Vicious (Sinners of Saint 1.) 111 csillagozás

L. J. Shen: Vicious L. J. Shen: Vicious

Emilia

They say love and hate are the same feelings experienced under different circumstances, and it’s true.
The man who comes to me in my dreams also haunts me in my nightmares.
He is a brilliant lawyer.
A skilled criminal.
A beautiful liar.
A bully and a savior, a monster and a lover.
Ten years ago, he made me run away from the small town where we lived. Now, he came for me in New York, and he isn’t leaving until he takes me with him.

Vicious

She is a starving artist.
Pretty and evasive like cherry blossom.
Ten years ago, she barged into my life unannounced and turned everything upside down.
She paid the price.
Emilia LeBlanc is completely off-limits, my best friend’s ex-girlfriend. The woman who knows my darkest secret, and the daughter of the cheap Help we hired to take care of our estate.
That should deter me from chasing her, but it doesn’t.
So she hates me. Big fucking deal.
She better get used to me.

Eredeti megjelenés éve: 2016

>!
328 oldal · ASIN: B01NCQOPFD
>!
338 oldal · puhatáblás · ISBN: 9780996135665

Enciklopédia 3

Szereplők népszerűség szerint

Baron "Vicious" Spencer Jr. · Emilia "Millie" LeBlanc


Kedvencelte 15

Most olvassa 2

Várólistára tette 35

Kívánságlistára tette 27


Kiemelt értékelések

>!
pveronika
L. J. Shen: Vicious

Ha szereted az olyan könyveket, amiben egyszerre utálod és imádod a főszereplőt, akkor ez a te könyved. Vicious az a tipikus anti-hős, aki mindent megpróbál megtenni azért, hogy ne szeressük, de valahogy mégsem sikerül neki. ;) Egy igazi enigma. Rejtélyes, bosszantó, de közben nagyon is rabul ejtő.

Vicious egy gazdag srác, és egyben egy 'bully', aki mindent megtesz azért, hogy pokollá tegye a személyzet lányának, Emilia-nak az életét a gimiben és otthon is. A dolog odáig fajul, hogy végül rákényszeríti a lányt, hogy elhagyja a családját és otthonát még az érettségi előtti hetekben.

Tíz évvel később, távol a mérgező otthontól, a sors ismét egymás útjába tereli őket. Vicious még mindig egy se**fej, Emilia még mindig utálja őt, de közben a lány szíve továbbra is megdobban a férfitól, aki pedig eddig csak szomorúságot hozott az életébe. De vannak olyan pillanatok, amikor Vicious nagyon is más oldalát mutatja a lány felé, és ami miatt a lány minden tiltakozása ellenére a férfi a bőre alá férkőzik. Aztán lassan minden titokra fény derül…

Sok szempontból volt igazán meglepő ez a könyv, de legfőképpen amiatt, mert minden szemétsége ellenére, tényleg megkedveltem Vicious-t. Az írónő egy igazán komplex karaktert alkotott meg a személyében. Egy sérült főhős, aki egyszerre kegyetlen, komplikált, olykor odaadó és kedves, és teljesen összezavarja az olvasót. Én is érzetem ugyanazt a vívódást, amit a főszereplő lány, hogy egyszerre kedvelem és utálom őt, és lenyűgöző volt végignézni hogyan fejlődik szépen lassan a karaktere. Emilia-t is nagyon megkedveltem, és nagyon tetszett a közte és a Viscous közötti bonyolult érzelmi viszony. A szerelem, utálat, vágy és fájdalom elegye.

Nagyon teszik az írónő stílusa, úgyhogy biztosan fogom folytatni a sorozatot, ezt a kötetet pedig mindenkinek ajánlom, aki egy forró, kicsit érzelmileg komplikáltabb olvasmányra vágyik.

6 hozzászólás
>!
Naiva P
L. J. Shen: Vicious

Legszívesebben valami nagyon csúnyát írnék, de az nem a könyvet, hanem a könyv utáni lelkivilágomat illetné. Mennyi érzelem volt ebben a könyvben! Kész érzelmi káosz. Családi titkok, szeretet-gyűlölet.
Az elejétől a végéig fogvatartott, magába szippantott és nem engedett. Ha törés hangját hallottam, tudtam, hogy az a szívem volt. Az írónő egy korábban olvasott könyve, illetve annak hőse is taccsra tette a lelkem, de Vicious még Alexen is túltett.
Vicious egy igazán összetett antihős. Noha, megvolt a motivációja, mégsem tudtam azzal a sok kegyetlenséggel mit kezdeni, amiket Millie ellen elkövetett. Úristen! Némelyikre nincs mentség. Az én szívem biztos, hogy nem élt volna túl egy ilyen kapcsolatot. Minden elismerésem Emiliának. Őt nagyon szerettem. Erős, okos, kitartó hősnő, ráadásul művészlélek. Semmi allűr. Erősen élt bennem a kétség, hogy lesz-e ebből egy normális, egészséges kapcsolat. Az egész könyvet meghatározta a fekete-rózsaszín ellentét és a cseresznyevirág motívum. Azoknál a jeleneteknél mutatkozott meg igazán a fiatal írónő tehetsége. Kíváncsi vagyok a The Four Hot Holes többi tagjaira.

