12 ​első randi 40 csillagozás

L. J. Wesley: 12 első randi

Pam vagyok, és ez egyáltalán nem az én történetem.
Nem bírtam már elviselni, hogy a legjobb barátnőm letargiában éli az életét egy rosszul sikerült kapcsolat miatt. Lépnem kellett, erre pedig csak egyetlen megoldást láttam. Átvettem az irányítást Sam szerelmi élete felett, hogy havonta legalább egyszer kimozduljon a lakása fogságából, és végre tovább tudjon lépni. Pasik széles választékát szállítottam le neki egy-egy randi erejéig, remélve, hogy ha az igazit nem is találja meg köztük, kiszakad a rátelepedő depresszióból, és újra elkezdi élni az életét. Legjobb barátnőjeként, kötelességem minden segítséget megadni neki, a magam nem feltétlen kedves módján.

>!
Mogul, 2019
176 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786150046129
>!
Mogul, 2019
176 oldal · ISBN: 9786150046112

Enciklopédia 4

Szereplők népszerűség szerint

Cameron Coleman · Jack Weaver · Pamela "Pam" Campbel · Samantha "Sam" Delaware


Kedvencelte 3

Most olvassa 2

Várólistára tette 37

Kívánságlistára tette 29

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

Törpillaa P>!
L. J. Wesley: 12 első randi

Hmm… Nekem tetszett, sokat nevettem némelyik párbeszédnél, vagy jelenetnél. :-) Eddig is tetszett, amit olvastam az írótól, és ez most sem változott. Eléggé humoros volt, könnyen lehet vele haladni is, olvasatja magát, és azért az érzelmek is itt ott felbukkantak. Bírtam Samet és Pamet nagyon jó barátnőknek tűntek első perctől kezdve. Cameront is bírtam jó fej volt. Olyan rövid, pedig úgy olvasnám még egy darabig, de az tuti, hogy újraolvasós lesz, és mindenkinek csak ajánlani tudom. :-)

Tünde_JLT I>!
L. J. Wesley: 12 első randi

Kicsi a bors, de erős tartja a közmondás, amely teljesen igaz a 12 első randi -ra is. Az alig 172 oldal kellemesen kikapcsolódást nyújtó erős, hamisítatlan L.J. Wesley humort tartalmaz.
A történetet nem szeretném elspoilerezni, így csak annyit mondanék el róla, hogy egy nyári záporhoz hasonló felüdülést nyújtottak Sam kalandjai, és barátnőjének, Pamnek a beszólásai.
Ez a könyv megmutatja, hogy mindenből van kiút, még egy rossz randiról is el lehet iszkolni. Nem szabad semmit túlságosan komolyan venni, de ha mégis az legyen az, amiben benne van a teljes szívünk.

Papírra_vetett_gondolataim>!
L. J. Wesley: 12 első randi

Ezt a könyvet én felírnám szakításra, mint gyógymódot ! Amilyen rövid olyan erős és karakteres kötetről beszélhetünk. Kis vicces, romantikus és egyszerűen imádni való !
Ajánlom lányoknak, akiknek éppen szerelmi bánatuk van, vagy depresszióban szenvednek. Szépen lassan adagolva ajánlott. A könyv végére a bánat elszáll !

https://papirravetettgondolataim.blogspot.com/2019/10/1…

1 hozzászólás
Borka_V_Szabó IP>!
L. J. Wesley: 12 első randi

Bízvást állíthatom, hogy ez L.J. eddigi legjobb könyve. Tökéletesen eltalált arányokkal dolgozik, minden ott és akkor van benne, ahol és amikor lennie kell. (Higgyétek el, baromi nehéz spoilermentesen megírni egy értékelést. :D) Humoros – tényleg, nem erőltett –, érzelmes – hiába, „kilátszik az író lelke, hiába tagadja” <3, a karakterek jól elkülöníthetőek – tényleg legalább tizenkét különböző alany, és nem tizenkettő egy tucat! –, könnyed – de mégis hordoz mély mondanivalót –, nekem szól – az íróról szól. (Oké, nem sikerült spoilermentesen írnom, de azért ügyes voltam, mert csak L.J. tudja, hol a spoiler. Muhahaha! XD) Féltem, hogy a határidő sürgetése miatt összecsapja a szerző, de nem tette, olyannyira, hogy az eredmény tényleg egy profin megírt, szórakoztató és mégis elgondolkodtató alkotás lett. ^^ Köszönöm, hogy olvashattam! <3 spoiler

