Örök ​természet 5 csillagozás

Versek a magyar irodalomból
L. Jeszenszky Ágnes (szerk.): Örök természet

Ennek a könyvnek nincsen fülszövege.

A művek szerzői: Kosztolányi Dezső, Nagy László, Juhász Gyula, József Attila, Weöres Sándor, Petőfi Sándor, Radnóti Miklós, Móra Ferenc, Devecseri Gábor, Szabó Lőrinc, Arany János, Áprily Lajos, Tompa Mihály, Gyóni Géza, Janus Pannonius, Reviczky Gyula, Kisfaludy Sándor, Babits Mihály, Illyés Gyula, Fazekas Mihály, Gvadányi József, Bessenyei György, Tóth Árpád, Gárdonyi Géza, Csokonai Vitéz Mihály, Dayka Gábor, Vörösmarty Mihály, Szép Ernő, Balassi Bálint, Berzsenyi Dániel, Dsida Jenő, Ady Endre, Kisfaludy Károly, Kölcsey Ferenc, Zelk Zoltán, Váci Mihály, Csanádi Imre, Vajda János, Barcsay Ábrahám, Vas István, Somlyó Zoltán

Tartalomjegyzék

>!
Auktor, Budapest, 1995
320 oldal · ISBN: 9637780343

Várólistára tette 1


Kiemelt értékelések

>!
Wish P
L. Jeszenszky Ágnes (szerk.): Örök természet

Az alapötlet nem rossz, hogy az évszakok tematikájára felfűzve készüljön egy verseskötet és nagyon szép a kiadás is. Keményfedeles könyv, szép vékony színes(!) papírra nyomtatva. A tavaszi versek zöld, a nyári versek sárga, az őszi versek barna, a téli versek fehér papírra vannak nyomtatva benne.
A válogatás azonban minőségét tekintve nagyon-nagyon vegyes, nekem kb a versek harmada tetszett igazán, egy másik harmad elment, a maradékról inkább ne beszéljünk.
Egy idő után ráadásul elkezdett zavarni, hogy ugyanattól a kb 20-25 költőtől vannak versek, női költő egyáltalán nincs közöttük. Értem én, hogy ezeknek a költőnek a kötetei lettek átnyálazva évszakról szóló versek után, és ez is nagy munka lehetett. De igazán lehetett volna ez a kötet annyival jobb, ha több szerzőtől válogat és a csak az igazán jó versek kerülnek bele. A kevesebb néha több ugye.
Van egy párja, Lothringer Miklós (szerk.): Örök megújulás, amiben külföldi költők versei vannak, kíváncsi leszek, az hogy sikerült


Népszerű idézetek

>!
Wish P

Szabó Lőrinc: Nyár

Nyár. Kert. Csönd. Dél.
Ég. Föld. Fák. Szél.
Méh döng. Gyík vár.
Pók ring. Légy száll.
Jó itt. Nincs más
csak a kis ház.
Kint csönd és fény.
Bent te meg én.

1 hozzászólás

Hasonló könyvek címkék alapján

Magyar irodalmi herbárium
Ferenczy Béni: Virágoskönyv
Majer Antal (szerk.): Az erdő poézise
Dala László – Fazekas László – T. Aszódi Éva (szerk.): Kincskeresők 1974
Gyárfás Endre: Ábécéskert
Oravecz Imre: Távozó fa
Cser Magdolna: Aranyvándor
Siklós Andor – Siklós Endre: Alkonyi fényözönben…
Ady Endre – József Attila – Radnóti Miklós: Válogatás Ady Endre, József Attila, Radnóti Miklós műveiből
Pomogáts Béla (szerk.): Doromboló