12 ​első randi 72 csillagozás

L. J. Wesley: 12 első randi

Pam vagyok, és ez egyáltalán nem az én történetem.
Nem bírtam már elviselni, hogy a legjobb barátnőm letargiában éli az életét egy rosszul sikerült kapcsolat miatt. Lépnem kellett, erre pedig csak egyetlen megoldást láttam. Átvettem az irányítást Sam szerelmi élete felett, hogy havonta legalább egyszer kimozduljon a lakása fogságából, és végre tovább tudjon lépni. Pasik széles választékát szállítottam le neki egy-egy randi erejéig, remélve, hogy ha az igazit nem is találja meg köztük, kiszakad a rátelepedő depresszióból, és újra elkezdi élni az életét. Legjobb barátnőjeként, kötelességem minden segítséget megadni neki, a magam nem feltétlen kedves módján.

Eredeti megjelenés éve: 2019

>!
Mogul, 2019
172 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786150046129 · Illusztrálta: Szabó Borka
>!
Mogul, 2019
172 oldal · ISBN: 9786150046112

Enciklopédia 5

Szereplők népszerűség szerint

Cameron Coleman · Jack Weaver · Pamela "Pam" Campbel · Samantha "Sam" Delaware


Kedvencelte 5

Most olvassa 2

Várólistára tette 55

Kívánságlistára tette 39

Kölcsönkérné 5


Kiemelt értékelések

Smurfettereads P>!
L. J. Wesley: 12 első randi

Hmm… Nekem ez is nagyon tetszik, még mindig annyira szerethető egy történet, ami teljesen magába szippant, percek alatt magával sodor, és csak azt veszed észre, hogy hoppá nincs tovább. Én most totálisan így jártam, és még mindig úgy olvasnám tovább, és még tovább is. :-D De nincs több oldal, amit bánok, pedig annyira élvezhető, szórakoztató, humoros, könnyed kis laza olvasmány, ami jópárszor megnevettetett, némelyik párbeszédnél, vagy jelenetnél, főleg Pam és Sam szóváltásai, mind a két csajt nagyon bírom, annyira jó barátnők voltak végig, aztán becsatlakozott közéjük Cameron is, amit szintén nagyon bírok. Oltári jó fej, és ő is nagyon kedvelhető egy karakter, de legjobban Jack Weavert bírtam. :-D Kár, hogy nincs folytatása, kíváncsi lennék arra, hogy mi lett volna, ha… és persze az is nagyon érdekel, hogy mi lett Pammel is. Jó, oké megismertük kissé Sam kicsit bonyolult lelkiállapotát, és ahogy kilábalt belőle, de engem érdekel a barátnője sorsa is. :-D De akárhányszor újra tudnám ezt is olvasni, nagyon szeretem ahogy az író ír, csak ő meg ne tudja. XD Ja már látta hupsz. XD Na mindegy, de akkoris szeretem, ahogy ír, és alig várom az újabb és újabb történeteit, így ezt is csak ajánlani tudom mindenkinek. Garantált a jó kedv, és a nevetés, sem kizárt, de azért érzelmeket is felvonultat az író. :-D

Nikolett0907 P>!
L. J. Wesley: 12 első randi

„Inkább legyen kellemes meglepetésben részed, minthogy túl sokat várj, és végül csalódj.”

Okkal választom minden esetben a könyv idézeteit, hiszen valamilyen formában hozzám köthetőek, vallom magam is nézeteit, vagy csupán egyetértek a leírtakkal. A mostani esetben is hasonló okból választottam ezt a mondatot, ugyanis a szerző előző könyve magasra helyezte azt a bizonyos mércét és ezt megugrani nem volt könnyű, de mielőtt ebbe belemennék, szeretném megköszönni a Mogul Kiadónak, hogy olvashattam a könyvet. Köszönöm szépen.

