Az ​ördög feketét visel 226 csillagozás

L. J. Shen: Az ördög feketét visel

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

„Sötét ​és szexi…” – Oprahmag

Maddie Goldbloom kitervelt valamit arra, hogy az életében minden tökéletes legyen: karrier a divatiparban, elegáns New York-i lakás, gyermekorvos pasi. Amikor exe, Chase Black viharos belépővel visszatér az életébe egy botrányos kéréssel, Maddie azonnali reakciója az, hogy nemet mond neki.
De Chase csak az apja utolsó kívánságát akarja teljesíteni. Ezért annak ellenére, hogy a férfi összetörte a szívét, Maddie úgy gondolja, nem lehet olyan nehéz eljátszani a menyasszonyát. Különösen azért nem, mert közben talán lehetősége nyílik megleckéztetni egy kicsit az arrogáns ördögöt.
Ezután az események olyan láncolata következik, ami teljesen szétrobbantja Maddie addigi életét – és amikor Chase falai leomlanak, mindketten kénytelenek szembenézni a valósággal. Azt mondják, tartsd magadhoz közel az ellenségeidet. De mi van, ha az ellenséged éppenséggel az a férfi, akit szeretsz?
A USA Today bestsellerszerző, L. J. Shen új könyve… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2021

>!
Álomgyár, Budapest, 2021
496 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789635701933 · Fordította: Bozai Ágota
>!
Álomgyár, Budapest, 2021
448 oldal · ISBN: 9789635701940 · Fordította: Bozai Ágota

Enciklopédia 5

Szereplők népszerűség szerint

Chase Black · Madison Goldbloom · Maddie Goldbloom


Kedvencelte 19

Most olvassa 3

Várólistára tette 84

Kívánságlistára tette 100

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Dóri_Margit P>!
L. J. Shen: Az ördög feketét visel

„És ne feledd a virág-szabályt: ha olyasmi jön az életedbe, amitől nem fejlődsz és nem virágzol… engedd el.”

Kicsit csalódott vagyok. A címből kiindulva sötétebb történetet vártam.
Sajnos maga a történet felejthető, amolyan második esély kapcsolat, ami egy megállapodásból indul, rengeteg hazugsággal, álszentséggel.

Vannak benne azért komolyabb tartalmak. Madison például annyira vágyik mások szeretetére, hogy teljesen alárendeli magát bárkinek. Mindenkiben csak a jót, mindenkiért mindent megtesz, de akkor mi marad neki…?! Ez a vonal azért lehetett volna szebben ívelőbb is, nem ilyen csapongó és lagymatag.
A másik ilyen vonal az a szerettünk elvesztése, erre felkészülni, ezt végig nézni.Iszonyú lehet. Hogyan segítesz valakinek, akit szeretsz, és aki belepusztul ebbe a tudatba…?

Megadom a 4*-ot, mert azok a levelek szívet tépőek benne. Szerettem ezt a kis pluszt, minden szülő kéne ilyet készítsen a gyerekének. Szerettem a virágok metaforáit is, a fontosságukat, szerepüket. A humora pedig zseniális, sokat nevettem.

nicosia P>!
L. J. Shen: Az ördög feketét visel

Szeretem L. J. Shen könyveit, így alapból elfogultan indítok. Ez a könyv viszont nem tartozott az igazán jól sikerültek közé. Hiányzott belőle az a csavaros történetalakítás ami kifejezetten jellemző Shenre, és icipicit nyálasabb is volt, mint amiket ő szokott írni. A humor volt egyedül megszokottan a helyén.
Nekem a szereplők sem lettek a kedvenceim. Maddie aranyos de kicsit valóban mártír, és mazochista, (Azért az gáz mikor a legjobb barátnőd is a gúnyneveden nevez. )
Chase meg nekem olyan mintha Wolfe Keaton szenátorból és Viciousból gyúrták volna össze (kicsit tompítva az érdességüket), de a jelleme sokkal kevésbé lett kidolgozva. Jó sokat ismétli önmagát és elég keveset mutat a valódi személyiségéből. A Black család teljesen kedvelhető Ethant meg hát igazából egy puhap.cs. Nekem nagyon kitekert például logikája (nem feküdtünk le egymással, tehát lefekhetek mással, és neked ez így rendben van). Ez most inkább az „egynek jó” kategória volt.

