Vicious ​– Ádáz (Sinners of Saint 1.) 538 csillagozás

L. J. Shen: Vicious – Ádáz

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Emilia
Azt mondják, hogy a szerelem és a gyűlölet ugyanannak az érmének a két oldala. És ez igaz is. A férfi, akiről álmodozok, a rémálmaimban is kísért. Briliáns ügyvéd. Ügyes bűnöző. Gyönyörű hazudozó. Bántalmazó és megmentő, szörnyeteg és szerető egy személyben.
Tíz évvel ezelőtt elüldözött a kisvárosból, ahol éltünk. Most utánam jött New Yorkba, és addig nem hajlandó távozni, amíg vele nem tartok.

Vicious
Egy éhező művész. Gyönyörű és megfoghatatlan, mint a cseresznyevirág. Tíz évvel ezelőtt minden előzetes figyelmeztetés nélkül robbant be az életembe, és teljesen a feje tetejére állította. Megfizetett érte.
Emilia LeBlanc érinthetetlen, a legjobb barátom exbarátnője. Ismeri a legsötétebb titkomat, és egyben az olcsó segédmunkás lánya, akit azért alkalmaztunk, hogy rendben tartsa a birtokunkat. Ennek elégnek kellene lennie ahhoz, hogy ne fussak utána, de nem az. Szóval gyűlöl. Kibaszottul nem nagy ügy. Jobban teszi, ha megszokja a közelségemet.

L. J. Shen: Vicious

Eredeti mű

Eredeti megjelenés éve: 2016

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Rázós könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2021
472 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634578468 · Fordította: Harcsa Henrietta
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2021
472 oldal · ISBN: 9789633731642 · Fordította: Harcsa Henrietta
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2021
472 oldal · ISBN: 9789633732588 · Fordította: Harcsa Henrietta

Enciklopédia 11

Szereplők népszerűség szerint

Baron "Vicious" Spencer Jr. · Dean 'Ruckus' Cole · Emilia "Millie" LeBlanc · Rosie LeBlanc


Kedvencelte 80

Most olvassa 9

Várólistára tette 196

Kívánságlistára tette 261

Kölcsönkérné 5


Kiemelt értékelések

Black_widow P>!
L. J. Shen: Vicious – Ádáz

Kicsit vérzik a szívem, hiszen a könyv angol változata ott csücsül a kedvenceim között, erre viszont sajnos nem tudom nyugodt szívvel megadni az öt csillagot. Félreértés ne essék a történet fenomenális, még mindig így is gondolom, de nekem voltak dolgok, amik elég sokat elvettek az olvasási élményből … spoiler
Az enemies to lovers és bully romance kedvelői számára kötelező olvasmány, mert a story tényleg fantasztikus. Egy kegyetlen, mindenkit és mindent birtokolni akaró férfi, és egy tiszta lelkű nő ádáz csatája ugyanazért, amit mindketten szeretnének: egymásért! Kell ennél több?! :)

14 hozzászólás
Naiva P>!
L. J. Shen: Vicious – Ádáz

Mennyi érzelem volt ebben a könyvben! Kész érzelmi káosz. Családi titkok, szeretet-gyűlölet.
Az elejétől a végéig fogvatartott, magába szippantott és nem engedett. Ha törés hangját hallottam, tudtam, hogy az a szívem volt.
Vicious egy igazán összetett antihős. Noha, megvolt a motivációja, mégsem tudtam azzal a sok kegyetlenséggel mit kezdeni, amiket Millie ellen elkövetett. Úristen! Némelyikre nincs magyarázat, mentség. Az én szívem biztos, hogy nem élt volna túl egy ilyen kapcsolatot. Minden elismerésem Emiliának. Őt nagyon szerettem. Erős, okos, kitartó hősnő, ráadásul művészlélek. Semmi allűr. Erősen élt bennem a kétség, hogy lesz-e ebből egy normális, egészséges kapcsolat. Az egész könyvet meghatározta a fekete-rózsaszín ellentét és a cseresznyevirág motívum. Azoknál a jeleneteknél mutatkozott meg igazán a fiatal írónő tehetsége. Kíváncsi vagyok a The Four Hot Holes többi tagjaira.

5 hozzászólás
klara_matravolgyi>!
L. J. Shen: Vicious – Ádáz

Szeretem a dark romance történeteket. Szeretem, hogy kiszakadnak a sablonból, és meg merik mutatni az emberi lélek sötét oldalát. De még jobban szeretem, hogy a sötétség alatt mennyi szeretet és jóság tud lakozni. Vicious jó ember, csak szüksége van Emilia-ra, aki erről meg tudja győzni. Élveztem olvasni hogy a szerelem és a vonzalom lassan de biztosan hogyan űzi el a sötétséget és hogyan válik egy szomorú karakter emberré.