L. J. Wesley író immáron harmadik kötetét vettem kézbe, ami ismételten egy teljesen új oldaláról mutatta be az alkotót. Ennek a kisregénynek sem a terjedelme, sem pedig a mérete nem több mint egy „nagyobb zsebkötetnek”, viszont az alkotó stílusa ismét ledöbbentett. A Brooke című alkotásánál is kiemeltem, hogy mennyire hitelesnek találtam a női szemmel való „látását”, ez itt is megerősödni látszott, ugyanis bár Sam finoman szólva sem egyszerű teremtés, mégis valós női karakterré nőtte ki magát. Az persze más kérdés, hogy én milyen véleménnyel vagyok róla.

L. J. Wesley – 12 első randi című kisregénye 2019-ben jelent meg a Mogul Kiadó gondozásában. A borító 12 profilképet mutat, amelyek különböző stílusban ábrázolnak „Adoniszokat”. Az alaphangulatot megkapja az olvasó ennek megfelelően, hiszen a némi karikatúrának is elmenő arculatot látva egy vidám, várakozással teli érzést kapunk.

Nézzük is, hogy miről szól ez a regény.

Pam bemutatkozó szövegével indít a kötet, amelyben kapunk némi utalást a véleményéről legjobb barátnőjét tekintve, majd vált a nézőpont és Sam oldaláról ismerhetjük meg ennek az 1 évnek a sűrített eseményeit.

12 hónap – 12 randi, ahogy azt várni lehet, minden tag egy külön egyéniség, nincs két egyforma. A hónapok haladtával fedezhetjük fel a férfivilág krémjét, már ha valaki szereti a romlott állagot. Időközben Sam a kezdeti depresszióból kilábalni látszik, ismét felveszi az élete fonalát és több kisebb-nagyobb buktatóval színesítve megéli a női lét izgalmait, Pam barátnője iránymutatásával természetesen. Hogy milyen kimenetele lesz a randiknak? És mi köze van a könyvszeretetnek mindehhez? Nos, javaslom, hogy vedd meg a könyvet és olvasd is el rögtön, egy adag meleg ital társaságában.

Bővebben a blogomon:
https://konyvelvono.blogspot.com/2021/10/l-j-wesley-12-…

3 hozzászólás
Ferger_Jolcsi P>!
L. J. Wesley: 12 első randi

Rövid, humoros, szórakoztató. Nem gondoltam volna, hogy ilyen gyorsan le fogom darálni, de annyira tetszett, hogy megállás nélkül elolvastam az egészet, bár nem hosszú történet. spoiler
Pam és Sam karaktere is nagyon tetszett nekem, jó volt olvasni a barátságukról. spoiler

Tünde_JLT I>!
L. J. Wesley: 12 első randi

Kicsi a bors, de erős tartja a közmondás, amely teljesen igaz a 12 első randi -ra is. Az alig 172 oldal kellemesen kikapcsolódást nyújtó erős, hamisítatlan L.J. Wesley humort tartalmaz.
A történetet nem szeretném elspoilerezni, így csak annyit mondanék el róla, hogy egy nyári záporhoz hasonló felüdülést nyújtottak Sam kalandjai, és barátnőjének, Pamnek a beszólásai.
Ez a könyv megmutatja, hogy mindenből van kiút, még egy rossz randiról is el lehet iszkolni. Nem szabad semmit túlságosan komolyan venni, de ha mégis az legyen az, amiben benne van a teljes szívünk.