3 hozzászólás
Mrs_Curran_Lennart P>!
L. J. Shen: Az ördög feketét visel

Egy újabb rosszfiús románc a szerző megszokott stílusában. Bár Chase Black nem egy igazi rosszfiú, csak egy szabadszájú bunkó, akinek kőből van.a szíve. Legalábbis mindenki így gondolja, mivel a fickó nősülés, sőt barátnőellenes. Madison is régen lemondott róla, mégsem tud ellenállni a kérésnek, hogy kisegítse Black urat. Ilyen hősnő, mint Madison Goldbloom a világon nincs. Ennyire kedves, együttérző és altruista senki sem lehet a valóságban. A csipkelődő önmagáért kiálló változat nekem is jobban tetszett, Ninát pedig már rég lerendeztem volna a helyében. Az erotikus szál mellett a történet még sokminden másról is szól, gyász, család, megbocsátás, épp ezért volt jó olvasni.

Klodette>!
L. J. Shen: Az ördög feketét visel

Sok száz kötet járta már körül a női-férfi barátság témáját, azt, hogy vajon létezhet-e baráti viszony az ellenkező nem között úgy, hogy abból ne kerekedjen érzelmi és érzéki zűrzavar.
L. J. Shen ebben az írásában most egy másik sokat vitatott, hasonlóan megosztó témára keresi a választ:
Érdemes újrakezdeni? Második esélyt adni? Jó az a bizonyos felmelegített káposzta? Pláne úgy, hogy egyszer már minden befuccsolni látszott…
A szokásosnál kicsit lassabban haladtam az olvasással, pedig eddig mindig magával sodortak Shen mester írásai, ám valamiért nem éreztem olyan intenzívnek az általam oly sokat magasztalt kémiát, legalábbis a kötet feléig semmiképpen.
Az eddig elolvasott Sinners of Saint részek vagy éppen a Szenzációs szerető olyan impulzívak és szexuálisan túlfűtöttek voltak, Az ördög feketét visel pedig nem annyira.
Chase tipikus L. J. Shen férfi főhős. Bunkó, magabiztos, jóképű, gazdag, nem mutatja ki az érzéseit, szexmániás, de közben persze érző szívű szépfiú, akire nem lehet sokáig haragudni.
Maddie valóban méltó volt a becenevéhez, túltolta a mártírságot és engedte magát kihasználni, nem semmi dolgokba ment bele, aztán meg állandóan bocsánatot kért, magyarázkodott és a végén már ő sem tudta, hogy miként fog kikveredni a hazugságok hálójából?!
Számomra ez most nem volt öt csillag, lehetett volna izgalmasabb. Hiányoltam a vad erotikát, a humor viszont sokat javított a dolgokon.
Bőven megpengetett azért érzelmi húrokat, főleg Chase apjának és Maddie anyukájának betegségeiből adódóan, ám most már tudom, hogy L. J. Shen kevésbé ír jól sima romantikus témában, az ő erőssége inkább az elfojtott érzelmekben, a vad vágyakban és az erotikában rejlik.
Attól még továbbra is jó szívvel ajánlom a műveit és tartom magam ahhoz, hogy ő az új kedvenc alkotóm és mindent is! olvasni akarok tőle. ;)

Kicsit bővebben: https://klodettevilaga.blogspot.com/2022/01/konyvkritik…

Zso89 P>!
L. J. Shen: Az ördög feketét visel

Szeretem az írónő könyveit,legalábbis nagyrészt.
Általában két lehetőség van.
Vagy ledarálom egy nap alatt vagy kínlódás van.
Itt a második lehetőség volt adott.
Az első 100 oldalt több napig olvastam.
Egyeszerűen nem kötött le,és nem haladtam egyről a kettőre.
Viszont nem szoktam félbehagyni könyvet ezért neki ugrottam és belevetettem magam Mad és Chase történetébe.
És be kell valljam hogy a könyv második fele kellemes csalódás volt.
Vagy inkább a felvezető volt túl hosszú,ami kb könyv első felét jelentette számomra…..

Mad ☺
Furcsa egy nőszemély az tuti biztos.
Először nem igazán volt szimpatikus ezzel a mindenkinek meg akarok felelni dologgal.
A határozott Mad-et egyre jobban kedveltem.
Viszont az Ethan-al való kapcsolatának annyi értelme volt mint szemben úszni az árral…..

Chase Black ❤❤❤
Nem tudom hogy többször akartalak e szívem szúrni mint t@kön rúgni,de a „VAGY” az biztos.
Igencsak nagyon kellett teperned hogy egyáltalán jól „megnézzelek” magamnak.
Öntelt?Első körben így gondoltam.
De aztán rájöttem hogy néha csak fájdalmasan őszinte,ami pozitívumként hatott.
Üdítő egyéniség volt,bár szappannal azért ki lehetett volna sikálni a száját.☺
Félre értés ne essék nem miattam,én imádtam a mocskos száját….☺☺☺
Viszont ahogy a családjával törődött az többet mondott minden szónál.❤
Nem volt rossz de jobb is lehetett volna.
Néhol azt éreztem hogy jobban nyújtva van mint a rétes tészta,viszont a vége sokat javított a helyzeten.
Nem mondom hogy nem lesz újraolvasós,de nem mostanság az tuti biztos.☺

B_Kittina P>!
L. J. Shen: Az ördög feketét visel

Abszolút kedvenc lett!!! ♥
Nagyon tetszett, hogy a főszereplőknek volt közös múltja, nem a nulláról indult el a könyv.

