Csinos ​kis táncoslányok 62 csillagozás

Kylie Brant: Csinos kis táncoslányok

A ​múlt nem ereszt.

Évekkel ezelőtt, Saxon Falls városából eltűnt egy fiatal lány, Kelsey Willard, akit azóta halottnak hisznek. A tragédia sajgó űrt hagyott a lány családjában: az anyja gyógyszerekkel próbálja tompítani a fájdalmat, az apját lassan legyűrik a titkos démonai, mindeközben a húga szeretné végre maga mögött hagyni a múltat. De most egy újabb lány tűnt el a környékről. Az eset feltépi a Willard-család sebeit, visszarántja őket a múltba, és olyan események láncolatát indítja el, amire egyikük sincs felkészülve.

Mark Foster különleges ügynök kísérteties párhuzamokat fedez fel a két lány elrablásának körülményei között, így esélyt kap arra, hogy elfogjon egy sorozatgyilkost. De ehhez fényt kell derítenie a Willard-család féltve őrzött titkaira, és közben rájön, hogy az igazság sötétebb lehet, mint valaha képzelte volna. Ahhoz, hogy megtalálja az újonnan elrabolt lányt, előbb meg kell oldania egy régi rejtélyt: Kelsey Willardét.

Élve vagy holtan, a… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2018

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Kristály pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
440 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634577959 · Fordította: Nagy Boldizsár
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
440 oldal · ISBN: 9789635613342 · Fordította: Nagy Boldizsár
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
440 oldal · ISBN: 9789635613359 · Fordította: Nagy Boldizsár

Enciklopédia 2

Szereplők népszerűség szerint

David Willard · Kelsey Willard


Kedvencelte 3

Most olvassa 3

Várólistára tette 104

Kívánságlistára tette 94

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

ProKontra P>!
Kylie Brant: Csinos kis táncoslányok

Amikor kicsik vagyunk, tudjuk, hogy vannak szörnyek az ágy alatt, vagy a szekrényben. Rejtőző mumusok, akik arra várnak, hogy elaludjunk és akkor támadjanak. Felnőttként rá kell döbbennünk, hogy a szörnyek soha nem az ágy alatt vagy a szekrényben rejtőztek, ők mindenhol ott vannak és pontosan ugyanúgy néznek ki, mint bárki más.

Méltánytalanul sok negatív kritika érte eddig a Csinos kis táncoslányok című könyvet, és nem igazán értem, hogy miért?! Nem fogom azt állítani, hogy az idei évem legjobb krimi-thrillerje, de abszolút hozta az általam elvárt szintet. Számomra kifejezetten lényeges, hogy egy könyvben – amiben nyomozás van, ahol gyilkosság van, ahol kutatnak eltűnt emberek után –, részletesen megkapjam az információt, mert így látom át az egész nyomozás felépítését, azt, ahogyan elindulnak egy nyomon, amely egy idő után szerteágazódik. Igen, akartam tudni, hogy mi történik az anyával, hogyan éli meg azt a traumát, amit el kellett szenvednie, és érdekelt az elrabolt lány nézőpontja is. Nekem ezek inkább pozitívumként hatottak és nem ment át unalmasba. Ezek által tudtam igazán beleélni magam a könyvbe, átérezni a szereplők tragédiáját.
Maga a történet valamilyen szinten kiszámítható, sejthető volt a végkimenetel, de nem éreztem olyan zavarónak, hogy ezért félretegyem a könyvet, mert végig benne volt egyfajta sodró lendület, és inkább azt akartam tudni, hogy miként zajlanak le az események. A gyilkos kilétét sokáig nem is sejtettem, de nem is igazán akartam ezen töprengeni, volt éppen elég más, amin agyalhattam közben. Talán ezért is szeretem igazán a Női pszichothrillereket, mert én inkább azokat a könyveket helyezem előtérben, amelyek lassan indulnak és mindig kapok egy olyan információmorzsát, hogy a következő fejezetbe is belekezdjek. Kifejezetten tetszett, hogy az írónő sok szereplővel kooperál, és mindegyik karakterének a részlete nyitva maradt, azaz, valami olyannal zárult, ami miatt vártam, hogy újra az ő fejezetéhez jussak. És ezt tökéletesen hozta mindegyik elbeszélőnél, mindegyik fejezetnél.
Teljes értékelés:
https://prokontra.net/2020/12/03/kylie-brant-csinos-kis…

