Vicious (Sinners of Saint 1.) 207 csillagozás

L. J. Shen: Vicious L. J. Shen: Vicious L. J. Shen: Vicious

Emilia

They say love and hate are the same feelings experienced under different circumstances, and it’s true.
The man who comes to me in my dreams also haunts me in my nightmares.
He is a brilliant lawyer.
A skilled criminal.
A beautiful liar.
A bully and a savior, a monster and a lover.
Ten years ago, he made me run away from the small town where we lived. Now, he came for me in New York, and he isn’t leaving until he takes me with him.

Vicious

She is a starving artist.
Pretty and evasive like cherry blossom.
Ten years ago, she barged into my life unannounced and turned everything upside down.
She paid the price.
Emilia LeBlanc is completely off-limits, my best friend’s ex-girlfriend. The woman who knows my darkest secret, and the daughter of the cheap Help we hired to take care of our estate.
That should deter me from chasing her, but it doesn’t.
So she hates me. Big fucking deal.
She better get used to me.

Eredeti megjelenés éve: 2016

>!
340 oldal · ASIN: B01NCQOPFD
>!
338 oldal · puhatáblás · ISBN: 9780996135665

Enciklopédia 6

Szereplők népszerűség szerint

Baron "Vicious" Spencer Jr. · Dean 'Ruckus' Cole · Emilia "Millie" LeBlanc · Trent Rexroth · Rosie LeBlanc


Kedvencelte 31

Most olvassa 4

Várólistára tette 37

Kívánságlistára tette 31


Kiemelt értékelések

Naiva P>!
L. J. Shen: Vicious

Legszívesebben valami nagyon csúnyát írnék, de az nem a könyvet, hanem a könyv utáni lelkivilágomat illetné. Mennyi érzelem volt ebben a könyvben! Kész érzelmi káosz. Családi titkok, szeretet-gyűlölet.
Az elejétől a végéig fogvatartott, magába szippantott és nem engedett. Ha törés hangját hallottam, tudtam, hogy az a szívem volt. Az írónő egy korábban olvasott könyve, illetve annak hőse is taccsra tette a lelkem, de Vicious még Alexen is túltett.
Vicious egy igazán összetett antihős. Noha, megvolt a motivációja, mégsem tudtam azzal a sok kegyetlenséggel mit kezdeni, amiket Millie ellen elkövetett. Úristen! Némelyikre nincs mentség. Az én szívem biztos, hogy nem élt volna túl egy ilyen kapcsolatot. Minden elismerésem Emiliának. Őt nagyon szerettem. Erős, okos, kitartó hősnő, ráadásul művészlélek. Semmi allűr. Erősen élt bennem a kétség, hogy lesz-e ebből egy normális, egészséges kapcsolat. Az egész könyvet meghatározta a fekete-rózsaszín ellentét és a cseresznyevirág motívum. Azoknál a jeleneteknél mutatkozott meg igazán a fiatal írónő tehetsége. Kíváncsi vagyok a The Four Hot Holes többi tagjaira.

16 hozzászólás
ZitussKa>!
L. J. Shen: Vicious

„He was light in a dark fog. But I knew better than everyone how bad the gorgeous dancing flames in him could burn.”

Nem vagyok egy könnyű eset és nálam sem idegen a pokróc effektus, de egy barátnőm egyszer azt mondta mindenki formálhat rólam olyan egyéni véleményt, amilyet csak akar az alapján, amit láttatni engedek a tömegnek – neki viszont elég az a tudat, hogy azon kevesek közé sorolhatja magát, aki ismerheti a személyemnek egy olyan oldalát is, amire nem nyílik mindenkinek lehetősége.
Baron vicious Spencer személye kapcsán rémlett fel előttem ennek a pillanatnak a töredéke, ő sem mutatja meg igazi valóját bárkinek. Sokszor bántó, vulgáris és önkényes de még ezen tulajdonságokkal együtt is képes figyelmes, édes vagy éppen humoros lenni. Rendesen elrabolta a szívem a személyének és karakterének összetettsége.
Emilia is belopta magát a szívembe, a lehető legjobb párja lett az én zord külső alatt megbújó vajszívvel megáldott emberemnek.
A többi FHH srácra is kíváncsi vagyok (és a spin-off sorozatokra) de jelenleg szeretnék csupán elmerülni az érzelmek tengerében, amit a történet egészének köszönhetek. Mindemellett dédelgetni szeretném azt a megnyugtató érzést, hogy a megrendelt példányom minden bizonnyal 2021 első beérkező rendelése lesz és ennél már nem is lehetnék boldogabb.
Hatalmas égig kiugró kedvenc.

