Broken ​Knight (All Saints High 2.) 23 csillagozás

L. J. Shen: Broken Knight L. J. Shen: Broken Knight L. J. Shen: Broken Knight

Luna Rexroth is everyone’s favorite wallflower.
Sweet.
Caring.
Charitable.
Quiet.
ᖴake.
Underneath the meek, tomboy exterior everyone loves (yet pities) is a girl who knows exactly what, and who, she wants—namely, the boy from the treehouse who taught her how to curse in sign language.
Who taught her how to laugh.
To live.
To love.

Knight Cole is everyone’s favorite football hero.
Gorgeous.
Athletic.
Rugged.
Popular.
ᒪiar.
This daredevil hell-raiser could knock you up with his gaze alone, but he only has eyes for the girl across the street: Luna.
But Luna is not who she used to be. She doesn’t need his protection anymore.
When life throws a curveball at All Saints’ golden boy, he’s forced to realize not all knights are heroes.
Sometimes, the greatest love stories flourish in tragedy.

Eredeti megjelenés éve: 2019

378 oldal · keménytáblás · ISBN: 9798986271095 · ASIN: B0BMF25BNN
368 oldal · ASIN: B07WJF5FHQ

Dean 'Ruckus' Cole · Emilia "Millie" LeBlanc · Rosie LeBlanc · Trent Rexroth · Knight Jameson Cole · Vaughn Spencer · Daria Followhill · Edie Van Der Zee · Luna Rexroth

L. J. Shen: Broken Knight

Miért L. J. Shen az egyik legkedveltebb írónőm?
EZÉRT!

Számomra ez volt a legfájdalmasabb és a legérzelmesebb rész mindközül. Sinners of Saint és All Saints High sorozatot együttvéve.
Sokáig féken tudtam tartani a könnyeimet, de az utolsó három órát – szünet nékül – végigbőgtem, miközben ezt hajtogattam magamban: „Nem hiszem el, hogy megtette!”
Jacob Morgan – mint Knight – észbontóan jó alakítást nyújtott! A srác sértett és gyötrődő szíve, a szemem láttára tört darabokra. Szerintem Luna fejlődött a legnagyobbat Leigh összes női karakterei közül.
Kétségkívül kedvenc! ♥

Enikő_Darai_Enii>!
L. J. Shen: Broken Knight

Nem tudom, hogy szavakkal ki tudnám-e fejezni, mit érzek a Broken Knight elolvasása után. A nagy részét végigsírtam, de reménytelve fejeztem be, azt érezve, hogy minden megy tovább és életünk piciny darabjai idővel helyre állnak, addig pedig minden időnket ki kell használni, élni, mert az örökké sosincs megígérve.
Knight hű a címéhez. Összetört, arra vár, hogy valaki megjavítsa. Elrejtőzik, miközben bünteti magát a Luna iránt érzett szerelme miatt. Nehéz nézni az önpusztítását, ahogy egy gondoskodó lélek megtörik a viszonzatlan szerelem és a veszteség súlya alatt. Az olvasók átlátnak majd a hibáin és a fájdalmán, mert ő mindössze egy tinédzser, aki nem tudja hogyan kezelje az intenzív érzések kavalkádját. Életének egyetlen támasza pedig mindig visszaviszi Lunához. Az ő örökkéjéhez. Ahhoz, aki tökéletes az összetört szívének.
Luna Rexroth aprócska és csendes, ettől lesz hatalmas. A regény előrehaladtával nemcsak, hogy nem lesz többé gyenge, vagy védelmet igénylő, de ő lesz az, aki másokat véd és ápol. Óriási a fejlődése a regény alatt, talán a legnagyobb, amit eddig Shen alkotott, mert nem csak róla, de a kapcsolatbeli egyenlőségről is szól. Beleszerettem abba, hogy a végén ő lett a családja sziklája és a szeretet megtestesítője, ami aztán mindenkit körüllengett, amire mindenkinek szüksége volt.
Nem egy könnyen emészhető kötet. A nyitóoldalaktól kezdve Leigh lassan apró darabokra szaggatta a szívemet. Csak sírtam és sírtam, de felelőtlenség lenne azt mondani, hogy ez a könyv a szomorúságról szól. A remény és a gyógyulás története is egyben. Arról szól, hogy a viharos tiniéveken keresztül két törött lélek hogyan találja meg mindig, újra és újra az egymáshoz vezető utat. Egy olyan történet, amely megmutatja, az élet megy tovább, akkor is ha nem szeretnénk, ezért kell minden pillanatot kihasználnunk, mert egyszer nekünk is véget ér. Ez egyike azoknak a könyveknek, amelyeket oda kell nyomni valaki kezébe és azt mondani: Olvasd el! Nem fogod megbánni.
A Broken Knight szívfájdító, de emellett gyönyörű és romantikus. Emlékeztet arra, hogy tartalmasan kell élni az életünket. Emlékeztet arra, hogy szorítsuk magunkhoz a szeretteinket és szeressük a hibáikat úgy, ahogy ők szeretik a mieinket. Mert ha mindezt megtesszük, akkor megbánás nélkül, békével hagyhatjuk őket itt, ha eljön az idő.

pinkprincessreads>!
L. J. Shen: Broken Knight

Bizonyos sebek begyógyítására csak a szeretet képes.

