Trust 10 csillagozás

Kylie Scott: Trust Kylie Scott: Trust Kylie Scott: Trust

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Being ​young is all about the experiences: the first time you skip school, the first time you fall in love…the first time someone holds a gun to your head.

After being held hostage during a robbery at the local convenience store, seventeen year old Edie finds her attitude about life shattered. Unwilling to put up with the snobbery and bullying at her private school, she enrolls at the local public high school, crossing paths with John. The boy who risked his life to save hers.

While Edie’s beginning to run wild, however, John’s just starting to settle down. After years of partying and dealing drugs with his older brother, he’s going straight—getting to class on time, and thinking about the future.

An unlikely bond grows between the two as John keeps Edie out of trouble and helps her broaden her horizons. But when he helps her out with another first—losing her virginity—their friendship gets complicated.

Meanwhile, Edie and John are pulled back into… (tovább)

>!
Macmillan, London, 2017
ASIN: B073VVN318 · Felolvasta: Andi Arndt
>!
CreateSpace, Washington, 2017
374 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781546768098
>!
Kylie Scott, 2017
374 oldal · ASIN: B072FH6SHL

1 további kiadás


Kedvencelte 2

Várólistára tette 22

Kívánságlistára tette 11

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

>!
pveronika P
Kylie Scott: Trust

Annyival több volt ez, mint egy egyszerű Young Adult regény. Nehéz témákat érintett, nyers volt, és valahogy annyira igazinak tűnt. Egy történet két fiatalról, két különböző világból, akiket egyetlen felfoghatatlan, tragikus esemény örökre összeköt.

A történet kezdete nem éppen mesébe illő. Edie és John egy traumatikus esemény során találkoznak, amely mindkettejük életét örökre megváltoztatja. John csupán egy ismeretlen fiú, de ott és akkor kimenekíti Edie-t és önmagát a bajból, ismeretlenként is bizalmat kérve a lánytól.

Az eset után Edie már nem ugyanaz a lány többé. Nem ugyanazok a dolgok fontosak már számára, mint addig, nem viseli el többé az iskolai szívatásokat, és végre kiáll magáért, amelynek az első lépése az, hogy otthagyja a felszínességtől túlcsorduló drága magániskolát, és átiratkozik a helyi állami gimibe, ahol nem mással találja szembe magát, mint a megmentőjével, Johnnal…

Ez nem egy könnyű történet. Van benne szó drogokról és erőszakról, de ugyanakkor nagyon hozzáértő kezekkel nyúlt hozzá az írónő ezekhez az igencsak nehéz témákhoz. Nagyon tetszett, hogy a szereplők nem voltak tökélesek. Edie egy kissé túlsúlyos lány, John pedig számos korábban elkövetett hiba következményét hordozza magában. Mindkettőjüket nagyon megszerettem (ahogy a mellékszereplőket is), és az, ahogy Edie minden bátorságát és erejét összeszedve megpróbál kilépni az áldozat szerepéből, és elkezd harcolni saját magáért, őszintén elismerésre méltó. Szerettem a belső monológjait, és tetszett, hogy a nehéz lelki trauma mellett, mégis egy tinédzser gondolait ismerhettem meg.

John és Edie nem is lehetnének különbözőbbek, de ugyanakkor sok mindenben hasonlítanak, és imádtam, hogy egy tökéles csapatot alkotva, mindig képesek voltak fenntartani az egyensúlyt. Ha az egyikük kezdte elveszíteni a lába alól a talajt, a másik mindig ott volt, visszahúzó erőként segítő kezet nyújtva.

John a „tökéletes tökéletlen” srác. :) Ő a könyv hőse, mégis nagyon-nagyon árnyalt és komplex karakter, és imádtam, ahogyan szépen lassan beengedi Edie-e az addig tökéletesen elzárt világába. A közöttük lévő kapcsolat lassan bontakozik ki, és gyakorlatáig segítenek egymásnak nem csak túlélni, de élni .

Összességében nagyon tetszett ez a könyv, és mindenkinek őszintén ajánlom!

>!
Macmillan, London, 2017
ASIN: B073VVN318 · Felolvasta: Andi Arndt
3 hozzászólás
>!
Naiva P
Kylie Scott: Trust

Having a gun held to your head helped sort out the big things in life from the little.