Hddorka>!
L. J. Shen: Vicious – Ádáz

L.J. Shen Sinners of Saint sorozata az egyik legjobban várt megjelenés volt számomra az utóbbi hónapokban. Aztán januárban már nem tudtam tovább várni és megadtam magam Viciousnak. És én imádtam, imádtam és imádtam. Mert ez egy átkozottul jó könyv és az egész sorozat is az. Másodszori olvasásra is megkaptam azt az élményt, amiért beleszerettem ebbe a sorozatba és L.J. Shen világába.
Ez tipikusan az a könyv, amit nem fogsz tudni letenni. Hogy miért? Mert a történet egy percig sem hagy unatkozni. Az hittem, hogy nem fog tudni meglepni, de tévedtem. Az események néha annyira felpörögtek és annyira meglepett egy-egy mozzanat, hogy csak kapkodtam a fejemet. És akkor még a dolgok érzelmi oldaláról nem is beszéltem. Mert ó igen, ez is egy olyan érzelmi hullámvasút jellegű könyv. Csak itt Vicious vasútjára felülni veszélyes. Mint ő maga. Mert magával ragad és nem enged el. Ő a megtestesült ellentmondás, egy arrogáns rosszfiú, akit egyszerre szeretsz és gyűlőlsz. Az antihős, aki képes bármire, hogy elérje amit akar. De miután meglátod az álarca mögött az érző lelket, nem tudsz szabadulni tőle. Mert napokkal később is gondolataid vissza – visszatérnek hozzá.♥♥♥♥♥
Emilia pedig a megtestesült jóság, egy angyal. Vicious Kriptonitja. Kapcsolatuk mindennek nevezhető, de átlagosnak nem. Rajongtam értük. Mert mindennek ellenére, ami történt köztük a sok év alatt, végig érezhető volt az, hogy ők egymásnak lettek teremtve.
spoiler

10 hozzászólás
Réka0128 P>!
L. J. Shen: Vicious – Ádáz

„Senki sem tökéletes, ahogy senki sem eredendően rossz.”

Amikor először megláttam ezt a könyvet a kiadó oldalán, a borító rögtön felkeltette az érdeklődésemet, úgyhogy meg is rendeltem. A megjelenés után eléggé vegyes vélemények jöttek velem szembe, ezért nagyon elbizonytalanodtam, hogy nekem való-e. Úgy kezdtem bele az olvasásba, hogy a legrosszabbra számítottam, így igazán kellemes meglepetés ért, mert már az első fejezet után éreztem, hogy imádni fogom. Aki a cuki romantikus sztorikat szereti, az inkább messzire kerülje el ezt a könyvet. :D Igazi érzelmi hullámvasút volt ez a történet, ráadásul folyamatosan pörögtek az események, úgyhogy egy perc nyugtom sem volt olvasás közben. Tartottam tőle, hogy túl sok lesz az erotika benne, de teljesen jó arányban volt a cselekmény többi részével. Fél csillagot a fordítás miatt vontam le, mert volt egy szó, amit rendkívül furcsa módon sikerült magyarosítani, és ez nagyon zavart.
Vicious karaktere kifejezetten megosztó, ám én azok táborát erősítem, akik az első perctől kezdve odavoltak érte. :) Érdekes módon sokkal jobban tudtam azonosulni az ő jellemével, mint Emiliáéval. Tény, hogy Vicious egy igazi rohadék, de megvan az oka, hogy miért is vált ilyenné. Tetszett, hogy fokozatosan mélyült el a kapcsolatuk Emiliával, és nem egyik pillanatról a másikra ugrottak egymás nyakába. A szócsatáikon rengeteget nevettem, főleg amikor Emilia szólt vissza valami ütőset Viciousnek. :D
Hihetetlenül jó kikapcsolódást nyújtott ez a könyv, úgyhogy remélem a második kötettel is hasonló élményeim lesznek.

17 hozzászólás
Dóri_Margit P>!
L. J. Shen: Vicious – Ádáz

„Az én saját cseresznyevirágom…”

Vegyes érzéseim vannak. Annyira nem dobtam el az agyam a történettől,
de nem állítom, hogy rossz lett volna.
Vicious-t elég sokszor szerettem volna tarkón vágni…és a könyv első felében nem is tudtam megszeretni…
Az a sok értelmetlen civakodás,bántás… kicsit sok volt.

