Brooke 45 csillagozás

A testem a börtönöm
L. J. Wesley: Brooke

Egy baleset, ami mindent megváltoztat. Brooke emlékek nélkül a saját testének börtönébe kerül. A kezelések hatására lassan visszatérő emlékei meggyötrik a lelkét. Vajon miként viseli ezt az időszakot? Ugyanaz az ember lesz, aki volt? Van még bármiféle jövő Brooke számára?

>!
Mogul, Budapest, 2018
232 oldal · ISBN: 9786150023076
>!
Mogul, 2018
232 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155668210

Enciklopédia 6

Szereplők népszerűség szerint

Brooke Parker · Alice Parker · George Parker · Jim Morris · Josh O'Brien · Rose Parker


Kedvencelte 5

Várólistára tette 54

Kívánságlistára tette 52

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

Törpillaa P>!
L. J. Wesley: Brooke

L. J. Wesley: Brooke A testem a börtönöm

Nekem ez is tetszett, habár kicsit a történt másabb volt az előzőekhez képest, amit eddig olvastam az írótól, de ez is jó volt. :-) Bár egy kicsit lassabban haladtam az olvasással, mint szerettem volna. A kedves író úr nem éppen akart kegyelmezni szegény karaktereinek, főleg Brooke-nak, de azért ebben is található humor a tragikus baleset mellett, és a befejezés is egész jó lett. :-) Kíváncsi leszek azért a többire is, mit tud még alkotni az olvasóinak az író, de eddig tetszik az írói stílusa. :-)

Tünde_JLT I>!
L. J. Wesley: Brooke

L. J. Wesley: Brooke A testem a börtönöm

Brooke egy nő közölünk. Bármelyikünk kerülhetne hasonló helyzetbe, hiszen csak egy pillanat szükséges ahhoz, hogy az életünk kisiklódjon.
Jó volt nevetni a főhősnőnk humoros megjegyzésein, de még jobb volt elgondolkodni az élete hibáin, a tévedésein.
Ajánlom azoknak, akik szeretnének egy igazán izgalmas ember életébe bepillantást nyerni, egy rendhagyó regényen keresztül, mely elrugaszkodik a kliséktől és kerüli a sablonokat.
Bővebben: https://1000konyv.blog.hu/2019/08/14/brooke-a-testem-a-…

Papírra_vetett_gondolataim>!
L. J. Wesley: Brooke

L. J. Wesley: Brooke A testem a börtönöm

Számomra abszolút pozitív volt ez az olvasás. L. J. Wesley megmutatta ebben a kötetében, hogy az élet véges, és hogy a mi életünk is bármikor ki tud siklani. A történet végig fenntartotta az érdeklődésemet, és nagyon tetszett az a feszültség, ami az egész könyvben jelen volt. A szereplők valós, emberi, esendő személyek, akik akár mi is lehetnénk. Örültem annak, hogy ezek a szereplők nem feketék, vagy fehérek, hanem inkább szürkék, amilyenek mi is vagyunk valójában. Az amnézia témát hitelesen és valósan ábrázolta, ami nálam egy plusz pont. A téma ellenére is nagyon humorosan és jól adagolja ezt az olvasóknak L. J. Wesley, ami nagyon ügyes és jó gondolat szerintem. A humor könnyebbé tette ezt az egész egyébként borzalmas helyzetet.Szerintem ez egy igazán jó könyv volt, és örülök, hogy elolvastam !

https://papirravetettgondolataim.blogspot.com/2019/10/e…

2 hozzászólás
Anarchia_Könyvblog>!
L. J. Wesley: Brooke

L. J. Wesley: Brooke A testem a börtönöm

Újabb gyöngyszem a magyar írok között, L. J. Wesley, aki egy olyan történetet tárt elénk, melyben talán mindenki megtalálja valahol, valamilyen módon önmagát. Nekem legalábbis sikerült. Bár a könyv nem hosszú mégis kétszeri nekifutásra tudtam csak elolvasni, mert olyan mélyen érintettek bizonyos részletek, hogy egyszerűen muszáj volt pár óra pihenőt tartanom a folytatáshoz. Fanyar humorral megspékelt dráma, mely Brooke életét mutatja be, mint múlt, mint jelen, és kissé a jövő pillanatai által.
Ajánló folytatása a honlapon:
https://anarchiakonyvblog.wordpress.com/2018/04/02/l-j-…

Bettina_94 I>!
L. J. Wesley: Brooke

L. J. Wesley: Brooke A testem a börtönöm

Sok olvasó hadilábon áll a magyar írókkal, amit teljesen megértek. Jelennek meg úgy könyvek szerkesztés nélkül, vagy ha látta is szerkesztő, az író nem fogadja meg a tanácsait. Igen, ilyennel is találkoztam már. Túl sokat kellett volna dolgozni a regényen, és úgy döntött, jó úgy, ahogy van. Csakhogy nem. Nem jó úgy, ahogy van. És aki egyszer belefut egy ilyen regénybe (én is voltam így), az fenntartásokkal fogja kezébe venni a következő magyar művet. Jogosan…

Ám van számos olyan magyar író a piacon, aki nem a mennyiségre, hanem a minőségre megy rá, és tényleg olvasható és élvezhető mű kerül ki a kezeik közül. Ilyen volt L. J. Wesley Brooke című kisregénye is, amellyel ajánlás útján kerültem kapcsolatba. Megfogadtam, hogy segíteni fogom a magyar szerzőket (akik mögött nem áll nagy kiadó), ezért vásároltam meg ezt a regényt az írótól.