7 hozzászólás
>!
Kawaii_vIVIv
L. J. Shen: Vicious

Vicious te barom….kiidegeltél az egész könyv alatt, mégis a könyv végére megértettelek és őszintén sajnáltalak.
Emilia téged kemény fából faragtak, hiszen ez a pasi teljesen tönkretett, és te mégis szerelmes voltál belé, holott egy kezem is kevés lenne hányszor tépte ki a szíved és lépett rá, úgy hogy hidegen hagyta a dolog.
Elcseszett egy történet, mégis imádtam minden egyes sorát, de ezt a történetet megélni kell azáltal, hogy minél többen olvassák. Kettős érzésem van, mert boldog vagyok, hogy végre lekerültem az érzelmi hullámvasútról, másrészről le se szállnék róla…Ki érti ezt… :)

1 hozzászólás
>!
Szilvi00 P
L. J. Shen: Vicious

„I wanted to take a bite of the forbidden fruit I’d convinced myself was poisonous. He gave me pain, but ironically, this pain gave me life."
Rendkívül magával ragadó történet volt, összetett és érdekes karakterekkel. Annyi érzelmet váltott ki belőlem, hogy alig tudok kiigazodni magamon. Az első oldaltól kezdve magához láncolt, és az utolsóig a markában tartott. Egyes pillanatok meglehetősen felhergeltek, mások elszomorítottak. Fogalmam sincs Millie hogy bírt megbirkózni ennyi kegyetlenséggel. Főleg ilyen fiatalon. Az írónő zsenialitását tükrözi, hogy bár gondolatban ezerszer t*k*n rúgtam Vicious-t, a szívem legmélyén akkor is szerettem a srácot. A sok szemétkedés mögött, egy sérült lélek lakozott. Ahogy fejezetről-fejezetre egyre többet megtudtam róla, és kiderült az is, hogy mi mindenen ment keresztül már 9 éves korától kezdve, nem csodálkoztam a viselkedésén. Számomra egyszer sem volt kiszámítható a történet. Tűkön ülve, rettegve vártam, hogy miképp végződik ez a nem mindennapi kapcsolat. Azt kell mondjam, tökéletes lett a vége. Nagy örömömre, Vicious viselkedése nem vett 360 fokos fordulatot. Tetszett a két idősík és a váltott szemszög is, így kaptam teljes képet a történtekről. Kíváncsi vagyok a többi részre is. Amikor megláttam, kikről fog szólni a második rész, rögtön olvasni akartam.

5 hozzászólás
>!
zuna19
L. J. Shen: Vicious

Úgy érzem, hogy ezen a heten nem voltak jó könyv választásaim. Ez a harmadik negatív értékelésem. Ezen a kijelentésemen még én is mosolygok egy sort. Magamnak köszönhetem igazából, mert már rég tervben volt mind. Várólista csökkentés és nem is bánom egyiket sem.
Engem nagyon nem vett le a lábamról ez a történet.
Hiába olvastatta magát, mert ezt legalább jó pontnak vettem vele kapcsolatban.
A karaktereket és a sztorit is szerethetetlen, legalábbis nekem. Közben meg látom, hogy mindenki nagyon jó véleménnyel van róla és senki kedvét nem akarom elvenni az értékelésemmel. Úgy is aki szeretné elolvassa majd, szurkolok, hogy szeressék is.
Nem tudtam azonosulni a könyv hangulatával, légkörével. Sajnos nem szeretem az ilyen nyomorúságos, szenvedő főszereplőket. Emilia még kedvelhető is volt egy ideig, de belegondolok, hogy minek is? A választ még keresem.

>!
SzAngelika
L. J. Shen: Vicious

A felvezető novella után még voltak kétségeim ezzel a sorozattal kapcsolatban. Most? Totál a rabja lettem.

“He was the storm to my cherry blossoms.”
Ez a regény intenzív, ellenségekből szerelmesek, második esély románc az egyik legösszezavaróbb alfa főhőssel, akivel csak volt szerencsém találkozni az olvasmányaimban. Vic rideg és kegyetlen gazfickó; fiatalként valódi zsarnok, felnőttként pedig lehetetlen egy alak, ugyanakkor hűséges és segítőkész jellemű pasas. Ráadásul nem változik meg igazán, mindössze valamennyi magyarázattal szolgál a tetteire. A karakterek bemutatása és fejlődése nagyon tetszett, ahogyan az is, hogy a sztori többször ugrott ide-oda múlt és jelen között. A történet szerintem itt-ott picit ingatag lábakon egyensúlyozott, ám ez nem változtat a tényen, hogy alig voltam képes letenni. Picit sötét, picit fura, de elképesztően jó.

