Pretty ​Reckless (All Saints High 1.) 34 csillagozás

L. J. Shen: Pretty Reckless L. J. Shen: Pretty Reckless L. J. Shen: Pretty Reckless L. J. Shen: Pretty Reckless L. J. Shen: Pretty Reckless L. J. Shen: Pretty Reckless

Penn
They ​say revenge is a dish best served cold
I’d had four years to stew on what Daria Followhill did to me, and now my heart was completely iced.
I took her first kiss.
She took the only thing I loved.
I was poor.
She was rich.
The good thing about circumstances? They can change. Fast.
Now, I’m her parents’ latest shiny project.
Her housemate. Her tormentor. The captain of the rival football team she hates so much.
Yeah, baby girl, say it—I’m your foster brother.
There’s a price to pay for ruining the only good thing in my life, and she’s about to shell out some serious tears.
Daria Followhill thinks she is THE queen. I’m about to prove to her that she’s nothing but a spoiled princess.

Daria
Everyone loves a good old unapologetic punk.
But being a bitch? Oh, you get slammed for every snarky comment, cynical eye roll, and foot you put in your adversaries’ way.
The thing about… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2019

>!
Bloom Books, Naperville, 2023
368 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781728293615
>!
362 oldal · keménytáblás · ISBN: 9798986271071 · ASIN: B0BMDPG817
>!
338 oldal · ASIN: B07R9PNH9F

6 további kiadás


Enciklopédia 10

Szereplők népszerűség szerint

Dean 'Ruckus' Cole · Vaughn Spencer · Knight Jameson Cole · Jaime Followhill · Daria Followhill · Melody Greene · Penn Scully


Kedvencelte 5

Várólistára tette 25

Kívánságlistára tette 17


Kiemelt értékelések

Naiva P>!
L. J. Shen: Pretty Reckless

Ez nem volt az a tipikus YA/NA romantikus. Többek között ezért is szeretem annyira Leigh könyveit. Nagyon kíváncsi voltam a második generációs SoS társaságra.
Ez egy nagyon magával ragadó bully romance volt bosszúról és az önpusztításról valahol a szeretet és a gyűlölet között. Mindemellett érzelmek teljes skáláját vonultatja fel az írónő, ahol hatalmas szerepet játszanak a barátok és a család. Nagyon szerettem Daria és Penn „párosát”. Érdekel Luna és Knight története is.

Szilvi00 P>!
L. J. Shen: Pretty Reckless

Nem álltam készen erre a könyvre! Távolról sem! De hát pont ezt szeretem L.J. Shen könyveiben! Az érzelmi skála minden fokát bejártam. Gyűlöltem és szerettem. Örültem és sajnálkoztam. Néha azt hittem, hogy összetörök vagy földhöz vágok valamit, ha már megrázni nem tudom a szereplőket. Annyi fájdalmat és szenvedést okoztak egymásnak, hogy tíz életre elég lett volna. Nemcsak a két főszereplő között volt feszült a helyzet, hanem több fronton is dúlt a háború. Daria vs. Via. Daria vs. Mel. Daria vs. Penn. Penn vs. Gus és így tovább. Nem fogok senkit meglepni, ha kijelentem, hogy Penn fejezeteit szerettem a legjobban. Nekem kicsit túl durva volt az, ahogy Daria elmart, lealázott és megbántott maga körül mindenkit. Közben saját magának okozta a legnagyobb fájdalmat. Egy biztos: Todos Santos új generációjában sem csalódtam, izgatottan várom Knight és Vaughn könyvét is!

>!
338 oldal · ASIN: B07R9PNH9F
2 hozzászólás
Enikő_Darai_Enii>!
L. J. Shen: Pretty Reckless

