Forgószél (Emily 4.) 79 csillagozás

L. M. Montgomery: Forgószél L. M. Montgomery: Forgószél

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Emily sikerek, kudarcok, no meg vad kalandok közepette elvégzi a középiskolát és visszatér szeretett New Moonjába, ahol semmi sem változott, amióta hét évvel ezelőtt odaérkezett. Mindazonáltal Shrewsburyben és Blair Waterben sokan vélekednek úgy, hogy New Moon unalmas hely egy fiatal lány számára, ahol nem bontakozhat ki, ahol semmi sem lehet belőle.
Nem csoda hát, ha ostobának tartják Emilyt, amikor visszautasítja a fantasztikus lehetőséget: egy New York-i magazin állásajánlatát. Csakhogy Emily Starrnak nagyon is határozott elképzelései vannak a jövőjét illetően, és úgy véli, hogy azért, mert New York és New Moon közül az utóbbit választotta, még nem veszítette el az esélyt, hogy sikeresen megmássza az „Alpok ösvényét”.

Eredeti megjelenés éve: 1925

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

Tartalomjegyzék

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
184 oldal · ISBN: 9789632459226 · Fordította: Loósz Vera
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
184 oldal · ISBN: 9789632459219 · Fordította: Loósz Vera
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2009
178 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789632450544 · Fordította: Loósz Vera

1 további kiadás


Enciklopédia 12

Szereplők népszerűség szerint

Emily Byrd Starr · Ilse Burnley · Teddy Kent · Andrew Murray · Dean Priest · Evelyn Blake · Perry Miller · Ruth Murray Dutton


Kedvencelte 10

Most olvassa 4

Várólistára tette 18

Kívánságlistára tette 22

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

BeliczaiMKata P>!
L. M. Montgomery: Forgószél

Ahogy haladunk a történetben, egyre jobban szeretem. Emily sosem hagyta magát, mindig kiállt magáért, és ahogyan egyre inkább telnek az évek, sikerül is érvényt szereznie magának. Tudom, hogy kell egy kis izgalom, de mindenki tudja, hogy a végén úgyis spoiler választja.

rafaelo0824>!
L. M. Montgomery: Forgószél

Az ég óvjon a pletykás, rosszindulatú emberektől, akikből ennyi van ebben a kötetben. Nem csoda, hogy Emily kiakad sokszor. Kedvenc részem Perry lánykérése, és bár tudom, merre visz az ő útja végül, mégis sajnáltam. A kutyás jeleneten jókat nevettem, illetve jók voltak Emily törekvései, ahogy sosem adja fel az írást, bármi is legyen rá a visszajelzés.

zia P>!
L. M. Montgomery: Forgószél

Örülök, hogy Emily végül New Moonban maradt, mert így még olvashatok erről a csodálatos tájról a következő részben is.

Szivecskedo P>!
L. M. Montgomery: Forgószél

Én még mindig nem tudok egészen megbarátkozni Emily-vel. Nem tudom, mi az, ami valahogy minden szereplőjét kicsit távol tartja tőlem. Egyszer sikerült rendesen beleélnem magam, úgy, hogy nem voltam tudatában annak, hogy olvasok, csak sodort a történet. Több ilyen kellene. De lehet, hogy egyszerűen a körülmények nem megfelelők. Kezdenek hiányozni a belefeledkezős olvasások. Amikor nem kell síró gyerekért szaladni, vagy nézni az órát, hogy menjek aludni.
Ja, és Emily gőgössége különösen nem tetszik.

Lahara IP>!
L. M. Montgomery: Forgószél

Nem tudok értékelést írni. Egyszerűen nem tudok. Szerettem olvasni, de nem tudnék most bármi olyat írni, hogy jó volt vagy mi nem tetszett benne. Beszéljenek helyettem a csillagok!

2 hozzászólás
Kata511>!
L. M. Montgomery: Forgószél

Nagyon tetszett nekem ez a könyv. Minden megvan benne: kalandok, humor, szerelem, …. Alig kezdtem el az első kötetet, amikor már kedvenc sorozataim közé tartozott az egész Emily sorozat, mindegyik kötetet imádtam és szerintem ez eddig a legjobb. L. M. Montgomery regényei egyszerűen fantasztikusak (a szó legjobbik értelmében).

meseanyu P>!
L. M. Montgomery: Forgószél

Ez most megint egy jó rész volt, ezt a színvonalat várom Montgomerytől. :-)

Kisanna >!
L. M. Montgomery: Forgószél

Végre olyan képet raktak a borítóra, amilyennek én mindig is képzeltem Emilyt. Nagyon jó volt ez a könyv is, Ilsét is egyre inkább kedvelem, biztos nagyon jó színésznő lesz!

