Sparrow ​(angol) 31 csillagozás

L. J. Shen: Sparrow (angol) L. J. Shen: Sparrow (angol)

Troy Brennan

Every Southie in Boston knows that name. The son of a dead mobster. The heart-throb with steel-blue eyes. „The Fixer” who can make or break you in this city.

Oh, and my new husband.

Sparrow Raynes

That's me. No one seemed to remember my name up until he barged into my life.
But then he caged me.
Kidnapped me.
And killed every chance I had to run away from the place where we grew up.
Put simply, Troy Brennan clipped my wings.

I have dreams, big ones, but I doubt he'll ever let me chase them. I have no idea why he decided to take me as his wife. But I do know this: pissing off this man will not do me any good. At all.

Eredeti megjelenés éve: 2016

>!
302 oldal · ASIN: B01CFIEXIY
>!
310 oldal · puhatáblás · ISBN: 0996135642
>!
ASIN: B01H61QDPQ · Felolvasta: Michael Pauley

1 további kiadás


Enciklopédia 3

Szereplők népszerűség szerint

Troy Brennan · Sparrow Raynes · Patrick Rowan


Kedvencelte 7

Most olvassa 2

Várólistára tette 14

Kívánságlistára tette 14


Kiemelt értékelések

>!
Mrs_Curran_Lennart P
L. J. Shen: Sparrow (angol)

Már mióta várólistás volt nálam ez a könyv! Mint a csillagozás is mutatja, levett a lábamról.
Troy nem egy félreértett kisfiú, akinek csak egy megértő szív kell, hanem egy kemény fickó egy maffiózó családból. Teszi, amit kell, nem árul zsákbamacskát. Többnyire nyers, szókimondó és erőszakos, Na igen, én sem zártam a szívembe, de a végére kicsit megkedveltem. Kemény döntéseket hozott, és nem mehetett biztosra.
Sparrow, a címszereplő hősnő egy fiatal lány, erős gerinccel. Nem hisztizik, de rengeteget lázad, nem adja magát könnyen. Végül is az apja maffiózóknak dolgozott, így nincsenek illúziói.
A váltott nézőpont nagyon jól bemutatta mindkét főszereplő érzéseit, gondolatait, végig megvolt a feszültség a karakterek között. Az írónő stílusát is bírtam, jó volt olvasni.
Egyre inkább rá kell jönnöm, hogy az ilyen és ehhez hasonló sztorikat jobb eredetiben olvasni. A fordítások sokszor megölik a regény lelkét. Nem jön vissza legtöbbször az író stílusa. Vagy elvulgarizálják vagy nevetségessé teszik az erotikus jeleneteket. (Tisztelet a csekély kivételnek). Fogok még biztosan L. J. Shentől olvasni, de valószínűleg eredetiben.
És itt is el kell mondanom, hogy nem szivárványos történet repkedő egyszarvúakkal. :)

10 hozzászólás
>!
_Eriii
L. J. Shen: Sparrow (angol)

Nagyon-nagyon jó volt. Valami Dark cuccra gondoltam, hogy az lesz, de nem, és ez annyira jó volt így. A történet hihetetlenül izgalmas, nagyon jó írásstílusba foglalva, nagyon szerethető karakterekkel. Kimondottan örülök, hogy nem klisés szavakkal volt megtűzdelve a könyv. Unom már a megrándul a gatyámban, így vagy úgy benedvesedtem klisé szöveget, azért is olvasok mostanában kevesebb YA/NA könyvet. Troy-t nagyon bírtam, és főleg azt, hogy hiába volt neki is szemszöge, egyáltalán nem ment át csöpögősbe. Sparrowal nagyon találtak, igazan tüzes kis Birdie volt. Ajánlom….

2 hozzászólás
>!
Naiva P
L. J. Shen: Sparrow (angol)

„Failure is inevitable,” he continued in a flat tone that didn’t hold much emotion or hope, “and heartache is unstoppable. One day, I’ll forget to clip your wings. When that day arrives, when you run away, I guess I’d be happy to know you’ll still have some money and the means to make it in this wild, tough world.”
Ezt nevezem könyvnek! Az első oldaltól kezdve az utolsóig izgalmas. Teljes történet, méltó, de nem egy szirupos befejezéssel, függővég nélkül. Abszolút méltó arra, hogy majd később újraolvassam. Ez volt az első könyv az írónőtől, amit olvastam, de garantáltan nem az utolsó, mivel nagyon tetszett az írói stílus. Nem utolsó sorban szeretem a nem túl durva dark romance-t.
A karakterek egy részével nem volt gondom. Tetszett, ahogy Sparrow jelleme fejlődött a történet során. Sparrow még csak 22 és a nehéz gyermekkora ellenére alkesz apa, aki a maffia pénzét mosta és az anyja lelépett, amikor még gyerek volt eléggé belevaló lány lett belőle. A nála 10 évvel idősebb Troy-nak és a lánynak közös múltjuk volt. Persze mindennek megvolt az oka. Egyébként odáig vagyok az aranyszívű spoiler, de Troy határozottan nem volt az. Ő inkább igazi antihős. A kevésbé szerethető fajtából. A történet nagy részében utáltam.spoiler Nonszensz. Időbe telt, mire a titkokra fény derült és egy kicsit megenyhült a szívem. Végül is a maga módján szerette Sparrow-ot. A borító csodaszép.

