Már ​nem tabu 0 csillagozás

Labrisz: Már nem tabu

Ez ​a könyv elsősorban középiskolai tanároknak szól. Órai ötleteket, képzésre alkalmas feladatot tartalmaz. Beszél az önelfogadásról és a másik elfogadásáról, szülők és gyerekek kapcsolatáról, a melegek, leszbikusok, biszexuálisok és transzneműek történelméről, tartalmazza tanárok, diákok és szülők beszámolóit, irodalomórákra, fakultációkra ajánlott szövegeket, filmeket, jogi összefoglalót és szótárt.

Azon a sajnos még jellemző helyzeten próbál változtatni, hogy sem a heteroszexuális, sem a meleg, leszbikus, biszexuális vagy transznemű fiatalok nem találkoznak melegekkel, csak a velük kapcsolatos előítéletekről hallanak. Az iskolák a maguk módján hozzájárulnak ehhez: a meleg fiatalok közül sokan nem tudják elképzelni, hogy élhetnek diákként és felnőttként kiegyensúlyozott életet, a többiek pedig az előítéleteket és az elhallgatást tanulják meg, és aztán nem tudnak hogyan viszonyulni másokhoz, amikor kiderül, hogy ismerősük, barátjuk, testvérük, rokonuk, főnökük,… (tovább)

>!
140 oldal · puhatáblás · ISBN: 9630098164

Várólistára tette 1

Kívánságlistára tette 1


Hasonló könyvek címkék alapján

Borbáth Árpádné – Győri Éva: Érettségi adattár irodalomból – 9-12 évfolyam
Peter Beck: Akvárium-ABC
Pokorádi Zoltánné: Tudod-e? – Illemtan
Ulrich Emil Duprée: Ho'oponopono
Játssz és tanulj – Első könyvem a hegyvidékről
Kiss Bitay Éva: Tudod-e? – Érdekességek a természet világából
Sarah Whitehead: Hogyan mondják kutyául?
Andor Ágnes – Hős Attila – Kovács Ferenc – Mészáros László – Nagyné Ragó Ágota – Rezsabek Angéla – Teszéri-Rácz Ildikó: Mérlegképes könyvelők továbbképzése 2011
Doug Harman – David Jones: A digitális fotózás alapjai
Kurtán Sándor – Horváth Ákos Zoltán: Műszaki ismeretek (dísznövénykertészet)