Angry ​God (All Saints High 3.) 25 csillagozás

L. J. Shen: Angry God L. J. Shen: Angry God L. J. Shen: Angry God

Vaughn Spencer.
They call him an angry god. To me, he is nothing but a heartless prince. His parents rule this town, its police, every citizen and boutique on Main Street. All I own is a nice, juicy grudge against him for that time he almost killed me. Between hooking up with a different girl every weekend, breaking hearts, noses and rules, Vaughn also finds the time to bully little ole’ me. I fight back, tooth and nail, never expecting him to chase me across the ocean after we graduate high school. But here he is, living with me in a dark, looming castle on the outskirts of London. A fellow intern. A prodigal sculptor. A bloody genius. They say this place is haunted, and it is. Carlisle Castle hides two of our most awful secrets. Vaughn thinks he can kill the ghosts of his past, but what he doesn’t know? It’s my heart he’s slaying.

Eredeti megjelenés éve: 2020

>!
384 oldal · puhatáblás · ISBN: 9798607986254
>!
384 oldal · ASIN: B084V22LYF

Enciklopédia 7

Szereplők népszerűség szerint

Baron "Vicious" Spencer Jr. · Emilia "Millie" LeBlanc · Knight Jameson Cole · Jaime Followhill · Vaughn Spencer · Lenora Astalis · Rafferty Pope


Kedvencelte 4

Várólistára tette 5

Kívánságlistára tette 4


Kiemelt értékelések

Szilvi00 P>!
L. J. Shen: Angry God

Ki mással lehetne lezárni ezt a fantasztikus sorozatot, mint Vicious fiával? Okos döntés. Vaughn, apjához hasonló résszel örvendeztetett meg. Ha jobban belegondolok – bizonyos szempontból – túltett rajta. Vaughn profi módon, kegyetlenkedéssel palástolta sebzettségét és ezzel óhatatlanul is kihozott a sodromból. A lába előtt térdepelő cafka sereg egyenesen az őrületbe kergetett. Nem csodálom, hogy több értékelőnél is láttam a DNF rövidítést.
A legelején kíváncsivá tett. (Mit látott meg a 12 éves Lenora?)
Ezután felbosszantott. (Miért bántják egymást?)
Később felháborított. (Te beteg vagy Vaughn!)
Utána reménnyel töltött el. (Mégis van esélyük?)
Végül beigazolódott a legnagyobb félelmem és ekkor összetört.
Szerintem ehhez a részhez kell a leginkább befogadónak lenni, mert bizony először Vaughn, majd bosszúból Lenora is átlépett egy határt. Megbotránkoztató tetteik ellenére, éreztem, hogy összeillenének és lenne esélyük egy közös jövőre.

>!
384 oldal · ASIN: B084V22LYF
Enikő_Darai_Enii>!
L. J. Shen: Angry God

Nem titok, hogy L. J. Shen All Saints High sorozata eddig is lenyűgözött, de számomra egyértelműen ebben a kötetben csúcsosodott ki minden! Hiszen még a felénél sem jártam, amikor kedvencnek jelöltem.
Vaughn Spencer-ért egyszerűen élek! Már amikor először említve volt a neve a sorozat előző köteteiben, én tudtam, hogy nekem ő kell! Sokkal több lett számomra annál, amit valaha is gondoltam volna. Fájt a szívem érte, mert megsebezték. Megsebezték és az emlékétől nem tudott szabadulni hosszú éveken keresztül, ezért lett belőle az a világra dühös, lázadó fiú, aki. Mégis megtalálta azt az embert, aki le tudta bontani a falait és ismét közel tudott hozzá férkőzni.
Ez a lány pedig nem volt más, mint Lenora Astalis. A szintén veszteséggel küzdő, de mindennél erősebb lány, aki még a világon túl is kiállt a szeretteiért. Csodálom a bátorságát és úgy igazán… mindenét!
Ugyan gyűlölettel kezdődött a kapcsolatuk, de tudjuk jól, hogy a gyűlöletet és a szeretetet csak egy hajszál választja el egymástól. Ezért tudtak ilyen jól egymásra találni és bármennyire is volt beteges, morbid a kapcsolatuk eleinte, olyan édes, lelket melengető lett a végkifejlet.
Szerelmes vagyok a karakterekbe, a történetbe, mindenbe! Bátran fogjátok a kezetekbe, garantáltan nem fogtok ugyanúgy tekinteni a romantikus kötetekre Lenora és Vaughn után, mint addig!