7 hozzászólás
ap358 P>!
L. J. Wesley: 12 első randi

Első olvasásom az írótól, habár a legelső munkájának a bővített változata sokkal jobban vonz, mégis ez akadt hamarabb a kezem ügyébe.
A könyv egy könnyed strandolvasmány, a nyelvezete egyszerű, hozza azt az igazi ponyva stílust. Minden benne van, ami egy klisés románchoz kell: pasikeresés, túlzottan rámenős és határozott barátnő, a kötelező meleg barát, munkahelyi gondok.
De! Érződik, hogy férfi az író, és a férfi agy ott van a sorok között.
A címkék közül ezért is a humort emelném ki. A történetben az érzelmi töltet csekély, Sam lelki világát kevésbé ismerjük meg, a céljait, kételyeit, ambícióit és szarkazmusát annál inkább. Egy ilyen történetnél borzasztó nagy hátrány tud lenni, ha a főszereplő érzelmi világa hiányos, itt mégsem akasztja meg az olvasást. Lehet, hogy tévedek, de összességében úgy éreztem, mintha az író görbe tükröt állítana Sam elé, általa – kissé talán eltúlozva, ezzel becsempészve a humort – mutatná be, miként és hányféleképpen tudják a pasik elszúrni a randikat. Vagy nem megfelelni egy nőnek? Ahogy Sam, Pam, úgy a pasik is szélsőségesre sikeredtek, és vagy szó szerint nézem őket és az idegeimre mennek, vagy a parodisztikus karakterek mögé nézek és élvezem a könyvet. Itt az utóbbi történt.
Amit sérelmeztem, hogy a történt nem hazánkban játszódik. Úgy érzem, ha Sam egy magyar városi nő lenne, magyar helyszínek, nagyrészt magyar férfiak, akkor a könyv még közelebb kerülhetne az olvasókhoz. Tudom, nem divat „hazait” írni, de van, aminek kimondottan jól áll, és ez egy olyan eset lehetne. (Ráadásul elég sok a magyar szólás-mondás is benne.)

4 hozzászólás
NaNa_88>!
L. J. Wesley: 12 első randi

„Ez a könyv akár a Kötelező olvasmányok röviden egyik kötete is lehetne. Lélegzetvételnyi pihenőt sem ad az olvasónak, a történet fénysebességgel halad előre, egyik randitól rohanunk a másikig. (…) nekem hiányzott Sam belső vívódása. (…) Sajnos a részletekbe nem igazán belemenő stílus és a gyors tempó miatt kidolgozatlannak tűnik a könyv.”

De akkor miért adtam 5 csillagot? Kattints a linkre és megtudod! ;)
https://1000konyv.blog.hu/2019/08/29/kicsi_a_bors_909

B_Viki23 >!
L. J. Wesley: 12 első randi

Azt a mindenit! Ez nagyon jó volt! Imádom!
Végre egy jó könyv, amit szinte lehetetlen letenni.
5/5 csillag. ☺

EditVagyok P>!
L. J. Wesley: 12 első randi

Hé, Jack! Ez így nem ér! XDD

Annyira bírom azt a hangulatot, ami a történeteidből árad!

Szinte lefolynak a mondatok a lapokról. Olyan olvasni, mint amikor a legjobb barátnőd átjön és csak ömlik belőle a szó, de nem akarod leállítani, mert mosolyt fakaszt az arcodra és csak azt veszed észre, hogy jól esik hallgatni. Még akkor is, ha úgy látod, levegőt sem vett az elmúlt tíz percben. De imádod a hangját, a stílusát, a cserfességét. Azt, hogy pont olyan mint, te, de mégis teljesen más. Egyrészt mindenben megért, másrészt meg tök jól kiegészít ott, ahol hiányzik belőled valami.

Nagyon gáz, ha azt mondom, hogy a fejemben lévő olvasó legjobb barátnője vagy L. J.? XD

Nagyon szépen kérlek, írj még! Nekem az sem számít, miről, csak írj! Végül is tök mindegy, mert az eredmény úgyis szórakoztató lesz.
Bármi lesz is, akarom.

Ez a könyv tökéletes. Csak mosolyogni akarsz majd tőle. Azt veszed észre, hogy a lelked vidámabb, mit valaha. Hogy a szürke hétköznapok és a felgyorsult világ megáll melletted és végre kapsz levegőt. A rohanó életed meg mehet a búsba arra a pár órára, amit végre a „barátnőddel” töltesz.

Folyton olyan történeteket olvasunk, amiket nők írnak a férfiak fejével. És mind tudjuk, hogy baromira nem könnyű ezt jól csinálni. Hát ez fordítva is igaz. Még most sem tudom, neked honnan jön ez a fajta női gondolkodás, de abba ne hagyd!

Köszönöm! ^^

Várom a következőt!

(És igen, jól gondolod! A legjobb barátnőm lettél és nem szabadulsz!! XDD)

Laura_Bakos>!
L. J. Wesley: 12 első randi

„– Sam, nem tudom tovább nézni, hogy a legjobb barátnőm lassan bekattan, és macskás vénasszony lesz belőle.
– Szeretem a cicákat – szipogtam a takaró rejtekében.
– És allergiás vagy rájuk.
– Köszi. Emlékeztess rá nyugodtan, hogy még macskáim se lesznek vénségemre!”

