Sparrow 477 csillagozás

L. J. Shen: Sparrow

Troy ​Brennan

A név, amit mindenki ismer Dél-Bostonban. Egy néhai maffiózó fia. A jeges kék szemű szívrabló.
A „lerendező”, aki ebben a városban bárkit simán magasba emel vagy porba tipor.
Ja, és egyébként az újdonsült férjem.

Sparrow Raynes

Ez meg én volnék. A kutya sem bírta megjegyezni a nevemet, amíg Troy be nem csörtetett az életembe.
Aztán kalitkába zárt.
Foglyul ejtett.
És kiiktatott minden lehetőséget, hogy elmenekülhessek onnét, ahol fölcseperedtünk.
Úgy is mondhatnám, hogy Troy Brennan megnyirbálta a szárnyaimat.
Vannak álmaim, méghozzá merészek, de kétlem, hogy valaha is engedi valóra váltanom őket. Fogalmam sincs, miért döntött úgy, hogy feleségül vesz. Azt azonban tudom, hogy ha kiakasztom ezt a pasast, annak nem lesz jó vége. De nem ám.

L. J. Shen a világon mindenütt lakott már, és végül Észak-Kaliforniában állapodott meg, leginkább a borok miatt. Megélhetésként ír és szórakozásként olvas. Egy… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2016

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Rázós könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
400 oldal · ISBN: 9789634579137 · Fordította: Komáromy Rudolf
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
400 oldal · ISBN: 9789634579144 · Fordította: Komáromy Rudolf
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2019
400 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634574507 · Fordította: Komáromy Rudolf

Enciklopédia 9

Szereplők népszerűség szerint

Troy Brennan · Sparrow Raynes · McGregor atya

Helyszínek népszerűség szerint

Szentháromság-kápolna


Kedvencelte 72

Most olvassa 14

Várólistára tette 198

Kívánságlistára tette 185

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

Naiva P>!
L. J. Shen: Sparrow

Pár évvel ezelőtt ez volt az a könyv, amely elindított azon az úton, hogy egyhamar a szívembe zártam az írónőt és a könyveit. Azóta majdnem minden könyvét olvastam és az egyik legnagyobb kedvencemmé vált. Újraolvasva is hasonló gondolatok kavarognak bennem. Ezt nevezem könyvnek! Az első oldaltól kezdve az utolsóig izgalmas, figyelemre méltó, de nem egy szirupos befejezéssel, függővég nélkül. Szerintem bele is haltam volna, ha lett volna függővég.
Szeretem Leigh írói stílusát. Nem utolsó sorban szeretem a nem túl durva dark romance-t. Ő ebben a műfajban kiválóan ír. Nem áltatom magam. Troy-t ismét csak a könyv végére sikerült megkedvelnem. Ő egy igazi anti hős és nem igyekszik, hogy megszerettesse magát az olvasóval. Sparrow-t viszont, egy csapásra megszerettem. Hihetetlen a lelki ereje és a kitartása. Mégis imádtam kettőjük macska-egér játékát. Tökéletes párost alkotnak.
Bízom benne, hogy a KMK szépen sorra meg fogja jelentetni az írónő további könyveit, mert egyre jobbak és jobbak.

5 hozzászólás
Dóri_Margit P>!
L. J. Shen: Sparrow

Nem volt ez rossz :)
Kedvenc nem lesz, de jó ez a könyv is.

Tetszik a borító, a miértje és a mögöttes tartalma…
Jó könyv annak ellenére, hogy kiszámítható, de ez nem baj egy könnyed olvasáshoz tökéletes tud lenni. Rázós könyvnek van besorolva… nem éreztem annak :D

Bírtam Sparrow stílusát, belevaló amolyan ami a szívemen az a számon kategória ^^
Sokszor megmosolyogtatott. Ajánlom ;)

2 hozzászólás
Szilvi00 P>!
L. J. Shen: Sparrow

Teljesen kiborultam idegileg ettől a könyvtől, ha lett volna itthon vérnyomáscsökkentő gyógyszer, biztosan bevettem volna pár szemet! Szeretem, hogy ilyen hatással vannak rám L.J.Shen könyvei, a The Kiss Thief -ben is hasonló helyzetbe hozta szereplőit, és én azt a regényt is imádtam. Troy egy megfojtani való szörnyeteg, nagyon sokáig kellett várjak, hogy gyönyörű jégkék szemén kívül, jót találjak benne. Sparrow harciassága imponált, úgy szurkoltam neki, mintha egy bokszmeccset néztem volna. A háborúskodás, ami Troy és közte zajlott, felkorbácsolta a hangulatomat. Néha remegtem az idegességtől, néha üvölteni szerettem volna, és pont ettől vált igazán lebilincselővé a regény!
Tényleg nem akarok akadékoskodni, de párszor kizökkentem a fordítás miatt. Például: a dömöckölés szó rendesen tönkrevágta az erotikus jelenet hangulatát. Az istók zicsi kifejezésről még sosem hallottam, nagyon nem illett oda, de legalább tanultam valami újat.