2 hozzászólás
>!
genevieve
L. J. Shen: Sparrow (angol)

She was my beauty, and I was her beast.

Először kegyetlenül hideg volt majd megszerette magát, aztán apró darabokra zúzta össze a szívemet hogy később a hamvaiból ismét újjá tudja éleszteni. Troy Brennan ezt tetted velem ♥
Nem ez az első könyvem LJ Shentől és ismét egy fantasztikus történetet írt.
Annyira mérges voltam, szinte kétségbeesett, majd furcsamód büszke és mindig többet alartam.
Troy és Sparrow házassága nem mindennapian indult. Sparrow igaz és jó míg Troy kegyetlen, de ha lehull az álarc mindenre fény derül.
Nem minden az aminek látszik vagy éppen pont az. Majd eldöntitek. Egy dolgot tudok mondani, bizony mindenkinek ell kell olvasnia, és ne habozz!

2 hozzászólás
>!
Ittimi78
L. J. Shen: Sparrow (angol)

A házvezetőnőt meg tudtam volna fojtani egy kanál vízben, a kedves lányával együtt…

Jó könyv volt, nem hittem, hogy az kerekedik ki a végére, ami! :))

7 hozzászólás
>!
Ms_thebetty P
L. J. Shen: Sparrow (angol)

Fear is a prison, and in prison you played by different rules to servive.

Listen well all of you: ez a könyv, úgy ahogy van, az első betűtől az utolsóig tökéletes.
És el is fogytak a szavaim. Képtelen vagyok normálisan megfogalmazni, hogy miféle hatást gyakorolt rám ez a könyv. A legegyszerűbb talán, ha azt mondom, ez a történet alattomos. Alattomosan kúszik az ember bőre alá, minden sejtedet bekebelezi, minden egyes sorral egyre mélyebbre és mélyebbre hatol és sose szabadulsz tőle. És hogy őszinte legyek, nem is akarok. Feledhetetlen, sokszorosan újraolvasós regény♥

Ms Shen személyében pedig egy új névvel bővült kedvenc íróim tárháza. Két könyvet olvastam tőle és mindkettő hibátlan volt. Engem megvett ;))
Ohh, and lemme tell ya one more thing: Troy. That's all. ;))

>!
Tamlilla
L. J. Shen: Sparrow (angol)

Imádtam és kész! ♥♥♥
Egyszerűen minden klappolt, kerek volt, érdekes, és izgalmas. A krimi szál is felkeltette az érdeklődésemet. Nem mintha nagy krimirajongó lennék, de ilyen formában még számomra is emészthető.
A többi pedig hab a tortán.
Egyértelműen a kedvencek polcán fog landolni.

1 hozzászólás
>!
brigi11 P
L. J. Shen: Sparrow (angol)

Az év legjobb döntése volt letölteni ezt a könyvet, amikor ingyenes volt, hála a borító mániámnak. Régen volt már, hogy egy könyv ennyire beszippantson, és ez most nagyon kellett a lelkemnek,. Egyszerűen nem tudtam letenni. Ebben a történetben minden a helyén van, a szereplők, a mellékszereplők, a cselekmény és az írásmód is. Ez a könyv darabokra tépte a lelkemet, bár a vége már inkább cukinak mondható, de nem tudnám megmondani, hogy hányszor akartam a végére lapozni, mert képtelen voltam kivárni a végét.

>!
felícia97
L. J. Shen: Sparrow (angol)

