Afférok 27 csillagozás

L. J. Wesley: Afférok L. J. Wesley: Afférok

" – Légyszi, légyszi, légyszi
Már legalább 10 percre ezt hallgattam, de nekem eszemben sem volt felvinni a másnaposságom egy rohadt hőlégballonra… nem hiszem, hogy jót tett volna."

Szex és alkohol… vagy alkohol és szex? Soha nem tudtam, melyik a fontosabb. Talán ti el tudjátok dönteni, ha elolvassátok a történeteimet.

>!
Magánkiadás, Budapest, 2017
80 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786150002163
>!
Magánkiadás, Budapest, 2017
80 oldal · ISBN: 9786150001609

Enciklopédia 1

Szereplők népszerűség szerint

Martin


Kedvencelte 3

Várólistára tette 6

Kívánságlistára tette 6

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
KATARYNA
L. J. Wesley: Afférok

Kortárs.. novella.. regény.. romantikus..

Nagyon haragszok.
Haragszok, mert ezekkel a semmitmondó, az irodalomnak és az embereknek semmi többet nem adó sz.rokkal teszik tönkre magukat a magyar kiadók.
És minket..

Ennek se eleje, se vége. Egy olyan oltári nagy f.szság, amit még egy tizenéves is simán lepipál.

Lehet nézni nyugodtan a profilomat, várok mindenkit szeretettel.. az "írót" is. Bár ez nem írás.
Ez az értékelés drága „írónak nevezett úr” nem reklám, nem ócsárolás. Vélemény.

Ez(ek).. ez(ek) nem is történet(ek)..
Agyzsibbasztó, kutyaf…a, olcsó, gyorsan lökjük ki, mert olllllyan jó, lappazarló …………..

Hogy én mit tettem le eddig az asztalra?
Kérdezhetné most ő!
Marosi Katalin.. meg a másik kedvencem.. akinek elfelejtettem a nevét, de a kék ló még mindig fekete.
Ilyet a világra nem hoznék. Mindenki azt csinál a pénzével amit akar. De inkább adományozzatok.

Mert itt tehetség nincs az íráshoz, 5-6 szó egy mondat.. a kedvencem a kac-kac.
És a legjobb az egész történetben. A vége… mert mire végre történne valami.. a nagy semmi, mert gondolom lekonyul neki, már Auf Wiedersehen!

Szeretnék egy könyvet írni..
Ma erről fogok álmodni.. hátha holnap felkérnek egy erotikus könyv megírására.
Minden földi jóval: mogyoróval, meg ami a szem szájnak ingere..

Remélem nem kerülök a pokolra…

22 hozzászólás
>!
Bibi_️3 P
L. J. Wesley: Afférok

Hogy mi a „csùnyaszò” ìrjak erre a „csùnyaszò”?? Bocs.. jò reggelt! Hàt mi a retkes…. volt ez a valami? Pedig eskü, èn direkt a kàvèm mellett olvastam, hogy ne fogjàk ràm, hogy nem vagyok èsznèl. Az hagyjàn, hogy a szex az sehol… ahogy a fūlecske hirdeti, vagy a csòk az màr szex? Ne vicceljünk màr. Hàny èveseknek ìrta? 3? Akiknek bibe van meg porzò vagy mi?! A vège pedig felhàborìtò ès abszolùt nem illik ide. Komolyan elhiggyem, hogy azèrt puszilta mert eskü a legnagyobb erotikus csattanò, amikor a nô melltartòban bugyiban àll elôtte vègig, mert spoiler. Hatàsos, aham…ja..ja nem!!!!! Kèrem, a hibàkat màr egy idô utàn nem is szàmoltam. Kritikàn aluli….egy dolog nyugtat, hogy egy kàvègèp is benyelt volna ennyi pènzt, mint ez az ebook, na meg ugye „több is veszett Mohàcsnàl”. …….ha eddig el akartam volna olvasni vmelyik vmijèt messzirôl kerülnèm el!
Csodàs napot! :)
Ui: fèl csillag a borìtòra. Imàdom a pirosat.

