Vicious ​– Ádáz (Sinners of Saint 1.) 725 csillagozás

L. J. Shen: Vicious – Ádáz

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Emilia
Azt mondják, hogy a szerelem és a gyűlölet ugyanannak az érmének a két oldala. És ez igaz is. A férfi, akiről álmodozok, a rémálmaimban is kísért. Briliáns ügyvéd. Ügyes bűnöző. Gyönyörű hazudozó. Bántalmazó és megmentő, szörnyeteg és szerető egy személyben.
Tíz évvel ezelőtt elüldözött a kisvárosból, ahol éltünk. Most utánam jött New Yorkba, és addig nem hajlandó távozni, amíg vele nem tartok.

Vicious
Egy éhező művész. Gyönyörű és megfoghatatlan, mint a cseresznyevirág. Tíz évvel ezelőtt minden előzetes figyelmeztetés nélkül robbant be az életembe, és teljesen a feje tetejére állította. Megfizetett érte.
Emilia LeBlanc érinthetetlen, a legjobb barátom exbarátnője. Ismeri a legsötétebb titkomat, és egyben az olcsó segédmunkás lánya, akit azért alkalmaztunk, hogy rendben tartsa a birtokunkat. Ennek elégnek kellene lennie ahhoz, hogy ne fussak utána, de nem az. Szóval gyűlöl. Kibaszottul nem nagy ügy. Jobban teszi, ha megszokja a közelségemet.

L. J. Shen: Vicious

Eredeti mű

Eredeti megjelenés éve: 2016

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Rázós könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2022
462 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634578468 · Fordította: Harcsa Henrietta
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2021
472 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634578468 · Fordította: Harcsa Henrietta
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2021
472 oldal · ISBN: 9789633731642 · Fordította: Harcsa Henrietta

1 további kiadás


Enciklopédia 11

Szereplők népszerűség szerint

Baron "Vicious" Spencer Jr. · Dean 'Ruckus' Cole · Emilia "Millie" LeBlanc · Rosie LeBlanc


Kedvencelte 102

Most olvassa 14

Várólistára tette 232

Kívánságlistára tette 276

Kölcsönkérné 5


Kiemelt értékelések

Black_widow>!
L. J. Shen: Vicious – Ádáz

Kicsit vérzik a szívem, hiszen a könyv angol változata ott csücsül a kedvenceim között, erre viszont sajnos nem tudom nyugodt szívvel megadni az öt csillagot. Félreértés ne essék a történet fenomenális, még mindig így is gondolom, de nekem voltak dolgok, amik elég sokat elvettek az olvasási élményből … spoiler
Az enemies to lovers és bully romance kedvelői számára kötelező olvasmány, mert a story tényleg fantasztikus. Egy kegyetlen, mindenkit és mindent birtokolni akaró férfi, és egy tiszta lelkű nő ádáz csatája ugyanazért, amit mindketten szeretnének: egymásért! Kell ennél több?! :)

14 hozzászólás
Naiva P>!
L. J. Shen: Vicious – Ádáz

Mennyi érzelem volt ebben a könyvben! Kész érzelmi káosz. Családi titkok, szeretet-gyűlölet.
Az elejétől a végéig fogvatartott, magába szippantott és nem engedett. Ha törés hangját hallottam, tudtam, hogy az a szívem volt.
Vicious egy igazán összetett antihős. Noha, megvolt a motivációja, mégsem tudtam azzal a sok kegyetlenséggel mit kezdeni, amiket Millie ellen elkövetett. Úristen! Némelyikre nincs magyarázat, mentség. Az én szívem biztos, hogy nem élt volna túl egy ilyen kapcsolatot. Minden elismerésem Emiliának. Őt nagyon szerettem. Erős, okos, kitartó hősnő, ráadásul művészlélek. Semmi allűr. Erősen élt bennem a kétség, hogy lesz-e ebből egy normális, egészséges kapcsolat. Az egész könyvet meghatározta a fekete-rózsaszín ellentét és a cseresznyevirág motívum. Azoknál a jeleneteknél mutatkozott meg igazán a fiatal írónő tehetsége. Kíváncsi vagyok a The Four Hot Holes többi tagjaira.

