12 ​első randi 58 csillagozás

L. J. Wesley: 12 első randi

Pam vagyok, és ez egyáltalán nem az én történetem.
Nem bírtam már elviselni, hogy a legjobb barátnőm letargiában éli az életét egy rosszul sikerült kapcsolat miatt. Lépnem kellett, erre pedig csak egyetlen megoldást láttam. Átvettem az irányítást Sam szerelmi élete felett, hogy havonta legalább egyszer kimozduljon a lakása fogságából, és végre tovább tudjon lépni. Pasik széles választékát szállítottam le neki egy-egy randi erejéig, remélve, hogy ha az igazit nem is találja meg köztük, kiszakad a rátelepedő depresszióból, és újra elkezdi élni az életét. Legjobb barátnőjeként, kötelességem minden segítséget megadni neki, a magam nem feltétlen kedves módján.

>!
Mogul, 2019
172 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786150046129 · Illusztrálta: Szabó Borka
>!
Mogul, 2019
172 oldal · ISBN: 9786150046112

Enciklopédia 5

Szereplők népszerűség szerint

Cameron Coleman · Jack Weaver · Pamela "Pam" Campbel · Samantha "Sam" Delaware


Kedvencelte 3

Most olvassa 2

Várólistára tette 54

Kívánságlistára tette 40

Kölcsönkérné 4


Kiemelt értékelések

Törpillaa P>!
L. J. Wesley: 12 első randi

Hmm… Nekem ez is nagyon tetszik, még mindig annyira szerethető egy történet, ami teljesen magába szippant, percek alatt magával sodor, és csak azt veszed észre, hogy hoppá nincs tovább. Én most totálisan így jártam, és még mindig úgy olvasnám tovább, és még tovább is. :-D De nincs több oldal, amit bánok, pedig annyira élvezhető, szórakoztató, humoros, könnyed kis laza olvasmány, ami jópárszor megnevettetett, némelyik párbeszédnél, vagy jelenetnél, főleg Pam és Sam szóváltásai, mind a két csajt nagyon bírom, annyira jó barátnők voltak végig, aztán becsatlakozott közéjük Cameron is, amit szintén nagyon bírok. Oltári jó fej, és ő is nagyon kedvelhető egy karakter, de legjobban Jack Weavert bírtam. :-D Kár, hogy nincs folytatása, kíváncsi lennék arra, hogy mi lett volna, ha… és persze az is nagyon érdekel, hogy mi lett Pammel is. Jó, oké megismertük kissé Sam kicsit bonyolult lelkiállapotát, és ahogy kilábalt belőle, de engem érdekel a barátnője sorsa is. :-D De akárhányszor újra tudnám ezt is olvasni, nagyon szeretem ahogy az író ír, csak ő meg ne tudja. XD Ja már látta hupsz. XD Na mindegy, de akkoris szeretem, ahogy ír, és alig várom az újabb és újabb történeteit, így ezt is csak ajánlani tudom mindenkinek. Garantált a jó kedv, és a nevetés, sem kizárt, de azért érzelmeket is felvonultat az író. :-D

Ferger_Jolcsi P>!
L. J. Wesley: 12 első randi

Rövid, humoros, szórakoztató. Nem gondoltam volna, hogy ilyen gyorsan le fogom darálni, de annyira tetszett, hogy megállás nélkül elolvastam az egészet, bár nem hosszú történet. spoiler
Pam és Sam karaktere is nagyon tetszett nekem, jó volt olvasni a barátságukról. spoiler

Tünde_JLT I>!
L. J. Wesley: 12 első randi

Kicsi a bors, de erős tartja a közmondás, amely teljesen igaz a 12 első randi -ra is. Az alig 172 oldal kellemesen kikapcsolódást nyújtó erős, hamisítatlan L.J. Wesley humort tartalmaz.
A történetet nem szeretném elspoilerezni, így csak annyit mondanék el róla, hogy egy nyári záporhoz hasonló felüdülést nyújtottak Sam kalandjai, és barátnőjének, Pamnek a beszólásai.
Ez a könyv megmutatja, hogy mindenből van kiút, még egy rossz randiról is el lehet iszkolni. Nem szabad semmit túlságosan komolyan venni, de ha mégis az legyen az, amiben benne van a teljes szívünk.

