A ​jövő zenéje 188 csillagozás

L. J. Shen: A jövő zenéje

„Nincs ​még egy ilyen könyv! Egyszerűen tökéletes!” – Ava Harrison, USA Today bestsellerszerző
Néha találkozol olyan emberekkel, akik nem tartoznak sehova. Ezért beengeded őket a saját kis világodba.
Egyéjszakás kaland külföldön, amelyet a bosszú táplált.
Az erőteljes kémia, amelyet egyikünk sem tudott letagadni.
Egy szalvétára írt megállapodás, miszerint ha valaha újra találkozunk, többé nem engedjük el egymást.
Nyolc évvel és ezer mérfölddel később, itt van New Yorkban.
És Amerikában minden zeneszerető lény megszállott rajongója.
A megfoghatatlan ír költő, akinek zenei producerek hevernek a lába előtt.
A hóvihar az én tökéletesen nyugodt kis hógömbömben.
Van munkám, amit szeretek.
Egy pasim, akit imádok.
Egy lakás, egy lakótárs, egy élet.
Megváltoztam. Ő is megváltozott.
De megtartotta a szalvétát.
A kérdés, hogy betartsam-e a neki tett ígéretemet.

"Minden percét imádtam ennek a… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2019

>!
Álomgyár, Budapest, 2020
368 oldal · ISBN: 9786156067890 · Fordította: Bozai Ágota
>!
Álomgyár, Budapest, 2020
368 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786156067883 · Fordította: Bozai Ágota

Enciklopédia 4

Szereplők népszerűség szerint

Malachy Doherty · Aurora Belle Jenkins


Kedvencelte 15

Most olvassa 4

Várólistára tette 96

Kívánságlistára tette 92

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

kocybaba P>!
L. J. Shen: A jövő zenéje

Irgalmas istenek, ez meg mi volt?! Noha már nem először és nem is másodszor találkoztam L.J.Shen-el, erre nem voltam felkészülve. Amilyen remek alapötlettel indított a történet, nem hittem volna, hogy így félremegy, de ez valószínű éppen annak az oka, hogy ahogy könyv végén ő is írja, karácsonyi romantikus vígjátéknak indult és egy teljesen őrült, rá abszolút nem jellemző stílusú regény lett. Ami teljes mértékben igaz, mert nagyon csapongó volt, egy eszement hullámvasút, ami garantáltan érzelmi rohamokat eredményez. Hatalmas titkolózás, kétes szereplők hegyén-hátán és fura kitekintések (pl. a csoki szemszögéből, amitől egy időre tuti el is ment a kedvem) tetézték. Leginkább azzal a bizarr hozzáállással olvastam, mint amikor egy baleset mellett se tud csak úgy elmenni az ember. Viszont tény, hogy sablonosságnak, kiszámíthatóságnak a közelébe se került, még ha sok is volt a jóból.

„A mi fura, $@!%, megszállott, romboló, csodálatos kettősünk.”

4 hozzászólás
Silverlight>!
L. J. Shen: A jövő zenéje

Ez most nem annyira az én történetem volt. Tetszett is meg, nem is. Egyrészt „a szerződés” dolog nagyon jó alapötletnek tűnt, de valahogy nem sikerült kihozni belőle a legtöbbet. Legalábbis szerintem. A múlt és a jelen keveredése nekem annyira nem tetszett, nem igen szeretem a visszatekintéses részeket, mert nekem az nagyon megtöri a jelen cselekményeit. Bár el kell ismernem szükség volt rá, mert sok mindenre magyarázattal szolgál. Rory és Mal egyszer nagyon szerették egymást és ígéretet is tettek, de az évek múlásával sokat változtak. Mal cselekedeteit nem értettem meg. Rory is elég furcsán reagálta le a dolgokat. Az ő helyében nem tudom mennyire tudtam volna megbocsátani a körülötte élőknek az árulást (főleg az anyjának és Summernek), a hazugságokat pedig végképp nem. Mal titkára hamar rájöttem, legalábbis sejtettem. Tűrhető történet, ami egyszeri olvasásnak megfelel. Nem éreztem azonban azt az érzést, amikor egy nagyon jó könyv kerül a kezembe. Nincs se izgatottság, se semmi. Elismerem van benne nagyon sok érzelem, de annyira nem tudtam belefeledkezni ebbe a sztoriba.

abbywinter I>!
L. J. Shen: A jövő zenéje

Már az előző J.L Shen könyvet is imádtam, de ez!!! Szó szerint félredobtam mindent, hogy olvashassam. Nem érdekelt senki és semmi :) Még az én Danemet is félretettem a Treasureből :) Egyszerűen muszáj volt.
Azt hittem egy egyszerű kis olvasmány lesz. Aztán persze kiderült, tévedtem.
Nagyon át tudtam érezni a helyzetüket. Volt részem benne…
Lehet, ezért is tetszett annyira.
Ami furcsa volt, hogy sokféle szemszög volt, de tényleg sok, és furcsa szemszögek. A végén minden a helyére került, amikor elolvastam az írónő gondolatait.
Érdekesen alakult a történet :)
Nekem biztos hogy kellenek a könyvei, szerintem ti se hagyjátok ki.