17 hozzászólás
>!
Sol
L. J. Wesley: Afférok

Fun fact: a Windows a Creators Update óta nem tartalmazza a Paintet. A borító készítőjének érdemes lenne frissítenie a gépét és igényesebb rajzprogram után néznie.

Az idei év hajtása mellett a magam kárpótlására mostanában többnyire jó könyveket olvastam. Ideje volt már beesnie egy ilyen műnek is. Mondanám, hogy a molyos értékelések eltántorítottak az Afféroktól, de nem lenne igaz. Az alacsony százalékot látva és korábbi élményeim hatására mindenképp el akartam olvasni a könyvet, ha másért nem is, csak azért, hogy ilyennel is találkozzak. Nos, nem mondhatom, hogy csalódtam volna: pontosan ennyit vártam ettől a könyvtől.

Teljes értékelés: https://konyvvadaszok.blogspot.hu/2017/11/l-j-wesley-af…

Breaking: Az értékelés alatt a könyv legkiakasztóbb jeleneteit találjátok, amikre többnyire intenzív facepalmmal reagáltam. Nem nagy a SPOILER-veszély, de azért csak óvatosan!

75 hozzászólás
>!
BreeS
L. J. Wesley: Afférok

Bővebben: http://breestoriesandbook.blogspot.hu/2017/11/lj-wesley…

Mint egy kissé barátságosabb mamahotel, bemész, megkapod, ha akarod, amit akarsz, sőőt ételt és fürdőt is. De arra nem vagy képes, hogy a nevét megjegyezd. Aztán viszlát jóvilág, jöhet a következő kaland.
Bogi története vágta ki nálam a biztosítékot. Tehát, ha a pasim agresszív és féltékeny, menjek át a barátomhoz – akire egyébként féltékeny a párom – és feküdjek le vele, mert miért ne? NEM!
A könyveknek tanítani kéne valamit! Egy pasi, aki még kiállni sem mer magáért, az alkohol az élete…de azért döglenek érte a nők? Kit akarunk átverni? Kinek jön be az ilyen férfi? Aztán mindezt egy betegségre fogni? Nem, ezt nem lehet. Egy ilyen komoly dolgot odadobni a végére…borzasztó! El sem tudom hinni, hogy is képzelte ezt az író.

Nem foghatsz mindent a betegségre! Nem mentség a tetteid alól. Ha beteg vagy, akkor küzdeni kell, nem pedig még jobban a föld alá ásni magad. De, kérlek! Szóljatok, ha nem így gondoljátok!
(…)
Szóismétlések, központozási hibák, értelmetlen mondatok. Én nem vagyok író, de, ha egyszer az leszek, tuti nem adnék ki ILYEN művet a kezeim közül.
Ha nem vagy 1000%-san biztos a könyvedben, akkor miért adod ki? Hogy eggyel több legyen? Nem a mennyiség fontos, hanem a minőség! De azt hiszem, kezdünk elmenni a másik irányba. :( És ez mérhetetlenül elszomorít.

11 hozzászólás
>!
Black_P P
L. J. Wesley: Afférok

Öhmmm… Némiképp zavarban vagyok :D :D
Férfi szemmel olvasva a történetet, az első gondolatom az volt, h az írója mindent beleírt a kis sztorikba, ami neki kimaradt…
a második meg az, h egy ennyire nagyképű/indokolatlanul magabiztos, az apja pénzén élősködő alkoholista srácot minden Nő kiröhögne, de még a csajok is. El ne képzeljük már, h ezeket a dumákat bárki megkajálja… Alicenek megmutatja Csodaországot.. nemár :'D :'D

A vége.. spoiler
Ettől függetlenül sem gondolom, h bármilyen indok feljogosít erre a viselkedésre.