A Pretty Reckless az egyik legjobban várt megjenés volt számomra az utóbbi pár hónapban. Sajnos akkor a körülmények nem úgy alakultak, hogy egyből meg tudjam szerezni, így egy kész kínzás volt az az időszak, ami alatt várnom kellett rá. Most pedig, hogy befejeztem, legszívesebben visszamennék és újrakezdeném az egészet.
Daria Followhill, Jamie és Melody Followhill lánya, az All Saints High önjelölt királynője. Kíméletlen, ravasz, ami a szívén, az a száján típusú lány. Nem gondoltam volna, hogy ennyire megkedvelem, mégis az első oldaltól kezdve egyszerűen csak… kialakult a szimpátia. A fájdalma, a küzdelme volt az, ami a könyv elejétől a végéig lekötött, nem tudtam szabadulni tőle.
Penn Scully, abszolút rosszfiú, arany szívvel. Belül érzékeny, kívül sziklaszilárd, mert az élet nem hagyott számára más választást.
Imádtam Daria és Penn kapcsolatát. A gyűlölet, a szeretet, a huzavona. Egy imádnivaló, szívszaggató történetet ölelt fel, ahol egyik pillanatban nagyon is rendben van minden, a másikban pedig már zuhanórepülésben tartanak a szereplőink a föld felé.
A Pretty Reckless sokkal többnek bizonyult számomra, mint azt valaha is vártam, pedig igen magas elvárásaim voltak a könyvtől/sorozattól.
A hullámhegyek, hullámvölgyek, a csavarok, amik a legkiszámíthatatlanabb helyzetekbe sodorták őket, valamint a lélegzetvisszafolytós epilógus… Daria és Penn hatalmas nyomot hagytak rajtam, amit nem hiszem, hogy a közeljövőben, vagy bármikor is elfelejthetnék.
Egyértelműen és totálisan 5☆-os olvasmány!

5 hozzászólás
SzRéka P>!
L. J. Shen: Pretty Reckless

Még fel kell dolgoznom, de ♥♥♥

……..

Órákkal később is nehezen találom a megfelelő szavakat. Először is, elmondani nem tudom, hogy mennyire utáltam. Ez meglepő lehet, hiszen 5 csillagot adtam, viszont már az elejétől kezdve a lelkemet rágta, a múltbéli rossz emlékeimet hozta elő és legyengített – ennyire hatással volt rám. Mindig is (a rossz értelemben vett) gyengémnek számított a szóbeli bántalmazás, a bullying, ez a történet meg aztán kimaxolta az első fejezetekben, és még később is. El nem sírt könnyek jelentek meg a szememben, fel nem dolgozott sérelmek jutottak eszembe, a megbántott és bizonytalan Daria Penn-nel karöltve pedig egyáltalán nem könnyítették meg a helyzetet, nem is említve a többi jómadarat. Bosszú, rivalizálás, szándékos rosszat akarás… Nagyon megviselt. És akkor még Melody… Mel sajnos a könyv háromnegyedében megbukott nálam anyaként, a saját szemszöge éppen ezért volt nagyon jól időzített és hiánypótló. Kár, hogy ezt megelőzően úgy viselkedett, ahogy.
Másrészt imádtam. Nem egy tündérmese, hanem kőkemény, minden kertelést nélkülöző. A 21. századi amerikai középiskolai életet mutatja be, a lehető legtöbb hátrányos helyzettel, gödrökkel és bukkanókkal, gazdag-szegény ellentétekkel. Viszont ott volt Vaughn, Knight, Jamie és Luna, akiket végig szerettem. Jobb napjaikon Daria és Penn sem maradt ki ebből a csoportból, azonban ők négyen sosem okoztak csalódást. Az utóbbi páros boldog pillanatai engem is boldoggá tettek, csak előtte, közben és utána sem vehettek mindent biztosra, ezért szinte minden közös részük keserédes lett számomra. :( Az amerikai foci óriási szerepet kapott, ennek kifejezetten örültem. ♥
Bármennyire is azt éreztem egyes fejezeteknél, hogy szabályosan fáj olvasnom, kétségkívül megérte. Fordulatos, meglepően vicces, sötét, kiválóan illeszkedik a Sinners of Saint-hez. Alig várom a többi TotHoles könyvét. :))

fruzsi829>!
L. J. Shen: Pretty Reckless

Ever notice how the heart is literally caged by the ribs? That’s insane. As if our body knows it can break so easily, it needs to be protected.

