Hazatérés (Sweetlandi történetek 1.) 38 csillagozás

Lacey Baker: Hazatérés

Dr. ​Quinn Cantrell, a jóképű és sikeres orvos szomorú apropóból tér vissza az álmos kisvárosba, ahol született: meghalt a nagymamája. A férfit és öt testvérét messzire sodorta egymástól az élet és a családi tragédiák, most azonban együtt kell megbirkózniuk nagyanyjuk hagyatékával: a panzióval, egy alomnyi kiskutyával és a tetemes tartozással. A testvérek vérmérsékletüktől függően más-más érzésekkel fogadják a nem kívánt örökséget – Quinn kelletlenül veszi tudomásul, hogy egy időre fel kell függesztenie nagyvárosi életét, hogy kibogozza a szálakat: nem csupán a tartozás okát, hanem saját, borongós múltja kísértő emlékeit is. Nikki Brockington, a panzió megbízott vezetője gyerekkorában reménytelenül szerelmes volt a férfiba. Most, hogy annyi idő után újra látja, ismét feléled benne az érzés, ám igyekszik elhessegetni azt. Nem szeretne újabb csalódást átélni, és a szerelem egyébként sem fér az ő kényelmes és érzelmileg biztonságos életébe. De vajon parancsolhat a szívének? És milyen… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2013

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Írisz könyvek

>!
General Press, Budapest, 2014
390 oldal · ISBN: 9789636436445 · Fordította: Burai Petra
>!
General Press, Budapest, 2014
390 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789636435561 · Fordította: Burai Petra

Enciklopédia 1


Kedvencelte 3

Most olvassa 3

Várólistára tette 36

Kívánságlistára tette 24

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

eSsZ P>!
Lacey Baker: Hazatérés

egyáltalán nem értem, hogy mért ilyen alacsony itt ez a százalék.
kapásból tudnék 5olyan könyvnek nevezett valamit mondani, ami bűn rossz és 80 százalék vagy a fölött van az értékelése.

ez az írás egy kellemes, könnyed kis kikapcsolódás. édes cukker kutyusokkal, szerethető szereplőkkel. plusz jó pont, hogy váltott szemszögű és gyönyörű, békés környezetbe helyezte a történetet az írónő.

itt nem kell nagy mélységekbe lemenni, nem kell óriási drámát végig szenvedni, egyszerűen csak elvonja a figyelmedet a mókuskerékről. valljuk be, néha bizony jó kiszakadni a saját életünkből és kicsit belelesni másokéba így könyvön keresztül.

2 hozzászólás
Boszika87>!
Lacey Baker: Hazatérés

Nagyon aranyos kis sorozat:)
Elsőként a középső részt olvastam el, kicsit megfordítottam a sorrendet:P
Tetszett Nikki karaktere:)
Quinn karaktere kicsit messze állt tőlem,de végül őt is megkedveltem:)
Könnyed,vicces családi sorozat :)

turanett P>!
Lacey Baker: Hazatérés

Kedves,aranyos történet. Bár pár helyen egy kicsit laposnak éreztem. De azt meg kell hagyni, hogy van mondanivalója. A szereplők szerethetők és a kutyák nagyon cukik. Ha nem húzta volna mint a rétes tésztát, akkor sokkal elvezhetőbb lett volna.

mokus33>!
Lacey Baker: Hazatérés

Ez nagyon gyermetegre sikeredett, a sok aranyos kutyus sem tudta nekem jól eladni ezt a könyvet :) Túl hosszú volt, sok konfliktus és probléma rettenetesen erőltetett volt, talán nem kellett volna ennyi szálat belekeverni, akkor jobban tetszett volna. A szereplők sem lopták be magukat a szívükbe, a szerelmi jeleneteken inkább szörnyűlködtem, mint meghatódtam. Örülök, hogy vége!

Ariadne>!
Lacey Baker: Hazatérés

Egyelőre még vegyesek az érzéseim. Egyrészt jó maga a történet mondanivalója, másrészt viszont kicsivel több figyelmességgel jobbá lehetett volna tenni ezt a történetet. Na de majd meglátjuk, hogy mire számíthatunk a második kötettől.

