12 ​első randi 20 csillagozás

L. J. Wesley: 12 első randi

Pam vagyok, és ez egyáltalán nem az én történetem.
Nem bírtam már elviselni, hogy a legjobb barátnőm letargiában éli az életét egy rosszul sikerült kapcsolat miatt. Lépnem kellett, erre pedig csak egyetlen megoldást láttam. Átvettem az irányítást Sam szerelmi élete felett, hogy havonta legalább egyszer kimozduljon a lakása fogságából, és végre tovább tudjon lépni. Pasik széles választékát szállítottam le neki egy-egy randi erejéig, remélve, hogy ha az igazit nem is találja meg köztük, kiszakad a rátelepedő depresszióból, és újra elkezdi élni az életét. Legjobb barátnőjeként, kötelességem minden segítséget megadni neki, a magam nem feltétlen kedves módján.

>!
Mogul, 2019
176 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786150046129
>!
Mogul, 2019
176 oldal · ISBN: 9786150046112

Enciklopédia 4

Szereplők népszerűség szerint

Cameron Coleman · Jack Weaver · Pamela "Pam" Campbel · Samantha "Sam" Delaware


Kedvencelte 1

Most olvassa 1

Várólistára tette 28

Kívánságlistára tette 26

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

>!
Tünde_JLT IP
L. J. Wesley: 12 első randi

Kicsi a bors, de erős tartja a közmondás, amely teljesen igaz a 12 első randi -ra is. Az alig 172 oldal kellemesen kikapcsolódást nyújtó erős, hamisítatlan L.J. Wesley humort tartalmaz.
A történetet nem szeretném elspoilerezni, így csak annyit mondanék el róla, hogy egy nyári záporhoz hasonló felüdülést nyújtottak Sam kalandjai, és barátnőjének, Pamnek a beszólásai.
Ez a könyv megmutatja, hogy mindenből van kiút, még egy rossz randiról is el lehet iszkolni. Nem szabad semmit túlságosan komolyan venni, de ha mégis az legyen az, amiben benne van a teljes szívünk.

>!
Cintia9910
L. J. Wesley: 12 első randi

Ezt a könyvet én felírnám szakításra, mint gyógymódot ! Amilyen rövid olyan erős és karakteres kötetről beszélhetünk. Kis vicces, romantikus és egyszerűen imádni való !
Ajánlom lányoknak, akiknek éppen szerelmi bánatuk van, vagy depresszióban szenvednek. Szépen lassan adagolva ajánlott. A könyv végére a bánat elszáll !

https://papirravetettgondolataim.blogspot.com/2019/10/1…

1 hozzászólás
>!
Borka_V_Szabó IP
L. J. Wesley: 12 első randi

Bízvást állíthatom, hogy ez L.J. eddigi legjobb könyve. Tökéletesen eltalált arányokkal dolgozik, minden ott és akkor van benne, ahol és amikor lennie kell. (Higgyétek el, baromi nehéz spoilermentesen megírni egy értékelést. :D) Humoros – tényleg, nem erőltett –, érzelmes – hiába, „kilátszik az író lelke, hiába tagadja” <3, a karakterek jól elkülöníthetőek – tényleg legalább tizenkét különböző alany, és nem tizenkettő egy tucat! –, könnyed – de mégis hordoz mély mondanivalót –, nekem szól – az íróról szól. (Oké, nem sikerült spoilermentesen írnom, de azért ügyes voltam, mert csak L.J. tudja, hol a spoiler. Muhahaha! XD) Féltem, hogy a határidő sürgetése miatt összecsapja a szerző, de nem tette, olyannyira, hogy az eredmény tényleg egy profin megírt, szórakoztató és mégis elgondolkodtató alkotás lett. ^^ Köszönöm, hogy olvashattam! <3 spoiler