humans were my least favorite creatures.

24 hozzászólás
pveronika>!
L. J. Shen: Vicious

Ha szereted az olyan könyveket, amiben egyszerre utálod és imádod a főszereplőt, akkor ez a te könyved. Vicious az a tipikus anti-hős, aki mindent megpróbál megtenni azért, hogy ne szeressük, de valahogy mégsem sikerül neki. ;) Egy igazi enigma. Rejtélyes, bosszantó, de közben nagyon is rabul ejtő.

Vicious egy gazdag srác, és egyben egy 'bully', aki mindent megtesz azért, hogy pokollá tegye a személyzet lányának, Emilia-nak az életét a gimiben és otthon is. A dolog odáig fajul, hogy végül rákényszeríti a lányt, hogy elhagyja a családját és otthonát még az érettségi előtti hetekben.

Tíz évvel később, távol a mérgező otthontól, a sors ismét egymás útjába tereli őket. Vicious még mindig egy se**fej, Emilia még mindig utálja őt, de közben a lány szíve továbbra is megdobban a férfitól, aki pedig eddig csak szomorúságot hozott az életébe. De vannak olyan pillanatok, amikor Vicious nagyon is más oldalát mutatja a lány felé, és ami miatt a lány minden tiltakozása ellenére a férfi a bőre alá férkőzik. Aztán lassan minden titokra fény derül…

Sok szempontból volt igazán meglepő ez a könyv, de legfőképpen amiatt, mert minden szemétsége ellenére, tényleg megkedveltem Vicious-t. Az írónő egy igazán komplex karaktert alkotott meg a személyében. Egy sérült főhős, aki egyszerre kegyetlen, komplikált, olykor odaadó és kedves, és teljesen összezavarja az olvasót. Én is érzetem ugyanazt a vívódást, amit a főszereplő lány, hogy egyszerre kedvelem és utálom őt, és lenyűgöző volt végignézni hogyan fejlődik szépen lassan a karaktere. Emilia-t is nagyon megkedveltem, és nagyon tetszett a közte és a Viscous közötti bonyolult érzelmi viszony. A szerelem, utálat, vágy és fájdalom elegye.

Nagyon teszik az írónő stílusa, úgyhogy biztosan fogom folytatni a sorozatot, ezt a kötetet pedig mindenkinek ajánlom, aki egy forró, kicsit érzelmileg komplikáltabb olvasmányra vágyik.

