Árnyak ​könyve 8 csillagozás

Kuruc Attila: Árnyak könyve

„Ha ​a sötétség megtalál minket és csontunkig hatoló fájdalmat kapunk tőle, akkor azt el kell fogadnunk, mint egy ajándékot. Nem szabad menekülni előle, át kell élni a lehető legmélyebben. Magunkba kell, hogy öleljük és eggyé kell vele válnunk, mígnem teljesen a részünkké nem lesz. Aztán meg kell fordítani ezt a hatalmas energiát, és felhasználva azt tovább kell menni az úton, mely tisztábbá válik az élmény által. A sötétség és a fájdalom a barátaink kell, hogy legyenek.”
Az alkoholista Harry Bradford az öngyilkosság gondolatával játszik, miután nem tudja túltenni magát felesége halálán. Amikor azonban betér egy antikváriumba, céltalan élete új értelmet nyer. Anne és Jim Dalton boldog házasságban élnek kisfiukkal, Adammel együtt. Az idillnek akkor szakad vége, mikor egy nap Adam nem jön haza az iskolából. Másnap a rendőrség egy elhagyatott házban találja meg a fiú megcsonkított holttestét, aki kegyetlen rituális gyilkosság áldozata lett. Miután a házaspár és Harry útjai egy… (tovább)

>!
Könyv Guru, 2018
284 oldal · ISBN: 9786155803383
>!
Könyv Guru, 2018
284 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155803376

Várólistára tette 8

Kívánságlistára tette 15


Kiemelt értékelések

Anarchia_Könyvblog>!
Kuruc Attila: Árnyak könyve

Maga a borító számomra tükrözi a regény címét, magát a történetet. Hiszen a külcsínnek köszönhetően már első pillantásra olyan érzésünk van, mintha egy tiltott és egyben eltitkolt, régi könyvet tarthatnánk kezeink között.

A történetet olyannak ismertem meg, amilyennek Kuruc Attila megfogalmazta. Az én lelkem túl ’virág’ ehhez, azonban olvasóként el szoktam jutni arra a pontra, amikor egyszerűen valami mással, valami kegyetlennel kell tágítani a világom, s ez a mű pontosan ezt tette.
Szörnyű, de mégis annyira hihetetlen tettek tárultak a szemem elé, viszont az író tökéletes hitelességgel vezetett be bennünket ebbe a világba.

Láncfolyamat indul el. Kegyetlenség, gonoszság, vér. Az emberi brutalitás határai jelennek meg, mely bebizonyítja azt, hogy az ember mire képes és mit hajlandó megtenni. Mikor van az a határ, ahol a józan észt felváltja a bosszú iránti vágy?

Az Árnyak könyve egy könyörtelen alkotás, de mégis lapról lapra tele izgalommal olvastam. Nem szeretem a horrorisztikus műveket, ám ez a regény ennél sokkal többet adott. Az író nyersen, kíméletlenül dobott minket a pokol bugyraiba és az utolsó pillanatokban rántott ki onnan.

Ajánlom azoknak, akik szeretik a misztikus és fantasy elemekkel fűszerezett, horrorisztikus cselekedetekkel gyarapított thrillereket. Mert ez a regény lélekfacsaró, az emberi lélek és tudat mélyébe vezet, ahol bármi lehetséges.

A teljes véleményemet a regényről itt olvashatod el: https://anarchiakonyvblog.blog.hu/2019/06/12/kuruc_attila

Vhrai P>!
Kuruc Attila: Árnyak könyve

Ha az egész regényt nézem egységében, nyugodtan írhatom, hogy a ‘80-as, ‘90-es évek horrorjaira jellemző nyers megfogalmazással, és “képi” világgal találkozhatunk. Így aki nem bírja a véres, extrán durva jeleneteket, amiben gyerekek is szerepelnek, azt írom, inkább hagyja ki! De mint minden valamire való rémtörténetben, itt is megtaláljuk a természetfeletti elemet, ami itt a címadó tárgyban, az Árnyak könyvében csúcsosodik ki. A szerző ezzel a vonallal nagyon meg tudott lepni. Fogalmam sem volt, mi lesz a regény végkifejlete. Nekem nagyon tetszett, ahogy a dolog háttér-történetét felvázolta, szépen fokozatosan, a kellő pillanatban adagolva az információkat. Továbbá nagyon ötletesek voltak az Árnyak könyvéből közölt részletek is, amelyek csak még jobban felcsigázták az érdeklődésemet. Csak úgy, mint a titokzatos idegen, aki a könyvet áruba bocsátotta.

Teljes cikk: http://lenduletmagazin.hu/ajanlo-kuruc-attila-arnyak-ko…

Lidérckocsonya I>!
Kuruc Attila: Árnyak könyve

Erős indítás a horror regények telített piacán. Nyers, és erőszakos, gyenge lelkűeknek nem ajánlom. Misztikus élével ősi félelmeket ébreszt fel az emberben. Remekül leképezi a civilizált XXI. századi ember nyugalmas hétköznapjainak törését egy tragédia által, és hogy miképp torzul vérengző állattá ezáltal. A párbeszédek nagyon természetesek, ez sarkallatos pont. Finnyás vagyok a helyszínekre, főleg az európaiként,magyarként Amerikát erőltető közegre, ezért fél csillagot le kell vonnom. Sokkal parább lenne ez egy kis falu csendes utcái között, vagy a Kádár korszakból rajtunk maradt paneldzsungelok mélyén, de legközelebb talán ez is megvalósul.