Mind a ketten teljesen zakkantak voltak, viszont a felszín alatt egy sokkal szomorúbb történet bontakozott ki.

Chase lett számomra az egyik kedvenc férfi karakterem. Az ördögi, sötét szarkasztikus humora és a beszédstílusa nagyon bejött…. Mit beszélek!?!? Maga az egész ember, úgy ahogy van bejött :D
Maddie igazi mártír, nem is csodálom, hogy már a barátai is így nevezték, viszont néhány jellemvonásában, mintha magamat vettem volna észre. Lehet ezért is volt annyira szimpatus.
A mellékszereplők rendben voltak. Julian tényleg kezelésre szorul, Amberrel egyetemben. Layla nagy kedvencem volt. spoiler
A történet kifejletét lehetett sejteni, de ezzel nem volt semmi baj.

Azért csak 4,5 csillag, mert :
off

– a fordítás… off
spoiler

off

Második olvasás:
Még mindig imádom, de hiányolom belőle a „darkosabb” részeket, amiért a legtöbb L. J Shen könyvet szeretem.
A borítót hagyjuk, a latin nevek miatt továbbra is haragszom!!!

>!
Álomgyár, Budapest, 2021
448 oldal · ISBN: 9789635701940 · Fordította: Bozai Ágota
Aninaa P>!
L. J. Shen: Az ördög feketét visel

Ez a könyv egyszerre több minden miatt is tanulságos. Először is, hogy milyen veszélyes az, ha feláldozod magad mások kedvéért. És itt nyilván nem a jó értelemben vett önfeláldozásról van szó, hanem a görcsös megfelelési kényszerről, amikor elnyomod a saját egyéniséged és olyanná válsz, amit szerinted látni akarnak a környezetedben lévők. Ez hihetetlenül fárasztó és megterhelő. Egyenes út a boldogtalanság felé.
A következő tanulsága, hogy mennyire rövid az élet. Ezt gyakran elfelejtjük. Mindig azt hisszük van időnk. De mégis miért gondoljuk ezt?
Mártír Maddie: mindent elárul róla a beceneve/gúnyneve. Ő tipikus példája annak, ha valaki egy olyan egyéniséget húz magára, aki igazából nem ő. Számomra ez volt a legbosszantóbb tulajdonsága. Emellett még a görcsös ragaszkodása bizonyos dolgokhoz (pl. Eathan) is eléggé idegesítő volt. Eldöntötte, hogy neki mit kell akarnia. Nem azt, hogy mit akar igazán, hanem azt, hogy mi a kényelmes. De aztán Chase újra berobbant az életébe, és ő kellett ahhoz, hogy ráébredjen milyen jó is az, ha önmagát adhatja az ember.
Chase-t nagyon megszerettem. Egy öntelt s*ggfej, aki elnyom magában minden érzést, de jön az igazi-Maddie és előhozza belőle azt, amire nem is tudja, hogy vágyik. Nem az a szőke-herceg-fehér-lovon típus, de őszintén, mégis kinek kellene az, ha lehet inkább egy dögös alfahím, jó adag humorral megáldva? :)
Tipikus második-esély kapcsolat az övék, és milyen jó, hogy megadták ezt a második esélyt, mert elsőre nagyon rossz alapokra helyzeték le a kapcsolatukat, ami félreértésekhez és megbántottsághoz vezetett.
Egy kicsit azért csalódott vagyok. A könyv címe alapján valamivel “sötétebb” történetre számítottam, de rá kellett jönnöm, hogy ez az “ördög” elnevezés hatalmas túlzás. off
Ettől függetlenül élveztem a könyvet, főleg a második felétől. De megint beütött nálam az a bizonyos ÁlomgyárL. J. ShenKMK dolog. off
A töltelék is túl sok volt: rengeteg kiutalás sorozatokra, filmekre, színészekre és úgy mindenre, ami csak gyarapítja a szöveget, de ha nem lennének benne, nem hiányolná senki. Ha ezektől a dolgoktól eltekintek, élvezhető könyv volt, túlnyomó részt szerethető szereplőkkel, némi szappanopera beütéssel, rengeteg humorral.