6 hozzászólás
Hddorka>!
L. J. Shen: Vicious

Eddig tartott a türelmem. Az akaraterőm elhagyott. Nem tudtam tovább várni. Megtörtem. Mert eljött az ideje, hogy szembenézzek vele, hogy mitől különleges Vicious, hogy olvasók sokasága miért került az Ő bűvkörébe. Tudnom kellett….
És én imádtam, imádtam és imádtam. Mert ez egy átkozottul jó könyv és ha a megérzésem nem csal az egész sorozat az.
Ez tipikusan az a könyv, amit nem fogsz tudni letenni. Hogy miért? Mert a történet egy percig sem hagy unatkozni. Az hittem, hogy nem fog tudni meglepni, de tévedtem. Az események néha annyira felpörögtek és annyira meglepett egy-egy mozzanat, hogy csak kapkodtam a fejemet. És akkor még a dolgok érzelmi oldaláról nem is beszéltem. Mert ó igen, ez is egy olyan érzelmi hullámvasút jellegű könyv. Csak itt Vicious vasútjára felülni veszélyes. Mint ő maga. Mert magával ragad és nem enged el. Ő a megtestesült ellentmondás, egy arrogáns rosszfiú, akit egyszerre szeretsz és gyűlőlsz. Az antihős, aki képes bármire, hogy elérje amit akar. De miután meglátod az álarca mögött az érző lelket, nem tudsz szabadulni tőle. Mert napokkal később is gondolataid vissza – visszatérnek hozzá.♥♥♥♥♥
Emilia pedig a megtestesült jóság, egy angyal. Vicious Kriptonitja. Kapcsolatuk mindennek nevezhető, de átlagosnak nem. Rajongtam értük. Mert mindennek ellenére, ami történt köztük a sok év alatt, végig érezhető volt az, hogy ők egymásnak lettek teremtve.
Alig várom a magyar megjelenést kedves @Könyvmolyképző, mert szerintem ezt sokan fogják szeretni!

13 hozzászólás
Black_widow P>!
L. J. Shen: Vicious

” (…) Grandmama said that the cherry blossom was life. Sweet and beautiful, but so darn short. Too short not to do what you wanna do. Too short to not spend it with the people…you love.”

Mérhetetlenül haragszom magamra, hogy ez idáig húztam a történet olvasását. off
Szívbemarkoló, dühítő, toxikus … mégis, ha belekezdesz magába szippant és nem szabadulsz. Olvassátok, szeressétek és gyűlöljétek úgy, ahogyan én tettem.
Emilia és Vicious kapcsolata minden, csak nem átlagos. Tele van szélsőségekkel, mégis, még azokban a ”gyűlöletteljes” pillanatokban is tisztán érződik a kettejük közti intimitás. Tetszettek a leírások, ahogy az írónő mindkét szereplő szemszögén keresztül mutatta be a történetet, és ezáltal betekintést nyerhettünk a karakterek fejében is. Mindezt a lehető legtisztább, legőszintébb módon tette. Az egész történet impulzív, olyan, mint egy ketyegő bomba, ami bármelyik pillanatban robbanhat. Ami igazán feltette az i-re a pontot, nálam legalábbis az az, amikor a karakterek a tőlük megszokottól teljesen ellentétesen viselkedtek. A jin-jang kettősségét juttatta eszembe, csak itt ez inkább abban mutatkozott meg, hogy míg a legerősebb emberek is tudnak sebezhetőek lenni, addig a leggyengébbnek tűnők is ki tudnak állni magukért, a szeretteikért ha a helyzet úgy kívánja.
Emilia-t nagyon sajnáltam. Tipikus példája a tiszta lelkű, jószívű és egyszerű embernek. Vicious pedig … az ő karakterét nem lehet szavakba foglalni. Róla olvasni kell! Szerettem, hogy mindketten hűek maradtak a történet elején bemutatott önmagukhoz és, hogy csupán minimális jellemváltozáson mentek keresztül, amit inkább annak tudok be, hogy mind a ketten felszínre hozták a másik rejtett tulajdonságait.
Ha lehetne, nem hogy a hat csillagot, de a tízet is megadnám a történetre. A legjobb döntésem volt, ezzel indítani az évet. Még nagyon sokszor elő fogom venni Emilia és Vicious történetét, és alig várom, hogy megtudjam mi lesz a többi SoS és ASH karakter sorsa.

