A ​szivárvány árnyéka 7 csillagozás

L. Murányi László: A szivárvány árnyéka

Ez a könyv egy a szexuális és nemi kisebbségek – melegek, leszbikusok, biszexuálisok és transzneműek – többségünk számára ismeretlen, titokzatosnak gondolt világában tett különös hangulatú, nagy utazás krónikája. Úgy indultam el ezen az úton, hogy semmit sem tudtam azokról az emberekről, akikkel aztán útközben találkoztam, helyette magammal cipeltem azokat a kisebb-nagyobb előítéleteket és sztereotípiákat, amelyek erősen megterhelik a heteroszexuális többség és az LMBTQ-kisebbség viszonyát.
Hamar rá kellett azonban jönnöm, hogy nincs két külön világ, mi magunk építünk közénk képzeletbeli falakat vaskos előítélet-téglákból. Hús-vér embereket találtam, akik ugyanúgy élnek, dolgoznak, szeretnek, éreznek, mint mi, heterók. Ezzel a könyvvel szeretném kézen fogni és magammal vinni az olvasót erre az útra, az LMBTQ távolinak látszó, ismeretlen, de végtelenül emberi világába.
A szerző

>!
Ad Librum, 2022
400 oldal · ISBN: 9786155014956
>!
Ad Librum, 2022
400 oldal · ISBN: 9786155014949

Kedvencelte 1

Most olvassa 1

Várólistára tette 22

Kívánságlistára tette 24


Kiemelt értékelések

_Vera_>!
L. Murányi László: A szivárvány árnyéka

A szakdolgozatom miatt olvastam el ezt a kötetet, de sokkal többel gazdagított engem, mint a homoszexualitásról szóló információhalmaz, amire szükségem volt. Egy interjúkötetet kap a kezébe az olvasó, ahol nem csak hétköznapi érintettek mesélnek arról, hogy milyen LMBTQ tagnak lenni, de szakértők, ellenzők, sőt, néhány híresség is megszólal a témában. Nagyon olvasmányos a könyv, és sok aspektus érintésével tárja elénk, hogy mi a helyzet a mai magyar közvélekedéssel. Számomra kissé mást adtak a fejezetek, mint amit a címük ígért, kissé összefonódtak a témák. Szívből ajánlom a kötet mindenkinek, aki egy kicsit is nyitott az LMBTQ emberek megismerésére, mert egy rendkívül értékes olvasmánnyal fog gazdagodni!

rOy_Zomby>!
L. Murányi László: A szivárvány árnyéka

Minden (modern gondolkodású, nyitott, együttérző) embernek ajánlom.


Hasonló könyvek címkék alapján

Alföldi Róbert – Csáki Judit: Magánügy
Sombor Judit – Tuscher Tünde: Melegház
Zombori Attila: Szexpiaci körséta
Domszky László: Férfiműszak
Hayden Moore: Nem játékszer
Carol Souya: Cinegeszonáta
Carol Souya: Angelo
Faludy György: Pokolbeli víg napjaim