Váratlan ​utazás 3. (Váratlan utazás 3.) 81 csillagozás

L. M. Montgomery: Váratlan utazás 3. L. M. Montgomery: Váratlan utazás 3.

Amikor Mrs. Lynde észreveszi, hogy az egyik gondjaira bízott nebuló lóg a vasárnapi iskolából, azonnal felkerekedik, hogy megkeresse a tévelygőt és visszatérítse a helyes útra. Sara és Félix azonban megelőzik: előreszaladnak, hogy figyelmeztessék iskolatársukat a fenyegető viharra. Mindannyian mélységesen megdöbbennek, amikor a mogorva agglegény tanyáján összefutva megtudják, hogy a fiút vesztegzár alá helyezték himlő miatt. Nincs mit tenni, a boldogtalan kvartett kénytelen két teljes hetet összezárva tölteni! Mrs. Lynde és két kis védence azonban addig sem vesztegetik az időt: nekilátnak, hogy a tanárnő (???) vezényletével a pincétől a padlásig kicsutakolják a házat, nem törődve a ház barátságtalan urának zúgolódásával.

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

Tartalomjegyzék

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2011
194 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789639708273 · Fordította: Görög Lívia
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2006
186 oldal · keménytáblás · ISBN: 9639708275 · Fordította: Görög Lívia
>!
Fabula, Budapest, 1993
200 oldal · ISBN: 9638169265 · Fordította: Damokos Katalin

1 további kiadás


Enciklopédia 5

Szereplők népszerűség szerint

Rachel Lynde · Peg Bowen

Helyszínek népszerűség szerint

Avonlea · Prince Edward-sziget


Kedvencelte 6

Most olvassa 1

Várólistára tette 28

Kívánságlistára tette 34


Kiemelt értékelések

Beka12>!
L. M. Montgomery: Váratlan utazás 3.

Újabb aranyos történet Saráról és családjáról.Mindig is nagyon szerettem a Váratlan Utazást, de talán ez lett az egyik kedvenc részem. Külön örömmel töltött el, hogy Raechel Lynde ilyen fontos szerepet kapotta történetben, mert őt az Anne sorozatban is a szivembe zártam. Az pedig, hogy megemlitették Annet az nagyon megmelengette a szivemet. Ahogy egyre többet olvasok Avonleiról annál jobban szeretnék oda eljutni, és a könyvek ehez az utazáshoz remek támaszként szolgálnak. Alig várom, hogy olvashassam a következő részt!

zia P>!
L. M. Montgomery: Váratlan utazás 3.

Ez a rész is két történetet tartalmaz, melyek közül nekem az első jobban tetszett, mint a második.
A másodikban túl sokat szerepelt Felicity, aki számomra a King család legkevésbé szimpatikus tagja. Néha már kedvem lett volna a hajamat tépni tőle és kicsit megrázni, hogy vegye már észre magát és vegyen vissza ebből a nagyképű viselkedésből…, de minden jó, ha jó a vége.

Emília5>!
L. M. Montgomery: Váratlan utazás 3.

Ez jobban tetszett, mint az előző rész, a kalandok folytatódnak, a szereplők már ismertek, a jellemek tovább csiszolódnak. Vicces, humoros, néha megható, máskor megmosolyogtató, ifjúságnak, felnőtteknek egyaránt szórakoztató.

Zizu>!
L. M. Montgomery: Váratlan utazás 3.

Nagyon tetszett ez a rész is. Sajnos most mennyire aktuális a karantén helyzet. Igazából ha 3-4 embert néhány napra kényszerűségből összezárnak, akkor lehet igazán kiismerni, hogy milyen is a másik ember. És bizony mindenkit érhetnek kellemes meglepetések.
Ami a kötet második novelláját illeti, számomra még mindig megdöbbentő, hogy a ház körüli komoly fizikai munkákat béres gyerekekkel végeztetik el. Persze abban az időben ez szinte természetes volt. Ma már furcsán hat. De örülök, hogy mindkét történetnek happy end lett a vége. Ami nem tetszik ezekben a kötetekben az mindössze annyi, hogy össze-vissza vannak a történetek, nem sorrendben.

kinga133>!
L. M. Montgomery: Váratlan utazás 3.

Örömmel olvastam. A „Vesztegzár” eseményeit élveztem a legjobban. Mrs. Rachel Lynde-nél nincs jobb. ☺️

AnitaZoé P>!
L. M. Montgomery: Váratlan utazás 3.