A Stage Dive óta érdekel, vajon Kylie más műfajból is ennyire ki tudná hozni a maximumot? A Trust alapján úgy érzem, Indie YA-ban is simán megállja a helyét. Ennél a műfajnál is nagyon telített a könyvpiac. Éppen ezért (is) nehéz valami újjal előállni, újat mutatni, de úgy éreztem, most ez sikerült neki. Annak ellenére, hogy a könyv még a műfaja ellenére komoly témákat érint, van benne kellő humor és nem hiányzik a karakterekből az önreflexió sem. Az énkép mondanivaló sem hiányzott a történetből. Olyan jellegűek, amelyeket sokan személyesen is megtapasztalhatnak a való életben.
John jó pasinak számít. Népszerű a suliban, külsőre tökéletes, de belsőleg is az. Képes volt az életén változtatni.
Edie pedig egy igazán erős hősnő. Még csak 17 éves, mégis annyi atrocitás érte csak azért, mert túlsúlyos. Egy bátor, okos és nagyon jó humorú lány. Egyszerűen imádtam a lelki erejét. Hihetetlen jó párost alkottak együtt. Érezni lehetett azt a pillanatot is, amikor a kapcsolatuk már több lett, mint barátság.
Az egyik legjobb lassan kibontakozó YA romantikus, amit mostanában olvastam.

>!
LyennSunny
Kylie Scott: Trust

Úristen, hogy ez mennyire szuper kis könyv volt! Kylie Scott ismét megcsinálta! Átlagos tini románcnak indult, de annyival több lett a végére. Ritkán olvasni ilyen szimpatikus karakterekről. Egyetlen negatívum sem volt velük kapcsolatban, Edie és Hang igazi tökös csajszik, John egy álompasi, Anders pedig Mal-re emlékeztetett. Egyszerűen imádtam, remélem a KMK elhozza egyszer magyarul. :)

1 hozzászólás
>!
Caledonia_Valley P
Kylie Scott: Trust

Kylie Scott ismét csodásat alkotott! *-* Ez a könyv pontosan nekem való – és annak a százezer másik önbizalomhiányos lánynak, aki a világon él…
Kylie főhőse végre nem egy csontrakéta, s mi, teltkarcsú lányok tökéletesen azonosulni tudunk a főhősnővel és érzéseivel.
Edie és John is rendkívül szimpatikus karakterek, John pedig egy tökéletes álompasi, akire a legtöbb lány vágyik! *-*
Fogalmam sincs, hogy a regény meg fog-e jelenni magyarul, de ha meg is jelenik, bizonyosan a félmeztelen csávós képpel, hogy eladható legyen, ám véleményem szerint az eredeti, duci lány a borítón a sráccal sokkal figyelemfelkeltőbb és annak legalább köze is van a történethez… Nagyon örülök neki, hogy sikerült a minőségi borítóval megszereznem ezt a könyvet!
Részletes értékelés hamarosan a blogomon.

11 hozzászólás

Népszerű idézetek

>!
Naiva P

New school, new mantra, new me — and I had no fucks to give.

>!
pveronika P

“You’re here?”
“Yeah.”
“Why?”
“Because this is where you are.”

>!
Naiva P

"I found it hard to care. I mean, what did it matter? Life went on; no one had died as a result. The principal said it would go on my permanent record. Permanent? Please. Bullets were permanent. Everything else was temporary.

>!
Naiva P

The most common form of despair is not being who you are.

>!
Naiva P

Kissing John was everything. Well, not everything everything. I wouldn’t die without him. But all of me wanted him, my heart and my head and all of the rest. Without a doubt, he made life better.

>!
Naiva P

Mom would be super pissed about shoes on the bed. A hot guy hanging out in my room with me though? Not a problem. Hell, she’d probably give me a high-five.”
“You think I’m hot?”
“What? No. I was just making conversation.” My face heated. Mental note: Duct tape mouth at first opportunity. “Geez, the ego on you.

>!
Naiva P

Human interactions in general were a trial, but attractive people were far and away the worst. They unnerved me. I always started sweating and turning red, my brain an empty, useless place.

>!
Naiva P

Having a gun held to your head helped sort out the big things in life from the little.

>!
Naiva P

Now I know how much there is to be afraid of and it terrifies me. But at the same time, I feel like if I could live through that, what happened to us, then I can survive anything. Like, what is there really to be afraid of?

>!
Naiva P

So, some stranger’s opinion of me given in the form an uninspired insult? Not a big deal.


Hasonló könyvek címkék alapján

John Green: Looking For Alaska
Markus Zusak: I am the Messenger
Colleen Hoover: It Ends with Us
Brittainy C. Cherry: The Fire Between High & Lo
Colleen Hoover: Finding Cinderella
Cora Reilly: Bound by Hatred
Vi Keeland: Egomaniac
Elle Kennedy: The Chase
Rachel Van Dyken: The Matchmaker's Playbook