Valahol a spoiler jön egy kis rejtek és láthatjuk Pink és Black levelezését, na ez volt az a pont amitől már a kis szívem szárnyalt. Inenn már remegő érzés várni és látni a kialakult kapcsolatukat.

Az írónő ismét érzelmi hullámvasutazásra invitált, de tőle ezt megszokhattuk. Voltak igazán nehéz pillanatok, szívfacsaróak, reményteliek.
Bár Vicious-t fel kellett bennem építeni ahhoz, hogy megszeressem valahogy Emiliát már a kezdetekkor tudtam szeretni. Végre nem egy nyafogós, hisztis leányzó kapta a főszerepet, hanem egy nehéz sorsú csupa szívű, művész lélek. ♥

Borító igazán ütős és passzol is a karakterhez.
Nem tudom megmagyarázni a fél csillag levonást, valami hiányérzet maradt bennem, vagy csak túl sokat vártam…

Kate20>!
L. J. Shen: Vicious – Ádáz

Ez volt számomra az első magyar dark romance könyv, amit elolvastam és milyen jól tettem, hogy ezzel kezdtem!
Egyszerűen gyűlöltem és szerettem a könyvet. Ugyanezt az érzést tápláltam Vicious iránt. Ez a srác pokollá tette Emilia életét, úgy hogy ezernyi darabra összetörte a lányt.
Eltelik tíz év, és lám az élet körforgása beigazolódik. Újra találkoznak, de ekkor már Emilia képes Vicioust elküldeni. Szembeszállni vele. Hagyni, hogy jó messzire menjen el. De nem lehet, mert Rosie számára a minden és a végsőkig képes elmenni, hogy a testvére megkapja a kellő gondoskodást. És ezt Vicious tökéletesen tudja, és fel is használja ellene.
Ezek ketten hasonlóan működnek, mint a vadász és a prédája. Vicious a gyűlölete mellett ugyanis valahogy meg akarja kaparintani magának Emiliát, hogy aztán eldobhassa, mikor már nincs szüksége rá. Emilia pedig túl jótét lélek, hogy felfogja a játszma komolyságát, és megértse azt, hogy Vicious nagy része nem kedvességből tesz neki szivességet.
Azért teszi, mert tudja, hogy akkor hatalma lehet Emilia felett.
És igen, igaza is van.
Hatalma van.
De ez a fajta hatalom nem is tart örökké.

Nettaa0316 P>!
L. J. Shen: Vicious – Ádáz

„És ami valódi, az nem csupán gyönyörű, hanem csúnya is.”

Ez számomra (is) tökéletesen összefoglalja ezt a történetet. Néhol gyönyörű volt, néhol csúnya, de valódi, és pont ezért volt rám nagy hatással. Nagyon szerettem olvasni ezt a könyvet, végig lekötött, így kifejezetten örültem, hogy viszonylag hosszabb volt. És még a borító is tökéletes.

Annyira jól volt felépítve az egész! A jelen, a múlt és a levelezések adagolása, a két főszereplő hitelessége. A háttértörténetek, a karakterfejlődések, amit főleg Vicious esetében éreztem. Kegyetlen, de komplex karakter, aki sok mindenen ment keresztül, és bevallom, engem végül megvett. Emilia egy csupa szív, kezdetektől szerethető karakter, mindig kiállt magáért, mégis, eleinte nem értettem, hogy mit látott Vicious-ben. Utólag persze igen, és ez is nagyon tetszett, hogy mindkét főszereplőnél mindenre kaptam magyarázatot. Imádtam a párosukat, ahogy beteljesedett a kapcsolatuk, a tempó, az egész folyamat annyira igazi volt. A trágárság sem volt túltolva, egyedül a Vicious által Emilia számára kreált becenév zavart engem is, de tény, hogy eredetiben jobban hangzik, így végig próbáltam nem a legbántóbb jelentésre asszociálni. A cseresznyevirágot imádtam.

Ami még nagyon tetszett, az a négy srác barátsága, na az aztán valódi volt, ott volt minden. Egyébként én személy szerint nem gondolom, hogy Dean felelősebb lett volna a kialakult helyzetért, mint Baron. Ezek után mondanom sem kell, hogy eszméletlenül várom Dean és Rosie történetét, és nagyon boldog vagyok, hogy már elő is rendelhettem!

