Ha ​nem boldogít, engedd el! – Út a belső szabadsághoz 5 csillagozás

Kurt Tepperwein: Ha nem boldogít, engedd el! – Út a belső szabadsághoz

Néha a kevesebb több lehet!
Elengedni – ez az, amit nem teszünk meg könnyedén. Pedig nagyon vágyunk rá, hogy megszabaduljunk a szorongásoktól, az előítéletektől, a dühtől, a stressztől, a gondoktól és a kedvezőtlen én-képünktől.

A szerző megmutatja az utat a harmónia és a kiegyensúlyozottság felé, és bátorít bennünket, hogy merjünk újra rendezni az életünket. Munkalapok és meditációk segítenek abban, hogy ellenőrizhessük személyes fejlődésünket, és hogy arra tudjunk összpontosítani, ami jövendő életünket meghatározza majd.

Kurt Tepperwein természetgyógyász és terapeuta. 1984 óta docense a Nemzetközi Tudományos Akadémiának, ahol a „mentális tréning” munkacsoportot vezeti. Edzői módszerei élsportolókat és csúcsmenedzsereket segítettek teljesítményük megőrzésében és javításában.

A M-érték Kiadónál eddig magyarul megjelent könyvei:
Szellemi öngyógyítás, Testünk üzenetei, Savtalanítás, A teremtő képzelet csodái, Tudattréning, A szellemi törvények, Válságból fakadó új élet.

>!
M-érték, Budapest, 2006
158 oldal · ISBN: 9637304932 · Fordította: Farkas Tünde

Várólistára tette 7

Kívánságlistára tette 5


Kiemelt értékelések

>!
julcseee P
Kurt Tepperwein: Ha nem boldogít, engedd el! – Út a belső szabadsághoz

A moly szerint ezt a könyvet nagyon keveset olvasták, pedig fel nem foghatom miért. Nagyon, nagyon jó könyv! Bárcsak mindent be tudnék tartani ami benne van.
Bevallom, ezt a könyvet még azért tettem régebben várólistára, mert bizonytalan voltam a párkapcsolatomban, és egy kvázi megerősítést akartam ettől a könyvtől hogy miért is engedjem el a páromat, a kapcsolatunkat. De ez a könyv sokkal több ennél!
Persze, van benne rész a párkapcsolatról is, had tegyem be ide az erre vonatkozó részt:
"A jó párkapcsolat kettős pilléren alapul, amelyek nélkül nem létezhet jó kapcsolat:
– hogy csodáljuk a párunkat és
– hogy van közös feladatunk.
E két oszlop nélkül a szerelemnek nincs jövője."
De ez nagyjából a legkisebb rész ami a könyvben van. A többi inkább arról szól, hogyan valósítsuk meg önnmagunkat, hogyan éljünk szabadáságban, miért nem érdemes stresszelni, stb.
Szinte mindegyik részhez van egy teszt, és van egy meditációs rész is. Nem nagyon meditáltam még életemben, de most megjött a kedvem hozzá. És igyekszem a könyvben leíratakat átvinni valahogy az életembe is. Nehéz, nehéz az elengedés, de ahhoz hogy harmoniában legyünk önmagunkkal, ahhoz ez kell. Remélem, sikerülni fog :)


Népszerű idézetek

>!
Andaxin

Engedje el az elvárásait. Ellenkező esetben nem ad lehetőséget az életnek arra, hogy kellemesen meglepje önt, hogy örömöt szerezzen. Vagyis ezekkel az elvárásokkal csak önmagát korlátozza.

84. oldal

>!
Andaxin

Az ön egója, akármilyen fájdalmas is, afféle helyes kis fickó, aki azonban amellett, hogy gyakran rossz tréfákat űz önnel, egyre lustábbá és hájasabbá válik, legszívesebben már csakis a széles, kényelmesre taposott ösvényeken járna-kelne, és mindent meg is tesz azért, hogy önt megtartsa ezeken az utakon.

44. oldal

>!
Andaxin

Az egyik bölcs mondás szerint a szavaknak három esetben van létjogosultságuk: ha segítenek vagy gyógyítanak, ha köszönetet fejeznek ki, és ha áldanak.

