Egy ​űrállomás-takarító naplója – A teljes történet 18 csillagozás

L. J. Wesley: Egy űrállomás-takarító naplója – A teljes történet L. J. Wesley: Egy űrállomás-takarító naplója – A teljes történet

Az életem unalmas és kiszámítható volt a BB65XQ űrállomáson. Aztán megérkezett Lydia, és én egyik hajmeresztő kalandból kerültem a másikba. Polgárháború a Xendonon, egy őrült csempész barátsága, és vágy egy nyugalmas, békés életre.
A nevem Max, ez pedig a kezedben a naplóm.

Kiadói ajánlás: 14 éves kortól · Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
300 oldal · ISBN: 9786150013008
>!
Mogul, Budapest, 2017
300 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155668166

Enciklopédia 13

Szereplők népszerűség szerint

Lydia · Max · Felp · Klemol · Dom · Queep · Rox


Kedvencelte 5

Most olvassa 1

Várólistára tette 97

Kívánságlistára tette 130

Kölcsönkérné 4


Kiemelt értékelések

>!
Törpillaa 
L. J. Wesley: Egy űrállomás-takarító naplója – A teljes történet

Ez volt a második olvasmányom az írótól, és ez is nagyon tetszett. Izgalmas sztori volt, jókat nevettem némelyik résznél, ami vicces volt, és még kedvenc karakterem is lett. :-D Eleinte bírtam Rox-ot, de aztán jött Felp is, aki sokkal viccesebb, és nagyon is megkedveltem Max-el együtt, meg persze Lydiát is nagyon bírtam. Jó fej csaj. :-D Gyorsan lehet vele haladni, könnyen olvasható, alig két napomba telt, hogy kiolvastam, amint neki álltam olvasni. Kár, hogy nincs belőle több, még olvasnám, biztos újraolvasós lesz még valamikor. :-)

>!
Cintia9910
L. J. Wesley: Egy űrállomás-takarító naplója – A teljes történet

Könnyed és gyorsan olvasható olvasmány, ami elröpít az űrbe, ahol egyik balhéból visz a másikba. Így tudnám jellemezni röviden L. J. Wesley kötetét. Amikor elkezdtem olvasni ezt a történetet egyáltalán nem számítottam rá, hogy ennyire be fog szippantani, és hogy egy ennyire jól kidolgozott világgal fogom magamat szembe találni. A karakterekkel nagyon élveztem egyik balhéból a másikba kerülni. A cselekményszál számomra igazán izgalmas volt, és sok nem várt fordulatban bővelkedett. Szerintem ez az író legerősebb kötete, vagy legalább is nekem ez a kedvencem.

https://papirravetettgondolataim.blogspot.com/2019/10/f…

4 hozzászólás
>!
Borka_V_Szabó IP
L. J. Wesley: Egy űrállomás-takarító naplója – A teljes történet

Köszönöm L.J.-nek, hogy olvashattam az első könyvét. Jó élmény volt, igazából egy FPS-kaland közepébe repített, a kedvencem a kameók és a humoros dialógusok, beszólások voltak. spoiler Kellemesen ellazított, kikapcsoló olvasásnak tökéletes. spoiler

>!
LadyM
L. J. Wesley: Egy űrállomás-takarító naplója – A teljes történet

Az első résznél már a legtöbb mindent leírtam, így csak ismételni tudnám önmagamat, de azért írok erről is pár sort. Érdekes volt az előzmény, ami be lett vágva a könyv elejére, és a lezárás is sokkal jobb, mint az eredeti verzióban. Habár volt pár olyan jelenet, amiről nem értettem, hogy miért került bele a könyvbe, végül ettől eltekintettem, mert ez lényegében egy paródia, és a vicc fontosabb, mint az ok-okozat. (Legalábbis itt.) Tetszett, hogy az írói megjelenítette az írótársnői szereplőit. Kettőt felismertem, a harmadikat nem. :)

3 hozzászólás
>!
Laktózmentes_Csillag
L. J. Wesley: Egy űrállomás-takarító naplója – A teljes történet

Az Egy űrállomás-takarító naplója -A teljes történet egy gördülékenyen olvasható, néhol kalapemelős elemekkel operáló olvasmány, amit nehéz komolynak vagy könnyednek tekinteni, valahol a kettő közti nem épp jó egyensúlyt próbálja tartani.
Cselekménye sokszor nem kiszámítható, de tele van üresjárattal, karakterei kidolgozatlanok és irreális logikát követnek a reakcióik, szájuk nyomokban hozzáadott mondatokat tartalmaznak. Ez a paródiajelleget erősíti. Elgépelésekre felkészülni, logikai bukkanókkal vigyázni. Humor van, jó is, néhány időzítésen kell csinosítani.