csakegyluca>!
L. J. Wesley: 12 első randi

Iszonyatosan örültem annak, amikor az egyik reggel ott várt egy üzenet a telefonomon, hogy nincs e kedvem elolvasni a 12 első randit. Ezúton is szeretném megköszönni az írónak a lehetőséget, és Ferger_Jolcsi-nak az ajánlást. Köszönöm!♥ Kíváncsian és izgatottan vágtam bele.
Sam a szakítása után sok ideig nem tud talpra állni, így a munkahelyét is hanyagolja. Barátnője Pam, látja, hogy ez így nem mehet tovább. Így ráveszi Samet, hogy minden hónapban menjen el randira, amiket majd ő leszervez. Sam végül beleegyezik, és elkezdődik a nagy randi akció.
Szinte minden lapon volt valami mosolyogni való. Sokszor nevettem fel rajta. Olyan ikonikus filmeket, sorozatokat és idézeteket rakott bele az író, mint pl.: Az Oroszlánkirály, vagy legyen szó Marvel filmekről, abból is RDJ híres szólásáról.
Ez a könyv összefoglalta az összes rossz randi élményt ami valaha is előfordulhat egy Tinderen megismert személlyel való találkozás alkalmával. Na jó, lehet hogy vannak rosszabbak, de azok már tényleg a kritikus eset alá tartoznak. Tanulság! Mindig alaposan nézz utána az illetőnek, ha Tinderen beszélsz le randit. Vagy inkább ne is Tinderezz.
Annak ellenére, hogy egy téma körül (randizás, munka, könyv írás) forognak a cselekmények, egyáltalán nem egy lapos story. Sőt, ilyet egyáltalán nem lehet rá mondani. Jó hangulatú, fordulatos.
Hihetetlen hogy L. J. Wesley mennyire ért a nők nyelvén, hogyan tudta és tudja leírni hogy mik járnak a fejükben, mit érezhetnek különböző helyzetekben. Komolyan mondom, ez a regény elmehetne az új Bridget Jones-nak. Annyira jó.
Egy regény a tovább lépésről, újrakezdésről és önmagunk megismeréséről.

Pam igazán jó barát. Lehet hogy az elején úgy tűnik, hogy csak szivatásból próbálja rávenni barátnőjét a randizásra és a munkára, de a végén abszolút megérthetjük, hisz ezzel kihúzta Samet a gödörből. Furcsa egy jellem Pam, de meg lehet szokni, kedvelni.

Sam bátor. Igen, az. Olyan helyzetekbe került egyes oldalakon, amit magának kellett megoldania, és meg is oldotta. Nagyon ügyesen. Végig kísérhettük azt a folyamatot, hogyan épül fel abból az állapotból, amit egy szakítás okozott.
Lágy, rövid limonádé, mosolygós csattanóval ellátva. Humoros és izgalmas. Csak ajánlani tudom.
További: https://csakegyluca.blogspot.com/2021/03/l-j-wesley-12-…

Papírra_vetett_gondolataim>!
L. J. Wesley: 12 első randi

Ezt a könyvet én felírnám szakításra, mint gyógymódot ! Amilyen rövid olyan erős és karakteres kötetről beszélhetünk. Kis vicces, romantikus és egyszerűen imádni való !
Ajánlom lányoknak, akiknek éppen szerelmi bánatuk van, vagy depresszióban szenvednek. Szépen lassan adagolva ajánlott. A könyv végére a bánat elszáll !

https://papirravetettgondolataim.blogspot.com/2019/10/1…

1 hozzászólás
SignoraSchneider IP>!
L. J. Wesley: 12 első randi

Bízvást állíthatom, hogy ez L.J. eddigi legjobb könyve. Tökéletesen eltalált arányokkal dolgozik, minden ott és akkor van benne, ahol és amikor lennie kell. (Higgyétek el, baromi nehéz spoilermentesen megírni egy értékelést. :D) Humoros – tényleg, nem erőltett –, érzelmes – hiába, „kilátszik az író lelke, hiába tagadja” <3, a karakterek jól elkülöníthetőek – tényleg legalább tizenkét különböző alany, és nem tizenkettő egy tucat! –, könnyed – de mégis hordoz mély mondanivalót –, nekem szól – az íróról szól. (Oké, nem sikerült spoilermentesen írnom, de azért ügyes voltam, mert csak L.J. tudja, hol a spoiler. Muhahaha! XD) Féltem, hogy a határidő sürgetése miatt összecsapja a szerző, de nem tette, olyannyira, hogy az eredmény tényleg egy profin megírt, szórakoztató és mégis elgondolkodtató alkotás lett. ^^ Köszönöm, hogy olvashattam! <3 spoiler