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2019
400 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634574507 · Fordította: Komáromy Rudolf
13 hozzászólás
DarknessAngel >!
L. J. Shen: Sparrow

Szemezgettem már egy ideje a könyvvel, mégis kicsit félve kezdtem neki, pedig nem kellett volna. Ez egy hiper-szuper könyv volt! Egyszerű de nagyszerű, nem hosszú, abszolút olvastatja magát, nem tökéletes, de közben mégis… egyszóval, imádtam :D
Rázós könyv létére engem ez most mérhetetlenül kikapcsolt. Nem volt se túl durva, se túl brutális, a romantika is pont megfelelőn volt tálalva.
Egyáltalán nem nehét kikövetkeztetni, merre és hogyan tart a sztori, mivel én már tűkön ülve vártam, hogy mikor jön össze a két főszereplő, valamint, hogy mikor kell majd megmenteni Sparrowt.
Ez az első könyvem az írónőtől, de biztos nem az utolsó. Engem már ezzel megvett kilóra, és ahogy látam, a többi munkássága csak még lenyűgözőbb.

Mellesleg ez a cím és a borító isteni *-*

Infierno>!
L. J. Shen: Sparrow

A mostani rázós könyvek valahogy nem jönnek be nekem. Majd' két hónap nyűglődés után be is fejeztem. Nem éreztem késztetést, hogy elolvassam. Hogy miért?
A történet érdekesen indult, azon gyorsan túl is estem. Két idegen vajon miért köt házasságot? Miért kell Troynak ígéretből feleségül vennie Sparrowt? Tele volt nyitott kérdésekkel, amikre választ vártam. De valahogy a válaszok nem akartak jönni, csak a nagy büdös semmi. Az egész könyvben nem történik semmi. Hát lehet rajta csodálkozni, hogy két hónap kellett hozzá?
Persze az utolsó oldalakon próbál az írónő mindent kifejteni, de semmi értelme az egésznek. A válaszok, amikre az elejétől fogva vártam, kicsit nevetségesek. Értem, hogy az írónő próbált valami újat kitalálni, de ez annyira semmitmondóra sikeredett. Mindezek ellenére azért minden könyves sablon el van benne sütve, szóval mégse annyira egyedi.
Három csillagot adok, de csak azért, mert az elejére már nem is emlékszem. Úgy emlékszem, hogy az még tetszett.

2 hozzászólás
Illatos_Hópehely P>!
L. J. Shen: Sparrow

Úgy örülök, hogy annak ellenére belekezdtem a könyvbe, hogy sokan lehúzták a fordítás miatt.
Nem tudok nyilatkozni, mert nincs olyan szinten az angol tudásom, hogy viszonyítási alapom legyen.
Mondjuk a sztájliszt nekem is fájt. :)
Tetszett a könyv az elejétől a végéig, mert pörgött folyamatosan, történtek a dolgok.
Troy egy igazi spoiler volt és nem az a típus, akit szívesen lát az ember lánya a gyereke mellett. Mondjuk az epilógusban nagyon cuki volt :)
Sparrow-ot nagyon bírtam, a beszólásait, a cselekedeteit.
Brocknál éreztem, hogy valami nem kerek, de arra amit tett, nem számítottam.
Lényeg a lényeg, olvassátok !

Törpillaa P>!
L. J. Shen: Sparrow

Nekem tetszett, habár az eleje kicsit lassan indult be. Pár napig megszenvedtem vele, de aztán végül beindult. Szerencsére. :-) A borítója fogott meg először, és utána a belseje is. Troy nem mindennapi pasi, spoiler. Az elejétől a végéig, de nagyon megszerettem őt is, mint Sparrow-ot. Csodáltam, hogy meddig ellenállt neki, és szembeszállt vele, nagyon bátor volt, nem hagyta megtörni magát. Nagyon bírtam, főleg a párbeszédüket. :-D Nem az a könnyed, laza romantikus lányregény ez. Azért is szeretem annyira a rázós könyveket. Szenvedélyes, erotikus, izgalmas, érzelmes. Tetszett, hogy olykor komor és feszült hangulat uralkodott, titkok, és hazugságok, amik lassan ki is derültek. Azért még Brockot is bírtam eleinte. Catalinát utáltam, Sam pedig cuki volt. :-) Eddig még nem olvastam L. J. Shen-től, de ez tetszett. Nem bántam meg, hogy elolvastam, csak ajánlani tudom. :-)

