történet, csak ajánlani tudom, egy ilyen borongós napon.

>!
Veronika713
Lacey Baker: Mint a mennyországban

Ahogy az első rész, ez is nagyon tetszett. Azonban a történet sémája -apróbb változtatásokkal- ugyanaz, mint a másiknál. Azért sem kapott több csillagot, mert valahogy nem tudtam magam Heaven helyébe képzelni. Érthetetlen, hogy egy 32 éves nő ennyire önállótlan tudjon lenni. Bár első sorból nézhettem végig ezt az életben. Valószínűleg ezért is volt nehezebben szerethető számomra Nikkinél.
A helyszín, az élmények és a Cantrell család egész jól tudta ellensúlyozni ezt.
Ami nagyon hiányzott, az Nikki és Quinn életének részletes folytatása.
Mindentől függetlenül, nagyon édes történet és még inkább vonzóbbá teszi a kisvárosi létet.

>!
sophiaa
Lacey Baker: Mint a mennyországban

Kellemes történet volt :) egy nap alatt kivégeztem, Cocot imádtam benne egy imádni való rosszcsont kutya volt♥ nagyon megkedveltem Savannahat, remélem neki is lesz külön könyve :D remélem jól írtam a nevét :D

>!
dsmiley
Lacey Baker: Mint a mennyországban

Nagyon szerettem ezt a történetet. Igaz, néhol voltak hibái, de ezektől függetlenül imádtam. Heaven nekem amolyan „lány a szomszédból” típusnak tűnt és szerettem is őt ezért.
Üdítő olvasmány volt, amely a családról szól, mégpedig nem is akármilyenről: hat testvér, illetve egy kisváros, ahol mindenki ismer mindenkit, azaz pontosan egy olyan hely, ahol én mindig is lakni szerettem volna. Na és persze sok-sok kutyus :)
Az író stílusa és humora nekem nagyon bejött, voltak jelenetek, ahol nagyokat kacagtam.
A Hazatérés című regényt nem olvastam, de ennek ellenére teljesen érthető volt a történet.
Remélem, a jövőben még több ilyen szép történethez lesz szerencsém :)

>!
Szerafina
Lacey Baker: Mint a mennyországban

Jobban tetszett, mint az első, bár a forgatókönyv hasonló.
Sok ilyen könyv van még, ahol az önmagát megtalálni akaró lány találkozik az örök agglegénnyel és szerelem lesz. Azokhoz képest nem nyújtott újat.
Quinn, Parker és Preston személyiségei nagyon egyformák. Ezeket mindig csak mások megállapításaiban olvashatjuk (az ikrek melyike a jobb v rosszabb, Quinn a követendő példa), de a tényleges cselekvéseknél nem érződik.
Az előző kötet után kicsit vártam, hogy Quinn és Nikki közötti összetartásról is „hírt” kapunk. Pl 1-1 érintés, cinkos mosoly, vagy bármi, hogy mennyire odáig vannak egymásért, de nem.
Meg volt még 1-2 apróság, amit nem értettem, ami miatt úgy éreztem, megíródott a könyv egyhuzamban, de egyes részletek nekem szemet ütöttek. (Pl Mi volt Heaven-nek az a fojtogatós rémülete? Nem derül ki?)
Ezek kukacoskodásnak tűnhetnek, de összességében egy kellemes, könnyed olvasmány.

>!
Ariadne
Lacey Baker: Mint a mennyországban

Elmondhatom, hogy a Hazatérés című kötet után felüdülés volt a Sweetlandi történetek sorozat második részét, a Mint a mennyországbant olvasni. Ez a kötet Preston és Heaven történetét meséli el, egy sokkal erőteljesebb, kidolgozottabb, kiforrottabb kiadásban. Határozottan érzem, hogy a Hazatérés olyan volt az írónőnek, mint egy edzés az igazi kihívás előtt. Egy bevezető volt kisebb bukkanókkal, nehézségekkel, amik valószínűleg arra sarkallják a legtöbb olvasót, hogy ne folytassa a sorozatot, de én azon a véleményen vagyok, hogy megéri.
Aki szereti a romantikus történeteket, amik boncolgatják az élet nagy kéréseit, az bátran vágjon bele. Találkozhatunk a gyász feldolgozásának különböző módjaival, hogy mivel kell egy embernek megbirkóznia ha rájön, hogy az élete fenekestül felfordult, vagy éppen ha valami történik az életében és úgy érzi, hogy kihúzták a lába alól a talajt. Ráadásul ez megspékelve tengernyi, aranyos kiskutyás jelenettel, ami felmelegíti az ember szívét.

