Elizabet 8 csillagozás

Kungl C. R.: Elizabet

Egy pedagógus túl közel kerül a tanítványához, és a kapcsolatuk egyre bonyolultabbá válik. Elizabet eltűnik, majd egy vallomással felérő beszélgetés során a nyomára akadnak.

>!
PublishDrive, 2019
12 oldal · ISBN: 6610000148387

Kívánságlistára tette 1


Kiemelt értékelések

Molymacska P>!
Kungl C. R.: Elizabet

Az író másik alkotásával megpróbálkoztam, és gondoltam, akkor ezt se hagyjam ki.
Érdekes élmény volt, főleg, mert egy tanár-diák kapcsolat állt a középpontban. Míg másokat elrettent, én inkább a lehetőséget láttam benne spoiler és inkább az érdekelt, hogy ez a kapcsolat milyen problémákat szült spoiler.
Számomra borzasztóan elrettentő volt az anya és a gyerek kapcsolata, a mindenáron szüljön gyereket ilyen hamar probléma. Míg a tanár-diák kapcsolat tényleg nem zavart, addig ez rögtön kiverte a biztosítékot.
A végét többféleképpen is értelmezhetjük, fantáziától függően. Én azért örültem volna egy kicsit egyértelműbb bad endnek, de a másik novellához képest sokkal jobb befejezést talált neki.

1 hozzászólás
ap358 P>!
Kungl C. R.: Elizabet

A borító megtévesztett. A fülszövegből sejtettem, mi lesz a vége, a csattanó, így egy rövid kis novellára számítottam, a szokásos tanár-diák kapcsolat, borús végkimenetel kombinációval.
A történet mégis szíven ütött, így estére nem kellett volna belevágnom.
Ami kikészített: Elizabet és Csabi kapcsolata.
Beteg, undorító, gusztustalan, a novella mégis remek. Nekem is van lányom, így nyomdafestéket nem tűrő dolgok jutottak eszembe.
Ez a rövidke írás képes volt több érzelmet generálni bennem, mint némely regény. Az író nehéz témát boncolgat, lassan bontja ki Csabi jellemét.
Magában az írásban akad 1-2 helyesírási hiba, illetve néhol kiesünk a karakter szemszögéből, de ezek nagyon csekély – és az olvasást nem megakasztó – hibák.
Szívesen olvasnék még az írótól.

penzesliza>!
Kungl C. R.: Elizabet

Szerintem minden könyvmoly nagyon örül annak, ha hozzájuthat egy könyvhöz teljesen ingyen, így természetes, hogy én sem maradtam le az olvasásukról. Most nem könyvekről lesz szó, hanem Kungl C. R. magyar író novelláiról fogok nektek egy kicsit beszélni, vagyis kifejteni a véleményemet. A két novella vegyes érzelmeket ébreszt bennem, de nem gondolnám őket olyan borzalmasan rossznak, mint egyes írók írásait. Azt hiszem sorban végigmennék mind a kettőn.

Első:
A novella két tanárról szól. Az egyik tanárunk a főszereplő, akinek a szemszögéből ismerhetjük meg a történetet. A másik tanár az, akit a fülszövegben említenek meg. A leírtakon kívül más nem igen történik a novellában. Az alapötlet szerintem nem is olyan rossz, csak sajnáltam, hogy az író nem fejezte ki jobban magát, és nem tett egy kis előzményt a dolgoknak. Azt még hozzá kell tennem, hogy ezt felturbózva egy nagyon meghökkentő novellát lehetne kihozni belőle.
A borító burkoltan mutatja a lényeget, ami szerintem pontosan megállja a helyét a novellához.

Teljes bejegyzés »»» https://mindenamikonyvek.blogspot.com/2019/04/kungl-c-r…

chhaya P>!
Kungl C. R.: Elizabet

Jó kis történet, rövidke, de kerek egész. Kicsivel több részletet, leírást, érzelmek kifejtését elbírt volna, mert a témaválasztás is jó, olvastam volna még. Tetszik az író stílusa, kis csiszolni való akad azért… de alapvetően nem rossz, csak így tovább!

Aniza IP>!
Kungl C. R.: Elizabet

Nem értem, hogy lehet az, hogy vannak kiadók, akik képesek 10-20 oldalas könyveket kiadni. Ez a könyv mindössze egyetlen novellát tartalmaz, ami nem több 12 oldalnál. Elég érdekes a témaválasztás, arról nem is beszélve, hogy el nem tudom képzeni, hogy ehhez a történethez hogy jön ez a rózsaszín betű a borítón, és a női arc. Bárki is készítette, szerintem egyáltalán nem találta el.

Zseraldina>!
Kungl C. R.: Elizabet

Szép lassan bontakozott ki a történet, nem összecsapott volt. Kicsit izgultam, hogy mi lesz a vége. Teljesen másra gondoltam. De hát, a fantáziája mindenkinek más. Tetszettek a leírások, amelyek fontosak voltak. A párbeszédek is tökéletesen megfogalmazva. Mindenkinek tudom ajánlani, aki egy kis izgalomra vágyik. Gratulálok!


Népszerű idézetek

ap358 P>!

El fogok ájulni, attól, amit most hallottam. Nem tudok megszólalni.


Hasonló könyvek címkék alapján

Baráth Viktória: A főnök nagy napja
Fekete István: Őszi vásár
Anne L. Green: Elvesztett jövő
Schäffer Erzsébet: Hol vagy?
Baráth Viktória: A jófiú
Bächer Iván: Utóíz
Békés Pál: Csikágó
Tar Sándor: Mért jó a póknak?
Carrie Cooper: Ügynökjátszma
Tar Sándor: Ennyi volt