csakegyluca P>!
L. J. Wesley: 12 első randi

Iszonyatosan örültem annak, amikor az egyik reggel ott várt egy üzenet a telefonomon, hogy nincs e kedvem elolvasni a 12 első randit. Ezúton is szeretném megköszönni az írónak a lehetőséget, és Ferger_Jolcsi-nak az ajánlást. Köszönöm!♥ Kíváncsian és izgatottan vágtam bele.
Sam a szakítása után sok ideig nem tud talpra állni, így a munkahelyét is hanyagolja. Barátnője Pam, látja, hogy ez így nem mehet tovább. Így ráveszi Samet, hogy minden hónapban menjen el randira, amiket majd ő leszervez. Sam végül beleegyezik, és elkezdődik a nagy randi akció.
Szinte minden lapon volt valami mosolyogni való. Sokszor nevettem fel rajta. Olyan ikonikus filmeket, sorozatokat és idézeteket rakott bele az író, mint pl.: Az Oroszlánkirály, vagy legyen szó Marvel filmekről, abból is RDJ híres szólásáról.
Ez a könyv összefoglalta az összes rossz randi élményt ami valaha is előfordulhat egy Tinderen megismert személlyel való találkozás alkalmával. Na jó, lehet hogy vannak rosszabbak, de azok már tényleg a kritikus eset alá tartoznak. Tanulság! Mindig alaposan nézz utána az illetőnek, ha Tinderen beszélsz le randit. Vagy inkább ne is Tinderezz.
Annak ellenére, hogy egy téma körül (randizás, munka, könyv írás) forognak a cselekmények, egyáltalán nem egy lapos story. Sőt, ilyet egyáltalán nem lehet rá mondani. Jó hangulatú, fordulatos.
Hihetetlen hogy L. J. Wesley mennyire ért a nők nyelvén, hogyan tudta és tudja leírni hogy mik járnak a fejükben, mit érezhetnek különböző helyzetekben. Komolyan mondom, ez a regény elmehetne az új Bridget Jones-nak. Annyira jó.
Egy regény a tovább lépésről, újrakezdésről és önmagunk megismeréséről.

Pam igazán jó barát. Lehet hogy az elején úgy tűnik, hogy csak szivatásból próbálja rávenni barátnőjét a randizásra és a munkára, de a végén abszolút megérthetjük, hisz ezzel kihúzta Samet a gödörből. Furcsa egy jellem Pam, de meg lehet szokni, kedvelni.

Sam bátor. Igen, az. Olyan helyzetekbe került egyes oldalakon, amit magának kellett megoldania, és meg is oldotta. Nagyon ügyesen. Végig kísérhettük azt a folyamatot, hogyan épül fel abból az állapotból, amit egy szakítás okozott.
Lágy, rövid limonádé, mosolygós csattanóval ellátva. Humoros és izgalmas. Csak ajánlani tudom.
További: https://csakegyluca.blogspot.com/2021/03/l-j-wesley-12-…

Papírra_vetett_gondolataim>!
L. J. Wesley: 12 első randi

Ezt a könyvet én felírnám szakításra, mint gyógymódot ! Amilyen rövid olyan erős és karakteres kötetről beszélhetünk. Kis vicces, romantikus és egyszerűen imádni való !
Ajánlom lányoknak, akiknek éppen szerelmi bánatuk van, vagy depresszióban szenvednek. Szépen lassan adagolva ajánlott. A könyv végére a bánat elszáll !