Négy szereplő egy fertőző betegség lehetősége miatt két hét karanténra kényszerül. Micsoda aktualitás! :D Mivel a négy fő életszemléletben eléggé eltér, így egy csomó humorforrást kapunk.
Szerethető, szórakoztató olvasmány. Sara segít megtanulni a társainak és a felnőtteknek is, hogy mindenkiben van érték.

Hajni_Poncski>!
L. M. Montgomery: Váratlan utazás 3.

Két történet található ebben a kötetben, és mindkettő a megszokott módon gyönyörű. Avonlea világában nincs olyan koszos padló, amit ne lehetne felsúrolni, hogy gyémántként ragyogjon, és nincs olyan rossz természetű szereplő, akiről ne derülne ki a végén, hogy hatalmas, érző szíve van. Valahányszor ezeket a történeteket olvasom, szeretném megölelni az egész világot.
A 2. történet tetszett a legjobban, meg is sirattam a végét. :)

Pancsesz>!
L. M. Montgomery: Váratlan utazás 3.

Nagyon szeretem a filmsorozatot,és pont ezt a részt láttam a tévében mielőtt olvastam!Midegyik részt nagyon szeretem,most is meg szoktam nézni ha az időm engedi!A könyvsorozat is nagyon jó bár csak töredéke a tévében látott sorozatnak,sajnos!Nagyon,nagyon jó!Többször olvasos!


Népszerű idézetek

Szédültnapraforgó>!

A legjobb oldala annak, hogy az embert boszorkánynak tartják, az, hogy az illető bátran kimondhatja, amit csak akar.

128. oldal

Ninácska P>!

Valamikor réges-régen, sok-sok évvel ezelőtt nagy becsben álltak a boszorkányok. Őket tartották messze földön a legbölcsebbeknek, mert ismerték a füvek, gyógyító főzetek minden titkát, eszükben tartották mindazokat a gyógymódokat, amelyek nemzedékről nemzedékre hagyományozódtak azokban az időkben, amikor az emberek még magukra voltak utalva. A boszorkányok képesek voltak megálljt parancsolni a pusztító fertőzésnek, meggyógyítani főzetükkel a megszakadt szívet. Hej, akkor nagy dolog volt boszorkánynak lenni!
Hanem manapság vajmi gyanús dolog boszorkánynak lenni – és különösen itt, Avonlea-ben.

176. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Avonlea · boszorkány · Peg Bowen
1 hozzászólás
Szédültnapraforgó>!

Ha az ember lánya valamit kérni akar, minden az időzítésen múlik.

116. oldal

Szédültnapraforgó>!

Ámbár sok évig élt jó házasságban, Rachel mélységes gyanakvással tekintett a férfiakra. Minél több férfival hozta össze a sors, annál kevésbé szerette a fajtájukat és annál jobban a törpepapagájokat.

11. oldal (Könyvmolyképző kiadó 2006.)

Kapcsolódó szócikkek: Rachel Lynde
2 hozzászólás
meseanyu P>!

– Hogy kiben mi lakik, azt leginkább arról tudhatod meg, milyen kutyát tart.

158. oldal

5 hozzászólás
Ninácska P>!

– Hisz csakugyan valamennyien Isten teremtményei vagyunk. De egyszersmind emberek is. Nem lehetünk meg embertársaink barátsága nélkül.

120. oldal

Ninácska P>!

– Be szerencsés is, aki a King-családba született.

165. oldal

Szédültnapraforgó>!

A selyem a fényűzés és a restség bélyegét hordja magán.

8. oldal

Piratgirl26 P>!

A béresfiúk semmiben sem különböznek más fiúktól, nekik is van saját jellemük, szívük és édesanyjuk, akiknek mindennél fontosabbak.

181. oldal

MA_NÓ>!

Túlnan, keleten éppen most tűnt el az égről a kísérteties, sápadt holdsarló. Alatta dicsőséges, sárgába hajló vörös hullámok följebb-följebb bukó taraja hirdette a napfelkeltét. Alant csendben, lélegzetvisszafojtva nyúltak el a mezők, mintegy a pirkadó hajnalra várva, és messze, messze tükörsimán megvillant a tenger.


A sorozat következő kötete

Váratlan utazás sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Lois Lowry: Számláld meg a csillagokat
Raggamby András: Kikszi
Bogáti Péter: Az ágasvári csata
Linda Sue Park: Viharjelzés
Lucy Strange: A fülemüleerdő titka
C. S. Lewis: Narnia krónikái
Guus Kuijer: Minden dolgok könyve
Katherine Paterson: Híd Terabithia földjére
Cressida Cowell: Hajdan varázslói
Csukás István: Vakáció a halott utcában