Brooke 67 csillagozás

A testem a börtönöm
L. J. Wesley: Brooke L. J. Wesley: Brooke

Elég egy baleset ahhoz, hogy minden megváltozzon?
Brooke a saját testének börtönébe kerül és nem emlékszik semmire.
Vajon milyen hatással van az emberre, ha külső szemlélőként szembesül a múltjával?
A hosszú és fájdalmas kórházi kezelések segítenek rajta, de a múlt kísértetei meggyötrik a lelkét.
Vajon miként viseli ezt az időszakot?
Ugyanaz az ember lesz, aki volt?
Van még bármiféle jövő Brooke számára?

Eredeti megjelenés éve: 2018

>!
Mogul, Budapest, 2022
248 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786156170477
>!
Mogul, Budapest, 2018
232 oldal · ISBN: 9786150023076
>!
Mogul, 2018
232 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155668210

Enciklopédia 8

Szereplők népszerűség szerint

Brooke Parker · Dr. Valentine Bloom · Alice Parker · George Parker · Jim Morris · Josh O'Brien · Rose Parker


Kedvencelte 9

Most olvassa 1

Várólistára tette 71

Kívánságlistára tette 72

Kölcsönkérné 4


Kiemelt értékelések

Smurfettereads P>!
L. J. Wesley: Brooke

L. J. Wesley: Brooke A testem a börtönöm

Nekem ez is nagyon tetszett, habár Brooke története nem túl egyszerű, de mégis szórakoztató és humoros is. Most, hogy újraolvastam még mindig bejön. :-D A kedves író úr szokásához képest nem igazán akart kegyelmezni a karaktereinek, de ezt már kezdem megszokni. :-D Szegény Brooke-t nem nagyon kímélte, de részben ő is az oka, hogy idáig fajultak az események. Nem mindennapi ez a lány, egy csomó hibát elkövetett, akarva vagy akaratlanul is, de én éppen ezért kedvelem. Van benne valami, ami szimpatikusabbá teszi számomra a karakterét, és ahogy haladt a történet a maga útján, azért az ő karaktere is fejlődni kezdett, de most a jó irányba. spoiler A másik kedvencem, nem más volt, mint Dr. Valentine Bloom. Szórakoztató egy pasi, tele energiával, szeretem az ő karakterét is, és persze Martha is annyira cuki volt. :-D Már nem ez az első olvasásom L. J. Wesley-től, de egyre jobban bejön a stílusa és humora. off Még mindig úgy gondolom, hogy L. J. Wesley az egyik kedvenc írom, és ez szerintem nem is fog már változni. Ahányszor újabb és újabb könyvével lepi meg az olvasóit, annál jobb, és jobb lesz. Csak ajánlani tudom mindenkinek, én nagyon szeretem a könyveit. :-D
Korábbi értékelésem:
spoiler

Nikolett0907 P>!
L. J. Wesley: Brooke

L. J. Wesley: Brooke A testem a börtönöm

„(…) az élni akarás a legnagyobb segítség, amit szükséghelyzetben önmagunknak nyújthatunk.”

Nem tagadom, hogy meglepett ennek a könyvnek a tartalma, hiszen férfi szerzőtől hitelesen visszaadott női gondolatokat és érzéseket nagyon ritkán olvasok. De mielőtt ebbe belemennék, szeretném megköszönni a Mogul Kiadónak, hogy olvashattam a könyvet. Köszönöm, egy élmény volt.

L. J. Wesley író immáron második kötetét vettem kézbe, hiszen pár hónapja olvastam Hetedhét birodalom című regényét, amivel kisebb közelharcot vívtam, de végül megszerettem. Most írhatnám, hogy pont ezért mennyire tartottam a mostani könyvétől, de szó sincs erről. Egyszerűen vártam, hogy egy új oldaláról is megismerhessem a szerzőt és bizony ezt meg is kaptam.

L. J. Wesley – Brooke című regénye 2018-ban jelent meg a Mogul Kiadó gondozásában. A könyv borítóját Takács László tervezte és azt kell, hogy írjam kimondottan ízléses lett a maga kategóriájában. A kép tulajdonképpen belesimul a történetbe és remek hangulatkeltő, ezt el kell ismernem. A kötet könnyen olvasható, ami köszönhető a szerző gördülékeny stílusának és Barna Hajnalka remek szerkesztésének. Szeretem az ilyen minőségi kiadásokat, örülnék, ha több hasonló kiadvány látna napvilágot a hazai piacon.
De nézzük is fülszöveg alapján, hogy miről szól a regény.