A sztori helyesírási és fogalmazási hibák tömkelegével van fűszerezve, nyomott az értékelésemen – lefele.
Az, h ezt két másik író átnézte, s megszerkesztette – erre nem is írnék semmit. a következő könyveiteket, ha lesznek, wordbe gépeljétek be, az legalább a nyelvtani hibákat kiadja, ha a fogalmazásit nem is..
de ha gondoljátok, átnézem nektek olvasó szinten

sztem ne adjátok ki papír alapon…
Annyi sokkal hasznosabb dolgot lehet az erre szánt alapanyagból csinálni.. csákót hajtogatni, vagy mittomén…

5 hozzászólás
>!
Levandra P
L. J. Wesley: Afférok

Előzmény

Négy-öt hónapja történt, hogy a Molyon a Wattpad zónában először bukkantak fel a piros bugyis történet első fejezetei. A piros bugyi azóta valódi könyvborítóként folytatta karrierjét, a fejezetek pedig eltűntek a Wattpadról, hogy a borító mögötti tartalommá váljanak. Már akkor beleolvastam a történetbe, akkor kialakult egy vélemény első látásra, de gondoltam, szeretném egészben olvasni és a saját szememmel látni, tudni akartam, hogy mivé nőtte ki magát Martin naplója.

A folytatás

Már az első sor után le akartam tenni, mert kedvenc vesszőparipámmal találtam szemben magam, miszerint nyomtatott formában egy könyvben sokkal elegánsabb, ha a számokat kiírjuk betűkkel. Nem kellett hozzá 10 perc sem, hogy még azon az oldalon belebotlottam a következőbe, pedig már Éjjel 11 felé járt az idő… – ezek tipikusan azok az esetek, amikor inkább ne használjuk a számokat, jobban mutatnak írott formában. Vesszőparipa, mondom, én inkább így szeretem, a számos verzió viszont nagyon zavarta a szemem.

Rögtön az első dialógussal meggyűlt a bajom és ez az azt követőkkel sem volt másként, nekem cseppet sem voltak életszerűek. A szóhasználat, a szófordulatok erőltetettek voltak és hordoztak magukkal valami elavult, ósdi érzetet, amit egy Bloody Mary után rögtön le is szűrtem: az író a kilencvenes években ragadt, valaha volt ifjú korát idézte fel, ahol talán még ezek a dumák feküdtek. Kac-kac… Utoljára középiskolás koromban használtuk ezt a megnyilvánulást, és a Bloody Mary is akkor volt trendi, ital és film formájában is. Egyébként a Vodkán is néztem egy nagyot, mert az ilyen kemény fiúk, akik apuci pénzén tombolják ki magukat, inkább fogyasztanak Whiskyt.

Aztán nem sokkal később az apácás poénnal ismét visszakanyarodtunk a kilencvenes évekbe. Vannak emlékeim róla, hogy anyám és a barátnői mennyit éltek vele, éppen ezért cikinek éreztem a használatát. Talán hozzá illő üveg borral könnyebben csúszott volna, de úgy hangzott, mintha kedvenc tini történeteimben sorolná fel az író karakterének a szettjét, hozzá illő cipővel. Milyen borral? Egész nyugodtan le lehet itt írni, hogy milyen bort fogyasztott Martin a vacsorája mellé anélkül, hogy márkát említenénk. Fél perc alatt kiguglizható, hogy marhahús mellé mit ajánlanak, sokkal életszerűbb képet kapna az olvasó. Persze, egy zsivány mosollyal könnyen elintézhető a kérdés, de csak akkor, ha fiúról van szó. Egy lányhoz sokkal inkább illik a huncut kifejezés.

Észrevételezném még a 2,99 $-os üveggömbök strapabíróságát, amit csakis a könyv miatt, elméletem és korábbi emlékeim alapjára támaszkodva, tegnap az Árkádban, az egyik boltban teszteltem is: ezek az üveggömbök csak úgy nem törnek darabokra némi falhoz csapkodástól. Egyébként volt pofája alig három dollárt költeni a legjobb barátjára, mikor ennél nagyobb összegeket fordít az egy éjszakás kalandjaira? Megbecsült barát lehet az ilyen! De utálom ezt a Martint, ezt az alkoholista genny alakot! És haragszom az íróra, amiért ilyen hímsoviniszta szemléletmóddal degradálja le a női nemet, akik másra sem jók, csak szalmazsáknak. Bár egyetlen affér erejéig történt beintés egy hölgy részéről, de számomra nem oldotta fel a feltételezést, miszerint minden nő r****c. Úgy érzem, egy kicsit megszaladt a dolog.