TE JÓ ÉG.
TE.
SZENTSÉGES.
ÉG.
Nagyon korai lenne még azt mondani, hogy megtaláltam 2019 legeslegjobb könyvét? Hát, lehet, hogy még egy kicsit korai, de én nagyon magabiztosan azt tudom mondani, hogy ez a könyv egy MŰALKOTÁS. Igen, így végig nagybetűkkel.
ÚRISTEN.
Oké, most nagyon össze kellene szednem magam, hogy egyáltalán normálisan meg tudjam írni ezt az értékelést. Vagy már csak azért, hogy egy épkézláb mondatot össze tudjak hozni túl sok capslock és káromkodás nélkül. Őszintén megmondva, ez nehezebb lesz, mint gondoltam.
Szóval, már néhány nappal ezelőtt a Pretty Reckless végére értem, de még mindig Daria és Penn történetének a hatása alatt vagyok. És Knight hatása alatt. És Vaughn hatása alatt. És a Hothole-ok hatása alatt. Úristen, elmondhatatlanul szeretem ezeket a karaktereket. És mióta befejeztem ennek a könyven az olvasását, azóta mindenkinek, akivel erről beszélek ezt a mondatot biztosan elmondom: JAIME, MINT APUKA, A LEGESLEGJOBB. Őszintén, nem is gondoltam volna, hogy lehetséges ennyire szeretni egy kitalált karaktert. De róla még majd később bővebben is írni fogok.
Továbbá, már most újra akarom olvasni ezt a könyvet. Úgy százszor. Már most érzem, hogy ebből a történetből sosem lesz elég. Már most hiányoznak a karakterek. Annyira hiányoznak, hogy elkezdtem használni az Audible-tés most a hangoskönyv változatukat hallgatom a Sinners of Saint könyveknek. Jelenleg a Scandalous van soron (a sorozat harmadik kötete), és ÚRISTENÚRISTENÚRISTENÚRISTEN EZ EGYSZERŰEN FENOMENÁLIS. A narrátorok elképesztően zseniálisak. ♥ Csakúgy, mint maga a történet. ♥ Csak az a baj, hogy most már még izgatottabban várom a következő All Saints High regények megjelenését.
Leigh, te egy királynő vagy. A Hothole-ok és a Tothole-ok egy könyvben? Túl sok forróság és szexiség ez egy könyvben. Ez a könyv teljesen tönkretett engem. Nem igazán bánom. Csak adj még többet.
A Pretty Reckless egy KÖTELEZŐ OLVASMÁNY. Egy NAGYON KÖTELEZŐ OLVASMÁNY. Ha még nem olvastátok volna, csak csináljátok, mire vártok még? Tuti tipp: ha még nem olvastátok volna a Sinners of Saint sorozatot, akkor nagyon tudom ajánlani ezt is. Ha az All Saints High előtt olvassátok (alapjában véve az All Saints High a Sinners of Saint sorozat spin-off-ja), akkor az egész képet látni fogjátok, csak még élvezhetőbb lesz. Persze enélkül is teljesen érthető minden, abszolút nem kötelező elolvasni azt a sorozatot. De ki akarná kihagyni azoknak a nagyszerű karaktereknek a történeteit? Bízzatok bennem, ti sem akarnátok.

Teljes értékelés: https://kingdomofromancenovels.blogspot.com/2019/05/l-j…

2 hozzászólás
genevieve>!
L. J. Shen: Pretty Reckless

Csütörtök este végeztem a könyvvel, gondolhatjátok mennyire odáig vagyok érte ha még mindig a hatása alatt állok. Brilliáns, a megtestesített tökéletesség. CSAK ENNYI. Elhagytak a szavak, nem tudok megszólalni.

Jó volt újra elmerülni L.J. Shen világába. Amennyit elvesz tőlünk annyit is kapunk. Két lábbal áll a realitás talaján, egy másodpercig sem érzed azt hogy ez mese, ilyen nem fordulhat elő. Iskolai élet, hierarchia, szerelem, társadalmi különbségek. Minddel találkozunk a Pretty Reckless-ben.

Magát a történetet jelen időben olvashatjuk, egyfajta naplószerű érzéssel. Készülj fel, mert olvasás közben érzések ezreit fogod átélni. Kétségbeesés, bizonytalanság, irigység, szerelem, tehetetlenség, bekúsznak a bőröd alá.

Bejegyzés 5-kor érkezik…

klaraboglarka P>!
L. J. Shen: Pretty Reckless

Nagyon tetszett a könyv stílusa.
Mármint kezdtünk azzal, hogy mindkét főszereplő 12 éves volt, és abba kaptunk pár fejezetnyi betekintést. Utána pedig borult a bili, és kezdődött a harc. Élveztem! Nem nagyon, de tartotta a figyelmemet. Kifejezetten tetszett Daria stílusa, a hibáik pedig csak emberibbé tették a karaktereket.