14 hozzászólás
Mrs_Curran_Lennart P>!
L. J. Shen: Vicious

Eddig ez a történet tetszett legjobban, azok közül, amiket L. J. – től olvastam. A szerző, a főhősnőhöz hasonlóan a rosszfiúkat favorizálja, de a háttérben mindig ott a múlt tragédiája. Vic jó nagy görény, és nemcsak Emmel, hanem úgy kb. mindenkivel. A szempontok váltakoznak a tíz évvel ezelőtti múlt és a jelen, valamint Vc és Em nézőpontja szerint. Ők egy tökéletes iskolapéldája az ellentétek vonzzák egymást frázisnak. A lány csupa báj és kedvesség, a fiú pedig egy pszicho, amíg bele nem látsz a múltjába. Igszán jó kis olvasmány volt, és a lényeg, hogy a végére se kett csöpögős.

14 hozzászólás
Kawaii_vIVIv>!
L. J. Shen: Vicious

Vicious te barom….kiidegeltél az egész könyv alatt, mégis a könyv végére megértettelek és őszintén sajnáltalak.
Emilia téged kemény fából faragtak, hiszen ez a pasi teljesen tönkretett, és te mégis szerelmes voltál belé, holott egy kezem is kevés lenne hányszor tépte ki a szíved és lépett rá, úgy hogy hidegen hagyta a dolog.
Elcseszett egy történet, mégis imádtam minden egyes sorát, de ezt a történetet megélni kell azáltal, hogy minél többen olvassák. Kettős érzésem van, mert boldog vagyok, hogy végre lekerültem az érzelmi hullámvasútról, másrészről le se szállnék róla…Ki érti ezt… :)

1 hozzászólás
Szilvi00 P>!
L. J. Shen: Vicious

„I wanted to take a bite of the forbidden fruit I’d convinced myself was poisonous. He gave me pain, but ironically, this pain gave me life."
Rendkívül magával ragadó történet volt, összetett és érdekes karakterekkel. Annyi érzelmet váltott ki belőlem, hogy alig tudok kiigazodni magamon. Az első oldaltól kezdve magához láncolt, és az utolsóig a markában tartott. Egyes pillanatok meglehetősen felhergeltek, mások elszomorítottak. Fogalmam sincs Millie hogy bírt megbirkózni ennyi kegyetlenséggel. Főleg ilyen fiatalon. Az írónő zsenialitását tükrözi, hogy bár gondolatban ezerszer t*k*n rúgtam Vicious-t, a szívem legmélyén akkor is szerettem a srácot. A sok szemétkedés mögött, egy sérült lélek lakozott. Ahogy fejezetről-fejezetre egyre többet megtudtam róla, és kiderült az is, hogy mi mindenen ment keresztül már 9 éves korától kezdve, nem csodálkoztam a viselkedésén. Számomra egyszer sem volt kiszámítható a történet. Tűkön ülve, rettegve vártam, hogy miképp végződik ez a nem mindennapi kapcsolat. Azt kell mondjam, tökéletes lett a vége. Nagy örömömre, Vicious viselkedése nem vett 360 fokos fordulatot. Tetszett a két idősík és a váltott szemszög is, így kaptam teljes képet a történtekről. Kíváncsi vagyok a többi részre is. Amikor megláttam, kikről fog szólni a második rész, rögtön olvasni akartam.

5 hozzászólás
kocybaba P>!
L. J. Shen: Vicious

Eddigi L. J. Shen olvasásaimból Vicious került a legközelebb az öt csillaghoz. Őrjítően elcseszett, ámde fogamra való antihősöket tud életre hívni és Baron „Vicious” Spencer aztán ki tett magáért. Az utálatosságtól csöpögő viselkedése, benyögései, a durvasága jó párszor kiakasztott, mégis nagy nehezen a szívem közelébe férkőzött és örömmel fogadtam, hogy a végére sem lett kiforgatva önmagából. Emiliától nem is irigyeltem el, aki lenyűgözött azzal, ahogy kezelte, hogy még a szerelemtől megittasulva is megőrizte a tartását vele szemben, hogy nem akarta meggyógyítani, hanem elfogadta olyannak, amilyen ezt az arrogáns gazfickót. Egy érzelmi vihar tombolt kettejük között, ahol annak ellenére, hogy tudtam csak nem lehet rossz vége, mégis emésztett a kétség. Valódi hullámvasútat kínál az olvasása, aminél nem tudod, mi vár rád a következő kanyarban.:)

