Váratlan ​utazás (Váratlan utazás 1.) 257 csillagozás

L. M. Montgomery: Váratlan utazás L. M. Montgomery: Váratlan utazás L. M. Montgomery: Váratlan utazás L. M. Montgomery: Váratlan utazás L. M. Montgomery: Váratlan utazás

Sara, az okos, jólelkű kislány édesapja kínos bírósági ügybe keveredik, aminek következtében Sarának vidéki rokonaihoz, egy isten háta mögötti kanadai szigetre kell mennie. A faluban persze minden más, mint a nagyvárosban: maguknak való, régimódi emberek veszik körül a kislányt, nemcsak a szokások idegenek számára, hanem az egész itteni élet is. Sara – némi veszekedés, kölcsönös sértődések után – megszeretteti magát, s nyomban ezután ügyködni kezd: állandóan és mindenkin segíteni akar, csakhogy jószándéka a legtöbbször visszájára fordul, a kislány állandó kalamajkát kavar, hetente bolydítja fel a kis közösség életét. Szerencsére azonban – mint ezt a hasonló című, nagy sikerű tévésorozatból is tudjuk – a végén minden rendbe jön, ha nem is sokáig, csak a legközelebbi bonyodalomig…

Eredeti cím: The Journey Begins / The Story Girl Earns Her Name

Kiadói ajánlás: 10 éves kortól · Tagok ajánlása: 10 éves kortól

Tartalomjegyzék

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2014
222 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633730034 · Fordította: Rakovszky Zsuzsa
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2010
210 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789639492349 · Fordította: Rakovszky Zsuzsa
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2008
210 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789639492349 · Fordította: Rakovszky Zsuzsa

7 további kiadás


Enciklopédia 13

Szereplők népszerűség szerint

Sara Stanley · Hetty King · Olivia King · Alec King · Peg Bowen · Felix King · Andrew King · Blair Stanley · Sally Potts

Helyszínek népszerűség szerint

Avonlea · Rózsa-lak


Kedvencelte 33

Most olvassa 16

Várólistára tette 142

Kívánságlistára tette 90

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Szávitrí P>!
L. M. Montgomery: Váratlan utazás

Ott akarok élni a Prince Edward szigeten, és szaladni akarok a réten, miközben fúj a szél, és elsétálni a naplementében a világítótoronyhoz, télen meg korcsolyázni és szánkózni.

3 hozzászólás
vighagika>!
L. M. Montgomery: Váratlan utazás

Valahogy vegyes érzelmeim vannak ezzel a könyvvel kapcsolatban.
Egyrészt majdnem tökéletesen hozta az avonlea-i szokott hangulatot és lírikusságot, másrészt viszont pont egy megmagyarázhatatlan érzés hiányzott az egészből. Nem voltak annyira szerethetőek a szereplők, nem lopta be a szívembe magát a történet. Talán nem az Anne-könyvek után kellett volna olvasni.

AeS P>!
L. M. Montgomery: Váratlan utazás

Persze érezni, hogy csak átdolgozásokat olvasok a sorozat epizódjaiból, viszont mégis jól éreztem magam közben. Az első kiadás minősége is hagy kívánnivalót maga után (vécépapír-lapok), és úgy egyáltalán, nem ugyanaz a rajongás részemről, mint mondjuk az Anne-könyvek esetében (pedig még ott sem száz százalék).
Ami miatt nekem nagyon fontos volt ez a könyv tavaly, és ami miatt folytatni szeretném, az a nagyon divatos slow life-mozgalom. Amikor Montgomeryt olvasok, ezt érzem, nem kell hozzá külön határidőnapló.

Regike9>!
L. M. Montgomery: Váratlan utazás

Nagyon tetszett, bár ugyan úgy a szÍvem csücske Anne marad. Itt most tudtam, hogy mi fog történni,mert láttam a sorozat pár évadát, ezért gyorsan pörögtek a lapok amikor olvastam. Tetszett, pár rész mókás volt. Tetszett, hogy a könyv második felében, hogy összetartanak a King gyerekek. Jól ki van találva a történet. A sorozatot előbb láttam, ezért nekem egy kicsit a sorozat jobban tetszik mint a könyv, de ettől függetlenül megpróbálom majd elolvasni a következő részeket is, mert érdekel úgy is, hogy sejtem mi fog történni. Aki a sorozatot szereti annak nagy mértékben ajánlom, de aki nem ismeri vagy nem látta a sorozatot és érdekli, annak is.

dRen P>!
L. M. Montgomery: Váratlan utazás

Köszönöm @Titcsi-nek, hogy megajándékozott a könyvvel! :)

A könyv alapján készült sorozatot mindigis imádtam. A könyvet most olvastam először, de biztos, hogy nem utoljára, mert új kedvencre találtam benne. Egy nehéz, fárasztó nap után vettem kézbe, amikor nem is volt kedvem olvasni, de már nagyon kíváncsi voltam a könyvre, ezért mégis belefogtam. Nem bántam meg, olvasás közben teljesen megfeledkeztem minden másról, magába szippantott Avonlea világa. Bájos, kacagtató, megunhatatlan. Mindenkinek ajánlom, hogy legalább egyszer olvassa el ezt a könyvet, biztos, hogy nem fogja megbánni!

