In ​the Unlikely Event 6 csillagozás

L. J. Shen: In the Unlikely Event L. J. Shen: In the Unlikely Event

Sometimes you meet people who are out of this world, so you make them a part of yours.

A one-night stand born from vengeance in a foreign land.
An explosive chemistry neither of us could deny.
We signed a contract on the back of a Boar’s Head Pub napkin that said if we ever met again, we would drop everything and be together.
Eight years and thousands of miles later, he’s here.
In New York.
And he’s America’s music obsession.
The intangible Irish poet who brings record executives to their knees.
The blizzard in my perfect, unshaken snow globe.
Last time we spoke, he was a beggar with no intention of becoming a king.
But a king he became, and now I’m his servant.
I’m not the same broken princess Malachy Doherty put back together with his callused hands.
I have a career I love.
A boyfriend I adore.
An apartment, a roommate, a life.
I changed. He changed, too.
But Mal kept the napkin.
Question is, will I keep my word?


Enciklopédia 2

Szereplők népszerűség szerint

Aurora Jenkins (Rory) · Malachy Doherty


Várólistára tette 2


Kiemelt értékelések

pveronika>!
L. J. Shen: In the Unlikely Event

Kicsit félve vágtam bele ebbe a könyvbe, mert a Goodreadsen eléggé megoszlanak róla a vélemények, de nekem nagyon tetszett! Ez egy hihetetlenül egyedi, különleges, olykor humoros, máskor kicsit nyers és felkavaró történet volt.

Rory 18 évesen elutazik a helyre, ahol minden kezdődött, és New Jeresey-ből elrepül Írországba meglátogatni az apja sírját, akivel sohasem találkozhatott. Az utazás azonban váratlan fordulatot vesz, amikor találkozik Malachy Doherty-vel, a jóképű utcazenésszel, aki csupán 24 óra alatt teljesen kiforgatja a sarkaiből a lány világát. Ami egy egy éjszakás kalandnak indul, végül lánykéréssel ér véget, amire persze Rory nem mondhat igent, hiszen várja a főiskola és az élete az Államokban. Végül ő és Mal kötnek egy szerződést egy szalvétán: soha nem fogják egymást keresni, de ha a sors úgy akarja, hogy ismét találkozzanak, akkor bármi is van, összeházasodnak, és az sem számít, ha éppen kapcsolatban élnek mással.

8 év telik el, amikor megtörténik az elképzelhetetlen, és ismét keresztezi egymást az útjuk, azonban Mal mintha azóta egy teljesen más emberré vált volna, és úgy tűnik, hogy hatalmas gyűlölet él benne a lány iránt. Kiderül, hogy Mal feladva az elveit, idő közben végül eladta a dalait a legnagyobb zenészeknek a világon, és a következő rock sztár, akivel együtt kell dolgoznia pont ahhoz a lemezcéghez tartozik, ahol Rory fényképészként dolgozik. Az igazi fordulat viszont akkor jön el, amikor Rory-nak felajánlják karrierjének legnagyobb lehetőségét, amihez viszont néhány hónapra Írországba kell utaznia, egészen pontosan Mal házába, hogy ott lencsevégre kapja a platinadíjas zenész és Mal közös munkáját.

Ez egy olyan könyv volt, amit lehet komolyan is venni, meg nem is, és talán ebből is adódik, hogy nagyon megoszlanak a vélemények róla. A kötet végén az írónő leírja, hogy RomCom-nak indult a könyv, és ez egy kicsit érződött is, mert voltak benne egészen elképesztő dolgok is. Egyrészt nagyon komoly és nehéz témákat is érint, úgy mint addikciók, nemi erőszak, családon belüli erőszak, gyász, gyermeknevelés, de ugyanakkor van benne olyan „fejezet” ami egy tehén, egy szalvéta vagy éppen egy csokiszelet szemszögéből íródott. Az egész történet olyan, mintha egy nagy tornádó söpört volna rajta végig. Káoszos, tele van titkokkal és igazából nem lehet tudni, hogy mi fog belőle kisülni a végén.

Voltak benne olyan dolgok, amik kevésbé tetszettek, például a csokis jelenet szerintem elég undi volt, és az sem tetszett, hogy azzal a ténnyel, hogy Kath spoiler semmi nem lett kezdve, és nem volt semmi következménye, sőt spoiler.

A könyv ugrál a múlt és a jelen között, és bár alapvetően Mal és Rory szemszögéből íródott, vannak benne plusz jegyzetek a mellékszereplők szemszögéből is. Félig hangoskönyvben hallgattam, félig olvastam, és ki kell emelnem, hogy a hangoskönyv zseniális volt! Összesen négy narrátor által hallgathattuk meg ezt a nem mindennapi történetet.