Néha előfordul velem,hogy hirtelen felindulásból,egy kósza kis megérzés alapján választom ki az éppen aktuális olvasnivalómat,ami az esetek többségében pozitív és kellemes csalódás lesz számomra. L.J. Shen könyve is így került az életembe,bár nem teljesen véletlenül mert úgy emlékszem korábban láttam valahol,hogy érkezik magyarul is,engem viszont teljesen elvarázsolt a borító aztán a fülszöveg is megerősített abban a hitben hogy ezt a könyvet nekem muszáj elolvasnom.És most túl az olvasáson nyugodt szívvel állíthatom hogy nem bántam meg. Nem mondom hogy teljesen elégedett vagyok a történettel,de ezt inkább írom a saját hangulati spirálom számlájára,ami a napokban mélypontot súrolt,és ezért nem is könyvben keresem a hibát. Történetileg számomra abszolút rendben volt a könyv,hiszen pontosan tudtam hogy nem egy csöpögős romantikus sztorit választottam,dark romance műfaj végett pedig szintén nem értek meglepetésszerűen az erőszakosabb jelenetek sem.Ha összegzem a belőlem kiváltott érzelmeket,az az igazság hogy nagyon tetszett,de valamiért nem tudott teljesen olyan hatást gyakorolni rám mint ahogy én azt vártam.Átéreztem a szereplők helyzetét,de érzelmileg igazán nem tudtak közel kerülni hozzám. Szóval ezt igazából nem sorolhatom a konkrét negatívumok közé,hiszen nem vagyunk egyformák ezért értelemszerűen mindenkire másként hat egy történet.
A sztori eleje kifejezetten elkapott,mert egy meglehetősen ütős kezdést kapunk,és ez az érzés egészen a könyv feléig elkísért.Aztán valahogy a közepén olyan érdektelenséget kezdtem érezni az egésszel kapcsolatban,olyan volt mintha a könyv megtorpant volna egy ponton ahonnan nem tud elmozdulni,de aztán szerencsére újra beindult és onnantól fogva nem tudtam letenni és nagyon szépen felhozta az írónő a végére a könyvet.A cselekmény és a háttértörténet izgalmas és érdekfeszítő volt,bár egy picivel már előbb gyanakodni kezdtem mint a főszereplő,hogy ki lehet az a bizonyos személy aki a szálakat mozgatta a háttérben,de ez semmit se vett el az élvezhetőségéből.A szereplők is jól kidolgozottak és árnyalt karakterek voltak,senki se csak jó vagy rossz,és ez legszembetűnőbben a férfi hősre Troy-ra igaz.Nagyon sokáig ellenszenves volt nekem a tettei végett még ha nem is utáltam kimondottan,és csak ahogy haladunk előre a történtben akkor értünk meg dolgokat pontosan vele kapcsolatban.Így a végére talán még egy picit meg is kedveltem.Sparrow is abszolút eltalált karakter,aki fel adja a leckét Troy Brennan-nek.Különösen szerettem benne hogy nem hagyja magát,és hogy nem tud lakatot tenni a nagy szájára. :) A lezárás után elégedetten csuktam be a könyvet,és örülök hogy ismét bebizonyosodott,hogy unikornisok és szivárvány nélkül is lehet olyan különleges szerelmi történetet írni ami megragadja az olvasókat,és nem kell belefulladni a sok cukormázba amivel manapság mindenhol találkozunk.Biztos hogy nem most olvastam utoljára. :)

>!
Nüx_Játékterme P
L. J. Shen: Sparrow (angol)

Ez a könyv a lelkemnek olyan eddig ismeretlen mélységeibe véste bele magát, hogy képtelen vagyok szempontok szerint értékelni. Nincs olyan érzés az érzelmek skáláján, amit ez a történet ne keltett volna fel bennem.
De nem is tudom, mi mást vártam, hiszen nem Troy Brennan az első bostoni nehézfiú, aki beleegyezés nélkül lenyúlta a szívem.


Népszerű idézetek

>!
Ms_thebetty P

He was a monster, but he was my monster.

Chapter 23

Kapcsolódó szócikkek: Sparrow Raynes · Troy Brennan
>!
Viktória_Erdei 

“Love and hate are similar in a lot of ways.”

Chapter 5

Kapcsolódó szócikkek: Sparrow Raynes
>!
Naiva P

Despite everything, Troy Brennan was human. And he was the worst kind, too—enchanting enough to get away with anything. Even murder.
We ate cold Chinese food and drank buckets of alcohol in front of the TV while I forced him to watch 10 Things I Hate About You with me. Well, he wasn’t really watching. More like answering emails on his phone, twirling my hair around his finger and occasionally rolling his eyes whenever Heath Ledger and Julia Stiles shared a romantic moment, but it was more domestic bliss than I’d had in my whole life combined. We lay on the carpet, him taking another sip of his Guinness, when I rolled into his chest, seeking his warmth.

>!
Naiva P

“Though she be but little, she be fierce.
William Shakespeare

(első mondat)

>!
Viktória_Erdei 

She was right. Real love was cancer. All it took was one blink, and it would spread inside you like wildfire and consume you.
But that was okay, because I had a feeling that unlike cancer, real love didn’t die. Ever.

Chapter 35

>!
Ms_thebetty P

I hated him, yes, but my panties were on fire every time he was in the room.

Chapter 17

Kapcsolódó szócikkek: Sparrow Raynes
>!
Cheril

My father had sinned.
But I was to be punished.

Kapcsolódó szócikkek: Troy Brennan
>!
Cheril

He gave me lies, and I ate them from the palm of his hand.
He gave me lies, and for him, I closed my eyes.

Kapcsolódó szócikkek: Sparrow Raynes · Troy Brennan
>!
beka98

"(…) Real love doesn’t disappear. It can turn into hate, and hate can turn into love, but those feelings won’t ever turn into indifference.”


Hasonló könyvek címkék alapján

Colleen Hoover: It Ends with Us
M. Robinson: El Diablo (angol)
Leylah Attar: The Paper Swan
Colleen Hoover: Too Late
M. Leighton: Up to Me
Meghan March: Ruthless King
Emma Chase: Royally Screwed
E. K. Blair: Echo (angol)