A ​ciprusi mágus 22 csillagozás

Kyriacos C. Markides: A ciprusi mágus Kyriacos C. Markides: A ciprusi mágus Kyriacos C. Markides: A ciprusi mágus

Kicsoda valójában a ciprusi mágus? Nem más, mint a Sztrovoloszban élő Daszkalosz, a rendkívüli képességekkel megáldott gyógyító, akinek derűje, humora és embertársai iránti szeretete átsugárzik e könyv sorai között is. Világképe és gyógyítási módszere a hindu karma-tan és a keresztény tanítások ötvözetéből táplálkozik, gyógyítási eredményei a csodával határosak. A kötet legnagyobb varázsa, hogy a mágus személyesen mesél nekünk. Választ kapunk tőle az okkult tudományok és a csodatevés számos izgalmas kérdésére. A szerző, Kyriakos C. Markides, a ciprusi származású amerikai szociológus gyermekkora óta ismerte a ciprusi mágus hírét. Úgy határozott, hogy személyesen is megismeri a csodatévő mestert és tanítványait, s feljegyzi a körükben eltöltött napok élményeit. Daszkalosz, a gyógyító mágus, aki másnak interjút sem adott, befogadta Markidest tanítványai körébe és hozzájárult ahhoz, hogy könyvet írjon róla. Így született A ciprusi mágus.

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Természetfeletti megnyilvánulások Édesvíz

>!
Édesvíz, Budapest, 2014
220 oldal · puhatáblás · ISBN: 978963282825
>!
Édesvíz, Budapest, 2006
250 oldal · ISBN: 9789635289011 · Fordította: Császár Zsuzsa
>!
Édesvíz, Budapest, 1998
260 oldal · ISBN: 9635282761 · Fordította: Császár Zsuzsa

3 további kiadás


Kedvencelte 7

Most olvassa 2

Várólistára tette 12

Kívánságlistára tette 19

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

eeszter>!
Kyriacos C. Markides: A ciprusi mágus

Emlékszem, amikor olvastam, sikerült úgy belemerülnöm, hogy nem hallottam meg, amikor közvetlenül mellettem szóltak hozzám :D

Monamoon>!
Kyriacos C. Markides: A ciprusi mágus

Első „kölcsön horozott” ezoterikus könyvem, ami elcsavarta a fejem és megmutatta nekem, hogy mivel is szeretnék igazán foglalkozni. Lenyűgözött és bár egészen más ragadott meg elsőre, de másodszorra elolvasva (már a saját példányomat) sem kellett csalódnom. Új részei nyíltak meg előttem, amit annak idején még nem tudtam elfogadni :)

Bam>!
Kyriacos C. Markides: A ciprusi mágus

Sok szempontból nagyon érdekes könyv, illetve sok nézetrészletét nem éreztem teljesen a magaménak, ettől függetlenül nagyon érdekes kérdéseket tár fel és kínál rájuk megoldásokat. Nagyon sokszor elgondolkoztam egy-egy részen, s természetesen arra is próbáltam a választ megtalálni, hogy miért ajánlotta számomra ezt a könyvet egy nagyon kedves görög tanárom. Elolvasni mindenképpen megéri, még ha nem is válunk ettől Daszkalosz tanítványai egyikévé. Néha szerettem volna, ha a világ tényleg lehetne ennyire magától értetődően spirituális, de ennek az útnak a bejárása igen rögös utazás lenne.

Eynregiujkonyvek I>!
Kyriacos C. Markides: A ciprusi mágus

Egy igazi gyöngyszem ez a könyv, főleg azért is, mert a mára eléggé elnyomott ezoterikus keresztény bölcsességet a gyakorlatban mutatja be. Ezt is sokszor elolvastam a megjelenése óta, mivel regényszerűen érdekfeszítő és izgalmas. A könyvről, illetve folytatásairól – valamint Daszkalosz saját műveiről – itt írok bővebben: https://regiujkonyvek.blogspot.com/2019/09/ciprusi-magu…


Népszerű idézetek

Letti23>!

Tudnotok kell, hogy senkinek sem segíthettek, hacsak maga nem keresi a segítséget.

117. oldal

cassiesdream>!

Logika, logika… – reagált Daszkalosz, és türelmetlenül megrázta a fejét. – Ha a logikához ragaszkodsz, nem jutsz túl messzire. Mi más a logika, mint egy adott időben és helyen elfogadott gondolkodásmód? Nekünk a Logosszal, az Értelemmel és az Igazsággal van dolgunk, ezek téren és időn kívül állnak.

22. oldal

Letti23>!

– Arra biztatlak benneteket, ne törődjetek azzal, hogyan ítélnek, gondolkodnak mások felőletek. Csak saját belső énetek ítéletétől féljetek. Valaki egyszer megkérdezte tőlem, félek-e Istentől? Azt feleltem, nem, szeretem Istent, és megpróbálok méltó lenni szeretetére. Hát a többi emberrel mi a helyzet? Nem, én nem ítélem el őket, és nem törődöm a rólam alkotott véleményükkel.
– Maga semmitől sem fél?
– Magamtól félek, mivel magamat nem tudom becsapni.

58. oldal

Letti23>!

„Nem jobb, ha egyszerűen elmegyek?" – kérdezte. „Nem, feleltem, abból semmit sem nyersz, ha megfutamodsz."

57. oldal

Letti23>!

Ha elkezdünk belső énünkre hallgatni, akkor jó úton vagyunk.

58. oldal

Letti23>!

Egy ima sem maradt még megválaszolatlanul, és egy káromlás sem kerülte még el büntetését.

58. oldal

Letti23>!

Ne feledjétek, hogy azok az emberek, akiket ellenségeinknek tartunk, valójában tudatlanságban szenvednek.

59. oldal

Letti23>!

Ha a tudás útjára lépsz, az élet jelentéstelibbé válik.

160. oldal

Letti23>!

„Megzavarodtam" – mondtam. – „De biztosan tudom, hogy létezem."

177. oldal

Letti23>!

„A zavaron keresztül lépsz be a tudásba. Mert ha nem zavarodsz össze, akkor nem összpontosítod figyelmedet az Igazság felfedezésére, és nem is találod meg. Megelégszel olyan helyzetekkel, amelyek nem az igazság."

177. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Váncsa István: Lakoma
Papp Árpád (szerk.): Ezer arc, egy álarc mögött
Mustafa Gökçeoğlu (szerk.): A fügemagbeli szép leány
Elli Peonidu (szerk.): Galamb özönvíz után
Délkelet-Európa II.
Elli Peonidu: Hipp-hopp kalandjai
Andréasz Pannátosz (szerk.): A tűz titka
Emiliosz Szolomu: Egy hűtlenség naplója
Maria A. Ioannou: Katlan
F. E. Eckard Strohm: Atlantisz mestertudása