4 hozzászólás
Amaryll87>!
L. J. Shen: Vicious – Ádáz

Tetszett is meg nem is. Egyedül Emília volt benne az, aki megmentette az egészet. A maga határozott, nagyszájú természetével. A sziporkázásai Vicioussal szemben mindig megnevettettek.
Vicious egy arrogáns, beképzelt p. cs. A végén kezdtem el megbocsátást érezni iránta.
A történet megint a tipikus gazdag, sebzett fiú, aki fitogtatja a rangját meg a hatalmát, a szegény, de szép és vicces lánynak.

KöfférTzitzah>!
L. J. Shen: Vicious – Ádáz

Úristen, de imádtam olvasni ezt a könyvet! Miért csak 472 oldal? Na jó, igazából pont rendben van így a mennyiség, de Vicious-ből tényleg sosem elég. Nagyon remélem, hogy a további kötetekben is visszaköszön.

Az ember azt hinné, hogy lerágott csont a sérült fiú – megmentő lány kapcsolatról szóló történet, és ez valamennyire igaz is. Többször is szóvá tettem már, hogy elegem van az ilyen klisé könyvekből, amik mind ugyanarról szólnak, csak a szereplők nevei térnek el. Nem olvastam fülszöveget, mielőtt megvettem a könyvet, bár sejtettem, hogy valami hasonlóról lesz szó. Egyszerűen reménykedtem, hogy a magas tetszési arány és a Rázós könyv kategória biztosíték, és így is van. Mert ez a történet más. Vicious és Emilia kapcsolata nem egy unalomig ismert se veled – se nélküled kapcsolat, amiben előre kiszámíthatóak a fordulatok és a mélypontok. De nem ám.

Emilia középiskolás, amikor megismerkedik a fiúval, akit egyszerre imádnak és gyűlölnek az emberek. A srác úszik a pénzben, jól néz ki, a lányok borzasztó modora ellenére is odáig vannak érte. Emiliát valamiért különösen undorító módon kezeli, a végső érvágás pedig akkor következik be, amikor Emilia Dean-nel, Vicious egyik legjobb barátjával kezd járni. Innen aztán még a bonyolultnál is bonyolultabbá válik a kapcsolatuk, 10 évvel később pedig mindez tovább fokozódik, mikor útjaik újra keresztezik egymást. Míg sokan mások azt hiszik, hogy a férfi pszichopata, és egy cseppnyi érzelmet sem rejt a szíve, Emilia a kőkemény álarc mögé lát, és felfedezi a sebezhetőséget a kegyetlen és érzéketlen tettek mögött. Innen aztán jöhetne a jól ismert elgyengülés a férfi részéről, a jégtáblák kilométerekre elhangzó reccsenése, majd olvadása a férfi szív körül, hogy aztán a szörnyeteg herceggé változzon és elnyerje magának a lányt. De nem ez történik, mert nem lenne Vicious neve az, ami, ha ilyen könnyen meg lehetne lágyítani őt, ezért önmagához végig hű marad (szóval mind az összes oldalon keresztül felképelni valóan bunkó), de közben mégis van benne valami, mert mi is megláthatjuk azt az oldalát, amit Emilia is ismer. L.J.Shen képes bemutatni az olvasónak egy olyan férfit, akit egyszerre lehet szeretni és gyűlölni. Ilyennel eddig még nem találkoztam, egy író sem tudta ennyire átadni ezt a kettős érzést egy karakter kapcsán, s aztán végig meg is tartani. A mérleg az ilyen férfiaknál eldől valamerre, általában az imádom kategória felé, Vicious viszont azt a tábort erősíti, akire egyszerre akar vigyorogni és morogni az ember. Elképesztő.

Vicious mellé nem kétséges, hogy olyan nő kell, aki hasonlóan erős jellem, és képes kezelni az összetettebb érzelmeket is, tehát nem egy nebáncsvirág, aki elsírja magát egy csúnya pillantástól. Emilia pont ilyen, amellett, hogy kiáll magáért és magabiztos, gondoskodó is, és hatalmas a szíve. Rengeteget dolgozik, hogy segítsen beteg húgának, Rosie-nak, közben művészi karrierjének beindításáról álmodik. De hiába tűnik elsőre a megtestesült ártatlanságnak, nem hagyja, hogy kihasználják (és ha esetleg mégis, akkor azt is tutira felemelt fejjel teszi).