Anita_Simon>!
L. J. Shen: A jövő zenéje

Élvezetes kis könyv…
Lendületesen olvasható, végig fent tartja az érdeklődést..
A szalvéta, a csoki és a tehén gondolatain szakadtam a nevetéstől… Hatalmasak ezek a részek, jó volt tudni, hogy az adott helyzetben milyen gondolatai lehetnek eme élettelen tárgyaknak… XDDDD
Rory, akinek talány a múltja, és mindezt Írországba elutazva kell megtudnia… tetszett, ahogy egymásra hangolódnak Mal-lal, ahogy a szerződést kigondolják és leírják szinte még gyerekfejjel…
Malachy, az ibolyakék szemű álompasi, hát ki tudna ellenállni neki? Elhiszem, hogy Rory sem tudott.. (szerintem én se tudtam volna☺)
A titok viszont mint tudjuk, előbb utóbb kiderül, itt is ez történt… Sajnáltam szerencsétlen lányt, amikor szembesült a valósággal, ám megértettem az anyját maximálisan. Próbálta kihozni a legtöbbet a helyzetből, megpróbálta elérni, hogy ha sajnos nem az igazságnak megfelelően, hanem hazugsággal, de jelen legyen az apja Rory életében… aztán az igazság fájdalmas valósága lesújtott, nem csodálom, hogy szerencsétlen Rory kikészült… ennyi infót, ami hirtelen a nyakába zúdult az apjáról, az anyjáról, spoiler, a testvéréről, Tamsinról… engem is kicsinált volna…
Összességében szuper történet, nekem tetszett nagyon❤

Mert_olvasni_mindig_jó P>!
L. J. Shen: A jövő zenéje

Semmi nem az aminek látszik, vagy aminek olvassuk!

Ezt már akkor megtanultam, amikor az írónőtől a Csóktolvaj-t olvastam, hiszen az is egy olyan felkavaró könyv lett, ami levett a lábamról és megbotránkoztatott. Elsőre egy eléggé egyszerű történetnek tűnik, legalább is fülszövegileg, aztán amikor elkezded olvasni rájössz mennyire félreismerted.

Nem egy könnyű olvasmány az biztos. Ha valaki olvasta a Csóktolvaj-t, tudhatja, hogy az írónő nem olyan történeteket ír, amik tündérmesék. Nem. Ő a való életből merített nekünk, valós személyekből merített ihletett, ráadásul úgy, hogy a történet nyomor hagyjon az olvasóban.

Először talán én is azt hittem ez is egy szimpla szerelmi történet lesz. Nyávogó csajjal, aki szemérmes és akit skatulyából húztak elő, ahogy a pasit is. Egy görög Isten, akiről szobrot kellene intézni, akinek akkora micsoda van a lába között, hogy bárki szívesen térre vetné magát előtte, akinek annyi IQ-a van, mint egy molylepkének es aki csak megdönteni akarja midig a csajt.

Na most Mal-en lepődtem meg a legjobban. Ugyanis az elején nem tudtam eldönteni szeretem, vagy gyűlölőm-e éppenséggel. Egy nagyon összetett személyiség lett belőle, aki minden egyes oldalon tovább bontja kis saját magát és az életét a szemünk előtt, hogy mi magunk döntsünk a sorsáról. Vagyis arról, hogy most akkor ő a rossz vagy a jó fiú a történetben? Egy nagyon érdekes, erős és szemtelenül jó karakter lett belőle, aki vitte a prímet mindenkitől.

Rory is egy eléggé megnyerő karakterre sikeredett, de közel sem annyira, mint Mal. Őt talán a történet alakulásai tették a szememben különlegessé, hiszen az írónő nem egy tökéletes nőt hozott létre. Vannak hibái, ahogy mindenki másnak is. Szerelmes lesz, vágyakozik, rosszul dönt, félre lép… Minden olyan, amit mi más nők is lehet megteszünk, de nem valljuk be. Pedig a hibáinktól leszünk egyediek.

Ez a könyv is az!

Nem egy tömény rózsaszín felhő, amit miután végig olvasol, csak legyintesz és felteszel a polcodra, hanem egy kőkemény valóság, ami olyan mutat, amit lehet nem szívesen látnál, ő mégis elmesélik neked.

De persze azért ő sem tökéletes.

