Conan, ​a kalóz (Conan 3.) 8 csillagozás

L. Sprague de Camp – Lin Carter: Conan, a kalóz

Kimmériai barbár, zingarai kalózok élén, egy stygiai mágus ellen

Conan kalandozásai során délre sodródik, s egy csapat zingarai martalóc élén kalózkodásra adja a fejét. Kordava egy sötét lebujában ütésváltásba bonyolódik Fekete Zaranóval, egy rettegett kalózvezérrel, s ekkor még nem is sejti, hogy sorsuk egy időre összekapcsolódik.
Conan követi Zarano hajóját a mondákból ismert Névtelen Szigetre, az ősi Valúsia egykori fővárosába, ahol a világ egyik leghatalmasabb varázsszere hever évezredek óta érintetlenül. A gyémántokat Zarano kaparintja meg, ám a hírhedt Kobrakorona Conan birtokába kerül…
Csakhogy erre a koronára a világ leghatalmasabb és leggonoszabb varázslója, a stygiai Toth-Amon is feni a fogát…

Eredeti cím: Conan the Buccaneer

Eredeti megjelenés éve: 1971

>!
Cherubion, Debrecen, 1995
190 oldal · ISBN: 9637841571

Várólistára tette 1

Kívánságlistára tette 3


Kiemelt értékelések

Razor P>!
L. Sprague de Camp – Lin Carter: Conan, a kalóz

A de Camp – Carter páros, amellett, hogy Howard Conan-történeteit átszerkesztve, valamint a töredékeket saját ötleteik alapján befejezve megjelentette, saját történeket is írtak, mind rövid, mind hosszabb terjedelemben. Ez utóbbiak közé tartozik ez a regény, mely kronológiailag a Conan és a Fekete Óriások tava valamint a Vörös Szögek között játszódik.
Ahogy a címből is látszódik, Conan ezúttal – és nem először már – kalózkapitányként tengeti az életét, ám jó szokás szerint olyan események sodrásába kerül, melyek végeredménye egy királyság sorsát döntheti el. Az alap sztori így nem is rossz, ám valahogy az összkép mégsem volt igazi. Kezdeném azzal, hogy bár ez egy Conan-regény, a cselekmény igen jelentős része játszódik más-más karakterek nézőpontjában. Ez különösen a kötet elején volt zavaró. Később aztán javultak az arányok, viszont a befejezést összecsapottnak éreztem, mintha fogytán lettek volna az oldalak. (Zárójelben jegyzem meg a kötet harmadik „hibáját”, ami igazából a magyar kiadás szempontjából tekinthető annak: a visszatérő karakter nekünk nem mond semmit, mivel az a novella, ahol eredetileg szerepelt, nem később, egy antológiában jelent meg magyarul.)
Összességében egynek jó volt, de aki most ismerkedne Conannel, annak az eredeti (még ha szerkesztett is) Robert E. Howard által írt műveket ajánlanám.

>!
Cherubion, Debrecen, 1995
190 oldal · ISBN: 9637841571
bfg3>!
L. Sprague de Camp – Lin Carter: Conan, a kalóz

Rövidke történet, néhány eredeti Conan-kisregény hosszabb nála. Talán a rövidsége miatt korántsem annyira idegesítő, mint A Szigetek ura – nincs annyi tere a bénázásnak :D Végső soron egész szórakoztató olvasmánynak bizonyult.


A sorozat következő kötete

Conan sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Sarah J. Maas: A Court of Mist and Fury – Köd és harag udvara
George R. R. Martin: Kardok vihara
Rick Riordan: Az utolsó olimposzi
Sarah J. Maas: Queen of Shadows – Árnyak királynője
Michael J. Sullivan: Percepliquis – Az elveszett város
Joe Hill: Locke & Key – Kulcs a zárját 1.
J. R. Ward: Megsebzett szerető
Dan Wells: Nem akarlak megölni
Robert Jackson Bennett: Csodák városa
Sabaa Tahir: Szunnyadó parázs