Hans-Joachim ​Marseille, Afrika csillaga (A II. világháború története) 10 csillagozás

Kurt Rieder: Hans-Joachim Marseille, Afrika csillaga

Ezen könyvvel végigkísérhetjük Hans Joachim Marseilles-t, Afrika csillagát élete szakaszain, és szinte előttünk cseperedik ásszá a zöldfülű újonc aki nem éppen szófogadó magatartásáról híres. Marseille harcolt a Csatorna felett, de igazi hírnevét az afrikai hadszíntéren szerezte, ahol az ellenség hamar megtanulta félni a sárga 14-es lajstromú Messercshmittet, mely ellen nem használt a Liberty-kör nevű védekező formáció. Ellenség soha le nem lőhette, halálát műszaki hiba okozta.

>!
Vagabund, Kecskemét, 2002
206 oldal · ISBN: 9639409065

Kedvencelte 1

Várólistára tette 1


Kiemelt értékelések

>!
lilijan
Kurt Rieder: Hans-Joachim Marseille, Afrika csillaga

az egyik legélvezhetőbb rieder volt eddig, nyilván nagyban ponyva, de remekül elvoltam vele, és a szellősen osztogatott információkbaól ismét csak megragadt valamennyi. hans-joachim marseille meg valóban nagy arc lehetett :)

>!
Zenii
Kurt Rieder: Hans-Joachim Marseille, Afrika csillaga

Nagyon jó könyv! Kurt Rieder jól megismerteti az olvasóval Jochen életét, egészen a születésétől a korai haláláig… Sok érdekes, szórakoztató, de szomorú történet, tény is akad a könyvben.
Sajnos Marseille nagyon fiatalon elhunyt (mint még több ezer fiatal katona a világháborúban), de ettől függetlenül egy nagyszerű pilóta volt, sok légigyőzelemmel. :)


Hasonló könyvek címkék alapján

Dennis Showalter: Patton és Rommel
Niall Barr – Russell Hart (szerk.): Panzer (angol)
Leon Uris: Csatakiáltás
Brenda Ralph Lewis: Hitlerjugend
Tabák András (szerk.): Az erőd bevétele
Horváth Dezső: A röhögő katona
Jacobi Ágost – Szederjei Elemér – Rohringer Sándor – Tölgyesy Péter (szerk.): Magyar műszaki parancsnokságok, csapatok és alakulatok a világháborúban
Stephen Coonts: Támad az intruder
Bak József: Repülőgép-hordozók
Walter Lord: Hihetetlen győzelem