A mai napra a snowboardot választottam. Általában nálam ez úgy szokott lenni, hogy: A mai napon inkább snowboardozni volt kedvem. Választani az étlapról szoktam, vagy a TV-műsorból, aktív cselekménynél inkább a muszáj, vagy a kedv határozza meg tetteimet.

Olvasás közben végig azt éreztem, mintha tanácsokat kapnánk arra, hogyan dobjuk fel ellaposodott szexuális életünket. Ebben az esetben a lerobbant sífelvonót inkább hanyagoljuk, mert azt, hiszem ott helyben… szóval egészen biztosan nem támadna kedvem arra, miközben ott himbálózunk a nagy semmi közepén. Ugyanez liftre értelmezve. Magam is klausztrofóbiás vagyok és nem jutna eszembe egy numera kedvéért rátenyerelni arra az átkozott gombra, mikor éppen most szabadultam ki a fogságából. Itt megjegyezném, egészen pontos ismeretem van a dologgal kapcsolatban: a legtöbb lifttel rendelkező házban van gondnok. Ezeknek a gondnokoknak – és ajánlott, hogy még egy családtagjának is – rendelkezniük kell liftkezelői vizsgával. Előírás. Ez pedig azt tartalmazza, hogy állandó liftügyeletet kell tartani ilyen esetekre. A vizsga keretein belül megtanulják, hogyan tudják a manuálisan felhúzni/tekerni a fogaskerék segítségével a liftet a legközelebbi emeletig, ahol az ajtót szintén manuálisan kinyitva kiengedheti a bennrekedteket. Öt percet sem vesz igénybe az egész. Liftkarbantartó cég pedig minden megyeszékhelyen van. Honnan tudom? Nem kötöm az orrotokra! :D

Na, akkor beszéljünk Hasselhoffról, aki szintén a kilencvenes évek egyik csodálatos terméke. Már a Baywatch idejében sem nagyon indultam rá, de most meg végképp nem, amilyen alkoholista fazon lett belőle, és az évek múlása sem tette vonzóbbá, mint férfit. Tudom-tudom, sok pasi ábrándozott arról, hogy egy Pamela Anderson majd kimenti a habok közül, de ennek már húsz éve! A folytatást sem bírtam megnézni, még Dwayne “The Rock” Johnson kedvéért sem! Pedig sokkal szexibb. Martin Lawrence… egy újabb ikon a kilencvenes évekből. Lehet, hogy egy időutazáson vettem részt?
A feloldás nagyon béna lett a végén. Én biztosan nem írnék ilyen naplót a szeretett nőnek, hogy leromboljak mindent önmagamról és örökül hagyjam neki, hogy mekkora egy szemét alak voltam. Ez nem mentség, ez nem kifogás. Nem tudom elfogadni.

Összegzés

Ahogy az író is elismerte, eléggé összecsapott írásról van szó, nincs ezen mit szépíteni, túl korán lett nyomdába küldve ez a kézirat, lehetett volna még dolgozni rajta. Nem tudom, megéri-e a “nagy lehetőség”, hogy félkész állapotban dobjam oda a művemet a kritikus olvasói szemek elé, hogy aztán gyenge íróként bélyegezzenek meg. Nem kockáztatnék, ha nem állok még rá készen, inkább várom a következő lehetőséget, ami jönni fog, ha jönni kell. Rémes, amikor egy kérdő mondat végén pontot találok, és igen… tényleg benne maradt egy szerkesztői kommentár. Gond volt egyes szavak ragozásával, hiányoltam a szlenget, az igazán pörgős szófordulatokat, mert a történet megkívánta volna egy nagyvilági gazdag srác szájából az ilyesmit.
Így kell öngólt rúgni.