Emilia és Vicious kapcsolata érzelmi hullámvasút, mégis elkerüli a megszokott kliséket, amiket a hasonló kaliberű könyvektől megszokhattunk. Nincs egymás nyakába borulás, nincs instant szerelem, nincs az, hogy a szereplők önzetlenségükre hivatkozva elhagyják a másikat, és a sarokba húzódva nyalogatják a sebeiket, mert így a másik majd boldogabb életet tud élni. Vicious nem adja fel. Amit akar, azt megszerzi magának, főleg, ha eldöntötte, hogy a kezdetektől fogva amúgy is őt illeti. És a legjobb tulajdonsága, hogy ő aztán nem várja, hogy megmentsék, hiába sérült. Köszöni szépen, majd ő elrendezi a dolgokat, nem kér gyógypuszit a lelkére. Emilia sem az a lány, akitől megváltozik egy rosszfiú, hanem az, akinek a segítségével kiderül, hogy a rosszfiú is csak ember, aki a jót kincsként őrzi magában, és csak az láthatja meg, aki elég kitartó hozzá és nyitott rá.

L.J.Shen könyve messze lekörözi a new adult műfajban írt társait, úgyhogy mindenkinek ajánlom, aki szereti a hasonló történeteket. A dark romance vonalról érdemben nem tudok nyilatkozni, abban még nem olvastam annyit, de van egy olyan érzésem, hogy ez ezek után meg fog változni, mert kezdek rájönni, hogy eléggé bejön.

link


Népszerű idézetek

Könyvmolyocska1 P>!

A nagymamám egyszer azt mondta nekem, hogy a szerelem és a gyűlölet ugyanarról a tőről fakad, és a körülmények miatt válik egyikké vagy másikká. Ugyanaz a szenvedély. Ugyanaz a fájdalom. Az a furcsa szorító nyomás a mellkasodban? Dettó! Én egészen addig nem hittem neki, amíg össze nem hozott a sors Baron Spencerrel, aki a rémálmommá vált.

11. oldal

2 hozzászólás
Black_widow P>!

– Látod? Mindannyiunknak megvan a maga cseresznyevirág sztorija.

Black_widow P>!

Halál. Olyan mindennapos dolog volt. Mindenki meghalt. Előbb vagy utóbb. De szinte mindenki harcolt ellene.

Kapcsolódó szócikkek: Baron "Vicious" Spencer Jr.
ancineni P>!

– […] A türelem nem tartozik az erényeim közé.
– Miért, vannak erényeid? – kérdeztem rezzenéstelen arccal.

6 hozzászólás
Black_widow P>!

[…] az embernek a túlélés érdekében néha muszáj gonosznak lennie.

Kapcsolódó szócikkek: Emilia "Millie" LeBlanc
9 hozzászólás
Black_widow P>!

[…] előbb vagy utóbb eljön majd a tavasz. A cseresznyefák virágba borulnak, és a mi sorsunk is jobbra fordul.

Kapcsolódó szócikkek: Emilia "Millie" LeBlanc
Black_widow P>!

Ha tilosban keltél át az úton New York Cityben, azzal mindössze egyetlen probléma volt: a kocsikban ülők is New York-iak voltak, szóval minden szívfájdalom nélkül képesek voltak áthajtani rajtad, ha úgy hozta a szükség.

Kapcsolódó szócikkek: Emilia "Millie" LeBlanc
6 hozzászólás
t_briga P>!

Nagymama azt mondta, hogy a cseresznyevirág olyan, mint az élet. Édes és csodálatos, de ugyanakkor pokolian rövid ideig tart. Túlságosan rövid ahhoz, hogy ne azt csináld, amit szeretsz. Túlságosan rövid ahhoz, hogy ne töltsd együtt azokkal az emberekkel… akiket szeretsz.

226. oldal

Black_widow P>!

– Ha valóra válthatnád egy álmodat, mi lenne az?

shadowhunter1975 P>!

Úgy szeretlek, ahogy a vak, mély homályban leledző
dolgok szeretik egymást, lélek és árny közt, titokban.

Pablo Neruda


A sorozat következő kötete

Sinners of Saint sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Skye Warren: The Castle – A bástya
Jennifer Probst: Elhibázott házasság
Penelope Bloom: Her Muffin – Felfalnám
Sarah J. Maas: A Court of Thorns and Roses – Tüskék és rózsák udvara
Colleen Hoover: Confess – Vallomás
Nicola Yoon: A Nap is csillag
Tracy Chevalier: A hölgy és az egyszarvú
Spirit Bliss: Árnyékvilág
Hajdú-Antal Zsuzsanna: Visszatérünk
Jennifer Ashley: Lady Isabella botrányos házassága