Amrita IP>!
L. M. Montgomery: Forgószél

Nem érint meg annyira, mint a korábbi kötetek, de azért kedveltem.

dorcika>!
L. M. Montgomery: Forgószél

Na itt már egészen megszerettem Emily-t :) Magabiztos, független, mégis érző szívű fiatal nő lett belőle a könyv végére. A kalandok is sokkal érdekesebbek voltak, mint az előző részekben, és végre nem minden fekete-fehér! Ez már az igazi Montgomery-stílus. Remélem, a befejezés is legalább ilyen jó lesz!
(A fordítás viszont rettenetesen pongyola, főleg az elején. Ilyen szavak, hogy: haver, hülyeség, tuti, kaja – mit keresnek ebben a könyvben? És a Haven-t mennyországnak fordítani… khm…)


Népszerű idézetek

ReniK>!

Nem tudom, melyik a rosszabb. Az, hogy feleségül kér valaki, akit nem szeretsz, vagy az, hogy nem kéri meg a kezedet az, akit szeretsz. Mindkettő rémesen kínos.

170. oldal, 14 - Áprilisi szerelem (Könyvmolyképző, 2009)

ReeLee>!

… az igazi bölcsesség amit az, életből merítesz önmagad számára.

Ninácska P>!

Szeretem, ha egy nő magában mosolyog. Olyankor biztosan ártatlanok és kellemesek a gondolatai.

57. oldal

ReniK>!

(…) az ember harcolhat a rokonaival – elítélheti őket –, sőt, gyűlölheti őket, mindezek ellenére létezik egyfajta kötődés. Az idegeid és a lelked összefonódik az övékével. A vér mindig sűrűbb a víznél.

130. oldal, 10 - "Sűrűbb a víznél" (Könyvmolyképző, 2009)

ReniK>!

– Minden valaha gondolt, kimondott vagy leírt jókívánság legyen veled!

164. oldal, 13 - Látomások völgye (Könyvmolyképző, 2009)

Lahara IP>!

Ma hirdették ki a versíró verseny eredményét. Evelyn Blake lett a győztes az Abegweit legendája című költeményével. Ahogy mondani szokás, ehhez nincs mit hozzáfűzni.
Mellesleg, Ruth néni az égvilágon mindent hozzáfűzött!

Kapcsolódó szócikkek: Evelyn Blake · Ruth Murray Dutton
alexxy>!

aztán vannak remete fák is, akik a magányt választva egyedül állnak, és csupán az ég szeleivel állnak kapcsolatban. Mégis gyakorta épp ezekkel a fákkal érdemes ismeretséget kötni.

>!

Szinte hallom, amint Szélasszonyság puha, nagyon puha lábakon futkározik a domb felett. Én mindig megszemélyesítettem a szelet. Makrancos, amikor északról fúj; magányos kutakodó, ha keletről; nevető lányka, amikor nyugat felől; ma este pedig délről fúj, és olyan, akár egy szürke kis kobold.

17. oldal (Esély Mozaik, 1999)

Kapcsolódó szócikkek: Emily Byrd Starr
Kisvirág08>!

…mind en este borongósan vörös naplemente lángol füstös bíboran a kikötő felett␈ egyetlen csillaggal␈ mintha megmentett lélek bámulna szánakozó szemmel a gyötrelem bugyraiba␈ ahol bűnös lelkek tisztulnak meg a földi siralomvölgy mocskától.

vgabi P>!

Ma olvastam egy történetet, szomorú vége volt. Nem tudtam nyugodni, amíg ki nem találtam hozzá egy boldog befejezést. Én mindig boldogan fejezem majd be a történeteimet. Engem nem izgat, hogy „élethű-e”, avagy sem. Attól lesz élethű, hogy így kéne történnie.

78. oldal (Esély Mozaik, 1999)

Kapcsolódó szócikkek: Emily Byrd Starr

A sorozat következő kötete

Emily sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Nathalie Somers: Szerelmek, árulások, lavinák!
Raggamby András: Kikszi
Kate Douglas Wiggin: Becky sorsa
Elizabeth Lenhard: Királynői visszatérés
Liz Kessler: A sellőlány
Kertész Erzsébet: Gyönyörű nyár
Altay Margit: Az ötösfogat
Alena Santarová: Kata, Katrin, Katinka
Thury Zsuzsa: Zalai nyár
Altay Margit: Erzsébet férjhez megy