57. oldal

>!
Andaxin

A jó párkapcsolat kettős pilléren alapul, amelyek nélkül nem létezhet jó kapcsolat:
– hogy csodáljuk a párunkat és
– hogy van közös feladatunk.
E két oszlop nélkül a szerelemnek nincs jövője.
Nem számít, hogy azért csodáljuk-e a párunkat, mert kellemes a megjelenése (természetesen ez változhat az idők folyamán), vagy hogy az erejét, az érzékenységét csodáljuk, vagy egyszerűen csak jól érezzük magunkat a jelenlétében.
Az sem játszik különösebb szerepet, hogy a közös feladat a gyerekek nevelése, egy üzleti vállalkozás létrehozása vagy valami sajátos életforma kialakítása. Csak az a fontos, hogy meglegyen a közös cél. Ha a két oszlop közül valamelyik hiányzik, akkor a kapcsolatnak nincs jövője, akármilyen hatalmas is a szerelem.

91-92. oldal

>!
Andaxin P

Csupaszon jövünk a világra, és így is távozunk belőle, így térünk vissza az örök körforgásba. Minden tulajdonunk csak holmi díszes csecsebecse – akár tehernek is nevezhető – a mostani létformánkban. Természetesen nem káros luxuskörülmények között élni, és önmagunk felcicomázása sem bűn. De mennyi ember tölti drága életének legnagyobb részét azzal, hogy anyagi javakat halmoz fel, amelyeket csak igen rövid ideig tudnak élvezni – földi tartózkodása idején –, aztán meg kell válni tőlük. És az a legszegényebb, aki halála napján jön csak rá, hogy rengeteg pénzt felhalmozott ugyan, ám minden lényeges dolgot elszalasztott, vagy elhanyagolt.

17-18. oldal

2 hozzászólás
>!
julcseee P

Ha tudadosítjuk magunkban, hogy mindaz, amit a tulajdonunknak nevezünk, csak kölcsönkapott tárgy, akkor talán könnyebben meg is tudunk válni tőlük.

>!
Andaxin

Nem véletlenül mondják: a féltékenység olyan szenvedély, amely nem győzi keresni az okokat, hogy szenvedhessen.

97. oldal

>!
Andaxin P

Minden problémánkban eleve bele van építve a megoldás. Képzelje el úgy a gondját, mint egy – akár kisebb, akár nagyobb – csomagot. Most pedig kezdjen hozzá a bontogatáshoz! Oldja meg a csomókat, szedje le a papírt, egyik réteg burkolóanyagot a másik után távolítsa el!

73. oldal

>!
Andaxin P

Aki pedig nem oldja meg életfeladatát, az a következő életeiben ugyanazzal fog küszködni, egészen addig, ameddig csak meg nem oldja. És ez legvégső esetben akár a gyerekek gyógyíthatatlan betegségében is manifesztálódhat. Aki nem oldja meg az életfeladatát, az akár azzal is szembesülhet, hogy a következő életében fogyatékosan vagy éppen gyógyíthatatlan betegséggel jön a világra. Ha egy gyermek meghal, akkor engedje el a lelkét, engedje ki az életiskolából, mert úgy látszik, ennyi idő alatt tanulta meg a „leckéjét”. Mit keresne még itt? Az a gyermek, aki meghal, lehet, hogy előző életében felnőttként nem élhette át tudatosan a meghalás folyamatát. Lehet, hogy hirtelen, váratlanul halt meg, lelőtték vagy háborúban esett el. Ezek az emberek túl gyorsan haltak meg, nem halhatták a saját halálukat, és azzal a kívánsággal jöttek újra a világra, hogy ezt megtehessék. Egyetlen életfeladatuk a tudatos meghalás. Hagyják meghalni ezeket az embereket! Ezek a lelkek olyan testet választanak ki, amelyről tudják, hogy rövid életük lesz: felveszi a testét, és nyugalommal, tudatosan megtapasztalja halált.

75-76. oldal

>!
Andaxin P

Életünk értelme voltaképpen abban áll, hogy elérjük a tökéletességet.

(első mondat)


Hasonló könyvek címkék alapján

Palócz Zita: Kézikönyv útkeresőknek
Vágó Csaba: Ismerd meg önmagad!
Anita Naik: Újra egyedül
Eckhart Tolle: Új Föld
Andrea Lages – Joseph O'Connor: NLP Tréning
Les Giblin: Emberi kapcsolatok mesterfokon
Candace B. Pert – Nancy Marriott: Érezd magad istenien!
Frances Coombes: Önmotiváció
Pierre Franckh: A boldog szerelem aranyszabályai
Roy F. Baumeister – John Tierney: Akaraterő