5 hozzászólás
klara_matravolgyi>!
L. J. Shen: Vicious – Ádáz

Szeretem a dark romance történeteket. Szeretem, hogy kiszakadnak a sablonból, és meg merik mutatni az emberi lélek sötét oldalát. De még jobban szeretem, hogy a sötétség alatt mennyi szeretet és jóság tud lakozni. Vicious jó ember, csak szüksége van Emilia-ra, aki erről meg tudja győzni. Élveztem olvasni hogy a szerelem és a vonzalom lassan de biztosan hogyan űzi el a sötétséget és hogyan válik egy szomorú karakter emberré.

Hddorka>!
L. J. Shen: Vicious – Ádáz

L.J. Shen Sinners of Saint sorozata az egyik legjobban várt megjelenés volt számomra az utóbbi hónapokban. Aztán januárban már nem tudtam tovább várni és megadtam magam Viciousnak. És én imádtam, imádtam és imádtam. Mert ez egy átkozottul jó könyv és az egész sorozat is az. Másodszori olvasásra is megkaptam azt az élményt, amiért beleszerettem ebbe a sorozatba és L.J. Shen világába.
Ez tipikusan az a könyv, amit nem fogsz tudni letenni. Hogy miért? Mert a történet egy percig sem hagy unatkozni. Az hittem, hogy nem fog tudni meglepni, de tévedtem. Az események néha annyira felpörögtek és annyira meglepett egy-egy mozzanat, hogy csak kapkodtam a fejemet. És akkor még a dolgok érzelmi oldaláról nem is beszéltem. Mert ó igen, ez is egy olyan érzelmi hullámvasút jellegű könyv. Csak itt Vicious vasútjára felülni veszélyes. Mint ő maga. Mert magával ragad és nem enged el. Ő a megtestesült ellentmondás, egy arrogáns rosszfiú, akit egyszerre szeretsz és gyűlőlsz. Az antihős, aki képes bármire, hogy elérje amit akar. De miután meglátod az álarca mögött az érző lelket, nem tudsz szabadulni tőle. Mert napokkal később is gondolataid vissza – visszatérnek hozzá.♥♥♥♥♥
Emilia pedig a megtestesült jóság, egy angyal. Vicious Kriptonitja. Kapcsolatuk mindennek nevezhető, de átlagosnak nem. Rajongtam értük. Mert mindennek ellenére, ami történt köztük a sok év alatt, végig érezhető volt az, hogy ők egymásnak lettek teremtve.
spoiler

10 hozzászólás
Réka0128 P>!
L. J. Shen: Vicious – Ádáz

„Senki sem tökéletes, ahogy senki sem eredendően rossz.”

Amikor először megláttam ezt a könyvet a kiadó oldalán, a borító rögtön felkeltette az érdeklődésemet, úgyhogy meg is rendeltem. A megjelenés után eléggé vegyes vélemények jöttek velem szembe, ezért nagyon elbizonytalanodtam, hogy nekem való-e. Úgy kezdtem bele az olvasásba, hogy a legrosszabbra számítottam, így igazán kellemes meglepetés ért, mert már az első fejezet után éreztem, hogy imádni fogom. Aki a cuki romantikus sztorikat szereti, az inkább messzire kerülje el ezt a könyvet. :D Igazi érzelmi hullámvasút volt ez a történet, ráadásul folyamatosan pörögtek az események, úgyhogy egy perc nyugtom sem volt olvasás közben. Tartottam tőle, hogy túl sok lesz az erotika benne, de teljesen jó arányban volt a cselekmény többi részével. Fél csillagot a fordítás miatt vontam le, mert volt egy szó, amit rendkívül furcsa módon sikerült magyarosítani, és ez nagyon zavart.
Vicious karaktere kifejezetten megosztó, ám én azok táborát erősítem, akik az első perctől kezdve odavoltak érte. :) Érdekes módon sokkal jobban tudtam azonosulni az ő jellemével, mint Emiliáéval. Tény, hogy Vicious egy igazi rohadék, de megvan az oka, hogy miért is vált ilyenné. Tetszett, hogy fokozatosan mélyült el a kapcsolatuk Emiliával, és nem egyik pillanatról a másikra ugrottak egymás nyakába. A szócsatáikon rengeteget nevettem, főleg amikor Emilia szólt vissza valami ütőset Viciousnek. :D
Hihetetlenül jó kikapcsolódást nyújtott ez a könyv, úgyhogy remélem a második kötettel is hasonló élményeim lesznek.