★ Kedvenc idézet ★
     “… love and hate are the same feelings experienced under different circumstances.”

❤ Baron 'Vicious' Spencer & Emilia LeBlanc (27)
➤ New York, Todos Santos, Chicago
spoiler

6 hozzászólás
>!
Ms_thebetty P
L. J. Shen: Vicious

***ARC Provided for honest review***

Olvastatok már valaha jó könyvet?
Nos, gondoljátok át újra…

Nem tudok, nem akarok beszélni erről a történetről….♥

~~
https://www.goodreads.com/review/show/1757825752…

>!
Szimirza P
L. J. Shen: Vicious

Jó történet, utálatos, de mégis szerethető karakterekkel. Kivételes képen én csípem Vicioust, még akkor is amikor F@ß volt, Emilia nagyon sokat nőtt a szemembe amikor utoljára találkozott Jo-val, mert addig nem mondom, hogy kis nyafizós volt, de számomra néhol túl törékeny. Viszont mindkét szereplő igazán nagy utat tett meg, és szeretem amikor a könyvben igenis fejlődnek a szereplők a nélkül, hogy átmennének pudingba. Mindenkinek ajánlom, aki képes elviselni egy arrogáns alakot :))

>!
_Enii_ P
L. J. Shen: Vicious

My grandmama once told me that love and hate are the same feelings experienced under different circumstances.

Az elején nem értettem Vicious tetteit,a közepén csak értetlenül pislogtam,a végén pedig egyetértően mosolyogtam.
Egyértelműen hullámvasút…felvisz a legmagasabb csúcsra csak azért,hogy hirtelen kiránthassa alólad a talajt. Cuki igaz? Még ennek ellenére is szerettem. Ha szereted a szívfacsaró,reményt adó-vevő könyveket,akkor ez egyértelműen a te könyved. ;)

He was perfectly imperfect. Flawlessly flawed. Most importantly – he was Vicious.

>!
Trice29 P
L. J. Shen: Vicious

A könyv első kétharmada csillagos ötös. Jól felépített, teljesen hihető, érzelmekkel teli történet. Az utolsó harmada kissé elsietett, túl gyorsan oldódnak meg a dolgok, szerintem jobban ki kellett volna dolgozni. Összességében folytatós :o)


Népszerű idézetek

>!
Naiva P

A hard life equaled a life full of obstacles and challenging moments but also full of people you loved and cared about.
A bad life equaled an empty life. One that wasn’t necessarily hard or challenging but was devoid of the people you loved and cared about.

>!
Naiva P

In Japanese culture, the significance of the cherry blossom tree dates back hundreds of years. The cherry blossom represents the fragility and magnificence of life. It’s a reminder of how beautiful life is, almost overwhelmingly so, but that it is also heartbreakingly short.
As are relationships.
Be wise. Let your heart lead the way. And when you find someone who’s worth it—never let them go.

>!
Naiva P

He was perfectly imperfect. Flawlessly flawed. Most importantly – he was Vicious.

>!
Naiva P

Vicious took a moment to examine me, a cocky smirk plastered on his face. He was so damn handsome. Unfortunately. Black hair, shiny and trimmed fashionably, buzzed at the sides and longer on top. Indigo eyes, bottomless in their depth, sparkling and hardened. By what, I didn’t know. Skin so pale he looked like a stunning ghost.

>!
Enikő_Darai_Enii P

Lust is when you want the person to make you feel good. Love is when you want to make the other person feel good.

>!
Enikő_Darai_Enii P

Spending time with my staff reminded me why humans were my least favorite creatures.

>!
Naiva P

I didn’t really understand the concept of her dying, going away and never coming back, so she told me about the Japanese Sakura. People in Japan travel from all over to see the trees at their prime. Cherry blossom season is short but breathtaking, and after the blossoms fade, the flowers fall to the ground, scattered by the wind and rain.

>!
Ms_thebetty P

My grandmama once told me that love and hate are the same feelings experienced under different circumstances.

(első mondat)

Kapcsolódó szócikkek: Emilia "Millie" LeBlanc
>!
Ms_thebetty P

Vicious wasn’t only in my life without my permission. He was in my veins.

Chapter 6

Kapcsolódó szócikkek: Emilia "Millie" LeBlanc

A sorozat következő kötete

Sinners of Saint sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Penelope Ward – Vi Keeland: Stuck-Up Suit
Leylah Attar: The Paper Swan
M. Robinson: El Diablo (angol)
Sarah Brianne: Nero
Cora Reilly: Bound by Hatred
E. K. Blair: Echo (angol)
Maya Banks: Fever
Vi Keeland: Beautiful Mistake
Vi Keeland: The Naked Truth