A ​csóktolvaj 107 csillagozás

L. J. Shen: A csóktolvaj

„Téged ​is azonnal rabul fog ejteni..” – OPRAH Magazin

Egy csók, két férfi és én
Azt mondják, az első csókot ki kell érdemelni. Az enyémet egy álarcosbálban lopta el egy ördögi személy, a chicagói éj leple alatt.
Azt mondják, az esküvői fogadalom szent és sérthetetlen. Én már azelőtt megszegtem, hogy kifelé menet átléptem volna a templom küszöbét.
Azt mondják, a szívedet csak egy férfinak adhatod oda. Az enyémet kettészakította két rivális, akik az utolsó percig harcolnak érte.
Elígérkeztem Angelo Bandininek, aki Chicago egyik legbefolyásosabb családjának örököse. Majd Wolfe Keaton szenátor arra kényszerített, hogy megszegjem Angelónak tett ígéretem. Apám titkainak ismerőjeként a kezében tartja a sorsomat, így nem volt más választásom, mint feleségül menni hozzá.
Azt mondják, hogy minden igaz szerelmi történet boldog véget ér.
Én, Francesca Rossi, azon vettem észre magam, hogy újraírom a saját történetemet, egészen az utolsó… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2019

>!
Álomgyár, Budapest, 2020
364 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786156067869 · Fordította: Bozai Ágota
>!
Álomgyár, Budapest, 2020
364 oldal · ISBN: 9786156067876

Kedvencelte 15

Most olvassa 9

Várólistára tette 102

Kívánságlistára tette 94


Kiemelt értékelések

zuna19 >!
L. J. Shen: A csóktolvaj

Nagy hezitálás után nem akarom lecsillagozni ezt a sztorit. Igaz nekem nem a szívem csücske ez a maffiás dark romance. De picit több csillaggal értékelem mégis az írónőt, aki szerintem elég jól ír.
Szép kerek történetet olvashattam.
Megint úgy kezdtem neki a könyvnek, hogy a borító megfogott és abszolút nem pillantottam rá a címkékre meg a fülszövegre sem. Sajnos azonosulni senkivel nem tudtam. Kedvencem nem lett, de élveztem a könyvet.

pribrgre P>!
L. J. Shen: A csóktolvaj

Sokkal többet vártam… Annyira akartam szeretni ezt a könyvet, de sajnos nem tudtam. Nem volt annyira rossz, de olyan nagy szám sem, pedig az alaptörténet adott lett volna ehhez. Egyszerűen nincs benne semmi extra, semmi plusz, amit ne olvashattam volna már számtalan másik könyvben is, ráadásul teljesen kiszámítható is a történet. A szereplőkben sincs sajnos semmi egyedi, úgy igazán megkedvelni sem tudtam őket. Ennek ellenére voltak szórakoztató részek benne, úgyhogy azért nem bántam meg, hogy elolvastam.

2 hozzászólás
christine>!
L. J. Shen: A csóktolvaj

Sokkal egyszerűbb, unalmasabb könyvre számítottam, ennek ellenére viszont teljesen elvarázsolt és rabul ejtett.
De tényleg.
A maffia-rendőrség szál nagyon erős, volt ok-okozati összefüggés a döntések között, ami nagy szó.
Érződött a korkülönbség a karakterek között, de nem gondolom úgy, hogy ez a hátrányukra vált volna bármiben, sőt. Tetszett a kettőjük kapcsolata, nagyon szépen volt felépítve, teljesen reálisan; nem kapkodtak el semmit, a romantikus jelenetek is abszolút korrektek voltak (nem másztak egymásra csak azért, hogy legyen meg a neve). Tetszett a megismerkedésük folyamata, az, ahogy lassacskán rájönnek egymás titkaira.
Tényleg nyers volt, tüzes, alig bírtam letenni, és ha valamiért mégis meg kellett tennem, fortyogtam magamban, amiért szünetet kell tartanom. Határozottan befurakodott a kedvenceim közé, sőt egy ideig ő lesz az a bizonyos mérce, amit a többi könyvnek meg kell majd ugrania. Ha tudja. De ebben a maffiás-romantikus-erotikus vonalban nehéz igazán jót, ütőset alkotni. Engem mindenesetre megvett magának. Mindenestül.