Történetünk főhősnője, Brooke, aki emlékek nélkül „éli” mindennapjait egy olyan testben, ami a külvilág szerint hozzá tartozik, de tulajdonképpen mozdulatlan. Tudatos tudattalanként fekszik egy kórházi ágyon napról napra, amíg a látogató családtagok és más személyek hol kétségbeesve, hol pedig dühvel és fájdalommal beavatják apró féltett titkaikba. Brooke így ismeri fel szép lassan a környezetét, telik meg a lelke érzésekkel, és végül apró emlékekkel. De néha jobb, ha a múlton köd marad, mert az igazság még mélyebbre taszítana. Vajon képes lesz-e feldolgozni mindazt, ami vele történt? És vajon jár-e egy második esély egy olyan embernek, aki lemondott a legfontosabb kincsről: az „életéről”? Nos, ezekre és számos más kérdésre megtudod a választ, csak vedd kézbe a könyvet.

Szubjektív meglátásom szerint az író nagyon szépen belehelyezte szívét, lelkét ebbe a világba. Férfiként ilyen mélyen átérezni egy nő gondolatait, érzelmeit igen ritka, de átsejlik az ellenkező nemre jellemző keménység és erősség is.

„Ugyanakkor ez azt is jelentette, hogy nemcsak a felépülésemért, hanem azért is keményen meg kell majd dolgoznom, hogy háttérbe szorítsam a rossz- vagy kevésbé jó tulajdonságaimat. (…) Végtére is, emberek vagyunk; esendőek. Egyikünk sem csak jó vagy csak rossz. Mindnyájunkban ott lapulnak ezek a tulajdonságok, és csak rajtunk múlik, hogy felismerjük-e a hibáinkat, hogy aztán azon dolgozzunk, hogy jobb emberré váljunk.”

Bővebben a blogomon:
https://konyvelvono.blogspot.com/2021/10/l-j-wesley-bro…

>!
Mogul, 2018
232 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155668210
Tünde_JLT I>!
L. J. Wesley: Brooke

L. J. Wesley: Brooke A testem a börtönöm

Brooke egy nő közölünk. Bármelyikünk kerülhetne hasonló helyzetbe, hiszen csak egy pillanat szükséges ahhoz, hogy az életünk kisiklódjon.
Jó volt nevetni a főhősnőnk humoros megjegyzésein, de még jobb volt elgondolkodni az élete hibáin, a tévedésein.
Ajánlom azoknak, akik szeretnének egy igazán izgalmas ember életébe bepillantást nyerni, egy rendhagyó regényen keresztül, mely elrugaszkodik a kliséktől és kerüli a sablonokat.
Bővebben: https://1000konyv.blog.hu/2019/08/14/brooke-a-testem-a-…

Ferger_Jolcsi P>!
L. J. Wesley: Brooke

L. J. Wesley: Brooke A testem a börtönöm

Amikor a kezembe vettem a kötetet, még nem tudtam, hogy mire kell számítanom, hogy miről fog szólni a kötet. Aztán az első lapon már egyértelművé vált, mert az író belecsapott a történet közepébe. Izgatottan vártam, hogy kiderüljön, miért került ebbe a helyzetbe Brooke, hogy mik vezettek el idáig, de nem számítottam arra, ami valójában történt vele. spoiler
A cselekmény pörgős, s mivel rövid is a történet, így nagyon gyorsan lehetett haladni benne, viszont pont ezért volt még egy kis hiányérzet bennem, hogy nem lett teljesen kidolgozva a történet, lettek volna benne még kidolgozni való részek.

Papírra_vetett_gondolataim>!
L. J. Wesley: Brooke

L. J. Wesley: Brooke A testem a börtönöm

Számomra abszolút pozitív volt ez az olvasás. L. J. Wesley megmutatta ebben a kötetében, hogy az élet véges, és hogy a mi életünk is bármikor ki tud siklani. A történet végig fenntartotta az érdeklődésemet, és nagyon tetszett az a feszültség, ami az egész könyvben jelen volt. A szereplők valós, emberi, esendő személyek, akik akár mi is lehetnénk. Örültem annak, hogy ezek a szereplők nem feketék, vagy fehérek, hanem inkább szürkék, amilyenek mi is vagyunk valójában. Az amnézia témát hitelesen és valósan ábrázolta, ami nálam egy plusz pont. A téma ellenére is nagyon humorosan és jól adagolja ezt az olvasóknak L. J. Wesley, ami nagyon ügyes és jó gondolat szerintem. A humor könnyebbé tette ezt az egész egyébként borzalmas helyzetet.Szerintem ez egy igazán jó könyv volt, és örülök, hogy elolvastam !