7 hozzászólás
>!
ap358 P
L. J. Wesley: 12 első randi

Első olvasásom az írótól, habár a legelső munkájának a bővített változata sokkal jobban vonz, mégis ez akadt hamarabb a kezem ügyébe.
A könyv egy könnyed strandolvasmány, a nyelvezete egyszerű, hozza azt az igazi ponyva stílust. Minden benne van, ami egy klisés románchoz kell: pasikeresés, túlzottan rámenős és határozott barátnő, a kötelező meleg barát, munkahelyi gondok.
De! Érződik, hogy férfi az író, és a férfi agy ott van a sorok között.
A címkék közül ezért is a humort emelném ki. A történetben az érzelmi töltet csekély, Sam lelki világát kevésbé ismerjük meg, a céljait, kételyeit, ambícióit és szarkazmusát annál inkább. Egy ilyen történetnél borzasztó nagy hátrány tud lenni, ha a főszereplő érzelmi világa hiányos, itt mégsem akasztja meg az olvasást. Lehet, hogy tévedek, de összességében úgy éreztem, mintha az író görbe tükröt állítana Sam elé, általa – kissé talán eltúlozva, ezzel becsempészve a humort – mutatná be, miként és hányféleképpen tudják a pasik elszúrni a randikat. Vagy nem megfelelni egy nőnek? Ahogy Sam, Pam, úgy a pasik is szélsőségesre sikeredtek, és vagy szó szerint nézem őket és az idegeimre mennek, vagy a parodisztikus karakterek mögé nézek és élvezem a könyvet. Itt az utóbbi történt.
Amit sérelmeztem, hogy a történt nem hazánkban játszódik. Úgy érzem, ha Sam egy magyar városi nő lenne, magyar helyszínek, nagyrészt magyar férfiak, akkor a könyv még közelebb kerülhetne az olvasókhoz. Tudom, nem divat „hazait” írni, de van, aminek kimondottan jól áll, és ez egy olyan eset lehetne. (Ráadásul elég sok a magyar szólás-mondás is benne.)

4 hozzászólás
>!
NaNa_88 
L. J. Wesley: 12 első randi

„Ez a könyv akár a Kötelező olvasmányok röviden egyik kötete is lehetne. Lélegzetvételnyi pihenőt sem ad az olvasónak, a történet fénysebességgel halad előre, egyik randitól rohanunk a másikig. (…) nekem hiányzott Sam belső vívódása. (…) Sajnos a részletekbe nem igazán belemenő stílus és a gyors tempó miatt kidolgozatlannak tűnik a könyv.”

De akkor miért adtam 5 csillagot? Kattints a linkre és megtudod! ;)
https://1000konyv.blog.hu/2019/08/29/kicsi_a_bors_909

>!
Kovács_Ági_3 P
L. J. Wesley: 12 első randi

Hát mit is mondhatnék…egy élmény volt elolvasni. Imádtam minden sorát.
(…)
Ha rajtam múlna nem 5, hanem 15 csillagot adnék. Viszont amikor olvastam eszembe jutott, hogy ezek a találkák, miket adhatott Sam-nek, mire jött rá? Milyen inspiráció, ötletek születtek meg egyes beszélgetései során.

Bővebben itt olvashatod:
https://www.hungarybooks.hu/2019/06/l-j-wesley-12-elso-…

>!
Laura_Bakos
L. J. Wesley: 12 első randi

„– Sam, nem tudom tovább nézni, hogy a legjobb barátnőm lassan bekattan, és macskás vénasszony lesz belőle.
– Szeretem a cicákat – szipogtam a takaró rejtekében.
– És allergiás vagy rájuk.
– Köszi. Emlékeztess rá nyugodtan, hogy még macskáim se lesznek vénségemre!”

Nekem tetszett a szerző „Egy űrállomás-takarító naplója”, illetve a „Brooke” című művei, ezért nem is volt kétségem afelől, hogy az új kötetet is el fogom olvasni.
Ha neked is volt már részed borzalmas randevúkban, akkor ez a te történeted.
A könyv egy könnyed, romantikus regény, amely kellemes kikapcsolódást nyújt azok számára, akik a kezükbe veszik. Bátran ajánlom, mert egyszer érdemes elolvasni.
Bővebben ~> https://krvilagakonyvek.blogspot.com/2019/10/velemenyem…

>!
Emilly_Palton IP
L. J. Wesley: 12 első randi

Ez egy rövid, kis lightos könyv, amivel igen gyorsan lehet haladni. Ez az egyik nagy előnye, ami talán egyben a hátránya is.

Borító:
Kedvenc színem a rózsaszín, és ez egy kicsit hajaz rá. Szóval, ezzel engem megvett. Az sem mellékes szempont, hogy a kép kifejezi a történetet. Ha megnézzük, már rögtön tudjuk, hogy nagyjából miről fog szólni, így az olvasó nem igazán tud borító alapján mellé nyúlni.