https://papirravetettgondolataim.blogspot.com/2019/10/1…

1 hozzászólás
SignoraSchneider IP>!
L. J. Wesley: 12 első randi

Bízvást állíthatom, hogy ez L.J. eddigi legjobb könyve. Tökéletesen eltalált arányokkal dolgozik, minden ott és akkor van benne, ahol és amikor lennie kell. (Higgyétek el, baromi nehéz spoilermentesen megírni egy értékelést. :D) Humoros – tényleg, nem erőltett –, érzelmes – hiába, „kilátszik az író lelke, hiába tagadja” <3, a karakterek jól elkülöníthetőek – tényleg legalább tizenkét különböző alany, és nem tizenkettő egy tucat! –, könnyed – de mégis hordoz mély mondanivalót –, nekem szól – az íróról szól. (Oké, nem sikerült spoilermentesen írnom, de azért ügyes voltam, mert csak L.J. tudja, hol a spoiler. Muhahaha! XD) Féltem, hogy a határidő sürgetése miatt összecsapja a szerző, de nem tette, olyannyira, hogy az eredmény tényleg egy profin megírt, szórakoztató és mégis elgondolkodtató alkotás lett. ^^ Köszönöm, hogy olvashattam! <3 spoiler

7 hozzászólás
miluminal P>!
L. J. Wesley: 12 első randi

Én azzal a céllal vettem a kezembe ezt a könyvet, hogy valami könnyed hangvételűt és szórakoztatót olvassak; mindezt meg is kaptam. A témaválasztás jól sikerült, mivel a tinder és a vakrandi olyasmi, amivel kapcsolatban a legtöbb embernek legalább egy rossz sztorija már biztosan van és popcornt rágcsálva szívesen meghallgat még másik ötöt együltében. A 12 első randi pedig csokorba gyűjti nekünk a tinder krémjét. :)
Picit hiányoltam a lelki oldalt, főleg mivel nő a főszereplőnk és a legtöbb beszélgetés két barátnő között történik. A párbeszédek pörögtek, igazából az egész könyv nagyon pörgött. A lányok viszont ennél többet szoktak „szüttyögni”, lelkizni a tapasztalatom szerint. :)
off

2 hozzászólás
ap358 P>!
L. J. Wesley: 12 első randi

Első olvasásom az írótól, habár a legelső munkájának a bővített változata sokkal jobban vonz, mégis ez akadt hamarabb a kezem ügyébe.
A könyv egy könnyed strandolvasmány, a nyelvezete egyszerű, hozza azt az igazi ponyva stílust. Minden benne van, ami egy klisés románchoz kell: pasikeresés, túlzottan rámenős és határozott barátnő, a kötelező meleg barát, munkahelyi gondok.
De! Érződik, hogy férfi az író, és a férfi agy ott van a sorok között.
A címkék közül ezért is a humort emelném ki. A történetben az érzelmi töltet csekély, Sam lelki világát kevésbé ismerjük meg, a céljait, kételyeit, ambícióit és szarkazmusát annál inkább. Egy ilyen történetnél borzasztó nagy hátrány tud lenni, ha a főszereplő érzelmi világa hiányos, itt mégsem akasztja meg az olvasást. Lehet, hogy tévedek, de összességében úgy éreztem, mintha az író görbe tükröt állítana Sam elé, általa – kissé talán eltúlozva, ezzel becsempészve a humort – mutatná be, miként és hányféleképpen tudják a pasik elszúrni a randikat. Vagy nem megfelelni egy nőnek? Ahogy Sam, Pam, úgy a pasik is szélsőségesre sikeredtek, és vagy szó szerint nézem őket és az idegeimre mennek, vagy a parodisztikus karakterek mögé nézek és élvezem a könyvet. Itt az utóbbi történt.
Amit sérelmeztem, hogy a történt nem hazánkban játszódik. Úgy érzem, ha Sam egy magyar városi nő lenne, magyar helyszínek, nagyrészt magyar férfiak, akkor a könyv még közelebb kerülhetne az olvasókhoz. Tudom, nem divat „hazait” írni, de van, aminek kimondottan jól áll, és ez egy olyan eset lehetne. (Ráadásul elég sok a magyar szólás-mondás is benne.)

4 hozzászólás
NaNa_88>!
L. J. Wesley: 12 első randi

„Ez a könyv akár a Kötelező olvasmányok röviden egyik kötete is lehetne. Lélegzetvételnyi pihenőt sem ad az olvasónak, a történet fénysebességgel halad előre, egyik randitól rohanunk a másikig. (…) nekem hiányzott Sam belső vívódása. (…) Sajnos a részletekbe nem igazán belemenő stílus és a gyors tempó miatt kidolgozatlannak tűnik a könyv.”