https://papirravetettgondolataim.blogspot.com/2019/10/e…

2 hozzászólás
Anarchia_Könyvblog>!
L. J. Wesley: Brooke

L. J. Wesley: Brooke A testem a börtönöm

Újabb gyöngyszem a magyar írok között, L. J. Wesley, aki egy olyan történetet tárt elénk, melyben talán mindenki megtalálja valahol, valamilyen módon önmagát. Nekem legalábbis sikerült. Bár a könyv nem hosszú mégis kétszeri nekifutásra tudtam csak elolvasni, mert olyan mélyen érintettek bizonyos részletek, hogy egyszerűen muszáj volt pár óra pihenőt tartanom a folytatáshoz. Fanyar humorral megspékelt dráma, mely Brooke életét mutatja be, mint múlt, mint jelen, és kissé a jövő pillanatai által.
Ajánló folytatása a honlapon:
https://anarchiakonyvblog.wordpress.com/2018/04/02/l-j-…

Bettina_94 I>!
L. J. Wesley: Brooke

L. J. Wesley: Brooke A testem a börtönöm

Sok olvasó hadilábon áll a magyar írókkal, amit teljesen megértek. Jelennek meg úgy könyvek szerkesztés nélkül, vagy ha látta is szerkesztő, az író nem fogadja meg a tanácsait. Igen, ilyennel is találkoztam már. Túl sokat kellett volna dolgozni a regényen, és úgy döntött, jó úgy, ahogy van. Csakhogy nem. Nem jó úgy, ahogy van. És aki egyszer belefut egy ilyen regénybe (én is voltam így), az fenntartásokkal fogja kezébe venni a következő magyar művet. Jogosan…

Ám van számos olyan magyar író a piacon, aki nem a mennyiségre, hanem a minőségre megy rá, és tényleg olvasható és élvezhető mű kerül ki a kezeik közül. Ilyen volt L. J. Wesley Brooke című kisregénye is, amellyel ajánlás útján kerültem kapcsolatba. Megfogadtam, hogy segíteni fogom a magyar szerzőket (akik mögött nem áll nagy kiadó), ezért vásároltam meg ezt a regényt az írótól.

Na, de elég a dumából! Csapjunk bele!

Értékelés: http://irokkozott.blogspot.com/2018/09/l-j-wesley-brook…

CsakSimánDorka>!
L. J. Wesley: Brooke

L. J. Wesley: Brooke A testem a börtönöm

A történet Brooke-ról szól, aki egy napon egy kórházban ébred, az emlékei nélkül, egy baleset után.
Brooke egy nem túl szimpatikus nő, az emlékei alapján, hiszen rengeteg szörnyű dolgot követett el a múltban, így nem is csodálom, hogy ezeket blokkolta az agya a tragédia után. Nagy pozitívum viszont, hogy képes volt felülemelkedni a múltján, és gyökeresen megváltozni. Szeretem, mikor egy karakter képes jellemfejlődésre, Brooke pedig egy tökéletes példa erre.
Összegezve egyszerre imádtam és gyűlöltem ezt a könyvet. Imádtam, mert remekül bele tudtam magam élni Brooke bőrébe, viszont a sablonos részeknél legszívesebben szálanként tépkedtem volna ki a hajam, mert egy pöppet kiszámíthatóvá tette a történetet.

Bővebben:
https://dorkaanyaolvas.blogspot.com/2018/04/l-j-wesley-…

penzesliza>!
L. J. Wesley: Brooke

L. J. Wesley: Brooke A testem a börtönöm

A történet Brooke-ról szól, aki valamilyen oknál fogva kórházba kerül, és nem is tudja, hogy mi történt vele, miért nem hallják, és hogy egyáltalán ő kicsoda? L. J. Wesley új regényében most Brooke életét követhetjük végig…

Először is köszönöm szépen még egyszer az előolvasási lehetőséget L. J. Wesley írónak!☺

Nagyon, de nagyon régen olvastam ki könyvet ilyen hamar, és alig bírtam letenni útközben. Fáradt is voltam, gondoltam pihenek egy kicsit, de érdekelt a folytatása így felráztam magam és kiolvastam, és mikor a végére értem, pedig én azt hittem, hogy még van pár oldal, akkor lesokkolódtam, mert még szerettem volna tovább olvasni Brooke történetét.
Olvasd tovább»»
http://mindenamikonyvek.blogspot.hu/2018/04/l-j-wesley-…

Himitsu P>!
L. J. Wesley: Brooke

L. J. Wesley: Brooke A testem a börtönöm

Már annyira sokszor szembejött velem ez a könyv itt a molyon, mindenképp el akartam olvasni, mert a tartalma nagyon megfogott.
Kellemes kikapcsolódás volt, könnyen haladtam az olvasással, nagyon szépen megírt regény. A kómában lévő Brooke enyhén szarkasztikus megjegyzéseit olykor nem bírtam ki mosoly nélkül.:)
Az új Brooke fényévekkel szimpatikusabb volt, mint a régi, de amikor ilyen baleset történik valakivel, jó esetben teljesen átértékeli az addigi életét és teljesen megváltozik.
Kedvenc szereplőm Dr. Valentine Bloom, mert szeretjük a lelkes és szószátyár dokikat.:))
Örülök, hogy elolvastam, annak pedig még inkább, hogy happy end lett a történet vége.:) Szeretettel ajánlom másoknak is!