TheFallGuy I>!
Kuruc Attila: Árnyak könyve

Őszintén szólva mindig félelemmel vegyes érdeklődéssel veszem kézbe egy első könyves kortárs író munkáját, de Attila műve egy újabb lépés volt afelé, hogy elvessem eme aggodalmaim. Egy igazán egyedülálló, és rendkívül hangulatos sztorit olvashattam, ami tényleg csak néhány fogalmazási vagy helyesírási hibát tartalmaz (noha ez még egyes nagyobb írókra is jellemző, így nem róható fel valódi hibának).
A történet az események és főként a hangulata által lebilincselő, a szerző elképesztő érzékletességgel írja le mind a történéseket, mind pedig a hátteret, érzéseket, gondolatokat. A főszereplők szemszögeinek váltakozásai is remekül illeszkednek, noha a nyomozó mintha kissé eltűnt volna a könyv közepén, de örömmel tapasztaltam, hogy nem merült végül feledésbe. Bár nem sok horrort olvastam, úgy vélem, megfelel a zsáner kritériumainak, főleg azon aspektusában, ami az emberi lélek borzalmait taglalja az esztelen trancsírozás helyett.
Bár az én példányom utolsó oldalán nem volt kitépett lap, a biztonság kedvéért leírom: mindenkinek ajánlom, hogy nyugodt szívvel tegyen az Árnyak könyvével egy próbát, és ne a borítójáról ítéljék meg! ;)

eNDe>!
Kuruc Attila: Árnyak könyve

Néhol nagyon bántott és tényleg le kellett tennem, mert nem bírtam azt, ami történt. Nagyon kegyetlen dolgok történnek meg a regényben, de félreértés ne essék, ez nem öncélú erőszak. Teljesen a helyén van minden. Lélekgyilkos alkotás, szépen megírva, jó karakterekkel, elgondolkodtató tartalommal. Csak ajánlani tudom. A kritika további része itt olvasható: http://www.creepyshake.com/2019/03/05/kuruc-attila_-arn…


Népszerű idézetek

Anarchia_Könyvblog>!

A szerelem is elmúlik egy idő után. De a szeretet, a ragaszkodás és a tisztelet örök.

Anarchia_Könyvblog>!

(..) a könyv mindig az olvasójának megfelelő nyelven tárja fel magát.

lizardking I>!

Ahogy elmélyültek a kutatásban, egyre inkább úgy érezték, hogy az írások vészjósló lapjain saját életük, önnön belső világuk tükröződik vissza. Ez az új, szenvedéssel és halállal megtöltött élet, ami már soha nem lesz olyan felhőtlen és gondtalan, mint azelőtt. A csodálatos napoknak vége. Feketeségbe burkolózott körülöttük minden.

Anarchia_Könyvblog>!

Megszűnnek a szagok, az ízek, a pisztoly hidege, a színek, a hangok.. és a fájdalom is. Nem lesznek többé. Elillannak. Mi jön ezután? A másvilág? Vagy csak a tudattalan nem létezés? Képtelenség felfogni azt az állapotot, amikor nem létezünk többé.. Lehetetlen.. Félelmetes.. Halál. Meghal a test. Meghal a tudat. A sötétség.. A semmi..

Anarchia_Könyvblog>!

Az a fajta hangtalan némaság, ami paradox módon, mégis fülsüketítő volt.

Anarchia_Könyvblog>!

Bűnös volt. Vétkezett. Szörnyű tetteket hajtott végre. Gyötörte a lelkiismerete és vezekelni akart. Aztán pedig örök nyugalmat.

Anarchia_Könyvblog>!

Képtelen volt rá. Soha senkit nem bántott egész életében. Nem akart fájdalmat okozni, nem akart vért fakasztani.

Anarchia_Könyvblog>!

Csak a szeretet és a ragaszkodás, csak ezek az egyébként önző érzések képesek arra, hogy hétköznapi emberből vadállatot csináljanak.

Anarchia_Könyvblog>!

Élet és halál. Kéz a kézben. Örök körforgásban. A virág elhervad, majd újra kinyílik.

Anarchia_Könyvblog>!

Ha a sötétség megtalál minket és csontunkig hatoló fájdalmat kapunk tőle, akkor azt el kell fogadnunk, mint egy ajándékot. Nem szabad menekülni előle, át kell élni a lehető legmélyebben. Magunkba kell, hogy öleljük és eggyé kell vele válnunk, mígnem teljesen a részünkké nem lesz. Aztán meg kell fordítani ezt a hatalmas energiát és felhasználva azt, tovább kell menni az úton, mely tisztábbá válik az élmény által. A sötétség és a fájdalom a barátaink kell, hogy legyenek, ezt jól jegyezze meg..


Hasonló könyvek címkék alapján

Stephen King: A halálsoron
John Cure: Rekviem egy halott lányért
Stephen King: A búra alatt
Sepsi László: Termőtestek
Veres Attila: Odakint sötétebb
Jandácsik Pál: Állatok maszkabálja
Jónás Zsolt: Túlpart
Dan Wells: Nem akarlak megölni
Julie Kagawa: A halhatatlanság ellenszere
Justin Cronin: A szabadulás