3 hozzászólás
aram76>!
L. M. Montgomery: Váratlan utazás

A sorozatot mindig is szerettem, bármikor, bármelyik részét megnézem még ma is, ha éppen rátalálok. Nekem nagy kedvencem Hetty néni, a maga motyogós, mindig elégedetlen és a tökéletességre törekvésével együtt, miközben belül egy igazán mélyen érző nagynéni. A könyv hozta az elvárásomat, jó volt olvasni, miközben pörgött a szemem előtt a történet. Szívesen élnék egy ilyen helyen, egy kisvárosi közösségben. Polcon maradós, a többit részt is el fogom olvasni.

KBCsilla P>!
L. M. Montgomery: Váratlan utazás

Mindig imádtam ezt a sorozatot, de bevallom őszintén, nem tudtam, hogy nyomtatott formában is megjelent.
A kedvencem persze Hetty néni, a maga vaskalaposságával, ám mély szeretetével.
Láttam magam előtt a szereplőket olvasás közben, sőt, a hangjuk is a fülemben volt.
Váratlanul vehettem a kezembe, így nekem is egy – pontosabban kettő, de ez egy másik történet lenne – váratlan utazásban lehetett részem.
Könyvtáros „barátném” most is tudta mit kell a kezembe adni.

Zizu P>!
L. M. Montgomery: Váratlan utazás

Annyira klassz ez a sorozat. Ahogy olvastam, végig a szereplők arca és hangja volt elöttem. Nagyon nyugtató volt „visszatérni” Avonlea-ba a jól ismert csapathoz. A mai rohanó világunkban kellenek az ilyen olvasmányok is. Nagyon szívesen élnék a Prince-Edward szigeten. Meg van annak is a maga bája, ha az embert nem veszik körül a modern kütyük.

brena>!
L. M. Montgomery: Váratlan utazás

Természetesen a film hatására addig nyúztam anyuékat amíg megvették a könyveket is,imádtam.Mai napig meg vannak!

10 hozzászólás
gyuszi64 >!
L. M. Montgomery: Váratlan utazás

2022/18, munkahelyi könyvtár, 83/255 eddigi értékelés

Az alsótagozatosok polcáról kölcsönöztem ki az apámnak (81 múlt), gondoltam akkor én is elolvashatom.
Erősen ifjúsági, és nem rossz, de sajnos nagyon érződik a regényen, hogy a filmsorozat készítői írták.


Népszerű idézetek

Szédültnapraforgó>!

Sírással még soha semmit nem hoztak helyre. Csak eldugul tőle az orrod, és kivörösödik a szemed.

11. oldal

Kapcsolódó szócikkek: sírás
Ninácska P>!

Sara személyes ügyének tekintette az iskolai könyvtárat. A könyvek azt jelentették számára, amit a sivatagi vándor számára az oázis.

140. oldal (Könyvmolyképző, 2010)

dRen P>!

– A jóisten egy csomó mindenfélét szokott adni az embereknek, de pénzt, azt nem. Azt saját maguknak kell megkeresniük.
– De én nem tudom megkeresni – mutatott rá Cecily igen logikusan. – Gondolom, a jóistennek ezt is számításba kellene vennie.

138. oldal

dRen P>!

Végülis, ha az ember tigrist akar fogni, akkor először is ki kell derítenie, hol a barlangja.

143. oldal

Ninácska P>!

– A mama biztosan nem ad egy fillért sem. Mindig azt mondja, hogy a pokolba vezető út könyvekkel van kikövezve.

136. oldal (Könyvmolyképző, 2010)

dRen P>!

Apám azt szoktam mondani, hogy ha az embernek közönség előtt kell beszélnie, legjobban teszi, ha jó erősen a fejébe veszi, hogy a nézőtéren mindössze egy csomó káposztafejet lát. Attól mindjárt elmúlik az idegessége.

183-184. oldal

Szédültnapraforgó>!

Annak semmi értelme, hogy úgy próbálsz meg rossz lenni, hogy közben egész idő alatt azt kívánod, hogy bárcsak inkább jó lettél volna!

155. oldal

Valcsa P>!

– Két osztályunk van, Mrs. Lynde, és mind a kettő tanítóra vár. Egy fiúosztály és egy lányosztály, Mrs. Lynde. Kérem, válasszon.
– A fiúosztályt kérem – jelentette ki eltökélten Rachel. – Igaz, idővel alighanem férfi lesz belőlük, ami nagy kár. De mivel ez mindenhogyan elkerülhetetlen, legalább igyekezzünk korlátok közé szorítani a bajt.

402. oldal

AnitaZoé P>!

– Hát őszintén örülök neki, hogy nem szántszándékkal vágtad hozzám a sült húst

105. oldal, Sara útnak indul (Könyvmolyképző, 2010)

Kapcsolódó szócikkek: Hetty King
Valcsa P>!

– Élete visszavonhatatlanul megváltozott… – szünetet tartott, Andrew pedig rábólintott. – Pusztán azért, mert egyikük metodistának született, a másik pedig presbiteriánusnak. Néha azt hiszem, a vallás több bajt okoz, mint amennyi haszna van!

345. oldal


A sorozat következő kötete

Váratlan utazás sorozat · Összehasonlítás

Ezt a könyvet itt említik


Hasonló könyvek címkék alapján

Fekete István: Tüskevár
Laczkó Márta: Nádasdy Orsika
Mark Twain: Tom Sawyer kalandjai
Nathalie Somers: Szerelmek, árulások, lavinák!
Wendelin Van Draanen: Szerintem, szerinted
Rick Riordan: Az Olimposz vére
Gail Carson Levine: Elátkozott Ella
Cathy Cassidy: Mályvacukor égbolt
Kertész Erzsébet: Gyönyörű nyár
Mindee Arnett: The Nightmare Affair – A Rémálom-ügy