8 hozzászólás
Trice29 P>!
L. J. Shen: Az ördög feketét visel

Kb a 300. oldalig nagyon jól szórakoztam, sokat nevettem. Majd átcsapott a történet egy szappanoperába. Ez sem volt rossz, de már nem tudtam komolyan venni.
Lököttek ♥

agi_90 P>!
L. J. Shen: Az ördög feketét visel

Más volt mint az írónő eddigi könyvei. Egyszerű cselekménye volt, de fájdalmas témát érintett és tetszett, hogy nem volt tele erotikával. Az első kb. 100 oldallal iszonyú lassan haladtam, untatott, aztán már beindult a történet.
Maddie: Én kedveltem, tetszett, hogy nem egy tucat karakter volt, szerettem a mindenféle mintás ruhatárát és a munkáját is. Reméltem, hogy az a bizonyos RUHA lesz majd a saját esküvőjén is rajta. Tényleg kicsit mártír volt, mindenkinek meg akart felelni és mindenkivel kedves volt, csak ez nem mindig volt jó így. Örültem, hogy a végére megváltozott.
Chase: Sok rossz véleményt hallottam róla, de én megkedveltem. Néha tényleg bunkó volt, mondjuk néhányan ezt is érdemelték. Imádtam a humorát és azt, hogy a családja nagyon fontos volt neki. Sajnáltam az apja miatt. Jó, hogy ott volt neki Maddie, ő már mindezeken átment, így segíteni tudta.
A végén a lánykérés nagyon aranyos volt, na meg a divatbemutató:) Nem gondoltam volna, hogy Chase mások előtt nyílik meg és mondja ki az érzéseit.

Detty77 >!
L. J. Shen: Az ördög feketét visel

Az Írónő off nem tud hibázni. A Sinners of Saint sorozat olvasás után valóban egy másik oldalát kapjuk az Írónőnek, hiszen Mad és Chase története nem csak egy erotikus könyv, hanem egy igen fájó cselekmény, ami a vezérli a szálakat, mégpedig a halál. Hiszen Maddie édesanyja spoiler. A könyv elején, off rettenetesen zavart Chase stílusa, egyáltalán nem tetszett, és olykor már azt hittem, nem is fogom megkedvelni, de szerencsére nem így lett. Tetszett a fejlődés, amin keresztülment, még ha ez sajnos spoiler. Maddie az elején nagyon-nagyon „mártír” volt, valóban, ezzel kapcsolatban inkább csak az zavart, hogy még a legjobb barátnője is így hívta Őt….. de szerencsére Ő is megváltozott, sokkal határozottabb lett és végül a két spoiler. Nagyon kedveltem Chase családját, illetve Mad édesanyjának szívhez szóló leveleit is. Nekem nagyon tetszett!


Népszerű idézetek

Dóri_Margit P>!

Szeress szenvedéllyel.
Aludj sokat.
Egyél rendesen.
És ne feledd a virág-szabályt: ha olyasmi jön az életedbe, amitől nem fejlődsz és nem virágzol… engedd el.

424. oldal

Dóri_Margit P>!

A virágok az életet jelképezik. Soha nem bíznék meg olyan emberben, aki nem vigyáz a virágaira.

Zso89 P>!

Száz kiló izom feküdt rajtam, és akkora ego, mint Staten Island. Nehéz.
– Pitává lapítottalak? – kérdezte álmos hangon.
– A szénhidrátoknak sosem tudtam ellenállni.

B_Kittina P>!

És ne feledd a virág-szabályt: ha olyasmi jön az életedbe, amitől nem fejlődsz és nem virágzol… engedd el.

424. oldal

Zso89 P>!

Ha igazán ki akarsz ismerni valakit, dühítsd fel. Ahogy reagál, az nagyon sokat elmond arról, hogy kicsoda.

Dóri_Margit P>!

Az irigység olyan, mint a fing: bűzlik.
Mindannyian szoktunk fingani, de jobb, ha magunkban tartjuk, vagy akkor engedjük el, amikor senki nem lát és hall minket.

Dóri_Margit P>!

De nemrégiben megtanultam egy nagyon egyszerű dolgot.
A valóság és az álmok közötti rés?
Ott rejzőzik az élet.

Zso89 P>!

Az élet velejárója a fájdalom. De az öröm is. Ragadd meg az alkalmat, élj a mának.
Szeress szenvedéllyel.

Detty77 >!

A valóság és az álmok közötti rés? Ott rejtőzik az élet.


Hasonló könyvek címkék alapján

Kevin Kwan: Kőgazdagok problémái
Rick Riordan: Az Olimposz vére
Jennifer Salvato Doktorski: Lángra lobbant nyár
Sarah Rees Brennan: A káosz leánya
Lindsay Faith Rech: Felelsz vagy mersz
Jenni Hendriks – Ted Caplan: Nem terhes
Dana Bate: Iránytű a szerelemhez és titkos lakáséttermekhez
Tracy Chevalier: Az utolsó szökevény
E. K. Blair: Bang