Történet:
Mint fentebb említettem nem túl hosszú, ezért pár óra alatt ki lehet végezni. Olvastam már az írótól, így tisztában voltam a stílusával, amiben most sem csalódtam. Onnan kezdődik, hogy a főszereplő egy szakítás után magába roskadva, depressziósan már több hónapja nem dolgozik. Sőt, ha teheti ki sem mozdul a lakásából. Ezt elégeli meg a legjobb barátnője és próbálja kirángatni ebből az állapotból az előre leszervezett randikkal. Hát, kérem szépen, volt itt minden típusú pasi. A kedvestől, az úriemberen át egészen a teljesen bunkóig bezárólag. Nem unatkoztam, az biztos. Mint a címéből is kiderül, pontosan tizenkét randiról van szó, ahol ugyanennyi férfit ismerhetünk meg. Kicsit lesarkítva, lebutítva tárja az író a szemünk elé a különböző férfiak jellemeit. Úgy gondolom, ez nem is olyan nagy baj, mert voltak olyanok, akikből ennyi is bőven elég volt.
A második, harmadik randi után kezdtem gyanakodni a végkifejletet illetően. És igazam lett. Jó, oké, egy kicsit függő végett kaptunk, de ez nem von le a történet értékéből. Az külön tetszett, hogy a főszereplő milyen szakmát is választott magának a végén. Mert kérem szépen, ha nem is egy mély lélektani regényt kapunk ezzel a könyvel, azért mégis végig izgultam Sam miatt, hogy a végén jól válasszon. És úgy lett.
Amit negatívumként tudok mondani, és emiatt van az egy csillag levonása, az a könyvben szereplő képek. Tudom, tudom, ez csak az én fejlövésem, de a halálom, ha egy regényben rajzok, képek vannak a szereplőkről. Azért olvasok könyveket, mert szeretem elképzelni a történetet, a karaktereket. Ha nem így lenne, akkor mesét néznék, képregényt olvasnék stb. Mint fentebb mondottam ez csak a saját fejlövésem, amitől nem tudok szabadulni, mert irtózatosan zavar. Amit még megemlítenék, az a történet rövidsége. Annyira, de annyira jó könyvet lehetett volna ebből kihozni, ha hosszabb lenne. Így sem volt rossz, egyáltalán nem, csak egy picit sajnálom, mert szívesen olvastam volna még tovább.

Karakterek:
Szerettem Sam-et, méghozzá úgy, ahogy a szerző elém tárta a maga valójában. Végig mosolyogtam a beszólásain. Az elején még egy az önsajnálat mocsarába fürdőző kis fruskának tituláltam, de minit mindig, most is bebizonyosodott, hogy nem szabad előre ítélni. Sam egy bebábozódott pillangó, aki ha életre kell, egy gyönyörű hercegnővé változik. Nekem ez a hasonlat jutott eszembe Sam karakterfejlődése során. Amikor megtudtam, hogy újságíró, nagyon megörültem, hisz' számomra minden az írás, és teljesen egyet tudtam vele érteni, hogy az egyetemen miért ezt a szakot választotta. Aztán ahogy a legjobb barátnője Pam kirángatja a depresszióból, úgy alakul át Sam is. Közben rájön, hogy ez a szakma neki nem gyere be, és a végén átvált… á, nem lövöm le a poént, olvassátok el a könyvet.
Azért ejtenék pár szót Pamről is. Én is, én is szeretnék egy ilyen barátnőt. Akivel tűz és víz vagyunk, ennek ellenére szinte már testvéri szeretett van köztünk. Imádtam, ahogy Pam a szárnyai alá vette Samet, és mindent megtett azért, hogy elinduljon egy boldogabb élet felé. Jó, oké, nem elindította, hanem elrugdosta a kapuig, de hát, na… a lényegen nem változtat. Sőt, neki köszönheti, hogy találkozott a következő kedvenc karakteremmel Cameronnal. Akit igen hamar a szívembe zártam. Lehet, hogy ő a kötelező meleg barát, de ezt egyáltalán nem bántam, mert illet, kellett a történetbe. Egy kis részt kapunk az ő életéből is, és ez nagyon jó érzéssel töltött el, hogy nemcsak ott lóg a levegőbe, hogy van és kész, hanem beleláttunk az ő gondjaiba is. Így együtt, igazi barátként tudták segíteni egymást.
Jackről nem sok mindent tudok mondani, mert elég keveset tudtunk meg róla. Ettől függetlenül szimpatikusnak találtam, és ő volt az egyik akinek drukkoltam. A másik pedig a zsaru, akivel Sam olyan élményt élt át, ami már megalapozhatta volna a kettejük közti bizalmat. Hogy ki győzött, egyáltalán kettejük közül került-e ki a győztes, azt nem árulom el. Csak annyit mondok, hogy nekik drukkoltam, nálam ők lettek volna a biztos befutok.

Összegezve.
Egy rövid, aranyos történet arról, ha az embert megcsalják, az milyen mélypontra tudja süllyeszteni az ember leányát. Pedig, még azt sem érdemelné meg a delikvens, hogy szót ejtsünk róla. De itt nem is erről volt szó, hanem arról, hogyan tud egy ember a barátja segítségével felállni a mélypontról, rendbe tenni az életét. Mindezt humoros, vicces, szórakoztató formában tárta a szemünk elé a szerző.
Mindenkinek ajánlom, akit nem zavarnak a képek, és nem egy több száz oldalas nyálcsorgatóan szerelmes regényt szeretne.