Csak egy icipicit sajnálom, hogy ebbe a sorozatba kezdtem bele, mielőtt a másik sorozatát elolvastam volna az írónőnek, mivel ez már ugye a Spin-off verzió. Az első sori a szülőkről, ez a rész pedig a gyerekeikről szől. De csak ennyi negatív gondolatom volt.

Ms_thebetty>!
L. J. Shen: Pretty Reckless

***ARC***

Oh man, the feels…

Biztosan tudom, hogy Leigh egyik hobbija, amellett, hogy remek könyveket ír, emberek érzéseivel játszadozni. Ez kétség kívül az egyik kedvenc könyvem volt tőle, megint sikeresen összetört.

Hadd kezdem azzal, hogy super-duper izgatott voltam, hogy olvashassam ezt a sztorit, és elég sokat vártam, hogy rátehessem a kezem erre a történetre. Minden perc várakozás megérte. Teljes szívemből imádtam. A történet briliáns, és szépen írt, mint mindig.
Egyszerűre véve a figurát, ez a könyv egy mestermű. Bőgtem szinte az egész könyv alatt. Az a fajta, ami kitépi a szívedet, de minden percét élvezed.
Kedvelem a karaktereket, valóságosak voltak, szórakoztatóak, és úgy éreztem, mintha személyesen is ismerném őket.
Nem szeretnék nagyon belemenni a részletekbe, sem a karaktereket, sem a történetet illetően, felfedezni ezt a könyv igazi kaland, nem szeretném elrontani senkinek.
De, valóban nagyon kedveltem Daria-t, igazi belevaló heronie. Penn kifejezetten az a karakter, akit soha nem fogsz elfelejteni.
És a versikék, majdnem elfelejtettem, oh my Marx, elképesztőek voltak, gyönyörűek és szívszaggatóak. Ez a könyv különleges volt, nevettem és sírtam egyszerre. Nagyon örülök neki, hogy olvashattam, halluva érzelmi hullámvasút volt.
Ha LJ Shen fan vagy, szeretni fogod. Ha ez az első könyved LJ Shentől, szeretni fogod.
Marx, csak olvasd!

P.s.: MY JAIMEEEE *heart eyes*

https://www.goodreads.com/review/show/2801680424

lovEVly>!
L. J. Shen: Pretty Reckless

Ez a történet olyan volt, mint egy hosszú túra, völgyeken, dombokon, hegyeken keresztül, hol a csúcson, hol a mélyben. Amikor már annyira várja az ember, mikor lesz végre sík a terep, hogy kicsit megpihenhessen, ám az egyenes útszakasz minduntalan váratott magára.
Beismerem, a Defy olvasása után Melody, habár nem volt ellenszenves, de nem is tudta belopni magát a szívembe, így vártam a Pretty Reckless után vajon hogyan fog változni a véleményem.
A mű döntő részében képtelen voltam elfogadni, tudomásul venni, hogyan futhat ennyire vakvágányra egy anya-lánya kapcsolat, hogyan lehet egy anya ennyire hanyag, hogyan képes figyelmen kívül hagyni a saját lányát, és hogyan nem tudta észrevenni a lánya által küldött kisebb-nagyobb jeleket. Majd ahogyan egyre több fejezetet hagytam a hátam mögött, rá kellett jönnöm, hogy a helyzet távolról sem ilyen egyszerű, és a hibát nem csupán az egyik félben kell keresni. A pálfordulást nekem a Melody szemszögéből írt fejezet hozta el, rettenetesen szüksége volt erre ennek a könyvnek.
Daria személyétől is tartottam, hiszen ahogyan a SoS sorozat pár részében feltűnt, finoman fogalmazva is unszimpatikus volt. Ennek ellenére már az első fejezetektől kedveltem őt és a szörnyetegét:))
Penn és Daria párosát igazán megszerettem, minden tökéletlenségükkel, hibájukkal együtt.
Az biztos, hogy minden egyes érzelmet, legyen az düh, harag, félelem, remény, boldogság hihetetlen intenzíven éltem át.

vörös_áfonya>!
L. J. Shen: Pretty Reckless

„I say surprisingly, but really, if there’s one thing I learned this year, it’s that you rise up to the circumstances when they are presented to you. We are so much stronger than we think we are."

