Az ​italkeverés művészete 0 csillagozás

A legfinomabb alkoholos és alkoholmentes italok
Kurt Schmidli: Az italkeverés művészete

Az ​italkeverés tudományára tanítja a mixereket és a lelkes amatőröket Kurt Schmidli díszes, vonzó kiállítású, sok-sok színes fényképpel illusztrált kötete, mely telis-tele van klasszikus és újszerű ízek harmóniájára törekvő italreceptek leírásával. A bevezető átfogó képet nyújt a mixeléshez használatos eszközökről, poharakról, a bárfelszerelésről és a koktélok alapanyagairól. Az Italábécé egy jól felszerelt bár választékát mutatja be az amaretto nevű olasz mandulalikőrtől a vodkáig. Az italreceptek az alkalmak szerint csoportosítva (aperitifek, koktélok, trópusi italok, bólék, forró italok stb.), és általában fantázianevekkel (Golden Fizz, Manhattan, Pink Lady) szerepelnek a kötetben. Ötletes italkülönlegességek találhatók a különböző szín- és ízvariációkból kevert turmixok, az alkoholmentes koktélok, valamint a tejből készült italok között. A Betűrendes tárgymutatóval ellátott kötet – hasznos segítsége lehet a vendéglátóipari szakembereknek, bármixereknek, de a társas… (tovább)

>!
Alexandra, Pécs, 1995
192 oldal · ISBN: 9633670578 · Fordította: Bíró Katalin

Várólistára tette 2


Hasonló könyvek címkék alapján

Elek Mária: Színes koktélok
Kara Frost – Karen O'Grady: Koktélkönyv
Beke Csilla (szerk.): Koktélok kiskönyve
Antal B. Gábor – Bádonyi Mihály – Szőke Szabolcs: Professzionális bártender
Kovács Zsuzsa (szerk.): Koktélok
Bártfai László: 155 koktél és kevert ital
Willmann András: Mixerkalauz
Györök Edina (szerk.): 1000 koktél a világ minden részéről
Willmann András: Italozás másképpen
Koktélok és Italok