From ​Far Away 1. (From Far Away 1.) 8 csillagozás

Kyoko Hikawa: From Far Away 1.

On her way home from school one day, Noriko is unexpectedly plunged into a strange and extraordinary fantasy world. Her troubles compound exponentially when she is rescued and befriended by a handsome Young man by the name of Izark.

He may be brave and courageous, but inside Izark lurks the darkest evil imaginable. And according to an ancient prophecy, Noriko possesses the power to unleash that evil. Now, inexorably bound together, these two unlikely allies must navigate a world both wondrous and hostile

Eredeti megjelenés éve: 1992

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
VIZ Media, San Francisco, 2004
200 oldal · ISBN: 9781591165996 · ASIN: 1591165997

Kedvencelte 2

Várólistára tette 4

Kívánságlistára tette 3


Kiemelt értékelések

TiaManta>!
Kyoko Hikawa: From Far Away 1.

Noriko hétköznapi lány aki egy robbanás során elkerül egy másik világba. Ahol is mindenki őt megjósolják már, és azt mondják különleges valamiért. De jön a hős aki védelme alá veszi.
Első hallásra ez egy tucat sablon, amit bármelyik hozzá nem értő mangaka, író képes kitermelni kútfőjéből. Nem is tévedhetnénk nagyobbat. Ez egy roppant szívmelengető, kedves, és kalandos történet. Egy olyan romantikus sztori, amit még én is imádok (én a finnyás), elsőre és és 1000-jére is ugyanúgy szeretem és rabul ejt.

Sárkánybaby>!
Kyoko Hikawa: From Far Away 1.

(A molyos adatlap az első kötetet jelöli, molyon jelenleg nincs fent az összes, én azonban a 14 kötetet együtt értékelem.)

Megesik, hogy szeretnék valami romantikust olvasni. Ezt nem nagyon terjesztem, ahogy azt sem, hogy ez viszonylag sűrűn előfordul. De az elmúlt tizenpár évben túl sok olyan shoujoval találkoztam, ami minden minőségben vállalhatatlan volt, nem csoda, hogy kollektíven utálom az összest.
Nagyon kevés kivétellel.
A Kanata Kara nem csak a legjobb shoujo manga, amit valaha olvastam, hanem az egyik legjobb manga, amit valaha olvastam. Bár követ bizonyos kötelező szabályokat, amik a demográfia szerves részét képezik (románc, jóképű, erős srác, aranyos, törékeny kiscsaj), de ezek az előnyére válnak.
Mi az, amit kiemelnék?
– Noriko lehet, hogy törékeny, és nem tud harcolni, de nem megy fejjel a falnak, nem cselekszik gondolkodás nélkül, sőt aktívan keresi, hogy miben tud és képes segíteni, hogyan tudja hasznossá tenni magát. (Azért regények is vehetnének ebből leckéket. spoiler)
– Izark kilép a „sötét és misztikus hős” rákényszerített szerepéből, fejlődik, nem egy bunkó rosszfiú, akiért bomolni kell, hanem egy jószívű, törődő férfi.
– Noriko nyelvet tanul. Egyrészt ez hoz egy humorfaktort a mangába, másrészt NYELVET TANUL! Ez nem a Fushigi Yuugi, ahol megérkezünk egy másik világba, és minden értelmet nyer! spoiler
– Nincs szerelmi háromszög. Jó, akkor ezt most megint: NINCS szerelmi háromszög. Persze van egy teljes kötetnyi vergődés, de nem túl idegesítő, és mire elege lenne az embernek belőle, vége is van.
– Az előzőből következik, hogy hőseink összejönnek (jaj, ezt nem spoiler tag-elem be, shoujo manga, ugyan mi mást várna az ember!) és a manga kb felétől együtt vannak, társai és támaszai egymásnak, és ez annyira szép.
– Bár így több, mint 25 évvel a manga fogantatása után már azt mondanám, hogy a történet lehet, hogy egy kicsit talán elcsépelt, de engem még úgy is lekötött, hogy szerintem most olvastam ötödjére. Persze, vannak benne klisés karakterek, persze, klisés jelenetek is, de összességében üdítően kalandos, akciódús, megindító, romantikus. Voltak alkalmak, amikor arcomra tapadt az awwwwwwww egy hülye vigyor kíséretében.
– Nő Noriko haja. Kontinuitás, én téged ilyennek szeretlek.