10 hozzászólás
SzRéka P>!
L. J. Shen: Angry God

Jaj de rég éreztem már azt, hogy az 5 csillag nem elég. Most, ennél a könyvél, újra előjött ez az érzés. Ennek a sorozatnak szívfájdítóan imádtam az összes részét, de az Angry God még így is kiemelkedik közülük.
Elég beteg volt, egy-két jelenet szó szerint a határaimat feszegette. Nem bírtam elképzelni hogy lesz mégis kapcsolat abból, ami Vaughn és Lenora között alakult vagy éppen visszafejlődött. Egyszerűen a történet közel feléig az írónő olyan ügyesen játszott a lapokkal, hogy alig sejtettem valamit, és emiatt kerültem padlóra az összes titok miatt.
Vaughn talán a leginkább érthetetlenebb szereplő a gárdából, és ez nagy szó, hiszen Vicious az apja. Viszont amint fény derül a dolgaira és magyarázatot ad a viselkedésére, a szokásaira, onnantól csak szeretni lehet ezt a srácot. Az út, amit bejárt egészen fiatal korától kezdve tele volt hazugsággal, csalódással, manipulálással, és közben a maga módján próbálta feldolgozni a szinte feldolgozhatatlant. Ha ez a könyv csak róla és a fejlődéséről szólt volna, akkor is teljes mértékben megéri elolvasni.
Sok megkérdőjelezhető, durva, vulgáris és undorító részletet tartalmazott Vaughn és Lenora párosának a története, viszont ezeket felülírta az összes aranyos, jóindulatú, szeretetteljes tett, amit egymás iránt, egymásért követtek el. A mellékszereplőkkel együtt – kiemelném Vicioust, Emiliát és Pope-ot – közel tökéletes történettel zárul a sorozat. Ezzel a borítóval meg aztán pláne emlékezetes élmény marad. Ajánlom, hű, de még mennyire. ♥

kikki P>!
L. J. Shen: Angry God

Nem volt rossz, de nekem még mindig az első rész a kedvencem. Mindig nagyon sokáig tartott, amíg valami fontosabb dolog történt, és eközben olyan semmilyen volt a könyv, nem igazán tudott lekötni. spoiler

Cintia_ P>!
L. J. Shen: Angry God

Mindenek előtt, a borító. Bár apukát nem kedveltem a róluk szóló sorozatban, viszont az ő borítója fogott meg és késztett arra, hogy kezdjek bele a Sinner of Saint-ben.
Nos, az alma nem esik messze a fájától, mert Vaughn (és a másik All Saints High kötet) borítója is egyszerűen cso-dás! Teljesen odavagyok érte.
És odavoltam magáért a könyvért is. Minden volt benne, amit szeretek: meg nem értett, sötét főhős, akinek csak a vagány, kemény főhősnőnknek van egy érzékeny oldala, művészet, tabu és dráma. A cselekmény izgalmas volt, volt benne feszültség – Vaughn titka, ami egyrészről sejthető volt, mégis benne volt a pakliban, hogy talán mégsem –, voltam az érzelmi skála tetején és alján is.
Vaughn sokkal szimpatikusabb volt, mint Vicious – bár be kell vallanom, nem volt valami magasan a léc. Tökéletesen vegyül benne Millie érzékeny, kedves és Vicious sötét, határozott személyisége. Vaughn egy nagyon jól megalkotott karakter, iszonyat jó (a groteszkség szándékos) háttértörténettel, de ez ugyanúgy elmondható Lenora, avagy Len-ről is. Lenora egy szuper női karakter, van egyénisége, kedvelhető. Őszintén tökéletesen összeillenek.
Különösen tetszett a hasonlóság Vicious-Millie és Vaughn-Len története között: hasonló volt, mégis teljesen más.
Örültem a happy end-nek, és igazán nagyon tetszett a könyv!
A cím pedig tökéletesen passzol hozzá.

(Ui.: miután köteteken át, az értékeléseimben szociopatának tituláltam Vicioust, úgy gondolom, fontos megemlítenem, hogy: most már nem. Vagy legalábbis kevésbé.
Az évek alatt, apukaként hatalmas fejlődött. Már-már szimpatikus lett, de azért nem felejtem el, ahogy mindennek az elején viselkedett!)

vörös_áfonya>!
L. J. Shen: Angry God

“You came before art.”