Népszerű idézetek

Tünde_JLT I>!

Ha az ember terhes, akkor senki nem ellenőrzi, hogy milyen körülmények közé szül, de ha örökbe fogadni akar, vagy mint esetemben, visszakapni, akkor azonnal olyan követelményrendszert állítanak fel, aminek egy átlag család biztos, hogy nem felel meg.

149. oldal

L. J. Wesley: Brooke A testem a börtönöm

4 hozzászólás
Smurfettereads P>!

– Nem áll szándékomban. Csak azt mondom, hogy ne fogj mindent rá. Egyébként is, megbocsájtani csak egyszer kell. Ha állandóan haragszol, az rengeteg energiádba kerül.

168. oldal

L. J. Wesley: Brooke A testem a börtönöm

Laura_Bakos P>!

[…] a személyiségünktől nem is olyan könnyű megszabadulni.

L. J. Wesley: Brooke A testem a börtönöm

Smurfettereads P>!

Ó, doki, amikor így fölém hajol, akkor leginkább rebegtetni szeretném a szempilláimat, nem csak pislogni. Na, legyen, ahogy akarja, akkor két pislogás…

L. J. Wesley: Brooke A testem a börtönöm

Tünde_JLT I>!

[…] csak rajtunk múlik, hogy felismerjük-e a hibáinkat, hogy aztán azon dolgozzunk, hogy jobb emberré váljunk.

106. oldal

L. J. Wesley: Brooke A testem a börtönöm

Smurfettereads P>!

– Mi van ma veled? Mintha valahol máshol járnál.
– Mindenfelé járnak a gondolataim.
– Történt valami? – fogta meg óvatosan a kezem.
– Abba maradnak valaha az álmok? – néztem a szemébe.
– Álmok? – vonta fel a szemöldökét.
– Tudod. Amikor felszínre tör egy-egy emlék.
– Erre nem tudok válaszolni. Rengeteg minden van elrejtve a fejedben. Aminek elő kell jönnie, az elő is fog jönni.

191-192. oldal

L. J. Wesley: Brooke A testem a börtönöm

Smurfettereads P>!

– Doki, nem felejtettél el valamit? – kérdeztem csípősen.
– Mit?
– Nem tudok utánad mászni.
– Jézusom, bocsánat! – szabadkozott, majd a legegyszerűbb módszert választva, a kezemnél fogva húzott fel maga mellé.

197. oldal

L. J. Wesley: Brooke A testem a börtönöm

Tünde_JLT I>!

[…] meg kell keresnem Mr. Hustont, a filozófia tanárt. Képes volt F-et adni a legutóbbi zárthelyimre, pedig az ember azt hinné, hogy ha már aláfeküdtem, akkor egy kegyelem D-t legalább megérdemelnék.

144. oldal

L. J. Wesley: Brooke A testem a börtönöm

2 hozzászólás
Ferger_Jolcsi P>!

– Kikaplak a székből és felviszlek a lépcsőn. Ajtó nyit, és már bent is vagyunk.
– És közben a székem meglovasítják. Az ajtót meg nem fogod tudni kinyitni engem cipelve, és végül leesel velem a lépcsőn. Igazán romantikus gondolat, hogy együtt törjünk ripityára, de inkább valami alternatív megoldást kéne találnunk.

L. J. Wesley: Brooke A testem a börtönöm

Smurfettereads P>!

Végtére is, emberek vagyunk; esendőek. Egyikünk sem csak jó vagy csak rossz. Mindnyájunkban ott lapulnak ezek a tulajdonságok, és csak rajtunk múlik, hogy felismerjük-e a hibáinkat, hogy aztán azon dolgozzunk, hogy jobb emberré váljunk.

151. oldal

L. J. Wesley: Brooke A testem a börtönöm


Hasonló könyvek címkék alapján

R. S. Grey: With This Heart – Ezzel a szívvel
Baráth Viktória: Egy év Rómában
Ruby Saw: Kertvárosi pletyka
Emma Chase: A királynő férjet keres
Jojo Moyes: Mielőtt megismertelek
Lisa De Jong: When It Rains – Amikor esik…
J. K. Smith: Káosz a köbön
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 5. – Remény