31 hozzászólás
mate55 P>!
Kylie Brant: Csinos kis táncoslányok

Nem ereszt a múlt. Egy olyan thriller, amely egy brutális halálesettel foglalkozik, egy mérgező légkört kifejtő, lassú karakterek által vezérelt dráma. Átgondolt, türelmesen elmesélt, (szívében sötét) amelyben nincsenek meg a hagyományos műfaji hősök, „csak” egyszerű emberek, akik kénytelenek megküzdeni saját tragédiáikkal. Mert, az emberi elme olyan törékeny, hogyha egy repedés kialakul, a legkeményebbeket is térdre boríthatja, ráadásul, ha nincs akaratuk harcolni ellene, elpusztíthatja őket. Ha egy amúgy is tökéletlen család borzalmas veszteséget szenved el, az helyrehozhatatlan károkat okoz. Ahogy a szereplők egyre inkább megnyílnak, világossá válik, hogy sokkal több van a felszín alatt. Fontos, mert a történet esszenciáját és szinte minden konfliktusát valami személyes vagy családi tragédia adja. Azé a fájdalomé, aminek nincs megoldása, amire mondhatja bárki, hogy az idő majd meggyógyítja, úgysem lesz igaz. A széttöredezett történet (mindig más szereplővel viszi tovább a fejezeteket), amely szép lassan áll össze, tragédiákról mesél, és bár keresi rájuk a megoldásokat, mindannyian tudjuk, hogy ezekre az eseményekre nincs feloldozás. Lassú égésű, tisztességes történet, olyan, amely számomra képes volt visszahozni a detektívregények ősi tradícióit.

5 hozzászólás
DarknessAngel >!
Kylie Brant: Csinos kis táncoslányok

Egyre jobban tetszenek a kristálypöttyös könyvek. Szeretem a krimiket, főleg az ilyen női, illetve családorientáltakat.
A Csinos kis táncoslányok kellőképpen lekötött és tartotta fenn az érdeklődésem a cselekmény és karakterek iránt. Próbáltam találgatni, hogy ki lehet a gyilkos, de csak arra jöttem rá, hogy ki biztosan nem az :D Tetszett, hogy több szemszög is váltogatta egymást. A történet mindjárt egy lány elrablásával indít, akit aktívan keresnek is, folyik a nyomozás, mégis a fő szálat a Willard család viszi. A lányuk 7 évvel ezelőtti lezáratlan ügye újra felszínre kerül ezzel az új esettel.
Egészen lebilencselő volt olvasni leginkább Whitney (az elrabolt lány) és Janie (a 7 éve eltűnt lány húga) szemszögéből. A befejezés pedig isteni volt! Claire Willard hozta ki belőlem a legtöbb érzelmet, még majdnem meg is könnyeztem.

BarbyMalik0112 P>!
Kylie Brant: Csinos kis táncoslányok

A Csinos kis táncoslányok egy rendkívüli pszicho-thriller, mely feltárja a múlt elrejtett titkait. Visszanyúlik egészen 7 évvel a jelen előttig, és összekapcsolja két eltűnt, fiatal lány esetét. Megkapja mindenki a végső lezárást? Úgy éreztem, igen.

Az írónő elvarrta a szálakat, a múlt szelencéi lassan, apránként nyílnak ki, ahogy haladunk előre a történetben. Érzelmeket, empátiát vált ki belőlünk ez a regény. Sötét, rémisztő és valóságos. Talán épp ettől vált rendkívül ijesztővé. Hiszen nem tudni, jártunkban mikor találkozhatunk ilyen emberekkel. Olyanokkal, akik saját sérelmeiket vetítik ki másokra.

Élveztem olvasni, hajtott előre a kíváncsiságom.

Azoknak ajánlom ezt a történetet, akik szeretnék belevetni magukat egy olyan nyomozásba, ahol vissza kell hengeríteni az idő fonalát és át kell látni a hazugság sötét álarcán.

Bővebb értékelés a blogon » https://barbyesakonyvek.blogspot.com/2020/10/kylie-bran…

Hajador P>!
Kylie Brant: Csinos kis táncoslányok

A borító miatt vettem meg ezt a könyvet, és a fülszöveg miatt olvastam el. Bevallom, az én hátam mögött még nincs túl sok krimi, amit elolvastam, de szerintem így kell kinéznie.
Egyáltalán nem zavaró a „sok” cselekményszál, ami mentén halad a kötet, és azért, mert minden egyes karakter megfelelő mennyiségű oldalszámot kapott a kiteljesedésre.
Tetszett, hogy megjelenik a szerelmi szál lehetősége, de nincs kifejtve. Nagyon jó, hogy van karakterfejlődés, méghozzá elegendő!
spoiler
Szóval igen, wow, nagyon jó krimi, nagyon jó csavarokkal! Olvassátok :)

Masni>!
Kylie Brant: Csinos kis táncoslányok

Nem jó, de nem is tragikus. Fura módon lekötött, amit nem is értek hiszen elég lapos volt a sztori. Talán a szereplők sokszínűsége miatt.