Összességében ez tényleg valami egészen új volt. Valami olyan, amire nem számít az ember, ami egy kicsit felkavaró, kicsit káoszos, de ugyanakkor szép is, pont mint egy felrázott hógömb. Én nagyon ajánlom!

8 hozzászólás
Szilvi00 P>!
L. J. Shen: In the Unlikely Event

Anyukám, borogass! L. J. Shen ezzel a könyvével is ámulatba ejtett és lebilincselt. Időnként feldühített. Olykor megindított. Néha megnevettetett, de az is előfordult, hogy túlment egy bizonyos határon és úgy éreztem, ez már egy kicsit sok!
Rory és Malachy egy egyéjszakás kaland és felejthetetlen 24 óra után, egy szalvétára írt megállapodással búcsúztak el egymástól. Nyolc év után találkoztak újra. Az évek nagyon megváltoztatták Mal-t, dühössé és bosszúszomjassá vált, Rory pedig párkapcsolatban élt, ám az egymás iránti vonzalom nem csillapodott. Innentől vált igazán intenzívvé és letehetetlenné a könyv. Mi történt a karizmatikus és kedves fiúval? Az volt a terve, hogy tönkreteszi Rory-t és bosszút áll rajta. De miért? Fejezetről-fejezetre tisztult ki a kép, néha azt hittem, lehidalok megdöbbenésemben, vagy felrobbanok egy-egy áruláson. Igazán ötletesek voltak a szalvéta és a tehén szemszögéből írt fejezetek, jókat mosolyogtam. A csokis részt tuti megőrzöm az emlékezetemben. Cadbury csokitől egy életre elment az étvágyam. Ami nálam kicsapta a biztosítékot, az Kathleen tette volt. spoiler Az írónő most is bevállalt olyan meredek dolgokat, amiket más írók ebben a műfajban nemigen, ezt értékeltem.
A lenyűgözően gyönyörű borító és összességében nagyon szép történet miatt, szeretném a könyv fizikai példányát is beszerezni!

Vivuska>!
L. J. Shen: In the Unlikely Event

Tetszett a történet, azt mondanám, hogy ez egy jó romantikus, vicces, szexi sztori. Szerettem olvasni a főhősök kapcsolatáról, szerintem tökéletesek voltak együtt, igazi lélektársak. <3
Ajánlom!
Bővebben:
http://vivien-olvasokuckoja.blogspot.com/2019/11/in-unl…


Népszerű idézetek

pribrgre P>!

– Do you have a name?
– What am I, Arya Stark? Of course, I have a name.

Szilvi00 P>!

They said that love was beautiful,
I asked them if they were high,
Because when you barged into my life, you made me taste the sky,
But then you left me here, and the ashes on my tongue turned blue,
Darlin’, what more can I say? It ain’t easy loving you.

Szilvi00 P>!

Want to know if you love someone? Watch them suffer and see how much it tears you apart.

Kapcsolódó szócikkek: Malachy Doherty
Szilvi00 P>!

“Have you ever been in love?” I lick my lips.
“Ask me that question tomorrow before you go."

Kapcsolódó szócikkek: Aurora Jenkins (Rory) · Malachy Doherty
Szilvi00 P>!

All is fair in love and war, and I’m certainly prepared for battle.

Kapcsolódó szócikkek: Malachy Doherty
Szilvi00 P>!

My life is contained in a round, beautiful snow globe.

(első mondat)

Kapcsolódó szócikkek: Aurora Jenkins (Rory)
Szilvi00 P>!

There’s nothing quite like feeling you don’t belong. Floating rootless on this planet, without anyone to fight for you.

Kapcsolódó szócikkek: Aurora Jenkins (Rory)
pribrgre P>!

Loving someone is willingly accepting that they can destroy you.

Szilvi00 P>!

Her eyes are on my face, reminding me why I couldn’t let go, even when my entire world crumbled. Some people raise you up, and some people pull you down. And Rory? She pulls me in every possible direction and angle, leaving me tattered.

Kapcsolódó szócikkek: Malachy Doherty
Szilvi00 P>!

Isn’t that the essence of love? Find someone worth killing for? Someone with the power to ruin you?

Kapcsolódó szócikkek: Aurora Jenkins (Rory)

Hasonló könyvek címkék alapján

Jay Crownover: Rule (angol)
Vi Keeland: We Shouldn't
Jessica Sorensen: The Redemption of Callie & Kayden
Kelly Oram: A is for Abstinence
B. N. Toler: Where One Goes
Abbi Glines: Fallen Too Far
Vi Keeland: All Grown Up
Vi Keeland: Beautiful Mistake