Igazság szerint eddig nem tudtam meghatározni, mi érne nekem 3,5 csillagot. A 4 már kevésbé emlékezetes, közepes-jó olvasmányoké, a 3-hoz fel kell idegesíteni. Ez – mondjuk úgy – köztes állapotban lebeg.
Eltántorítani senkit nem akarok, mert sokaknak bejött. Olvasgassatok értékeléseket, idézeteket, és ha mellette döntötök, kezeljétek helyén. Lehetőleg ne életetek karaktereinek megtalálása után vágjatok bele. Kivéve, ha a többséghez tartoztok, akik meg tudták szeretni őket.

Bővebben:
https://inlilysgoodbooks.blogspot.hu/2018/05/olvasonapl…

4 hozzászólás
>!
Kovaxka P
L. J. Wesley: Egy űrállomás-takarító naplója – A teljes történet

A szerző jóvoltából, spoiler elolvashattam a történet befejezését is. Így sokkal kerekebb természetesen, ami plusz fél csillagot jelentett. A Földdel való összefutás kifejezetten szórakoztató volt spoiler. Továbbra is úgy érzem, hogy egy kis szerkesztés csodákat tehetett volna, de ürülök, hogy megismertem egy új szerzőt. Összességében jól szórakoztam.

>!
Mogul, Budapest, 2017
300 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155668166
>!
mgbrown I
L. J. Wesley: Egy űrállomás-takarító naplója – A teljes történet

Egyszer már értékeltem, szóval nem teszem meg újra. :) Annyit jegyeznék meg, hogy a kedves író nem kíméli a szereplőket. :D
(Külön köszönet a kámeamegjelenésért. :D)

3 hozzászólás
>!
nypiro P
L. J. Wesley: Egy űrállomás-takarító naplója – A teljes történet

Sosem olvastam meg ilyet. Rengeteget nevettem rajta, pedig a háború és elég sok dolog nem volt viccs benne. Kiveve Cathy és Baby. Talán magamat nevettem, hogy kiléptem a komforzónámból és számomra teljsen ismeretlen műfajjal próbálkoztam. Kíváncsi voltam hogy fog tetszeni. Maga a scifi nem annyira köt le, ez nem von le az élvezeti ertekéből. Köszönet az írónak a szép, gördülékny fogalmazásért. Erdekes törtenet, magam elé is képzeltem. 1-2 eszközt el tudnék kepzelni már most is. Az az öv, peldául. Összességében jobban tetszett, mint amit vártam.

>!
Emilly_Palton IP
L. J. Wesley: Egy űrállomás-takarító naplója – A teljes történet

Kezdem ott, hogy az írót ismerem személyesen, és kedvelem is. Ennek ellenére híve vagyok annak, hogy ez ne befolyásolja a véleményem.

A könyv egy előzmény novellával kezdődik, és csak utána jön maga a történet. Már az előzetes igen pörgősre sikeredett. Az első és az utána következő fejezetek is hozzák ugyanezt a ritmust.
Egyszer, a sztori közepén lassulnak le az események, ami számomra egy kis törést okozott. Nem is jól fejeztem ki magam, mert nem törést okozott, hanem egy picit megakadtam az olvasásban. Tudom, hogy kellett az rész is a történetbe, mert megvolt annak a maga oka. De nem kell megijedni, mert a szerző, ez a pici kényszermegálló után, megint elhozza ugyanazt a száguldást, mint az elején.

Olvasmányos, halad vele az olvasó, mégsem elkapkodott, hanem egy jól felépített könyvről van szó. Maga a történet magával ragadó, egyik kalandból esünk a másikba. És igen, élveztem ezt a gyors vágtát, hogy szinte mindig változtak a helyszínek, a szereplők. Pár óra alatt kiolvasható a könyv, mely fordulatokban gazdag. És ezek olyan események, melyekre nem is gondolna az ember.