A történet számomra összesen két ponton nagyon nyilvánvaló volt és elég rossz, hogy azonnal rá lehet jönni két összefüggésre is, amik kiváltották a lavinát. Ez kicsit felbosszantott, de így belegondolva, oké, hogy erre én sokkal hamarabb rájöttem, de ha velem esett volna meg, valószínűleg én is nehezebb raktam volna össze a kirakóst.

Szóval a történet sem tökéletes, kicsit morbid, ha belegondolunk, kicsit szívszaggató, kicsit melegség. De pont ilyen az élet is! Olyan kis tökéletlen!

Kedvenc idézetem a könyvből:

“Találd meg, amit szeretsz, és hagyd, hogy megöljön.”

Orsolya_Mojzer P>!
L. J. Shen: A jövő zenéje

Már régóta szemeztem az irónő Sparrow cimű könyvével. Sokáig gondolkodtam rajta,megvegyem e vagy ne. Aztán persze megvettem,de úgy alakult hogy ezt a történetet előbbre vettem nála. Amikor elkezdtem olvasni, az jutott eszembe úristen!!! mi a sz.r ez. És én megvettem a szerző összes könyvét,pusztán az értékelések alapján. A 200. oldalig olyan mértékben idegesitett, csak meresztgettem a szemem. A tehén szemszögén kivűl,semmi nem tetszett. Onnan aztán kicsit jobb lett. Aztán jött a csokis rész, ott megint kikerekedett a szemem. Jézusom. Összességében azért voltak benne jó pillanatok is. Ezért megadtam a 4 csillagot. Na meg azért mert irországban játszódik. Remélem a többi könyve jobb lesz.

gy_greta>!
L. J. Shen: A jövő zenéje

-Tudod, honnan tudod, hogy szeretsz valakit? Nézd végig, hogy szenved, és figyeld magadat, mennyire fáj neked.
(..) akármilyen kétségbeesetten szorítasz magadhoz valamit, az egyáltalán nem jelenti azt, hogy megtartod. Lehet, hogy megölöd.
Szeretni valakit valóban azt jelenti, hogy elfogadjuk: megsemmisíthet.

Ez a történet egy valódi szappanopera.
Nem voltak nagy elvárásaim a könyvvel kapcsolatban, még csak a fülszöveget sem olvastam el, de korábban olvastam az írónőtől, mégis régóta húztam-halasztottam. Az első néhány fejezetnél az volt az érzésem, hogy „de jó ez a könyv” és talán kedvencemmé válhat, majd ahogy haladtam előrébb a történetben, a kezdeti lelkesedésem csökkenni látszott. Aranyos romantikus történetnek ígérkezett, a de végére már konkrétan egy szereplő sem volt makulátlan. Konkrétan mindenkinek volt valami nyűgje, baja. Sokszor olyan érzés volt bennem, mintha több történetet lenne összefésülve, összekovácsolva eggyé.
A nyolc évvel ezelőtti karakterek, Malathy és Aurora sokkal szimpatikusabb volt számomra, mint felnőtt kiadásban. Az idióta kis szerződésük tette izgalmassá ezt a történetet. Különösen Mal volt érdekes a történetben, aki évekig próbálkozott a leveleivel és bár szabályt szegve küzdött a sorssal. Kathleen a fekete bárány ebben a történetben nekem, az első perctől kezdve nem volt szimpatikus, a fenyegetéseivel együtt és gyakorlatilag ugyanazt játszotta el, amit Rory anyjára, Debbie-re akart mindenki rásózni. Nem csodálom, hogy egy anya, mint Debbie ennyire védeni akarja a lányát egy ilyen igazság elől, de a sors megismétli önmagát, avagy mindenkit utolér a végzete. Glen micsoda perpatvart hagyott maga mögött.
A gondolatokkal eleinte nem is tudtam mit kezdeni, de különösen a tehén, szalvéta és a csoki elméletei tetszettek a leginkább. Ashton és a tehén találkozása igazán humorosra sikerült. :D
Összességében számomra kissé csalódás ez a könyv, az időbeli ugrálás miatt, mert néha elég néz volt tartani a lépést, hogy hol is állunk időben és ki kivel van.

Cintia_>!
L. J. Shen: A jövő zenéje

Ez nem egészen az volt, mint, amire számítottam.
L. J. Shen az utóbbi évben a kedvenc írónőim közé került, bár való igaz, inkább a Könyvmolyképzős, vagy még csak angolul megjelent könyvei miatt, de az Álomgyáros megjelenései is hoznak egy szerethető szintet.
A Fékezhetetlen vágyat nagyon szerettem, és emiatt olvastam el ezt a könyvet is – annak ellenére, hogy sem a borító, sem a fülszöveg nem fogott meg magának.
És be kell vallanom, az elején nem tudtam, hogy most pontosan mi is történik a történetben.
Éreztem, hogy a főszereplők közt valamiféle elrendelt lelki társ kapcsolat van, viszont azt feltételeztem, hogy ez emberi fogalom szerinti, evilági kapcsolat. Igen csak meglepődtem, amikor fejezetek jöttek spoiler szemszögéből, majd végül a spoiler szeretteiktől.
Kedves kis történet volt a két főszereplő szerelmével, viszont nem tudtam hova tenni a „fantasy” szálát a könyvnek. Ezzel szemben voltak erős és érdekes részei a regénynek, mint például spoiler, bárcsak ezek jobban ki lettek volna dolgozva!
Egy rövid mondatban úgy tudnám értékelni, hogy a könyv nagyon groteszk volt: aranyos, de bizarr.

