A ​ciprusi mágus 25 csillagozás

Kyriacos C. Markides: A ciprusi mágus Kyriacos C. Markides: A ciprusi mágus Kyriacos C. Markides: A ciprusi mágus Kyriacos C. Markides: A ciprusi mágus

Kicsoda valójában a ciprusi mágus? Nem más, mint a Sztrovoloszban élő Daszkalosz, a rendkívüli képességekkel megáldott gyógyító, akinek derűje, humora és embertársai iránti szeretete átsugárzik e könyv sorai között is. Világképe és gyógyítási módszere a hindu karma-tan és a keresztény tanítások ötvözetéből táplálkozik, gyógyítási eredményei a csodával határosak. A kötet legnagyobb varázsa, hogy a mágus személyesen mesél nekünk. Választ kapunk tőle az okkult tudományok és a csodatevés számos izgalmas kérdésére. A szerző, Kyriakos C. Markides, a ciprusi származású amerikai szociológus gyermekkora óta ismerte a ciprusi mágus hírét. Úgy határozott, hogy személyesen is megismeri a csodatévő mestert és tanítványait, s feljegyzi a körükben eltöltött napok élményeit. Daszkalosz, a gyógyító mágus, aki másnak interjút sem adott, befogadta Markidest tanítványai körébe és hozzájárult ahhoz, hogy könyvet írjon róla. Így született A ciprusi mágus.

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Természetfeletti megnyilvánulások Édesvíz

>!
Édesvíz, Budapest, 2014
220 oldal · puhatáblás · ISBN: 978963282825
>!
Édesvíz, Budapest, 2006
250 oldal · ISBN: 9789635289011 · Fordította: Császár Zsuzsa
>!
Édesvíz, Budapest, 1998
260 oldal · ISBN: 9635282761 · Fordította: Császár Zsuzsa

3 további kiadás


Kedvencelte 8

Most olvassa 2

Várólistára tette 13

Kívánságlistára tette 19

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

XX73>!
Kyriacos C. Markides: A ciprusi mágus

E könyvet olvasva megint fölmerült bennem a régi dilemma. Hogy lehet az, hogy hajlamos vagyok a miszticizmusra – de sok, témába vágó könyv idegesít? Míg egyes köteteket pedig kifejezetten szeretek? spoiler

Úgy vélem, arról lehet szó, hogy a szerző legtöbbször direktben tanítani szeretne, ezt viszont én nem szeretem. Jóval ritkábban csupán láttatni kíván az író, attól pedig beindul a fantáziám.

Nos, jelen esetben a szerző szóra bírta a titokzatos mágust, és sok tanítását bemutatta…

eeszter>!
Kyriacos C. Markides: A ciprusi mágus

Emlékszem, amikor olvastam, sikerült úgy belemerülnöm, hogy nem hallottam meg, amikor közvetlenül mellettem szóltak hozzám :D

Monamoon>!
Kyriacos C. Markides: A ciprusi mágus

Első „kölcsön horozott” ezoterikus könyvem, ami elcsavarta a fejem és megmutatta nekem, hogy mivel is szeretnék igazán foglalkozni. Lenyűgözött és bár egészen más ragadott meg elsőre, de másodszorra elolvasva (már a saját példányomat) sem kellett csalódnom. Új részei nyíltak meg előttem, amit annak idején még nem tudtam elfogadni :)

Bam>!
Kyriacos C. Markides: A ciprusi mágus

Sok szempontból nagyon érdekes könyv, illetve sok nézetrészletét nem éreztem teljesen a magaménak, ettől függetlenül nagyon érdekes kérdéseket tár fel és kínál rájuk megoldásokat. Nagyon sokszor elgondolkoztam egy-egy részen, s természetesen arra is próbáltam a választ megtalálni, hogy miért ajánlotta számomra ezt a könyvet egy nagyon kedves görög tanárom. Elolvasni mindenképpen megéri, még ha nem is válunk ettől Daszkalosz tanítványai egyikévé. Néha szerettem volna, ha a világ tényleg lehetne ennyire magától értetődően spirituális, de ennek az útnak a bejárása igen rögös utazás lenne.


Népszerű idézetek

cassiesdream>!

Logika, logika… – reagált Daszkalosz, és türelmetlenül megrázta a fejét. – Ha a logikához ragaszkodsz, nem jutsz túl messzire. Mi más a logika, mint egy adott időben és helyen elfogadott gondolkodásmód? Nekünk a Logosszal, az Értelemmel és az Igazsággal van dolgunk, ezek téren és időn kívül állnak.

22. oldal

Letti23>!

– Arra biztatlak benneteket, ne törődjetek azzal, hogyan ítélnek, gondolkodnak mások felőletek. Csak saját belső énetek ítéletétől féljetek. Valaki egyszer megkérdezte tőlem, félek-e Istentől? Azt feleltem, nem, szeretem Istent, és megpróbálok méltó lenni szeretetére. Hát a többi emberrel mi a helyzet? Nem, én nem ítélem el őket, és nem törődöm a rólam alkotott véleményükkel.
– Maga semmitől sem fél?
– Magamtól félek, mivel magamat nem tudom becsapni.

58. oldal

Letti23>!

Tudnotok kell, hogy senkinek sem segíthettek, hacsak maga nem keresi a segítséget.

117. oldal

Letti23>!

„Nem jobb, ha egyszerűen elmegyek?" – kérdezte. „Nem, feleltem, abból semmit sem nyersz, ha megfutamodsz."

57. oldal

Letti23>!

Ha elkezdünk belső énünkre hallgatni, akkor jó úton vagyunk.

58. oldal

Letti23>!

Egy ima sem maradt még megválaszolatlanul, és egy káromlás sem kerülte még el büntetését.

58. oldal

Letti23>!

Ne feledjétek, hogy azok az emberek, akiket ellenségeinknek tartunk, valójában tudatlanságban szenvednek.

59. oldal

Letti23>!

Ha a tudás útjára lépsz, az élet jelentéstelibbé válik.

160. oldal

Letti23>!

„Megzavarodtam" – mondtam. – „De biztosan tudom, hogy létezem."

177. oldal

Letti23>!

– […] Ha az Isteni Tervben benne van, hogy Ön tanúja legyen egy csodának, akkor az lesz. Nem lehet azonban a csodát csak úgy megrendelni.

15. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Aleister Crowley: Holdgyermek
Julius Evola (szerk.): Bevezetés a mágiába I-III.
Giuliano Kremmerz: Bevezetés a hermetika tudományába
Johann Joachim Winckelmann: Saint Germain Gróf Titkos Tanításai
H. P. Blavatsky: Gyakorlati okkultizmus
Cassandra Eason: Tündérek és mágikus lények
Fónagy Iván: A mágia és a titkos tudományok története
Lee Carroll: Átkelés a határon
Oswald Wirth: A tarot mitológiája, mágiája, ezotériája
Kátai Mihály: Természetszellemek