zuna19>!
L. J. Shen: Vicious

Úgy érzem, hogy ezen a heten nem voltak jó könyv választásaim. Ez a harmadik negatív értékelésem. Ezen a kijelentésemen még én is mosolygok egy sort. Magamnak köszönhetem igazából, mert már rég tervben volt mind. Várólista csökkentés és nem is bánom egyiket sem.
Engem nagyon nem vett le a lábamról ez a történet.
Hiába olvastatta magát, mert ezt legalább jó pontnak vettem vele kapcsolatban.
A karaktereket és a sztorit is szerethetetlen, legalábbis nekem. Közben meg látom, hogy mindenki nagyon jó véleménnyel van róla és senki kedvét nem akarom elvenni az értékelésemmel. Úgy is aki szeretné elolvassa majd, szurkolok, hogy szeressék is.
Nem tudtam azonosulni a könyv hangulatával, légkörével. Sajnos nem szeretem az ilyen nyomorúságos, szenvedő főszereplőket. Emilia még kedvelhető is volt egy ideig, de belegondolok, hogy minek is? A választ még keresem.


Népszerű idézetek

Enikő_Darai_Enii>!

Spending time with my staff reminded me why humans were my least favorite creatures.

Enikő_Darai_Enii>!

Lust is when you want the person to make you feel good. Love is when you want to make the other person feel good.

2 hozzászólás
Black_widow P>!

I wouldn’t want to live forever. What would be the point in that? Aren’t you hungry for something? Don’t you have dreams? What weight and significance do your dreams have if they don’t have a deadline? If you don’t have to chase them today because you can do it tomorrow, in a week, a year, or in a hundred years’ time?

Kapcsolódó szócikkek: Baron "Vicious" Spencer Jr.
Naiva P>!

A hard life equaled a life full of obstacles and challenging moments but also full of people you loved and cared about.
A bad life equaled an empty life. One that wasn’t necessarily hard or challenging but was devoid of the people you loved and cared about.

Black_widow P>!

“You know…” I smiled sadly, ignoring the sleet that threatened to freeze us to the sidewalk. “I used to think of you as a villain, but you’re not my villain. You’re your own villain. To me, you were a lesson. An important brutal lesson, nothing more and nothing less.”

Kapcsolódó szócikkek: Emilia "Millie" LeBlanc
Naiva P>!

He was perfectly imperfect. Flawlessly flawed. Most importantly – he was Vicious.

Naiva P>!

In Japanese culture, the significance of the cherry blossom tree dates back hundreds of years. The cherry blossom represents the fragility and magnificence of life. It’s a reminder of how beautiful life is, almost overwhelmingly so, but that it is also heartbreakingly short.
As are relationships.
Be wise. Let your heart lead the way. And when you find someone who’s worth it—never let them go.

SzRéka P>!

“Have fun, okay?”
“Hey, it’s Vicious. Fun is his middle name.”
“No, honey. Asshole is his middle name.”

Black_widow P>!

Bite the bullet. Swallow your pride.

Kapcsolódó szócikkek: Emilia "Millie" LeBlanc
Black_widow P>!

When reality makes the decision for you, it’s easier to accept your fate.

Kapcsolódó szócikkek: Baron "Vicious" Spencer Jr.

A sorozat következő kötete

Sinners of Saint sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Skye Warren: The Castle
Penelope Bloom: His Treat
Jennifer Probst: The Marriage Mistake
Sarah J. Maas: A Court of Thorns and Roses
Colleen Hoover: Confess
Jennifer L. Armentrout: Fall With Me
Leylah Attar: The Paper Swan
Nicola Yoon: The Sun is Also a Star
Tracy Chevalier: The Lady and the Unicorn
Sarah Brianne: Nero