kocybaba P>!
L. J. Shen: A csóktolvaj

A maffiás dark romancok az egyik nagy gyengéim, L. J. Shen nevével fémjelezve és az angol értékeléseket olvasva meg több se kellett és nem bírtam neki ellenállni. De rögtön az elején 2 dolgot meg kell jegyezzek: 1) erősen hajazott a Sparrow-ra, az alaptörténet és a főszereplők tekintetében is 2) a fülszöveg félrevezető a szerelmi háromszöget illetően. Ezek pedig sajna rontották valamelyest az olvasási kedvem, de ettől még Francesca és Wolfe egyáltalán nem hagytak hidegen. A hadakozásuk első rangú volt, egyikőjük sem adta könnyen magát és csak nem hagyott nyugodni mi lesz velük, még ha a végkimenetel nem is volt megjósolhatatlan. Hamar és jó ízzel faltam be a könyvüket, de az elsöprő hatás elmaradt. Talán majd az írónő következő könyve…

bettina_s1997 >!
L. J. Shen: A csóktolvaj

Nem is értem miért vártam ennyit az elolvasásával.
Nagyon tetszett. :) Alapból nagyon szeretem L. J. Shen könyveit. Ezt is olvastam volna még, olyan cuki volt Frankie és Wolfe. :)
Néha azért ijesztőek voltak Wolfe megnyilvánulásai, de azért a végére szerencsére megváltoztak a dolgok.
Francesca apját nem szerettem, végül tényleg magára maradt mindenben.
5 csillag, és ment a kedvencek közé *-*

L_B_Mariann>!
L. J. Shen: A csóktolvaj

Én imádtam! Komolyan mondom, hogy minden egyes lapjáért odáig vagyok.
Maffiás történet, úgyhogy már eleve ezzel levett a lábamról.
Volt itt minden: megaláztatástól a szerelemig tartó úton, minden.
Szóval, szívfájdalom is volt bőven! És ez így volt tökéletes.
Wolfe. Már az első pillanattól kezdve tudtam, hogy nem csak kívűlről tökéletes a pasi. Amolyan, kemény külső, pihe-puha meleg szív. Csakhogy odáig jó néhány réteget át kellett törnie, Francesca-nak.
Francesca. Na, őt nem egyszer azért meg-meg suhintottam volna, egy-két pofonnal!
Sokszor kiborított a viselkedésével, habár lehet, hogy mindezt inkább a naivitása miatt éreztem.
A borító egyáltalán nem tetszik…Mí meglepő :(

2 hozzászólás
Trice29 P>!
L. J. Shen: A csóktolvaj

Azt hiszem, most már el kell fogadnom, hogy mérhetetlenül felbosszant, amikor egy nagyon jól induló történetet a végére ellazsálnak. Hihetetlenül felesleges nyűglődéssé vát a könyv a kétharmadánál. Nem attól lesz igazán romantikus egy történet, ha a macsó főhősből papucsot csinálnak. Arról nem beszélve, hogy ebben a könyvben még meleg sem volt a kémia. Egy jó írótól ez túl nagy lazaság.