Na, de elég a dumából! Csapjunk bele!

Értékelés: http://irokkozott.blogspot.com/2018/09/l-j-wesley-brook…

penzesliza>!
L. J. Wesley: Brooke

L. J. Wesley: Brooke A testem a börtönöm

A történet Brooke-ról szól, aki valamilyen oknál fogva kórházba kerül, és nem is tudja, hogy mi történt vele, miért nem hallják, és hogy egyáltalán ő kicsoda? L. J. Wesley új regényében most Brooke életét követhetjük végig…

Először is köszönöm szépen még egyszer az előolvasási lehetőséget L. J. Wesley írónak!☺

Nagyon, de nagyon régen olvastam ki könyvet ilyen hamar, és alig bírtam letenni útközben. Fáradt is voltam, gondoltam pihenek egy kicsit, de érdekelt a folytatása így felráztam magam és kiolvastam, és mikor a végére értem, pedig én azt hittem, hogy még van pár oldal, akkor lesokkolódtam, mert még szerettem volna tovább olvasni Brooke történetét.
Olvasd tovább»»
http://mindenamikonyvek.blogspot.hu/2018/04/l-j-wesley-…

mgbrown I>!
L. J. Wesley: Brooke

L. J. Wesley: Brooke A testem a börtönöm

Nehéz elfogulatlannak lenni, ha Brooke-ról van szó, tekintve, hogy van egy hangyányi kis közöm a könyv végső formájához. :D Ettől független őszintén úgy gondolom, hogy ez a könyv L.J. Wesley eddigi legjobb munkája. Teljesen más történet, mint a korábbiak, értem ez alatt, hogy nem annyira a viccen és a bohóckodáson van a hangsúly, sokkal inkább egy lelki folyamatot mutat be az író, amiben bizony-bizony helyet kapnak drámai és kifejezetten komoly dolgok is. L.J. Wesley továbbra is hozza ugyan a könnyed, laza hangnemet, de az nagyon szépen belesimul az író kiforrottabb stílusába. A napló formától is búcsút vehetünk, ugyanakkor megmaradt az L.J Wesley-re jellemző pörgő cselekmény. Ez utóbbi egyébként kifejezetten egyedi és attól függetlenül, hogy egy központi szereplő – Brooke – személyiségfejlődésére fókuszál, bepillantást nyerhetünk a lányt körülvevő emberek életébe. Minden szereplő hozzáad valamit a sztorihoz, azaz hozzáad valamit Brooke-hoz, hogy olvasóként megértsük a tettei miértjeit és a személyiségváltozásának az okait. Nagyon szerettem ezt a kis regényt, és kifejezetten élveztem a vele kapcsolatos munkát, mert teljesen el tudtam mélyülni a történetben és bele tudtam helyezkedni a főszereplő… hát, fogalmazzunk úgy, hogy agyába. :D ;)

Laura_Bakos>!
L. J. Wesley: Brooke

L. J. Wesley: Brooke A testem a börtönöm

Pár héttel ezelőtt keresett meg a szerző azzal a lehetőséggel, hogy megjelenés előtt elolvashatom a könyvét. Nagyon örültem a lehetőségnek, mert az Egyűrállomás-takarító naplója című műve örök kedvenc marad számomra, ezért is voltam kíváncsi, hogy vajon ez képes-e überelni. Jelentem, nálam Brooke totálisan fölülmúlta az említett könyvet. Komolyan. Még magam is meglepődtem rajta.
5****
Teljes értékelés itt —> https://krvilagakonyvek.blogspot.hu/2018/04/l-j-wesley-…

Ana_blogger >!
L. J. Wesley: Brooke

L. J. Wesley: Brooke A testem a börtönöm

„Az író egy humoros, de mégis tragikus és egy picit elborzasztó történetet csepegtetett ki a tollából. Ami iszonyúan rövid, de sebaj. Így is jó. Amikor megláttam a "VÉGE” feliratot, majdnem megszólaltam, hogy „Itt nem lehet vége”." – olvashatod az értékelésemben, melyet itt érsz el bővebben: https://anablogjaesirasai.blogspot.hu/2018/04/eloolvasa…

