Anne ​of Windy Willows (Anne 4.) 4 csillagozás

L. M. Montgomery: Anne of Windy Willows L. M. Montgomery: Anne of Windy Willows L. M. Montgomery: Anne of Windy Willows L. M. Montgomery: Anne of Windy Willows

Now a young woman and her romance with Gilbert Blythe beginning to flourish, Anne Shirley becomes Principal of Summerside High School. But Summerside is virtually ruled by the Pringle family, who don't want Anne at the school. It takes all of Anne's courage and tact, and the comfort she draws from the eccentric household at Windy Willows, to overcome local prejudice and confront the dreaded Pringles.

Megjelent Anne of Windy Poplars címmel is.

Eredeti megjelenés éve: 1936

>!
Virago, London, 2017
368 oldal · puhatáblás · ISBN: 9780349009445
>!
Puffin, London, 2015
430 oldal · puhatáblás · ISBN: 9780141360072
>!
Puffin, London, 1994
328 oldal · ISBN: 0140368000

1 további kiadás


Kívánságlistára tette 3


Kiemelt értékelések

tashley>!
L. M. Montgomery: Anne of Windy Willows

Hát, ezzel igencsak megszenvedtem, sokáig tartott, kis dózisokban, mint a csukamájolaj. A korábbi kötetekhez képest eseménytelen. Viszont az Anne of Ingleside kötethez képest meg kedvesebb, szórakoztatóbb. Szóval fárad a sorozat, ezért sorozatként nem ajánlom az olvasását, jobb taktika időnként belecsapni, amikor olyan kedve van az embernek (értsd, valami stresszmentest akar pl. járványhelyzetben). Így valószínűleg pár nap alatt lehet végezni 1-1 kötettel.

obietero>!
L. M. Montgomery: Anne of Windy Willows

Akármennyire is örök kedvenc Anne, ezt a részét kakukktojásnak érzem. Ezt a részt nem sikerült végigolvasnom lánykoromban, pedig kétszer is próbálkoztam vele. Kiszakadva a megszokott helyszínből, idegen szereplők tömege közt szórja varázsát az arra fogékonyak számára. És persze mindenki fogékony Anne varázslatára, emiatt már átcsapott a nyálas cukormázba a dolog. Nem lenne ez akkora baj, ha legalább a régi ismerősökkel is találkozhatnánk, de ők szinte teljesen kimaradtak. Felnőtt fejjel már kitartóbb voltam, nem bántam meg, de nem lett kedvenc. Látszik az évszámon is, hogy ez egy utólag beszúrt rész, sajnos nem sikerült természetesre, nem kapcsolódik szervesen az egymás után készült Anne kötetek közé.


A sorozat következő kötete

Anne sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Rohinton Mistry: A Fine Balance
Margaret Atwood: Cat's Eye
Yann Martel: Life of Pi
Margaret Atwood: The Robber Bride
Chris Hadfield: The Apollo Murders
John Vaillant: The Tiger
Joanna Goodman: The Home for Unwanted Girls
Margaret Atwood: Lady Oracle
Carol Shields: The Stone Diaries
Robertson Davies: The Rebel Angels