Bővebben és kicsit spoileresen itt: http://ariadneolvasmanyai.blogspot.com/2015/06/lacey-ba…

>!
vklara
Lacey Baker: Mint a mennyországban

Édes, bájos, bús-borongós mese önmagunk megismeréséről. Na meg arról, hogy szerelem nélkül lehet élni, de minek?
A Cantrell fiúk akkora marhák, hogy csak na. Jó pasik, okosak, szeretni is tudnak, csak nem mernek, és legfőképp tagadják mindenki, de főleg önmaguk elől.
Heaven pont ellentéte a szókimondó tűzrőlpattant Nikkinek.
Ő visszahúzódó, félős, nagyjából semennyire nincs tisztában önmagával, azon kívül, hogy fel kell fedeznie egy komoly gyógyszert, és szereznie kell egy kiskutyát. Eleinte kissé idegesítő a bizonytalansága és bizalmatlansága, de gyorsan magára talál.
A kiskutya örökbefogadás zökkenőmentesen lezajlott, a bonyodalmak ez után kezdődtek. Becsöppent a Cantrell família ölelő, olykor fojtogató szeretetébe, mindent tudni akarásába, emellett Savannah kivételével hihetetlen empátiába. Vicces, szomorkás, gondolkodtató jelenetek sorjáznak egymás után, megspékelve az imádni való kutyakölykökkel, és iszonyatos mennyiségű limonádéval, meg rák hegyekkel.
Lehet én is elköltözöm Sweetlandbe.
Csak akad ott még néhány jóravaló, szerethető pasi.
Kutyám már van hozzá.


Népszerű idézetek

>!
krisztin1 P

– Összetörted a motoromat?! – ordította a fivére, amint sántikálva körüljárta és megtapogatta a kétkerekűt.
Úgy beszélt róla, mint egy élőlényről, amely talán még vérzik is valahol az ütközés miatt.
– Nincs vele semmi baj. Nem tört össze – felelte Preston feszülten.
– Ezt nem tudhatod – vágott vissza Parker. – És ha nem indul el? Lehet, hogy valami kár keletkezett.
– A motorban vagy Prestonban? – kérdezte Quinn.

>!
dsmiley

– Parkernek az az eszement ötlete támadt, hogy én ne menjek veled – közölte a férfi. – De mielőtt még bármint is mondanál… előbb töröld le a nyálat a szád sarkából, és hessegesd el a fejedben kavargó mocskos gondolatokat a kishúgomról! És leszögezem, hogy igenis veled megyek! Ne próbálj megakadályozni ebben, különben lelőlek!

>!
dsmiley

– Egy nővel párkapcsolatban élni olyan, mint egy kert gondozása – jegyezte meg Mr. Sylvester.
(…)
– Mindennap törődni kell velük. Egyetlen nap nem telhet el úgy, hogy ne locsolnád meg a virágokat, és ne beszélnél hozzájuk. Így tudnak csak igazán jól nőni és fejlődni. Ugyanezt várja az ember a nőkkel való kapcsolattól is: hogy alakuljon és fejlődjön. Senkinek sem jó az állóvíz – folytatta az idős úr.

>!
Veronika713

– A napsütésnek köszönhető – fordult felé az öreg, és ahogy összetörte a rák egyik felét, a darabok Quinn felé repültek. – A nap, a víz és a tengeri levegő mind kitisztítják az elmét, és az ember végre észreveszi a lényeges dolgokat. Amiből a nagyvárosban semmit sem érthet meg, a toronyházak között abban a nagy zajban. Az ember ott a saját gondolatait sem hallja.

>!
Veronika713

Ne csináld ezt, ne csináld azt, Heaven! Ne légy önmagad, ne keresd a kalandot, ne légy bátor, sőt független se! Mert azt nem tűrhetik!

79. oldal


A sorozat következő kötete

Sweetlandi történetek sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Linda Francis Lee: Emily és Einstein
Lucy Dillon: Elveszett kutyák, magányos szívek
Nicholas Sparks: Válaszúton
L. M. Montgomery: Anne otthonra talál
J. L. Armentrout: Origin
Colleen Hoover: Losing Hope – Reményvesztett
Bleeding Bride: A téboly kertje
A. O. Esther: Megbocsátás
Kimberley Freeman: Vadvirágok lányai
Lakatos Levente: Feltörő ösztönök