17 hozzászólás
Dóri_Margit>!
L. J. Shen: Vicious – Ádáz

„Az én saját cseresznyevirágom…”

Vegyes érzéseim vannak. Annyira nem dobtam el az agyam a történettől,
de nem állítom, hogy rossz lett volna.
Vicious-t elég sokszor szerettem volna tarkón vágni…és a könyv első felében nem is tudtam megszeretni…
Az a sok értelmetlen civakodás,bántás… kicsit sok volt.

Valahol a spoiler jön egy kis rejtek és láthatjuk Pink és Black levelezését, na ez volt az a pont amitől már a kis szívem szárnyalt. Inenn már remegő érzés várni és látni a kialakult kapcsolatukat.

Az írónő ismét érzelmi hullámvasutazásra invitált, de tőle ezt megszokhattuk. Voltak igazán nehéz pillanatok, szívfacsaróak, reményteliek.
Bár Vicious-t fel kellett bennem építeni ahhoz, hogy megszeressem valahogy Emiliát már a kezdetekkor tudtam szeretni. Végre nem egy nyafogós, hisztis leányzó kapta a főszerepet, hanem egy nehéz sorsú csupa szívű, művész lélek. ♥

Borító igazán ütős és passzol is a karakterhez.
Nem tudom megmagyarázni a fél csillag levonást, valami hiányérzet maradt bennem, vagy csak túl sokat vártam…

Kate20>!
L. J. Shen: Vicious – Ádáz

Ez volt számomra az első magyar dark romance könyv, amit elolvastam és milyen jól tettem, hogy ezzel kezdtem!
Egyszerűen gyűlöltem és szerettem a könyvet. Ugyanezt az érzést tápláltam Vicious iránt. Ez a srác pokollá tette Emilia életét, úgy hogy ezernyi darabra összetörte a lányt.
Eltelik tíz év, és lám az élet körforgása beigazolódik. Újra találkoznak, de ekkor már Emilia képes Vicioust elküldeni. Szembeszállni vele. Hagyni, hogy jó messzire menjen el. De nem lehet, mert Rosie számára a minden és a végsőkig képes elmenni, hogy a testvére megkapja a kellő gondoskodást. És ezt Vicious tökéletesen tudja, és fel is használja ellene.
Ezek ketten hasonlóan működnek, mint a vadász és a prédája. Vicious a gyűlölete mellett ugyanis valahogy meg akarja kaparintani magának Emiliát, hogy aztán eldobhassa, mikor már nincs szüksége rá. Emilia pedig túl jótét lélek, hogy felfogja a játszma komolyságát, és megértse azt, hogy Vicious nagy része nem kedvességből tesz neki szivességet.
Azért teszi, mert tudja, hogy akkor hatalma lehet Emilia felett.
És igen, igaza is van.
Hatalma van.
De ez a fajta hatalom nem is tart örökké.