GingerKid I>!
L. J. Wesley: Brooke

L. J. Wesley: Brooke A testem a börtönöm

Na hát, Brooke! Végre megismerkedtünk. ;)
Bár sokszor hallottam a könyvről, igazán pontosan mégsem tudtam, mire számítsak, szóval sok szempontból meg is lepett. Szerettem. Szerintem az egyik leggyorsabb olvasásom volt. Nagyon könnyen visz magával, a humora remek, és épp elég. Szeretem az ilyen iróniával, cinizmussal átitatott történeteket. Természetesen teret kapott a jellemfejlődés, ami csodásan építkezett. Ön magunk hibáinak felfedezése, és a döntés, hogy képesek vagyunk-e váltani, akarunk-e egyáltalán? Sok kérdést felvetett, el is gondolkodtatott.
Olvassátok el, tényleg remek kikapcsolódás lesz. @BlueDeath -nek pedig gratulálok, csak így tovább! ;)

3 hozzászólás

Népszerű idézetek

Tünde_JLT I>!

Ha az ember terhes, akkor senki nem ellenőrzi, hogy milyen körülmények közé szül, de ha örökbe fogadni akar, vagy mint esetemben, visszakapni, akkor azonnal olyan követelményrendszert állítanak fel, aminek egy átlag család biztos, hogy nem felel meg.

149. oldal

L. J. Wesley: Brooke A testem a börtönöm

4 hozzászólás
Törpillaa P>!

Ó, doki, amikor így fölém hajol, akkor leginkább rebegtetni szeretném a szempilláimat, nem csak pislogni. Na, legyen, ahogy akarja, akkor két pislogás…

L. J. Wesley: Brooke A testem a börtönöm

Laura_Bakos>!

(…) a személyiségünktől nem is olyan könnyű megszabadulni.

L. J. Wesley: Brooke A testem a börtönöm

Tünde_JLT I>!

(…) csak rajtunk múlik, hogy felismerjük-e a hibáinkat, hogy aztán azon dolgozzunk, hogy jobb emberré váljunk.

106. oldal

L. J. Wesley: Brooke A testem a börtönöm

Törpillaa P>!

– Nem áll szándékomban. Csak azt mondom, hogy ne fogj mindent rá. Egyébként is, megbocsájtani csak egyszer kell. Ha állandóan haragszol, az rengeteg energiádba kerül.

L. J. Wesley: Brooke A testem a börtönöm

Törpillaa P>!

– Mi van ma veled? Mintha valahol máshol járnál.
– Mindenfelé járnak a gondolataim.
– Történt valami? – fogta meg óvatosan a kezem.
– Abba maradnak valaha az álmok? – néztem a szemébe.
– Álmok? – vonta fel a szemöldökét.
– Tudod. Amikor felszínre tör egy-egy emlék.
– Erre nem tudok válaszolni. Rengeteg minden van elrejtve a fejedben. Aminek elő kell jönnie, az elő is fog jönni.

L. J. Wesley: Brooke A testem a börtönöm

Tünde_JLT I>!

(…) meg kell keresnem Mr. Hustont, a filozófia tanárt. Képes volt F-et adni a legutóbbi zárthelyimre, pedig az ember azt hinné, hogy ha már aláfeküdtem, akkor egy kegyelem D-t legalább megérdemelnék.

144. oldal

L. J. Wesley: Brooke A testem a börtönöm

2 hozzászólás
Törpillaa P>!

A bizonytalanság sokkal rosszabb, mintha bizonyítékom lenne rá.

L. J. Wesley: Brooke A testem a börtönöm

Törpillaa P>!

Miért nem emlékszem rád? Mi a fene történt velem?

L. J. Wesley: Brooke A testem a börtönöm

Tünde_JLT I>!

A tegnapi eset a képembe tolta a cudar valóságot arról, hogy mennyire törékeny jelenleg a testem. Talán nem is érzékelem, sőt, biztosan nem érzékelem, de bármikor előfordulhat, hogy a szervezetem egyszerűen feladja. Az elmém legmélyebb bugyrában derengett a gondolat valamiféle bölcsességről, amit talán olvastam vagy hallottam korábban, miszerint az élni akarás a legnagyobb segítség, amit szükséghelyzetben önmagunknak nyújthatunk. Nos, én akarok élni. Szenvedélyesen akarok. Most mégis úgy tűnik, hogy a bölcsesség csődöt mondott, és nem dönthetek az életben maradásom felől.

15. oldal

L. J. Wesley: Brooke A testem a börtönöm


Hasonló könyvek címkék alapján

Baráth Viktória: Egy év Rómában
J. A. Redmerski: A soha határa
Colleen Hoover: November 9.
Ruby Saw: Kertvárosi pletyka
Anna Todd: After – Miután
Vi Keeland: Csak szex
Audrey Carlan: Calendar Girl – Július – Augusztus – Szeptember
Jojo Moyes: Mielőtt megismertelek
Lisa De Jong: When It Rains – Amikor esik…