7 hozzászólás
ap358 P>!
L. J. Wesley: 12 első randi

Első olvasásom az írótól, habár a legelső munkájának a bővített változata sokkal jobban vonz, mégis ez akadt hamarabb a kezem ügyébe.
A könyv egy könnyed strandolvasmány, a nyelvezete egyszerű, hozza azt az igazi ponyva stílust. Minden benne van, ami egy klisés románchoz kell: pasikeresés, túlzottan rámenős és határozott barátnő, a kötelező meleg barát, munkahelyi gondok.
De! Érződik, hogy férfi az író, és a férfi agy ott van a sorok között.
A címkék közül ezért is a humort emelném ki. A történetben az érzelmi töltet csekély, Sam lelki világát kevésbé ismerjük meg, a céljait, kételyeit, ambícióit és szarkazmusát annál inkább. Egy ilyen történetnél borzasztó nagy hátrány tud lenni, ha a főszereplő érzelmi világa hiányos, itt mégsem akasztja meg az olvasást. Lehet, hogy tévedek, de összességében úgy éreztem, mintha az író görbe tükröt állítana Sam elé, általa – kissé talán eltúlozva, ezzel becsempészve a humort – mutatná be, miként és hányféleképpen tudják a pasik elszúrni a randikat. Vagy nem megfelelni egy nőnek? Ahogy Sam, Pam, úgy a pasik is szélsőségesre sikeredtek, és vagy szó szerint nézem őket és az idegeimre mennek, vagy a parodisztikus karakterek mögé nézek és élvezem a könyvet. Itt az utóbbi történt.
Amit sérelmeztem, hogy a történt nem hazánkban játszódik. Úgy érzem, ha Sam egy magyar városi nő lenne, magyar helyszínek, nagyrészt magyar férfiak, akkor a könyv még közelebb kerülhetne az olvasókhoz. Tudom, nem divat „hazait” írni, de van, aminek kimondottan jól áll, és ez egy olyan eset lehetne. (Ráadásul elég sok a magyar szólás-mondás is benne.)

4 hozzászólás
NaNa_88>!
L. J. Wesley: 12 első randi

„Ez a könyv akár a Kötelező olvasmányok röviden egyik kötete is lehetne. Lélegzetvételnyi pihenőt sem ad az olvasónak, a történet fénysebességgel halad előre, egyik randitól rohanunk a másikig. (…) nekem hiányzott Sam belső vívódása. (…) Sajnos a részletekbe nem igazán belemenő stílus és a gyors tempó miatt kidolgozatlannak tűnik a könyv.”

De akkor miért adtam 5 csillagot? Kattints a linkre és megtudod! ;)
https://1000konyv.blog.hu/2019/08/29/kicsi_a_bors_909

EditVagyok>!
L. J. Wesley: 12 első randi

Hé, Jack! Ez így nem ér! XDD

Annyira bírom azt a hangulatot, ami a történeteidből árad!

Szinte lefolynak a mondatok a lapokról. Olyan olvasni, mint amikor a legjobb barátnőd átjön és csak ömlik belőle a szó, de nem akarod leállítani, mert mosolyt fakaszt az arcodra és csak azt veszed észre, hogy jól esik hallgatni. Még akkor is, ha úgy látod, levegőt sem vett az elmúlt tíz percben. De imádod a hangját, a stílusát, a cserfességét. Azt, hogy pont olyan mint, te, de mégis teljesen más. Egyrészt mindenben megért, másrészt meg tök jól kiegészít ott, ahol hiányzik belőled valami.

Nagyon gáz, ha azt mondom, hogy a fejemben lévő olvasó legjobb barátnője vagy L. J.? XD

Nagyon szépen kérlek, írj még! Nekem az sem számít, miről, csak írj! Végül is tök mindegy, mert az eredmény úgyis szórakoztató lesz.
Bármi lesz is, akarom.

Ez a könyv tökéletes. Csak mosolyogni akarsz majd tőle. Azt veszed észre, hogy a lelked vidámabb, mit valaha. Hogy a szürke hétköznapok és a felgyorsult világ megáll melletted és végre kapsz levegőt. A rohanó életed meg mehet a búsba arra a pár órára, amit végre a „barátnőddel” töltesz.

Folyton olyan történeteket olvasunk, amiket nők írnak a férfiak fejével. És mind tudjuk, hogy baromira nem könnyű ezt jól csinálni. Hát ez fordítva is igaz. Még most sem tudom, neked honnan jön ez a fajta női gondolkodás, de abba ne hagyd!