Aki egy kis ideje is követi a könyves munkásságom tudhatja, hogy imádom a Shen könyveket, azon belül is a sorozatokat. Nagyjából egy üdvrivalgáshoz volt hasonlítható, amit leműveltem, amikor megtudtam, hogy a kedvenc kiadóm magyarul is megjelenteti az All Saints High sorozatot, ami tulajdonképpen a Sinner of Saint sorozat spin-offja, azon belül is az ő gyerekeik története. Olvasás előtt számítottam egyfajta történetre az írónőtől, viszont ő a legbetegebb álmaimat is túlszárnyalta, és még napokkal a könyv elolvasása után is nehéz szavakba öntenem az érzelmeimet. Viszont egyben száz százalékig biztos vagyok, minden sorát imádtam.

Luna és Knight már egészen pici baba koruktól kezdve elválaszthatatlan barátok voltak. Igaz, hogy mindkettejük múltja rejt pár fájdalmas sebet, ők mégis szerető, boldog családban nőhettek fel. Viszont sajnos nincs az a mérhetetlen mennyiségű szeretet, ami egy sértett lelket bármikor is be tudna gyógyítani, vagy mégis? Luna egy gyerekkori veszteség hatására elnémult és sajnos tudjuk, hogyha csak kicsit különbözik valaki a többiektől, akkor azt milyen rossz szemmel képes nézni a társadalom. Lunának viszont óriási szerencséje is van a szerencsétlensége közepén, ugyanis legjobb barátja, Knight, sose hagyja, hogy bárki is bántsa őt. Őszintén ki merne szembe menni a suli legmenőbb srácával? Pontosan, senki! Viszont Knight nagyképű, önbizalomtól túltengő külseje is csak csupán egy jól felépített álca, ami egy megtört kisfiút rejt valójában.

Nem is tudnám pontosan megmondani, hogy melyik főszereplőért fájt jobban szívem, viszont egy biztos, egyikőjük sem érdemelte meg azt a sorsot, amit az élet szánt nekik. Luna és Knight közös történetén keresztül egy fájdalmakkal, érzelmekkel és megannyi kalanddal átszőtt utazáson vehetünk részt, ami garantáltan össze fogja törni az olvasók szívét. Azt hinné az ember, hogyha már két ember felnőtté válásáról olvas, akkor azt tiniknek is ajánlott, viszont én szeretném kihangsúlyozni, hogy csakis erősebb idegzetű olvasóknak ajánlom elsősorban ezt a történetet, ugyanis jó pár ponton képes megviselni az olvasót. Ha szeretnél egy izgalmas, valós érzésekkel megbolondított romantikus, de egyben fájdalmas történetet olvasni, akkor ettől a regénytől keresve sem találhatnál zseniálisabbat. Lehet, hogy néhol ki fogsz akadni, máshol a könnyeidet fogod törölgetni, viszont biztos vagyok benne, hogy marandó, örök élmény lesz számodra.

SzRéka P>!
L. J. Shen: Broken Knight

Hivatalos: ez a könyv összetörte a szívemet. Az előző rész sem volt egy sétagalopp, viszont Knight és Luna, illetve a HotHoles családtagjainak élete olyan sokszor kezdett el lejtmenetben menni, amit nem lehetett sírás nélkül olvasni. Még a felhőtlen pillanatokat is könnyekkel a szememben éltem át velük együtt, aztán jött egy szó, egy emlék, és újra folytak a könnyeim. Fáj – komolyan fájdalmat okozott az, ami ebben a könyvben történt.
Ha Penn és Daria kapcsolata néha toxikus volt, akkor ne is beszéljünk Knightról és Lunáról, egyszerűen tegyük a párosukat a szó definíciójához. Amit ez a két fiatal az esetek többségében tett, mondott, esetleg csak gondolt, az kikezdte az érzéseimet, és mindig volt egy pont, amikor utálni kezdtem őket ezért. Aztán ez nyilván megváltozott, főleg, amikor Knight olyan meglepetéseket okozott, amikre egyáltalán gondolni sem mertem vagy tudtam. Bár kijelenteni nem fogom, hogy szeretem őket, de kellett ez a sok szenvedés számukra, így végül ezen a göröngyös úton én is megkedvelhettem a párosukat.
Colék, Rexrothék, Followhillék és Spencerék együtt megjárták a poklot, és engem is vittek magukkal. A legváratlanabb helyzetekben is tudtak humorosak és segítőkészek lenni (ezért óriási köszönet jár az írónőnek, enélkül valószínűleg depresszióba estem volna), holott többször voltak padlón, illetve nem egyszer tűnt kilátástalannak a helyzetük. Komolyan, méltó folytatása a Sinners of Saintnek. Kicsit még annál is sötétebb, ami azért nem semmi.
Dean-t és Rosie-t emelném ki – aki majd elolvassa a könyvet, megérti miért. ♥

