Kalandok ​Óz Birodalmában (Óz 2.) 8 csillagozás

L. Frank Baum: Kalandok Óz Birodalmában

Dorkát a forgószél a kansasi rónaságról Óz csodálatos birodalmába röpíti. A Madárijesztő, a Bádog Favágó és a Gyáva Oroszlán társaságában elindul, hogy megtalálja a Nagy Varázslót…
Ki ne emlékezne erre a mesére, ám kevesen tudják, hogy az Óz, a nagy varázsló története itt még nem ért véget, s hogy Óz birodalma egy egész könyvsorozat színhelye.
A világnak nincs még egy ilyen csodálatos birodalma: jó és gonosz boszorkányok, bájos hercegnők, gyáva oroszlánok, a legfurcsább és legcsodálatosabb óriási és apró teremtmények népesítik be e képzelet teremtette földet.
L. Frank Baum ezen újabb kötetben kalauzol e csodálatos vidék csodálatos lakói, furcsa teremtményei között. Folytatódjék hát az izgalmas utazás Óz birodalmában!
Ehhez kíván kellemes szórakozást a Kiadó.

Kalandok a birodalomban címmel is megjelent.

Eredeti megjelenés éve: 1904

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Lazi, Szeged, 1999
212 oldal · ISBN: 963922703X · Fordította: Halász Zoltán · Illusztrálta: John R. Neil

Kedvencelte 1

Várólistára tette 9

Kívánságlistára tette 12

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

kedaiyun>!
L. Frank Baum: Kalandok Óz Birodalmában

Magyarországon L. Frank Baum Óz-sorozatából csak összesen 4 kötet jelent meg, ráadásul ebben a sorrendben: 1, 6, 2, 3. Ez a 2. kötet, melyet régebben már olvastam egy másik kiadásban, mely a 90-es években jelent meg. A kiadó valószínűleg tervezte, hogy kiadja a teljes sorozatot, mely végül nem valósult meg.
Számomra újdonság volt, hogy az író eredetileg nem is akart sorozatot írni, megírta az Óz, a nagy varázslót, és vége. De ha hihetünk az előszónak és az internetes forrásoknak, Baum olvasói, a gyerekek leveleinek hatására írt „csak még egy kicsit” Óz birodalmáról 1904-ben, végül egy egész sorozat lett belőle.
Ebben a részben Dorka nem szerepel, viszont rengeteg új karakter bukkan fel a régiek mellett. A főhős Tip, a kisfiú, aki megszökik Öreg Mombitól, és útra kel. Szerkezetében kicsit hasonlít a könyv az első részhez, tehát egy különböző figurákból álló csapat megy valahonnan valahová, és közben kalandokat élnek át. Van benne egy kis karikatúra is, méghozzá Hipphopp tábornok (eredetiben Jinjur) személyében, itt az író a korabeli nőmozgalmakat parodizálta, miközben támogatta is őket.
A könyvben sok illusztráció található, megidézik a 20. század elejének hangulatát. Jó kis meseregény.
Nemrég olvastam Danielle Paige-től a Dorothynak meg kell halnia c. sorozatot. Szerintem ez az Óz-kötet mindenképpen szükséges ahhoz, hogy megértsük azt is, ugyanis itt bukkannak fel olyan szereplők, mint Mombi vagy Ozma spoiler , akik az említett sorozatban kulcsfontosságú szerepet töltenek be.


A sorozat következő kötete

Óz sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Michael Ende: A sátánármányosparázsvarázs­pokolikőrpuncspancs­lódítóbódítóka
Neil Gaiman: Coraline
Ecsédi Orsolya: Banyavész
Laura Owen – Korky Paul: Winnie és a fényképek
Mary Norton: Rézgomb és seprűnyél
Gail Carson Levine: Elátkozott Ella
Chris Colfer: A Kívánságvarázslat
George R. R. Martin: The Ice Dragon – A jégsárkány
Roald Dahl: Charlie és a csokigyár
Matt Haig: A fiú, akit Karácsonynak hívnak