TiszlaviczMarcsi IP>!
Kylie Brant: Csinos kis táncoslányok

Lassan csordogált a történet, és először nagyon zavart az öt nézőpontkarakter. Aztán minden értelmet nyert, és elkezdtek összeállnki a darabok. Sok mindenre rájöttem, ahogy haladt előre a cselekmény. Szépen jöttek az infók. Végül mindenre kaptunk magyarázatot, és ugyan alig mondott ki valamit az író, mindenki elégtételt kapott – vagy így, vagy úgy.
off

roganedina>!
Kylie Brant: Csinos kis táncoslányok

Olyan, mint a többi Kristálypöttyös. Nagy füst, kis láng… Kiszámítható, sok rész semmit mondó és felesleges, a végén pedig spórolnak a válaszokkal. Mintha nem lennének okok… Gyenge kis krimi volt. :(

17 hozzászólás
Ani249 >!
Kylie Brant: Csinos kis táncoslányok

Izgalmas volt, de mégis valami hiányzott belőle. Néha az az érzésem volt, mintha egy sorozat X-edik észét olvasnám, és lemaradtam az előzményekről, néha olyan volt, mintha egy bevezető részt olvasnák. Zavaros volt egy kicsit. Maga a történet talán túl sok szálon futott, túl sok volt a szemszög. A gyilkos egész végig rejtve maradt, így ez azért megadta a töreténetnek az izgalmat.

Esztii_ P>!
Kylie Brant: Csinos kis táncoslányok

A borítóba azonnal szerelmes lettem. Utána magával ragadott a fülszöveg.
Nekem kifejezetten tetszett, hogy sok szálon futott a történet. Mindenki pont annyi oldalt kapott a könyvben, amennyi kellett neki.
Én szeretem az olyan könyveket ahol betekintést nyerünk az áldozat, illetve a családja fejébe .
Összesen egy szál volt, ami nem lett elvarva, azt egy picit hiányoltam, de amúgy tetszett a történet


Népszerű idézetek

mate55 P>!

WHITNEY ELŐHÚZTA A PÁRNA ALÓL a vibráló telefont, és mikor elolvasta az SMS-t, elmosolyodott.

(első mondat)

Könyvmolyképző KU>!

Órákon át tartott a bemelegítés, a pozíciók gyakorlása egytől ötig. Aztán a rúdgyakorlatok. A háta mögötti kőfalra felszerelt fém rúd a színpad háromnegyed részéig húzódott. A lánca egy csúszó szerkezethez volt erősítve, ami engedte, hogy a rúd teljes hosszában mozogni tudjon.

Könyvmolyképző KU>!

A lánya szobájában mindent összepakoltak és bedobozoltak. A szekrényt kiürítették. A falak meg a polcok üresek voltak. Itt az ideje, magyarázta David vérlázítóan ésszerűen, mintha létezne valahol egy láthatatlan óra, ami jelzi, pontosan mikor kell elfogadni az elfogadhatatlant.

Kapcsolódó szócikkek: David Willard
Könyvmolyképző KU>!

Olyan sokáig tettettem azt, hogy jó kislány vagyok, hogy néha el is feledkeztem a szökés tervezgetéséről. Elfelejtettem, ki is vagyok. KELSEY WILLARD vagyok. Ez a barom egész évben azon volt, hogy ezt megváltoztassa, de nem engedtem neki.

Kapcsolódó szócikkek: Kelsey Willard
BarbyMalik0112 P>!

A szörnyek nem a hálószobában rejtőztek. Ott éltek a városodban, a hétköznapi emberek közt. Valószínűleg ők is munkába jártak, talán integettek is a szomszédoknak, miközben a füvet nyírták. A valódi szörnyek nem rémisztő külsejűek, karmos-agyaras lények voltak az ostoba horror-filmekből, amiket a barátaival az ottalvós bulik alkalmával néztek.

97. oldal

BarbyMalik0112 P>!

A lány visszhangzó sikolya megremegtette a szobát. Pusztító volt a fájdalom. De ezúttal a kínon túl más is szétterjedt benne: vörösen lángoló düh.

201. oldal

Masni>!

Bárki találta is ki azt a mondást, hogy a gyerekek kegyetlenek tudnak lenni, nagyon óvatosan fogalmazott. Inkább fiatal kannibáloknak kellene őket nevezni.

Naniii>!

(….) a válasz nem a vodkásüveg alján rejlk.

214. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Karen Rose: Közelebb, mint hinnéd
Ker Dukey – K. Webster: Pretty Lost Dolls – Elveszett babácskák
Linda Castillo: A halál szava
Guillaume Musso: Egy párizsi apartman
Gillian Flynn: Éles tárgyak
James Patterson – J.D. Barker: A madártollas gyilkosságok
J.D. Barker: A negyedik majom
Eva García Sáenz de Urturi: A fehér város csöndje
Angela Marsons: Elfojtott sikoly
Karen M. McManus: Tartsd meg a titkot