10 hozzászólás
>!
Törpillaa 
L. J. Wesley: Afférok

Nekem ez nagyon, de nagyon tetszik. Martint bírom a legjobban, annyira érdekes karakternek tűnik. Bár igaz, hogy rövid történetek vannak benne, de szerintem így is nagyon jó lett. Humoros„ szórakoztató, élvezhető. Mert én végig nagyon élveztem, hiába volt olyan rövid, de alig tudtam levakarni a mosolyom az arcomról, úgyhogy nekem tetszik úgy ahogy van. :-) Bár a végén nem pont erre számítottam, de cseppet sem csalódtam benne. Jó kis novella volt ez, és csak úgy megjegyezem a kedves írónak, hogy nekem ennyi nem volt elég tőle, tuti, hogy a többit is elfogom még olvasni. :-)

>!
Bleeding_Bride ISP
L. J. Wesley: Afférok

Bajban vagyok, tényleg bajban. Ez a kis szösszenet- gyűjtemény már a beharangozáskor felkeltette a figyelmem, teljesen egy Bukowski- érzetet adott, mind a fülszöveg, mind a címkék, no meg az sem elhanyagolható, hogy férfi a szerző.
Bukowski egy odamondós, nyers világkritikus, aki nem fél ridegen őszinte lenni és ha kell ba""meggel az asztalra csapni, ez a kötet merőben más, bár az említett szerző idézetével indít. Ezért nem kell elvárással belekezdeni egy új kiadványba.
Az alapötlet jó, viszont nem találtam benne erotikát, minden szösszenet azzal zárul, hogy sejthetjük, hogy akkor most amíg mi olvassuk a következő szösszenetet, addig az előző szereplői erotikusan egymásra találnak, a fantáziánkra van bízva, de tartalmilag hasonló sincs benne, mintha kilopták volna belőle. Egy erotikus kötetben azért lehetne egy kicsi.
Az összes történet kért volna az én szempontomból még 1-2 oldalt, hogy igazán ütős legyen, ne csak a felszínt kapargassa, mivel elindult aztán hoppon hagyott. Ilyen az amikor megvan a jó ötlet, a jó indítás és hiányzik egy kis erő, vagy bátorság?
Másrészt, amit nem tudok a szerzőnek felróni, ugyanakkor 'kis adagban" nem is szoktam törődni vele, viszont a kötet kurtasága miatt nem tudok elmenni mellette, hisz sokszor teljesen elrontotta az olvasási élményt: hemzseg a stilisztikai hibáktól és nem csak, így olyan érzésem volt, mintha olvasnám a vázlatot, amit majd ok-zás után kidolgoznak és utána megy szerkesztőhöz.
Abszolút megérne az ötlet egy hosszabb, kerekebb, erotikusabb verziót, de ezt így ebben a formában én nem tudom pontozni. Mert a szememben a fél csillagtól az 5-ig akármennyit tudnék adni és alá is támasztom, hogy miért annyi az annyi, de egyik se biztos, hogy fair lenne.

>!
Szimirza P
L. J. Wesley: Afférok

Hmmm…igyekszem valami értelmeset összekaparni, mert ha már elolvastam és nem igazán tudom, hogy hány csillagot adjak rá, akkor legalább valami épkézláb értékelést össze kell eszkábáljak. Az én legfontosabb kérdésem az, hogy milyen kib@ßott nyelven beszélgettek?? De komolyan, valaki világosítson már fel, hogy van valami csajozós részeg szleng, amit minden nő ismer a világ minden pontján? És ettől a nyelvtől minden nő hajlandó egy 2 vagy 10 perce megismert hapsival elmenni randizni, majd utána ágyba is bújni vele?? Aztán a másik meg a vége, ami nagy kérdőjel és homályos fejfájás, mert, az addig oké, hogy minden országba kufircolunk egyet, amit 2 oldalban leírunk, de az, hogy élete szerelme megismerése, és a grand finálé így össze legyen csapva, nos, az eléggé kiábrándító. Szerkesztési és szerkezeti hibák is akadnak benne, főleg a sok… meg a … és a…
P.S. Nyomatékosan kéretik a SZEX és EROTIKUS címkét levenni, mert itt erotikát egy fikarcnyit sem kaptam, de májcirrózist annál inkább.