The sun will shine tomorrow, my love. I know.

klaraboglarka P>!
L. J. Shen: Broken Knight

Ugyanaz a stílus, semmi változás. Kivéve a szemszög. MostLuna és Knight története következett. Nagyon örültem, hogy ennyire más problémákkal szenved ez a páros, szóval az írási stíluson kívül semmi hasonlóság nem volt a két rész között. A másik karakterekből is épp hogy csak kaptunk egy picit.
Knight-et nem tudtam hova tegyem, annyira zavarosak voltak a gondolatai, de szerintem még ő sem tudta, mit akar az élettől, szóval ez pont emiatt volt ilyen. Luna meg nagyon kemény. Bírtam a csajt!

Laza romantikus erotikus. Nekem tetszett!

sunshinereads P>!
L. J. Shen: Broken Knight

Na ez a könyv úgy megsiratott!! Rosie és Dean története után, na meg Trent és Edie sztorija után egyértelműen el kellett olvasnom. És OMG, hát nem bántam meg. Knight és Luna elképesztő története belopta magát a szívembe és ott is marad. Ez a sztori kedvenc lett!

vörös_áfonya>!
L. J. Shen: Broken Knight

„Maybe sometines we make people monsters in our heads because we can't understand them."

Sokat vártam Knight és Luna történetétől, főként azután, hogy milyen izgalmasan voltak ábrázolva a Pretty Recklessben. Szeretem, ha egy könyv a childhood friends to loverst veszi alapul, és ez a rész itt is rendben volt. Knight és Luna egész életükben legjobb barátok votak, hála szüleik barátságának – mert Luna ezen kívül nem szocializálódott, mert néma volt és félénk. Amivel nyilvánvalóan semmi baj nincs, ami sokkal inkább idegesített, az Knight viselkedése volt. Lehetetlen volt kedvelni őt.
Az egész a kapcsolatuk különböző tragédiák formálta hullámairól szólt, de nem tudok emlékezni egy pontra sem, ahol őszintén törődtem volna, mi lesz velük. Luna fejlődése tetszett, mert az önakaratából néma lánynak nem kellett sok, hogy kitörjön gyávasága és babusgatása burkából, csak egy esély, hogy kizárólag önmagára kényszerüljön támaszkodni. És hamar megérkezett, mert már beszélt is, és elkezdett lelkileg felépülni. Az pedig, hogy az utolsó fejezetekben már konfrontálódott is, csak hab volt a tortán. De azért az nem tapsra történt, hogy felszólalt Knight szemét bánásmódja ellen.
Dixie-t kedveltem az ő fura személyében, mindenesetre inkább volt ő a szülő, mint Dean. spoiler
Összességében örülök, hogy elolvastam ezt a sorozatot, és velem marad majd, mert sajátos volt, de egyéb könyv az írótól nem érdekel.

Szilvi00 P>!

I didn’t want to kiss her. I wanted to zip open my skin and tuck her into me. Hide her from the world and keep her mine.

Kapcsolódó szócikkek: Knight Jameson Cole
Szilvi00 P>!

He’d called me Moonshine every single day since. I called him nothing, because I didn’t speak. Maybe that’s how he knew, all those years later, that I’d lied—by omission. He wasn’t nothing. He was my everything.

Kapcsolódó szócikkek: Luna Rexroth
Szilvi00 P>!

The heart doesn’t ask for permission to feel things. It simply feels.

Dear life,
It’s cool. You can stop throwing shit at me. I’m already neck-deep.
Yours,
KJC

Kapcsolódó szócikkek: Knight Jameson Cole
Szilvi00 P>!

Life is like a book, a long chain of scenes threaded together by circumstances and fate. You never know how thick or thin your book is, so you better make the most out of every scene, enjoy each chapter.

Szilvi00 P>!

You can afford to be a little soft from the inside from time to time, my beautiful, broken Knight.

We’d fallen in love.
We’d fallen in lust.
We’d broken each other’s trust.

Kapcsolódó szócikkek: Luna Rexroth
Szilvi00 P>!

When you refuse to pay your dues to love, sometimes the price goes up. There’s an inflation, and you end up losing more than you’d bargained.

SzRéka P>!

Trent Rexroth had spent the day after Thanksgiving running after me across a park with that baseball bat.

Kapcsolódó szócikkek: Knight Jameson Cole · Trent Rexroth
pribrgre P>!

That’s the trouble with being a Generation X kid. They teach you dreams really do come true.
Cruel assholes.

All Saints High sorozat · Összehasonlítás