Ella19>!
L. J. Shen: Sparrow

Féltem ettől a rázós könyvtől, valahogy nem mindig olyanok, mint amit elvárok tőlük. Ez a könyv viszont csodálatos volt. Egyáltalán nem volt durva, sem kiszámítható, így végig izgultam az egész könyvet. Nem volt unalmas, sőt kifejezetten izgalmas volt. Imádtam a főszereplőket. Nagyon drukkoltam nekik, csak úgy izzott közöttük a levegő. Sparrow egy eleven, bátor lány, aki nem félt szembeszállni Troy-al. Troy egy olyan férfi, aki semmi gond nélkül képes megölni valakit, ezáltal mindenki fél tőle. Brock pedig nagy meglepetést okozott, bár már az elején sejtettem, hogy valami nem oké vele.
Mindenkinek ajánlom!:)

Hddorka P>!
L. J. Shen: Sparrow

Ez a könyv pont betalált. Jó kis rázós történet, mely beszippant úgy, hogy alig tudod letenni. Legalábbis velem ez volt. Már az elején tudtam, hogy jó lesz és nem is kellett csalódnom. A szereplők nagyon jól illettek a történetbe, mindenkinek megvolt a maga sötét titka, mely csak fokozta a végkifejletet és végül értelmet nyert minden tettük. Nem egy könnyed romantikus regény, nem mindennapi történet tele fordulatokkal, durva jelenetekkel. Sparrow és Troy számomra szimpatikus erős karakterek voltak. Végre egy női szereplő, aki ki mer állni magáért, nem fél az lenni ami. Troy attól függetlenül, hogy egy kemény, rideg gengszter folyamatosan mutatja meg igazi arcát. Nekem egy modern Szépség és a Szörnyeteg mese jut eszembe a történetről.

„Walt Disney-ék aligha neki telefonáltak volna, hogy adjon ötleteket a mesebeli királyfi hiteles eljátszásához.”

Ajánlom mindenkinek, akik a romantikus könyveken túl valami izgalmasabb, rázósabb történetre vágynak. Egyértelmű az ☆☆☆☆☆.

Csakegyolvasólány P>!
L. J. Shen: Sparrow

Nem volt annyira rossz, de nem is varázsolt el teljesen. A könyv kikapcsolt és kiszakított a megszokott rutinból és pár órára elfelejtette a karantén helyzetet velem. Sparrowban egy nagyon határozott karaktert ismerhettem meg, aki nem félt szembeszállni senkivel sem. Még Troy Brennan-nal szemben is egyenes háttal és bátran állt ki. Ezek mellett hatalmas szíve volt.
Troy szerintem eleinte egy hatalmas idióta volt. Rosszul bánt a lánnyal és néha már úgy éreztem, mintha kihasználta volna. Azonban szíve legmélyén ott volt a kedves énje is, amit szerettem benne.
A történet pedig nagyszerű volt. Mivel ez volt L. J. Shen-től az első könyvem, így nem tudtam, mire számítsak, de nem csalódtam benne. Könnyen követhetőek voltak az események, a bonyodalmakkal felkeltette az olvasó figyelmét, illetve minden elvarratlan szálat befejezett. :)

2 hozzászólás

Népszerű idézetek

Renoir>!

Csönd. Az emberiség történetének legtartalmasabb, legjelentőségteljesebb hangja.

Troy

Kapcsolódó szócikkek: Troy Brennan
Naiva P>!

Nehezen nézünk szembe önmagunkkal, ha valaki más kedvéért föladtuk a saját egyéniségünket.

290. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Sparrow Raynes
2 hozzászólás
Viktória_Markovics>!

– Gyorsan futok.
– Én pedig kiválóan üldözök – suttogta.

187. oldal

5 hozzászólás
Viktória_Markovics>!

Az emberek olyanok, mint a hagyma, sok-sok rétegből állnak. Minél mélyebbre hatolunk, annál érzékenyebb, sérülékenyebb a réteg.

189. oldal

Viktória_Markovics>!

Mindennél és mindenkinél veszedelmesebb az olyan ember, akinek nincs vesztenivalója.

144. oldal

Füzi_Zsuzsa>!

Az ember olykor Batman… olykor pedig Joker.

283. oldal

ncsn87>!

Mindazonáltal a magam részéről úgy láttam, hogy az egész pont olyan értelmetlen, mint Henry Cavill, ha nem félmeztelen.

41. oldal

Viktória_Markovics>!

Igaz, hogy szörnyeteg volt, de az én szörnyetegem.

293. oldal

_Katie_ P>!

(…) a vélemény olyan, mint a végbélnyílás. Mindenkinek van, és rendszerint bûzlik.

Kapcsolódó szócikkek: Troy Brennan
pribrgre P>!

Walt Disney-ék aligha neki telefonáltak volna, hogy adjon ötleteket a mesebeli királyfi hiteles eljátszásához.

260. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Colleen Hoover: It Ends with Us – Velünk véget ér
Jennifer L. Armentrout: The Return – Visszatérés
Meredith Wild: Hardwired
Baráth Viktória: A főnök 2.
Marni Bates: Zűrzavar a vonal végén
Julie Garwood: Szívtipró