De akkor miért adtam 5 csillagot? Kattints a linkre és megtudod! ;)
https://1000konyv.blog.hu/2019/08/29/kicsi_a_bors_909

B_Viki23>!
L. J. Wesley: 12 első randi

Azt a mindenit! Ez nagyon jó volt! Imádom!
Végre egy jó könyv, amit szinte lehetetlen letenni.
5/5 csillag. ☺


Népszerű idézetek

BlueDeath IP>!

– Szeretem a cicákat – szipogtam a takaró rejtekében.
– És allergiás vagy rájuk.
– Köszi. Emlékeztess rá nyugodtan, hogy még macskáim se lesznek vénségemre.

Kapcsolódó szócikkek: Pamela "Pam" Campbel · Samantha "Sam" Delaware
Törpillaa P>!

– Nem a könyv miatt, hanem csak azért, mert vége a könyvnek, nincs tovább.
– Könyvmásnaposság?
– Ez az! – kiáltottam fel. – Könyvmásnaposság. Ezt akarom elérni. Napokig ne tudjanak mást olvasni.

118. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Pamela "Pam" Campbel · Samantha "Sam" Delaware
4 hozzászólás
BlueDeath IP>!

– Értesz a borokhoz?
– Nem, de remekül meg tudom állapítani, hogy ízlik-e, amit éppen iszok – vonta meg a vállát nevetve.

Kapcsolódó szócikkek: Jack Weaver · Samantha "Sam" Delaware
Törpillaa P>!

Mindig szerettem volna kicsit extrémebb dolgokat csinálni, de a félelem valahogy állandóan győzött.

50. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Samantha "Sam" Delaware
Törpillaa P>!

– Maradj már, egy jó ágytornáról órákat lehet beszélni.

66. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Pamela "Pam" Campbel
Törpillaa P>!

– És mik voltak azokban a könyvekben? Miért nem merítesz belőlük ihletet?
– Mert mindegyik más volt. Nehéz megfogni, hogy melyik miért okozott könyvmásnaposságot. Volt olyan könyv, ami végig egy stabil szinten tartotta az izgalmakat, és amikor vége szakadt, annyira hiányzott ez a stabilitás, hogy egyszerűen képtelen voltam továbblépni. Volt olyan, amikor csak a könyv vége miatt nem tudtam újabb történetet olvasni. Egyszerűen nem tudom megfogalmazni, hogy mi tudja ennyire megfogni az embert.

119. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Pamela "Pam" Campbel · Samantha "Sam" Delaware
Tünde_JLT I>!

Nagyjából félórát álldogáltam a szekrényem előtt, próbáltam rájönni, hogy melyik ruhám sugározza magából a legmagabiztosabban a „felmondok és semmi nem tarthat vissza” hozzáállást, amit próbáltam magamra erőltetni.

Június

Törpillaa P>!

– Most mi a bajod? – csattant fel. – Eddig soha nem zavart, ha beszámoltam a pasikról. Ennyire nem lehetsz sértődékeny!
– Nem vagyok megsértődve, csak éppen nem vagyok péniszhangulatban.

65. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Pamela "Pam" Campbel · Samantha "Sam" Delaware
Törpillaa P>!

– Kisasszony, ön vizuálisan élvezetes számomra. Meghívhatom egy italra?

74. oldal

Laura_Bakos P>!

– Sam, nem tudom tovább nézni, hogy a legjobb barátnőm lassan bekattan, és macskás vénasszony lesz belőle.
– Szeretem a cicákat – szipogtam a takaró rejtekében.
– És allergiás vagy rájuk.
– Köszi. Emlékeztess rá nyugodtan, hogy még macskáim se lesznek vénségemre!


Hasonló könyvek címkék alapján

Marni Bates: Zűrzavar a vonal végén
Leiner Laura: Késtél
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 5. – Remény
Leiner Laura: Maradj velem
Leiner Laura: Bábel
Leiner Laura: Akkor szakítsunk
Okváth Anna: Más állapotok
Baráth Viktória: Egy év Rómában
Kasie West: A távolság relatív