off
A főhős kilétére; az ő korábbi részekben történő felvezetésére; az írónőre; magára a spin-off hangulatára alapozva azt hittem, az Angry God, amire a Sinners részeitől kezdve megannyi szeretetbe forduló utálatról szóló regényen és a Pretty Recklessben tiniként megismert Vaughn-n keresztül vártam, erőteljes módon lesz erőteljes.
Ellenben…
Természetes módon vált azzá. Érzek ezek között egy alapvető különbséget, amit színekkel lehetne a leginkább kifejezni. Pusztán a külsőségekből építkezve az erőteljességet élénk pirosban és mattfeketében képzeltem el, határozott színekként. Fejben ezeket is társítottam a könyvhöz. Míg a természes árnyaltabb ennél.
Nyugalmas színekkel lehetne ábrázolni, elvétve egy-két kontrasztot jelentő színválasztással.
Szóval Shen csak írt. Írt a művészetről, a művészekről, a szeretetről, halálról és szellemekről, és szerintem nagyon jól választott témát.
“Nyugalmasabb” volt a történet, legalábbis számomra, mert csak egy megrendítően mély gondolat kerített a hatása alá. spoiler
A főhősnő Lenora Astalis, egy magányos művész, aki édesanyja halála után lemondott a szeretetről. Kedveltem, mert hűséges volt a nővéréhez, Poppyhoz és önmagához, és kitartó.
A párhuzam közte és Arabella közt – akinek Lenora ellenségének szerepe jutott és akire lehetetlen volt haragudni, miután kikerültek az iskolapadból, tényleg nem látta senki, hogy milyen szomorú? – érdekes volt. Arabellára én tényleg nem tudtam mérges lenni, és megragadt, hogy milyen szinten utálta őt mindenki.
Kezdve Edgar Astalisszal, aki a lehető legrosszabban kezelte Arabellát. Lenny idővel békejobbot nyújtott Arabellának, együttérzett vele, és mondhatni támogatta, ott volt mellette – azt tette, amihez hasonlót (vagy lényegében bármi mást, csak ne a fenyegetésként kezelést) Edgarnak kellett volna.
Egy problémát többféleképpen is meg lehet oldani.
Poppy azonban kellemes meglepetés volt, mert nem számítottam tőle ilyen személyiségvonásokra, spoiler
Lenorával és Vaughnnal –, aki nagyon el lett találva, –kapcsolatban egy kicsit olyan érzésem volt, mintha elszaladt volna mellettük az élet. Voltak egy ponton a könyv elején, amely többnyire sulis mutatványokat, rivalizálást és Angliában kezdődő szeptembert tartalmazott. Majd a könyv végén, spoiler off, spoiler. Úgy érzem, hogy Lenny és Vaughn rövidebb utat jártak be, mint a többiek az írónőhöz viszonyítva, de nem hiányzott egy döcögős, drámával és fejkapkodással kikövetezett út.
Szerettem a párosukat, az Emiliáéhoz és Baronéhoz hasonló történetüket, és a hangulatot, amit a hideg, ködös, sötét kastély idézett meg.

tamaa_ra P>!
L. J. Shen: Angry God

Miután befejeztem a könyvet, elég sokat kellett gondolkoznom, hogy milyen csillagozást kapjon. Ez a történet zseniális, de undorító. Egyszerűen hihetetlen, hogy Vaughn és Lenora mit művelnek egymással és saját magukkal, csak hogy ne kelljen a másiknak engedni. Ennek ellenére viszont annyira passzolnak egymáshoz, hogy elkerülhetetlen, hogy ne legyenek valahogyan egymással kapcsolatban. És ahogy halad a történet, azzal együtt, hogy megpróbálnak egymásnak minél nagyobb fájdalmat okozni, valahogy mégis egyre közelebb kerülnek egymáshoz és a végére azért némi jellemfejlődés is megmutatkozott. Az egész könyv stílusa és hangulata pedig abszolút magával sodort.


Népszerű idézetek

Szilvi00 P>!

Every painful goodbye starts with a wonderful hello.

Szilvi00 P>!

If you want to look at your fiercest protector, at the one person you can always count on, take a good look in the mirror.

Kapcsolódó szócikkek: Vaughn Spencer
Szilvi00 P>!

I didn’t understand the obsession with beauty. We all get old. We all get wrinkles. Life is short. Eat that pizza. Drink that wine. Shut down that bully eejit who tortures you.

Kapcsolódó szócikkek: Lenora Astalis
Enikő_Darai_Enii>!

“Scared yet?” I smirk at him.
“With you by my side?” He grins. “Never.”

Szilvi00 P>!

I knew Vaughn was incapable of falling in love, but I wanted to steal pieces of him. His time. His talent. His words. His smiles. […] I was a thief of everything Vaughn Spencer.

Szilvi00 P>!

“Thank you,” she said.
“For what?”
“For allowing yourself this one moment of being a boy. And for letting me witness it.”

Kapcsolódó szócikkek: Lenora Astalis · Vaughn Spencer
Enikő_Darai_Enii>!

Me and Dad, we had a lot in common.
We both hated the world.
We both watched life through death-tinted glasses.
But sometimes we pretended to be different, for her sake.

SzRéka P>!

No act of kindness, no matter how small, is ever wasted.

Kapcsolódó szócikkek: Emilia "Millie" LeBlanc
Szilvi00 P>!

You are the guy I once believed could kill me, so because of you—yes, because of you—I started on the road toward who I am today. Invincible. You can’t scare me anymore, Spencer. I am unbreakable. Try me.

Kapcsolódó szócikkek: Lenora Astalis
Szilvi00 P>!

I’d suffered the greatest loss and survived it. Nothing scared me anymore.
Not even an angry god.

Kapcsolódó szócikkek: Lenora Astalis

Hasonló könyvek címkék alapján

Skye Warren: The Castle
Ker Dukey – K. Webster: Pretty New Doll
Sarah Brianne: Nero
Leylah Attar: The Paper Swan
Linda Kage: Price of a Kiss
Erin Watt: Cracked Kingdom
Colleen Hoover: It Ends with Us
E. K. Blair: Bang (angol)
Jennifer Lynn Barnes: The Inheritance Games
Cora Reilly: Bound by Love