Hans-Joachim ​Marseille, Afrika csillaga (A II. világháború története) 11 csillagozás

Kurt Rieder: Hans-Joachim Marseille, Afrika csillaga

Ezen könyvvel végigkísérhetjük Hans Joachim Marseilles-t, Afrika csillagát élete szakaszain, és szinte előttünk cseperedik ásszá a zöldfülű újonc aki nem éppen szófogadó magatartásáról híres. Marseille harcolt a Csatorna felett, de igazi hírnevét az afrikai hadszíntéren szerezte, ahol az ellenség hamar megtanulta félni a sárga 14-es lajstromú Messercshmittet, mely ellen nem használt a Liberty-kör nevű védekező formáció. Ellenség soha le nem lőhette, halálát műszaki hiba okozta.

>!
Vagabund, Kecskemét, 2002
206 oldal · ISBN: 9639409065

Kedvencelte 1

Várólistára tette 1


Kiemelt értékelések

>!
lilijan
Kurt Rieder: Hans-Joachim Marseille, Afrika csillaga

az egyik legélvezhetőbb rieder volt eddig, nyilván nagyban ponyva, de remekül elvoltam vele, és a szellősen osztogatott információkbaól ismét csak megragadt valamennyi. hans-joachim marseille meg valóban nagy arc lehetett :)

>!
rrita
Kurt Rieder: Hans-Joachim Marseille, Afrika csillaga

Véleményem szerint rendkívül sokat elárul Hans-Joachim Marseille-ről, hogy még ennyi évvel a halála után, az alapjában véve vadászgépekről és légiharcról szóló életrajzához is nők írják az ajánlókat. :D

>!
Zenii
Kurt Rieder: Hans-Joachim Marseille, Afrika csillaga

Nagyon jó könyv! Kurt Rieder jól megismerteti az olvasóval Jochen életét, egészen a születésétől a korai haláláig… Sok érdekes, szórakoztató, de szomorú történet, tény is akad a könyvben.
Sajnos Marseille nagyon fiatalon elhunyt (mint még több ezer fiatal katona a világháborúban), de ettől függetlenül egy nagyszerű pilóta volt, sok légigyőzelemmel. :)


Hasonló könyvek címkék alapján

Hans-Ulrich Rudel: Stuka pilóta
Heinz Knoke: A hazámért repültem
Adolf Galland: 104 légigyőzelmem
Norbert Hannig: A Luftwaffe szolgálatában
Földi Pál: Legendás repülők
Szilas-Steff Tibor: Repülők felszállni!
Eugene B. Sledge: Pokol a Csendes-óceánon
Margot Lee Shetterly: A számolás joga
Richard Bach: Illúziók
Adolf Hitler: Mein Kampf