Nekem tetszett a szerző „Egy űrállomás-takarító naplója”, illetve a „Brooke” című művei, ezért nem is volt kétségem afelől, hogy az új kötetet is el fogom olvasni.
Ha neked is volt már részed borzalmas randevúkban, akkor ez a te történeted.
A könyv egy könnyed, romantikus regény, amely kellemes kikapcsolódást nyújt azok számára, akik a kezükbe veszik. Bátran ajánlom, mert egyszer érdemes elolvasni.
Bővebben ~> https://krvilagakonyvek.blogspot.com/2019/10/velemenyem…

Moncsi22>!
L. J. Wesley: 12 első randi

Ez volt az első könyvem az írótól. Mit mondjak elég érdekes volt. Sokat mosolyogtam, nevettem rajta. Tetszett, hogy Sam mennyire kínlódik Pam ötletei miatt. Lehet gonosz vagyok, de itt megismerhetjük azt, hogy nem minden az ami látszik az interneten. A rajzok aranyosak voltak benne. Egy-két randi érdekesnek sikeredett. A kedvenceim Cameron, Milo, Oliver voltak. Bevallom Olivernek szurkoltam. De ha nem akkor nem. Volt benne meglepetés bőven. Pam egy igazán belevaló, tökös csaj és jó barátnő, Cameron pedig jó barát. Mit mondjak még köszönöm az élményt


Népszerű idézetek

BlueDeath IP>!

– Szeretem a cicákat – szipogtam a takaró rejtekében.
– És allergiás vagy rájuk.
– Köszi. Emlékeztess rá nyugodtan, hogy még macskáim se lesznek vénségemre.

Kapcsolódó szócikkek: Pamela "Pam" Campbel · Samantha "Sam" Delaware
BlueDeath IP>!

– Értesz a borokhoz?
– Nem, de remekül meg tudom állapítani, hogy ízlik-e, amit éppen iszok – vonta meg a vállát nevetve.

Kapcsolódó szócikkek: Jack Weaver · Samantha "Sam" Delaware
Törpillaa P>!

– Miért nem írsz valami szerelmes cuccot? Azok mennek manapság, nem?
– Nem akarok mások után menni. Valami egyedit akarok, ami kiforgatja a sarkából a világot.
– Merész tervek.

104. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Cameron Coleman · Samantha "Sam" Delaware
Tünde_JLT I>!

Nagyjából félórát álldogáltam a szekrényem előtt, próbáltam rájönni, hogy melyik ruhám sugározza magából a legmagabiztosabban a „felmondok és semmi nem tarthat vissza” hozzáállást, amit próbáltam magamra erőltetni.

Június

Törpillaa P>!

Mindig szerettem volna kicsit extrémebb dolgokat csinálni, de a félelem valahogy állandóan győzött.

50. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Samantha "Sam" Delaware
Törpillaa P>!

– Nem a könyv miatt, hanem csak azért, mert vége a könyvnek, nincs tovább.
– Könyvmásnaposság?
– Ez az! – kiáltottam fel. – Könyvmásnaposság. Ezt akarom elérni. Napokig ne tudjanak mást olvasni.

118. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Pamela "Pam" Campbel · Samantha "Sam" Delaware
4 hozzászólás
Kovács_Ági_3 P>!

Tanulság: mindig zárd be az ajtót. Vagy legalább a láncot tedd fel.

2 hozzászólás
BlueDeath IP>!

– Kétlem, hogy az esetlegesen még meglévő barátaid közölték volna veled, úgyhogy megteszem én – mondta szenvtelen hangon. – Te egy rendkívül szívtelen, ellenszenves nő vagy. Se ítélkezni nincs jogod, se ahhoz, hogy megpróbálj egy vallomást rákényszeríteni valakire.

Kapcsolódó szócikkek: Cameron Coleman
Tünde_JLT I>!

– Brendan a neve.
– Gondolom, nem Fraser.
– Valószínűtlen. És ő úgyis meghízott.
– De gazdag – vontam meg mosolyogva a vállam.
– Ott a pont. Viszont ez a Brendan valószínűleg nem milliomos, ugyanis egy Mekiben lesz a találka.
– Álomrandi.

Május

Törpillaa P>!

– Kisasszony, ön vizuálisan élvezetes számomra. Meghívhatom egy italra?

74. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Marni Bates: Zűrzavar a vonal végén
Leiner Laura: Késtél
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 5. – Remény
Leiner Laura: Maradj velem
Leiner Laura: Bábel
Leiner Laura: Akkor szakítsunk
Okváth Anna: Más állapotok
Baráth Viktória: Egy év Rómában
Kasie West: A távolság relatív