Köszönöm! ^^

Várom a következőt!

(És igen, jól gondolod! A legjobb barátnőm lettél és nem szabadulsz!! XDD)


Népszerű idézetek

BlueDeath IP>!

– Szeretem a cicákat – szipogtam a takaró rejtekében.
– És allergiás vagy rájuk.
– Köszi. Emlékeztess rá nyugodtan, hogy még macskáim se lesznek vénségemre.

Kapcsolódó szócikkek: Pamela "Pam" Campbel · Samantha "Sam" Delaware
Smurfettereads P>!

– Nem a könyv miatt, hanem csak azért, mert vége a könyvnek, nincs tovább.
– Könyvmásnaposság?
– Ez az! – kiáltottam fel. – Könyvmásnaposság. Ezt akarom elérni. Napokig ne tudjanak mást olvasni.

118. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Pamela "Pam" Campbel · Samantha "Sam" Delaware
4 hozzászólás
Smurfettereads P>!

– És mik voltak azokban a könyvekben? Miért nem merítesz belőlük ihletet?
– Mert mindegyik más volt. Nehéz megfogni, hogy melyik miért okozott könyvmásnaposságot. Volt olyan könyv, ami végig egy stabil szinten tartotta az izgalmakat, és amikor vége szakadt, annyira hiányzott ez a stabilitás, hogy egyszerűen képtelen voltam továbblépni. Volt olyan, amikor csak a könyv vége miatt nem tudtam újabb történetet olvasni. Egyszerűen nem tudom megfogalmazni, hogy mi tudja ennyire megfogni az embert.

119. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Pamela "Pam" Campbel · Samantha "Sam" Delaware
BlueDeath IP>!

– Értesz a borokhoz?
– Nem, de remekül meg tudom állapítani, hogy ízlik-e, amit éppen iszok – vonta meg a vállát nevetve.

Kapcsolódó szócikkek: Jack Weaver · Samantha "Sam" Delaware
Smurfettereads P>!

Mindig szerettem volna kicsit extrémebb dolgokat csinálni, de a félelem valahogy állandóan győzött.

50. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Samantha "Sam" Delaware
Smurfettereads P>!

– Én nem értek a pasikhoz, nem tudom megállapítani, hogy jól néznek-e ki.
– Nem is azt kérdeztem, hogy jól néz-e ki – mutattam rá a tényre. – Azt kérdeztem, hogy bejön-e.

39. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Cameron Coleman · Samantha "Sam" Delaware
Smurfettereads P>!

– Most mi a bajod? – csattant fel. – Eddig soha nem zavart, ha beszámoltam a pasikról. Ennyire nem lehetsz sértődékeny!
– Nem vagyok megsértődve, csak éppen nem vagyok péniszhangulatban.

65. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Pamela "Pam" Campbel · Samantha "Sam" Delaware
Smurfettereads P>!

– Maradj már, egy jó ágytornáról órákat lehet beszélni.

66. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Pamela "Pam" Campbel
Smurfettereads P>!

– De olyan aranyosnak tűnt – bizonygattam. – Egyáltalán miért írná le neked, ha ilyet akarna tenni?
– Ne várd el, hogy tudjam, mit miért tesz egy ilyen beteg állat, de hidd el, mindig az aranyosak a legbetegebbek. […] Tűnj el! Menj vissza a szobádba és zárkózz be. Indulj!
– Jó, megyek. Kár érte, cuki volt.

101. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Pamela "Pam" Campbel · Samantha "Sam" Delaware
Smurfettereads P>!

[…] Mindig azt mondta, hogy a pasik csak arra jók, hogy kielégítsék a vágyainkat.

135. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Samantha "Sam" Delaware

Hasonló könyvek címkék alapján

On Sai: Álruhában
R. Kelényi Angelika: Szédítő Balaton
Vi Keeland – Penelope Ward: Nagyképű öltönyös
Helen Fielding: Bridget Jones naplója
Leiner Laura: Valahol
Leiner Laura: Higgy nekem
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 5. – Remény
Kollár Betti: A vonzás törvénye
Anne L. Green: Elfojtott vágyak