>!
Coeur
L. J. Wesley: 12 első randi

Sam rendkívül szerethető figura volt számomra, épp úgy, mint barátnője, Pam. A 12 randi megszervezésével Sam-et próbálja kirángatni a szakítása utáni depressziójából. Sam becsületére legyen mondva, ha már egyszer belement, tartja magát az ígéretéhez. Pedig belegondolva, nem kis veszélyt és sok-sok furcsa helyzetet okozhatnak a vakrandik.
A 12 randipartner a férfitársadalomról állít fel egy kis keresztmetszetet, görbetükröt mutatva, kiemelve, talán kissé el is túlozva a tipikus jellemhibákat. Nekem kicsit olyan volt, mint Saint-Exupéry kis hercege, amint bolygóról bolygóra járva szembesült az emberiség hibáival.
Sam a randik kapcsán olyan különleges utazáson vehet részt, mely során talán párra talál ( vagy mégsem? :-) ), de az biztos, hogy önmagáról sok mindent megtudhat. S az is kiderül, hogy sose tudhatjuk miből meríthetünk erőt, inspirációt arra, hogy életünkön változtassunk, jobbá tegyük.
A teljes bejegyzés megtalálható: https://www.gcksbookreviewblog.com/2019/06/eloolvasas-l…

2 hozzászólás
>!
Marie_M I
L. J. Wesley: 12 első randi

Gyors-olvasok, és ezt seperc alatt elolvastam. Könnyed, szórakoztató olvasmány.
Te is szerezz be egyet: https://shop.konyvmogul.hu/l-j-wesley


Népszerű idézetek

>!
BlueDeath IP

– Szeretem a cicákat – szipogtam a takaró rejtekében.
– És allergiás vagy rájuk.
– Köszi. Emlékeztess rá nyugodtan, hogy még macskáim se lesznek vénségemre.

Kapcsolódó szócikkek: Pamela "Pam" Campbel · Samantha "Sam" Delaware
>!
Törpillaa P

– Miért nem írsz valami szerelmes cuccot? Azok mennek manapság, nem?
– Nem akarok mások után menni. Valami egyedit akarok, ami kiforgatja a sarkából a világot.
– Merész tervek.

104. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Cameron Coleman · Samantha "Sam" Delaware
>!
BlueDeath IP

– Értesz a borokhoz?
– Nem, de remekül meg tudom állapítani, hogy ízlik-e, amit éppen iszok – vonta meg a vállát nevetve.

Kapcsolódó szócikkek: Jack Weaver · Samantha "Sam" Delaware
>!
Tünde_JLT IP

Nagyjából félórát álldogáltam a szekrényem előtt, próbáltam rájönni, hogy melyik ruhám sugározza magából a legmagabiztosabban a „felmondok és semmi nem tarthat vissza” hozzáállást, amit próbáltam magamra erőltetni.

Június

>!
Törpillaa

Mindig szerettem volna kicsit extrémebb dolgokat csinálni, de a félelem valahogy állandóan győzött.

50. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Samantha "Sam" Delaware
>!
Törpillaa

Drágám? Nem őriztünk együtt libát, hapsikám!

36. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Samantha "Sam" Delaware
>!
BlueDeath IP

– Kétlem, hogy az esetlegesen még meglévő barátaid közölték volna veled, úgyhogy megteszem én – mondta szenvtelen hangon. – Te egy rendkívül szívtelen, ellenszenves nő vagy. Se ítélkezni nincs jogod, se ahhoz, hogy megpróbálj egy vallomást rákényszeríteni valakire.

Kapcsolódó szócikkek: Cameron Coleman
>!
Tünde_JLT IP

– Brendan a neve.
– Gondolom, nem Fraser.
– Valószínűtlen. És ő úgyis meghízott.
– De gazdag – vontam meg mosolyogva a vállam.
– Ott a pont. Viszont ez a Brendan valószínűleg nem milliomos, ugyanis egy Mekiben lesz a találka.
– Álomrandi.

Május

>!
BlueDeath IP

Óvatosan becsuktam a hűtő ajtaját, majd egy hirtelen mozdulattal szélesre tártam. Persze ez sem változtatott a tényen, hogy a polcain még mindig egy elárvult salátalevél volt az egyetlen, amit ugyan csak nagy jóindulattal, de ételnek lehet nevezni.

Kapcsolódó szócikkek: Samantha "Sam" Delaware
>!
Törpillaa P

– Kisasszony, ön vizuálisan élvezetes számomra. Meghívhatom egy italra?

74. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Sophie Kinsella: Tudsz titkot tartani?
Leiner Laura: Bábel
Leiner Laura: Akkor szakítsunk
Janet Evanovich: A négy fejvadász
Sophie Kinsella: Csörögj rám!
Kerstin Gier: Fellegszálló
Kerstin Gier: Halálom után felbontandó
Katarina Mazetti: A pasi a szomszéd sír mellől
Susan Elizabeth Phillips: Édes, mint a méz
Vi Keeland: A beosztott