Akkor térjünk át a szereplőkre. Na, itt vannak/voltak gondjaim.
Például az elején, mikor bejön a képbe Klemol teljesen olyan érzésem volt, hogy hiába a körítés, ő valahogy mégis negatív szereplő lesz, de… nem lövöm le a poént.
Lydiát egyszerűen nem voltam képes megkedvelni. Nem tudom miért, de nem lopta be magát a szívembe, annak ellenére, hogy még a történet elején valahogy őt társítottam Max mellé. Nem mondom, hogy nem sajnáltam, de nem is kötődtem hozzá különösképpen.
Trom: egy mellékszereplő, de őt kifejezetten sajnáltam.
Queep: most komolyan, ezt kellett vele tenni???
Felp: na ő a csúcs. Hajrá Felp! Az egyik kedvenc karakterem lett. Persze Max mellett.
És végül, de nem utolsósorban Max: egyszerűen imádtam. Azonosulni tudtam vele, és már az első pár bekezdés után megszerettette magát velem.

Jöjjön a fekete leves: Kedves OLVASÓ, ne bízz az íróban!
Ezt komolyan mondom. A történetben hullanak a szereplők, akár a legyek. Elkezdtem olvasni, hopp egy karakter, akit imádtam, aztán két oldal, és hopp meghalt. Ahogy az írónak mondtam:
„Ja, tök kedves vagy, az összes kedvenc szereplőmet, akiket sikerült pikk-pakk megkedvelnem, sorban megölöd.”

Összességében nagyon szerettem a történetet, a helyszíneket és a szereplőket is.
És a legvégén jöjjön a kedvenc részem:
Mosolyogva ránéztem Felpre… csak, hogy a következő pillanatban már semmi kedvem ne legyen mosolyogni. Mögöttünk legalább öt pók közeledett.
– Felp, ideje leküzdened a félelmeidet.
-Mi? Miért? Mivan? – kérdezte Felp pánikolva.

2 hozzászólás

Népszerű idézetek

>!
Törpillaa 

Ha az ember igaz barátokra lel, nem szívesen fosztja meg saját magát tőlük.

>!
BlueDeath IP

– Cica, ez csak…
– AZ ÉN NUTELLÁM! Hát mit képzelsz te, hogy az én nutellám ajánlgatod vadidegeneknek?
– Csak annyit mondjatok meg, hogy merre van a legközelebbi város – szóltam gyorsan, valószínűleg megelőzve, egy hidegvérű gyilkosságot.

Kapcsolódó szócikkek: Catherine Elwood · Daniel Smith · Max
1 hozzászólás
>!
BlueDeath IP

Először egy magas, szőke ember jelent meg, valami füstölgő rúddal a kezében, mögötte pedig egy szarvasnak tűnő lény, de a könyvtárban található képekkel szemben, ennek emberteste volt. Amikor megláttam, hatalmasat kordult a gyomrom. Sokat olvastam a földi konyha-művészetekről, és ha igaz, amit írtak, a szarvasból igazán finom ételeket lehet készíteni.

Kapcsolódó szócikkek: André Lothario Lindmann · Jordan Norris · Max
8 hozzászólás
>!
Törpillaa 

Úgy tűnik, végre megkapom azt, amiről álmodtam. Egy nyugalmas, és boldog életet. Feltéve persze, hogy elkapom a macskát, mielőtt beletrappol a kajába.

>!
Laktózmentes_Csillag

– Nyugi, van egy ötletem. Bár lehet, hogy nem fog tetszeni.
– Ahhoz már kezdek hozzászokni.

113. oldal

>!
Törpillaa 

– Az a jó szívem, az fog a sírba tenni.
– Inkább, mint a kalózok, nem?
– Erre iszok. Egészség.
– Egészségedre

Kapcsolódó szócikkek: Felp · Max
>!
Törpillaa 

Fussatok. Aki képes harcolni, harcoljon, de ne vesztegessetek túl sok időt rá. A cél most a menekülés, nem a győzelem.

>!
BlueDeath IP

– Kösz kölyök – szólaltam meg önkéntelenül. Még mindig az események hatása alatt voltam, teljesen elfelejtettem, hogy ez egy szimuláció.
– Kölyök? Magának Davis őrmester! – kiáltott rám, úgy nézett mintha halálosan megsértettem volna. – Talpra közlegény, majd később pihenhet! És ajánlom, hogy tanulja meg a rendfokozatokat felismerni, nem mindenki olyan elnéző, mint én.

Kapcsolódó szócikkek: Henry Davis · Max
1 hozzászólás

Hasonló könyvek címkék alapján

Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 2. – Együtt
Andy Weir: A marsi
Robin O'Wrightly: Andrea & Andrea
John Scalzi: Vörösingesek
R. J. Hendon: Nightingale
Vladimir Weaver: 13+1
Eoin Colfer: Ja, és még valami…
J. Goldenlane: Napnak fénye
Ransom Riggs: Lelkek könyvtára
Mitch Albom: Az Idő Ura