Pár szó a rajzokról, hiszen mégiscsak manga, fontos a külcsín is. A shoujo mangakák gyógyszere nagyon sűrűn el szokott gurulni, a rajzaik vagy csili-vili giccses tintahalmazok, vagy összecsapott, torz csúfságok. Hikawa Kyoko nem egy mai csirke, stílusa így a „hagyományos” vonalat követi, az egyszeri magyar gyerek a kilencvenes évekből emlékezhet hasonlóra a Sailor Moonból vagy a Candy-ből (bár tény, hogy az első mangái inkább hasonlítanak a Galaxy Express-re). A karakterein elsőre látszik, hogy ki a gonosz, ki milyen szerepet tölt be. Ők a főhősök, ő átáll a jó oldalra, ő itt manipulatív, amaz erőszakos, van itt egy törtető, egy bölcs, egy jóságos… sorolhatnám. A design persze szokatlan lehet, az arányok igencsak el vannak torzítva a bishounen/bishoujo irányába, de ha az ember megtanulja értékelni, akkor gyönyörködni fog benne.

Most pedig megyek, és választok valamit a hölgy többi művéből. Már csak azt kell eldöntenem, hogy melyiket…

1 hozzászólás
Hanon13>!
Kyoko Hikawa: From Far Away 1.

Hihetetlenül jó kezdés, szinte visszahozza a gyerekkoromat! Eszembe juttatta hogy régebben mennyire imádtam ezt a műfajt, főleg amikor két világ találkozik, avagy valaki átkerül egy másik világba. Egyszerűen teljesen oda meg vissza voltam ezekért!
Ez a nosztalgia faktor sokat dobott az összhangon, mert amúgy ha belegondolok, ma már ez inkább egy tucat shoujonak tűnne, hisz már most tudjuk ki elsz a karakter love interestje például. Azonban itt ellenben a többi tömeg shoujoval végre valahára úgy működik a világ ahogy kellene neki. Ergó Noriko átkerül a másik világba de nem érti ott mit beszélnek! Ez volt a gond egy csomó másik hasonló mangával pl. The World Exists for Me, hogy átkerül a lány másová, de ott értik egymást az emberek. Mármint komolyan, elképzelhető hogy azonos nyelvet beszélnek na de azért annak a valószínűsége eléggé csekély. Vagy valamilyen furcsa módon meg van magyarázva hogy miért értik egymást…ehh…itt viszont erre is gondolt a mangaka, plusz pont ezért!
Folytatni fogom majd bár hogy fogok én kötetenként értékelést írni…? amint lesz kedvem egy kis nosztalgiázáshoz.

Melani>!
Kyoko Hikawa: From Far Away 1.

Egy csodálatos manga, gyönyörűek a rajzok, és nagyon jó a történet is. Egy kicsit fiús és egy kicsit lányos is egyszerre :) Szép benne a szerelmi szál, de egyáltalán nem elcsépelt vagy nyálas. Nagyon jók a karakterek és lendületes a történet. Az első kötetet ha ötvenszer nem olvastam már, akkor egyszer se. Imádom, egyértelműen a legkedvencebb mangám :D

Katicabogar9>!
Kyoko Hikawa: From Far Away 1.

Hello :)
Nos, tetszett a történet, de még nem vagyok teljesen elragadtatva tőle. Ebben az nem segít, hogy a főszereplő csajszi nagyon nem szimpatikus számomra… hagyjuk is.
Történetünk arról szól, hogy Noriko, aki egy diáklány, átkerül egy másik világba, ahol elvileg ő a kiválasztott, aki fel fogja ébreszteni a mennyei démont. Persze, ezt rajta kívül mindenki tudja. Útitársául szegődik Izarknak, aki nagyon titokzatos szépfiú, alapvetően még nem tudtunk meg annyit róla, hogy eldöntsük kedveljük vagy sem.
Ami nagyon tetszik a történetben az a kommunikációs nehézégek, hogy mindketten más nyelven beszélnek, de nem értik egymást.
Fogom folytatni, kíváncsi vagyok, mik-hogyan történnek majd.
Köszönöm, hogy olvashattam :D


A sorozat következő kötete

From Far Away sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Yuu Watase: Ceres 2. – Yuhi
Julietta Suzuki: Kamisama Kiss 25.
Chiho Saito: Revolutionary Girl Utena 2. – To Plant
Sarah J. Maas: Kingdom of Ash
Susan Ee: World After
Sarah Fine: Sanctum (angol)
Elizabeth Lim: Reflection
Mizuho Kusanagi: Yona of the Dawn 18.
Matsuri Hino: Vampire Knight – Memories 5.
Aya Shouoto: Kiss of the Rose Princess 2.