6 hozzászólás
perpetua P>!
L. J. Shen: A csóktolvaj

Ismét bebizonyosodott, hogy nem kellene erőltetnem L. J. Shen alkotásait, mert valahogy nem én vagyok a célközönség, vagy tényleg ennyire rossz. :D
Izgatottan vetettem bele magam a Sparrow-ba tavaly, mert a dark románcokat különösen szeretem. Majd következett a nagy pofára esés, mert az minden volt, csak nem dark románc. Nem is kerestem magamtól újabb könyveit, de ez a Csóktolvaj mégis megfogott a címével. Szokásomtól eltérően még a fülszöveget is elolvastam a biztonság kedvéért, de a címkékre már nem siklott át a szemem, ami utólag kiderült, hogy probléma volt. Reméltem, hogy most egy „szimpla” romantikus könyvet olvashatok, egy kis elrendezett házassággal, egy kis rivalizálással, gondoltam hátha ebben már jó lesz az írónő, de csalódnom kellett újra.
Olvasás közben csak felnéztem újra az adatlapra és megint megláttam a dark románc cimkét, de kérdem én, miért? Hol van ebben sötét elem? Wolfe-t nem éppen kedves, romantikus célok vezérlik, amikor Francesca-t feleségül veszi, viszont nem bújik igazán elő a nyers, erőszakos énje (ha egyáltalán ott volt mélyen). Durvább szexjelenetekre számítottam, ahol sokkal nagyobb szerepe van az elfojtott dühnek.
Aztán ott van a fülszöveg felvezetése: „egy csók, két férfi és én”. Hol volt a történet során a második férfi? Francesca sokszor siránkozik Angelo miatt, de csupán nagyon halovány mellékszereplő marad a másik férfi. Nem mondom, hogy mindig szeretem a szerelmi háromszögeket, de ha már így felkészítettek rá, igenis vártam volna, némi (valós) rivalizálást, nagyobb tipródást a lány részéről.
Ne engedjétek, hogy újra próbálkozzak az írónő könyveivel, keressek inkább olyan történeteket, amikkel kisebb esélyem van mellélőni…

10 hozzászólás
Nickie P>!
L. J. Shen: A csóktolvaj

Kövezzetek meg érte de engem egy fikarcnyit sem érdekelt hogy hasonlít-e az írónő előző magyarul megjelent könyvére, a szereplők belopták magukat a szívembe és nekem csak ez számít.
Imádom a dark romance könyveket, sokkal jobban szeretem az olyan könyveket ahol váltott szemszög van, így megismerhetjük a másik fél gondolatait is.
Nagyon tetszett ami kialakult közöttük, hogy apránként rájöttek egymás titkaira, megismerték egymást.
Valóban a szerelem csodákra képes.
Újabb kedvenc könyvvel gazdagodtam, garantáltan újra fogom olvasni.

Angieolvas P>!
L. J. Shen: A csóktolvaj

Utálom a borítóját és a szereplők cselekedetivel sem vagyok megelégedve, DE nagyon tetszett már az elejétől fogva a történet. Alapból a kedvenceim ezek a Dark romance maffia szálas sztorik. Ez kifejezetten jól megvolt írva. A szereplők kapcsolata nagyon szépen, fokozatosan kilett dolgozva. Biztos, hogy újraolvasós lesz. ♥


Népszerű idézetek

ancsa_17 P>!

– A szárnyam nem arra való, hogy repüljek – feleltem. – Hanem arra, hogy a szárnyaim alá vegyem, és védelmezzem a családomat.

356. oldal

B_Gabi>!

Nincs olyan szerelem, amit teljesen viszonoznak. Nincs egyenlő szerelem. Nincs tisztességes szerelem. Az egyik fèl mindig jobban szeret. És jobb , ha nem te vagy azon az oldalon… mert az szenvedés.

christine>!

Gyűlöltem a dicséretet. A dicséret ellankasztja az embert és csökken a figyelme.

esztert91>!

Még meg sem szólaltam azon az álarcosbálon, már kialakítottad rólam a véleményedet.

208. oldal

B_Gabi>!

Azt hiszem, a ti szerelmetek csak rosszul kezdődött, de pontosan azért lesz csodálatos.


Hasonló könyvek címkék alapján

M. Robinson: El Diablo
Bethany-Kris: Titokzatos és tüzes
B. N. Toler: Lélekvesztők
Christina Lauren: Gyönyörű rohadék
Simone Elkeles: Perfect Chemistry – Tökéletes kémia
Julie James: Gyakorlat teszi a mesterkedőt