Daria Followhill volt az, akire a legkevésbé vártam. Vaughn és Knight könnyen megelőzték őt a rangsoromban. Viszont szép lassan elkezdtem megérteni a lányt, megkedvelni, majd megszeretni.
A népszerű és tökéletes pomponlány mögött egy sérült, kétségekkel teli, magát szívszorítóan szerethetetlennek valló személy lakozik, akit teljesen összetörtek. Az a típus, akit, ahogy belopta magát a szívembe, nyomban szerettem volna megvédeni mindentől és bizonyítani a számára, hogy nem rossz ember. Mindenki vét hibákat, de ezt senki nem mondta el neki.
Penn Scully nagyon szimpatikus főhős, rajongtam értük, nagyon várom/remélem, hogy viszontláthatom őket a későbbi könyvek epilógusaiban. Sokkal többet kaptam, mint azt vártam az ő történetüktől szeretetről, túlélésről és elfogadásról.
Via, bevallom, párszor Melody is és az igazgató, de legfőképpen Leigh az idegeimen táncoltak. Ez az utálatteljes, romlott szituáció leszívta az energiámat az felsőbbendűséggel és az illegalitással együtt. Kiszipolyoztak, és nem láttam értelmét folytatni ezt a nyomasztó történetet, de szerencsére voltak, akik átsegítettek a mocskos, könyörtelen (iskolai) bántalmazás korszakán.
Ilyen az összes TotHole, de tényleg, a szüleik nagyon jó példát mutattak nekik összetartás és hűség terén; ők is ott vannak egymásnak tűzön-vízen át. Aztán a HotHole-ok; Jamie csak nőtt a szememben, spoiler Melody és Jamie szemszöge tökéletes időzítéssel következett. Ha az ASH többi részében is felbukkannak a szülői szemszögek, nem is tudom, táncolni fogok örömömben.
Bailey Followhillre, Daria húgára nagyon kíváncsi vagyok, remélem, ő is kap egy saját könyvet. És szükségtelen elmondanom, hogy ezután izgatottan várom Vaughn-t, és Lunát és Knight-t is.

4 hozzászólás

Népszerű idézetek

fruzsi829>!

I wish I could rewrite you out of my life
But all your pages are highlighted
Dog-eared and thumbed to death
I can no longer read you
But you are still my favorite poem

Szilvi00 P>!

Loving you is like
Listening to a song
For the first time
And somehow knowing all the lyrics

Szilvi00 P>!

Hate motivates much more than love. Love is content and peaceful. Happy people aren’t driven. They simply…exist. Now, us, hateful people, we’re something else. Hungry and desperate.
Hateful people make the best lovers.

Kapcsolódó szócikkek: Daria Followhill
Naiva P>!

Why didn't you tell me we were in love?
Why did you wait for me to find out
When you broke my heart?

Naiva P>!

Where are we going?” “I don’t know.” “My favorite destination.

Szilvi00 P>!

I don’t think people give Daria the credit she deserves. She could’ve found Bin Laden in a week had she been given enough Red Bull and good internet service.

Kapcsolódó szócikkek: Penn Scully
Szilvi00 P>!

Baron “Vicious” Spencer is still a hottie, so #SorryNotSorry.

1 hozzászólás
Naiva P>!

It started with a lemonade
And ended with my heart
This, my pretty reckless rival, is how
our screwed-up story starts

Szilvi00 P>!

Some wear their hearts on their sleeves – I wear mine on my mouth.

Kapcsolódó szócikkek: Daria Followhill
fruzsi829>!

„Some fairy tales are screwed up,” she adds. She can’t shut up. She’s nervous. Her eyes are still closed.
„All the good ones are, Skull Eyes,” I say softly.


A sorozat következő kötete

All Saints High sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

M. Robinson: El Diablo (angol)
Sarah Adams: The Cheat Sheet
Monica James: Bullseye
Rina Kent: God of Pain
Penelope Douglas: Kill Switch
Nicole Williams: Crash
Whitney G.: Reasonable Doubt Full Series
Whitney G.: Lies of Love
Ilsa Madden-Mills: Dear Ava
Claire Contreras: Because You're Mine