nóraaa>!
L. J. Shen: A jövő zenéje

Ha valaki nem hajlandó várni rád, akkor nem érdemel meg téged.

A fülszöveg nagyon megfogott és hívogatott, hogy olvassam el ezt a könyvet. Mivel én is voltam hasonló helyzetben, ezért nem is volt kérdés, hogy ez a könyv a szívembe lopja magát.
A karakterekkel – főként Mallal – tudtam azonosulni és folyton vártam, hogy most mi fog történni. Nem lebegett a rózsaszín felhő, épp emiatt volt tökéletes. A szereplőknek egytől egyig meg volt a saját kis hibájuk és ettől lett teljes a történet. Ami még sokat adott ahhoz, hogy megértsünk minden eseményt a különböző szemszögek a fejezetek végén.
Összességében tehát nem egy könnyed olvasmány (épp emiatt is keresek, most egy olyan könyvet, ami nem ilyen mélyre szántó), de nagyon tanulságos és szívmelengető. :)

turanett P>!
L. J. Shen: A jövő zenéje

Őőőő, ezt nehéz megemészteni. Alap történet tetszik, egész jól indult. A szereplők is egész szimpatikusak voltak. A hogy haladtam a történetben, kezdtem zavarba jönni. A más és más szemszögből jó volt megismerni a történetet, de tehén szemszöge? Szalvéta szemszöge? Csoki szemszöge?( és ez fújjjjj!!!) Kissé bizarr. Én ezt nem igazán találtam viccesnek. Mindezek mellett elég kiszámítható volt. Fura egy történet volt. De voltak részek, amin jót szórakoztam.


Népszerű idézetek

noni55 P>!

Nem ez a szerelem lényege? Hogy találj valakit, akiért ölni is képes vagy? Valakit, akinek megvan a képessége arra, hogy tönkretegyen.

Kapcsolódó szócikkek: Malachy Doherty
Zso89 P>!

– Tudod, honnan tudod, hogy szeretsz valakit? Nézd végig, ahogy szenved, és figyeld magadat, mennyire fáj neked.

Klaudia_Nagy_2>!

Semmi sem hasonlítható ahhoz, mint amikor az ember úgy érzi, nem tartozik sehová.Mintha csak gyökértelenül sodródna ezen a bolygón és nincs, aki harcolna érte.

L_B_Mariann P>!

Ha valaki nem hajlandó várni rád, akkor nem érdemel meg téged.

Zso89 P>!

Karba fonja kezét.
Ajaj. Ez csak azt jelentheti, hogy Rory nagyon dühös, ami pedig csak azt jelentheti, hogy rohanj fedezékbe!

nypiro P>!

Az élet túl rövid ahhoz, hogy ne csókold meg, akit szeretsz.

zuna19>!

Úgy tűnik, huszonhat évesen teljesen rendben van az életem.
Tökéletes munka.
Tökéletes lakás.
Tökéletes lakótárs.
Tökéletes barát.
Tökéletes hazugságok.

zuna19>!

Szigorúan.
Tilos.
Megölni.
A.
Jóképű.
Költőt.

noni55 P>!

– Nem is vagy dühös – kérdem pislogva.
– Miért kéne dühösnek lennem?
– Hát… többek között azért, mert az egész heti keresetedet kifizetted egy szobáért, amit nem használunk.Nevetve legyint.
– Az egy perccel ezelőtt volt. Ideje továbblépni. Ne hagyd, hogy az élet apró dolgai felbosszantsanak!

Kapcsolódó szócikkek: Aurora Belle Jenkins · Malachy Doherty
nypiro P>!

A CSOKOLÁDÉ GONDOLATAI

Soha. Jobb. Napom. Nem. Volt.


Hasonló könyvek címkék alapján

J. A. Redmerski: A soha határa
Kristen Callihan: Managed – Kontroll
Vi Keeland: Fiatal szerető
Georgia Cates: A megadás szépsége
Meghan March: Vágy és kétség
Sarah J. Maas: A Court of Silver Flames – Ezüst lángok udvara
Tracey Garvis Graves: Kötelék
Julianne Donaldson: Blackmoore
Helen Hoang: Amit a szív diktál