9 hozzászólás
>!
Sylveris 
L. J. Wesley: Afférok

Nem tudom ki címkézett, de az hazudott.

Végigk*rni az országokat biztos nagyon menő lehet, legalábbis szánalmas. És mi is volt benne az erotikus-szex-romantikus vonal? Semmi! Jahogyja, utalások történnek, amik amik ki is derülnek, hogy mégsem. NATESZEGÉNY!
„ Este találkozok a lánnyal, akinek még a nevét sem tudom ”, nem mintha az előző kettőét tudtad volna. És nem is igazán érdekeltek, igazam van? Naná!

Húú, öltöny, Audi! Kezdünk elszállni. Ja hogy csak bérelt, ejnye. Így aztán nem nyered el az aktuális szívedhölgyét, de nem ám.

Reménykedtem benne, hogy Martin belefullad abba a nyamvadt Vodka7-jébe.


Népszerű idézetek

>!
Törpillaa 

Jobban szeretlek, mint valaha bárkit, ezen a Föld nevű sárgolyón. Te voltál, te vagy, és mindörökké te lesz… Ő.

>!
Törpillaa 

Csak gondoltam, nem küldelek el egyből. Az egy éjszakás kaland, nyugodtan lehet kettő is. Úgy tűnt, bejövök neked.

>!
Törpillaa 

Időről időre azt veszem észre, hogy a világ tele van olyan lányokkal, akiknek az önbizalma valahol a béka feneke alatti pocsolya alatt van. És vannak olyanok, akiknél ez igen furcsa viselkedést eredményez.

>!
Törpillaa 

Gondolom nem túl meglepő, de nem vagyok házasság párti.

>!
BlueDeath IP

– Jól vagy? Elég ramaty állapotban voltál tegnap.
– Látod, ezt elhiszem. Kérlek ne sértődj meg, de… ki vagy? Hol vagyok? Milyen nap van egyáltalán?

Kapcsolódó szócikkek: Martin
>!
Törpillaa 

Most már megeredt a nyelvünk is, próbáltunk csevegni mindenről, én igyekeztem bókolni, humorizálni, de ez elég nehéz műfajjá válik, amikor az ember lépni alig tud, nemhogy rendesen beszélni.

>!
Törpillaa 

– Bújj közelebb, melegen tartalak.
– Jó trükk, be szokott válni?
– Hát… akinél nem vált be, az azóta halálra fagyott.
– Kac kac… csinálhatnának már valamit. – nézett körbe Beth.
– Nyugi! – tettem a combjára a kezemet. – Még csak pár perce állunk. Tessék, húzd meg ezt, felmelegít – azzal előhúztam a belső zsebemből a jó öreg flaskámat. Persze itt a hegyen nem Vodka-7-et hordok magammal. Rum, az melegen tart.

>!
Törpillaa 

Nem vagyok klausztrofóbiás, de még egy óra ebben a rohadt liftben azért még nekem is sok.


Hasonló könyvek címkék alapján

Garaczi László: Hasítás
Bächer Iván: Vendégkönyv
Gerlóczy Márton: A csemegepultos naplója
Marian Keyes: Rachel vakációja
Genersich Antal: A szeszes italok habitualis élvezete folytán bekövetkező változások az ütőerekben és a szívben
Molnár István: A túlcsordult pohár
Venyegyikt Jerofejev: Moszkva–Petuski
František Hečko: Vörös bor
Barbara Whest: A hallgatás mérge
Tar Sándor: A 6714-es személy