Az ​alaszkai malamut 3 csillagozás

Kutas Gábor: Az alaszkai malamut

Hogyan vált az alaszkai nomád törzs nélkülözhetetlen munkaeszközéből egy olyan társ, aki a XX. század civilizált emberének vissza tudja idézni Jack London világát, Észak nyers romantikáját? Melyek a malamutok igazi arcai? A szilaj ősi erőt sugárzó falkaállatok, vagy az egyenes jellemű, emberekkel mindig barátságos társak, vagy fáradhatatlan, elnyűhetetlen munkások? Netán mindez együttvéve? Ezeket a kérdéseket próbálja megválaszolni a könyv, bemutatva a fajtát képekben, korabeli történetekben és a szerző személyes tapasztalatai alapján. Annak, aki jelenleg is az alaszkai malamuttal osztja meg mindennapjait, bizonyára ismerősek lesznek a bemutatott tulajdonságok saját kutyájuk életéből. Aki pedig csak érdeklődik az alaszkai malamutok és a szánhúzó életmód iránt, az remélhetőleg hasznos információval gazdagodik e könyv megismerésével.

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Kutyakönyvtár

>!
Elektra, 1999
52 oldal · ISBN: 9789639205024

Most olvassa 1


Kiemelt értékelések

pelikanbence>!
Kutas Gábor: Az alaszkai malamut

Idén 2019-ben kaptam Búcsúfia ajándékba ! :) Egy igazán hasznos és érdekes ismeretterjesztő könyv az alaszkai malamut tartásáról és származásáról ! :) IMÁDOM EZT A KÖNYVET !!!! :))))

Jdit>!
Kutas Gábor: Az alaszkai malamut

Kutas Gábornak sikerült egy olyan könyvet írnia, ami 17 évvel a megjelenése után is megállja a helyét. Remek összefoglalás a fajta minden jó és rossz tulajdonságáról, adottságáról, származásról, betegségről. Ajánlom minden jelenlegi vagy leendő malamut gazdinak!


Hasonló könyvek címkék alapján

Cesar Millan: Rövid útmutató a boldog kutyához
Jan Fennell: Hallgassunk a kutyánkra!
Szinák János – Veress István: Kutyakalauz
Kis Anna – Mező Tibor: Kutyaelsősegély
Nógrádi Gábor: Segítség, ember!
Miklósi Bernadett: Útikalauz gazdáknak
David Taylor: Én és a kutyám
Pozdora Zsuzsa (szerk.): Barangolás a kutyák világában
Katharina von der Leyen: Kutyajellemek
Rupert Sheldrake: Honnan tudják a kutyák, mikor jön haza a gazdi?