Nixii P>!
L. J. Shen: Vicious – Ádáz

Már a könyv kinyitása előtt éreztem, hogy ezt a történetet a szívembe fogom zárni. L.J. Shen egy olyan írónő, akitől még nem olvastam rosszat, így nagy reményekkel fogtam bele az olvasásba. Igazából az első oldalakon sikerült megfognia, olyan szinten olvastatja magát a könyv, hogy már csak azt vettem észre, hogy mindjárt vége.

Vicious és Emilia párosa számomra igazán kedvenc lett. Millie egy rendkívül jó lélek, bájos, aranyból van a szíve, míg Vicious pont az ellentéte. Vagy mégsem? Fejezetről fejezetre nyílnak meg előttünk a karakterek, tíz évnyi eseményt mesélnek el az oldalak, számomra tökéletesen voltak kialakítva az időbeni ugrások. Voltak titkok, amik sokáig azok is maradtak, illetve voltak dolgok, amiket az olvasó kitalálhatott.

Vicious egy olyan személy, akinek megvan mindene és…még sincs semmi a kezében. Az édesanyja halála fekete felhőként lebeg felette, dühe, boldogtalansága másokra csapódik, méghozzá azokra, akik közel állnak hozzá. A barátai megszokták tőle, de Millie nem érti miért érdemli ezt. Valójában az ok-okozati összefüggéseket Millie-vel együtt mi is később tudjuk meg. Néha egy picit utáltam Vicious-t, sok helyzetben rosszul döntött és nagyon csúnyán viselkedett, de épp ettől volt olyan “igazi”, olyan “emberi”. És bármilyen is volt Vicious, Millie látott benne valamit, a férfi elnyerte a lány szívét, nem véletlenül. Számomra ez egy szép “szerelmes” off történet volt, a valóságot mutatta. A kínt, a szenvedést, a fájdalmat, a csatákat és az áldozatokat. Nem minden rózsaszín volt, pihe és puha, hanem igenis valós volt. Ezt imádtam ebben a könyvben annyira. Mindkét szereplőnek küzdenie kellett, egymással és egymásért.

Az erotikus jelenetek és a trágár beszéd is “tökéletesen” volt elosztva, nem borult el a cselekmény egyik irányba sem, épp elég volt, teljesen átjött minden. Igazán jó “rázós” történet, az ilyen könyveket igazán szeretem. Nagyon örülök, hogy olvashattam, reménykedem a folytatást is megfogjuk kapni!

7 hozzászólás
Nettaa0316 P>!
L. J. Shen: Vicious – Ádáz

„És ami valódi, az nem csupán gyönyörű, hanem csúnya is.”

Ez számomra (is) tökéletesen összefoglalja ezt a történetet. Néhol gyönyörű volt, néhol csúnya, de valódi, és pont ezért volt rám nagy hatással. Nagyon szerettem olvasni ezt a könyvet, végig lekötött, így kifejezetten örültem, hogy viszonylag hosszabb volt. És még a borító is tökéletes.

Annyira jól volt felépítve az egész! A jelen, a múlt és a levelezések adagolása, a két főszereplő hitelessége. A háttértörténetek, a karakterfejlődések, amit főleg Vicious esetében éreztem. Kegyetlen, de komplex karakter, aki sok mindenen ment keresztül, és bevallom, engem végül megvett. Emilia egy csupa szív, kezdetektől szerethető karakter, mindig kiállt magáért, mégis, eleinte nem értettem, hogy mit látott Vicious-ben. Utólag persze igen, és ez is nagyon tetszett, hogy mindkét főszereplőnél mindenre kaptam magyarázatot. Imádtam a párosukat, ahogy beteljesedett a kapcsolatuk, a tempó, az egész folyamat annyira igazi volt. A trágárság sem volt túltolva, egyedül a Vicious által Emilia számára kreált becenév zavart engem is, de tény, hogy eredetiben jobban hangzik, így végig próbáltam nem a legbántóbb jelentésre asszociálni. A cseresznyevirágot imádtam.