Bővebben: http://ariadneolvasmanyai.blogspot.hu/2015/05/lacey-bak…

eleonora_bolkeny>!
Lacey Baker: Hazatérés

Imádnivaló történet. Letehetetlen, csak ajánlani tudom. :)

Katastrófa>!
Lacey Baker: Hazatérés

A könyv eleje még tetszett, de a közepén már unalmas volt és majdnem érthetetlen a két idős nő gonoszkodásának oka(mert megteheti….?) Azért végül felpörögtek az események. A kutyák…aranyosak, persze, de ahogy Carrie Bradshaw mondaná, ez már nnnnnnnynynyááál, -mondom ezt úgy hogy mióta velem van, szerelmetes vagyok a majdnem 5 éves skótjucimba!
Kicsit sok volt a szereplő, a feledékeny bácsit…..elfelejtettem! Teljesen meglepett a felbukkanása a történet vége felé.
Jó volna a sztori, csak az események vannak rosszul eldolgozva…

h_timea>!
Lacey Baker: Hazatérés

A könyv eleje még tetszett is, az a része, mikor a testvérek megjelentek, majd jött az, amit átugortam volna. Úgy kb. 200 oldalt.. A vége felé számomra kezdett jobb lenni, de nem igazán nőtt a szívemhez ez a történet. Talán ezért is tartott olyan sokáig mire kiolvastam. Véleményem szerint, ha rövidebb lett volna a könyv, akkor jobban élveztem volna. A karakterek sem voltak szerethetőek számomra, az ikreken kívül senkit sem sikerült megkedvelnem. Nikkit pedig egyenes utáltam, letudtam volna lökni egy szakadék tetejéről. De mindezek ellenére, kiolvasom a 2. részét is, bízok benne, hogy az sokkal jobban fog tetszeni.

Szerafina P>!
Lacey Baker: Hazatérés

Könnyed olvasmány.
Erős karakterek, személyiségek nincsenek (kivéve Savannah-t).
Bár Quinn-nek komoly érzelmi változásai voltak, annyira nem lettek megjelenítve. Van, akinek elég így, nekem kicsit hiányos maradt.
A kutyusok aranyosak, de jobban is be lehetett volna őket vonni a történetbe.

vklara>!
Lacey Baker: Hazatérés

Van olyan, hogy írói válság. Olyan is létezik, hogy olvasó válság? Szerintem igen, és nagy valószínűséggel mélyen belepottyantam.
Persze, hogy a cuki bánatos kutyaszemek miatt hoztam haza a könyvet. Teli találat a könyvborító. Az első problémám, hogy minimális a kölykök jelenléte.
Persze ha a 6 testvért nézzük, ők is ilyen cuki bánatos szemekkel pisloghatnak a csúnya igazságtalan világra. Mélységesen sértve érzik magukat, hatból öten, hogy nem mindenki nekik dobálja a labdát, és futkározik velük.
Rögtön az első embekutyusunk Quinn doktor, rákkutató, aki mérhetetlen sérelemmel nézelődik a világba. Ennek egyik oka, hogy mért van rák, mért nem találja a gyógymódját.
Folytatódik azzal, hogy most éppen harmadik szerette halt meg emiatt a betegség miatt.
Doktorunk közel 40 éves, 18 éves volt amikor szerelme meghalt gyomorrákban. Nomármost!!! Egészen nyilvánvaló, hogy emiatt még mindig magát ostorozza, és képtelen érzelmileg elköteleződni. Normális az ilyen? Több mint 20 évig szerelmes egy emlékbe? Szoktam dühöngeni, amikor a főhősnők jajmikolnak, nemtudomkáznak.
No de ugyanez pasiban? Még csak az sem jó meghatározás, hogy tejbetök, pipogya, teszetosza.
Nikki viszont olyan szinten szerelmes bele 8 éves korától, hogy mindent benyel tőle. Megoldja a kényes szituációkat, mert probléma megoldó, válságkezelő diplomája van az élhetetlen pasikból tantárgyból. Még szerencse.
Mert amúgy emberkutyakölykünk az említett hibát leszámítva igazán jó ember, jó pasi és nagyon szerethető. Csakhogy mikor végre rájön, hogy mégis világi szerelemre is képes, úgy elcseszi a dolgokat, ahogy az nagykönyvben meg van írva. Ezt viszont már Nikki sem tűri, úgyhogy itt a világ vége.
Azért a bánatos szemű kutyusok jól rejtik titkos, világunkat megrengető terveiket, és ezzel néhány főhős is így áll szerencsére.


Népszerű idézetek

Lora7>!

… Nem örökké kell élni, hanem a lehető legjobban.

138

Lora7>!

A pénzen vett tárgyakat nem hurcolhatod állandóan magaddal. Az marad veled, ami a szívedben van.

235

krisztin1>!

– (…) Elgondolkodtató, hogy mit jelent az embereknek a boldogság.

106. oldal

Kapcsolódó szócikkek: boldogság

A sorozat következő kötete

Sweetlandi történetek sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Colleen Hoover: Slammed – Szívcsapás
Nyrae Dawn: A játszma
Rachel Van Dyken: Egyetlen
Brittainy C. Cherry: Tűzeső
Sherry Gammon: Hihetetlen
Karen White: Köztes idő
Virna DePaul: A rossz testvérrel ágyba bújni
Winter Renshaw: Ui.: Rohadj meg
Tijan: Fallen Crest High