Ami még nagyon tetszett, az a négy srác barátsága, na az aztán valódi volt, ott volt minden. Egyébként én személy szerint nem gondolom, hogy Dean felelősebb lett volna a kialakult helyzetért, mint Baron. Ezek után mondanom sem kell, hogy eszméletlenül várom Dean és Rosie történetét, és nagyon boldog vagyok, hogy már elő is rendelhettem!

4 hozzászólás
Amaryll87>!
L. J. Shen: Vicious – Ádáz

Tetszett is meg nem is. Egyedül Emília volt benne az, aki megmentette az egészet. A maga határozott, nagyszájú természetével. A sziporkázásai Vicioussal szemben mindig megnevettettek.
Vicious egy arrogáns, beképzelt p. cs. A végén kezdtem el megbocsátást érezni iránta.
A történet megint a tipikus gazdag, sebzett fiú, aki fitogtatja a rangját meg a hatalmát, a szegény, de szép és vicces lánynak.


Népszerű idézetek

Könyvmolyocska1 >!

A nagymamám egyszer azt mondta nekem, hogy a szerelem és a gyűlölet ugyanarról a tőről fakad, és a körülmények miatt válik egyikké vagy másikká. Ugyanaz a szenvedély. Ugyanaz a fájdalom. Az a furcsa szorító nyomás a mellkasodban? Dettó! Én egészen addig nem hittem neki, amíg össze nem hozott a sors Baron Spencerrel, aki a rémálmommá vált.

11. oldal

2 hozzászólás
Black_widow>!

– Látod? Mindannyiunknak megvan a maga cseresznyevirág sztorija.

Black_widow>!

Halál. Olyan mindennapos dolog volt. Mindenki meghalt. Előbb vagy utóbb. De szinte mindenki harcolt ellene.

Kapcsolódó szócikkek: Baron "Vicious" Spencer Jr.
ancineni P>!

– […] A türelem nem tartozik az erényeim közé.
– Miért, vannak erényeid? – kérdeztem rezzenéstelen arccal.

6 hozzászólás
Black_widow>!

[…] előbb vagy utóbb eljön majd a tavasz. A cseresznyefák virágba borulnak, és a mi sorsunk is jobbra fordul.

Kapcsolódó szócikkek: Emilia "Millie" LeBlanc
Black_widow>!

[…] az embernek a túlélés érdekében néha muszáj gonosznak lennie.

Kapcsolódó szócikkek: Emilia "Millie" LeBlanc
9 hozzászólás
t_briga P>!

Nagymama azt mondta, hogy a cseresznyevirág olyan, mint az élet. Édes és csodálatos, de ugyanakkor pokolian rövid ideig tart. Túlságosan rövid ahhoz, hogy ne azt csináld, amit szeretsz. Túlságosan rövid ahhoz, hogy ne töltsd együtt azokkal az emberekkel… akiket szeretsz.

226. oldal

Black_widow>!

Ha tilosban keltél át az úton New York Cityben, azzal mindössze egyetlen probléma volt: a kocsikban ülők is New York-iak voltak, szóval minden szívfájdalom nélkül képesek voltak áthajtani rajtad, ha úgy hozta a szükség.

Kapcsolódó szócikkek: Emilia "Millie" LeBlanc
6 hozzászólás
shadowhunter1975 P>!

Úgy szeretlek, ahogy a vak, mély homályban leledző
dolgok szeretik egymást, lélek és árny közt, titokban.

Pablo Neruda

Black_widow>!

– Ha valóra válthatnád egy álmodat, mi lenne az?


A sorozat következő kötete

Sinners of Saint sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Ana Huang: Twisted Love
Vi Keeland: A megbízó
Skye Warren: The Castle – A bástya
Cora Reilly: Becsület
Vi Keeland: Kockázatos kaland
Colleen Hoover: Too Late – Túl késő
Vi Keeland: Hívatlan vendég
H. D. Carlton: Haunting Adeline – Kísérteni Adeline-t
B. B. Easton: A csontarcú
Vi Keeland: Nagy játékos