A ​pillangó útja 15 csillagozás

Kun Mia: A pillangó útja

Katherine Shaw egész életét a balettnek szentelte. Mindig is arról álmodott, hogy hivatásos balerina lesz, ám tizenkilenc évesen úgy dönt, hogy még szüksége van pár évre, mielőtt meg tudna birkózni egy társulattal. Így legjobb barátjával, Alexanderrel együtt egyetemre megy. Persze az új élet, távol a szülőktől nem könnyű. Kat kétségbeesetten vágyik arra, hogy végre lány barátja is legyen. Belinda, a szobatársnője ezt kihasználva, először a legjobb barátnője, majd a legnagyobb riválisa lesz. Katherine-nek azonban nemcsak Belindával kell megküzdenie, hanem arról is döntenie kell, hogy végre megvalósítja nagy álmát, és a Királyi Balettben táncol, vagy átadja magát a szerelemnek.

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Könyv Guru, 2018
240 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155803208
>!
Könyv Guru, 2018
264 oldal · ISBN: 9786155803208

Kedvencelte 2

Most olvassa 1

Várólistára tette 27

Kívánságlistára tette 16

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
Anarchia_Könyvblog P
Kun Mia: A pillangó útja

Számomra olyan volt ezt a történetet olvasni, mintha én is benne lettem volna. Úgy éreztem átélem mindazt, ami Kat-tel történik és át is éltem, miközben a lapokba mélyedtem. Sírtam, nevettem. Élveztem az egész könyvet és annyira kíváncsi voltam arra, hogy mi fog történni a lánnyal, és mire hogy fog reagálni. (..) Mia könyve egy remek regény, ezért tiszta szívvel csak ajánlani tudom mindenkinek!
Aki szereti az ifjúsági, kicsit humoros, kicsit romantikus, de főként élvezetes és szórakoztató könyveket, annak Katherine Shaw világában a helye!

Az ajánló folytatása itt érhető el: http://anarchiakonyvblog.cafeblog.hu/2018/06/27/kun-mia…

>!
Annamarie P
Kun Mia: A pillangó útja

Kun Mia egy rendkívül fiatal, elsőkönyves szerző, aki olvasótáborát a balett táncosok világába kalauzolja el.
Katherine Shaw, könyvének főszereplője nem meri felvállalni, hogy leszerződjön egy balett társulathoz, inkább az érettségi után egy angliai egyetemen pszichológiát és balettet tanul. Vele tart gyerekkori barátja, a szintén táncos Alexander is. A két jó barát együtt repeszti fel azt a burkot, amiben eddig a lány éldegélt. Új barátok gyűrűje övezi őket, Kath szobatársa révén egy barátnő, Belinda is színesíti a palettát, no és a mindenek fölött álló szerelem… De a lánynak újdonságot jelent az egyetemi élet is, a hatalmas bulik, a rengeteg mennyiségű tanulnivalóról már nem is beszélve, valamint az is, hogy ezentúl már nem mindig ő van a társaság középpontjában. A szokásos mederben folydogáló hétköznapok közben Kath-nek folyamatosan meg kell tapasztalnia, hogy milyen álságosak is tudnak lenni a „barátok”. Rendszeresen csalódnia kell az őt körülvevőkben. Már maga sem tudja, hogy kiben bízhat meg.
Minden egy hatalmas tragédia felé kezd hömpölyögni, az olvasó nem is sejti, hogy a kis balerina fel meri-e vállalni a konfrontációt, vagy hagyja magát teljesen lenyomni.
Az eseményeket végig Kath szemével követjük, és tanúi vagyunk belső harcainak is. Ez tényleg egy pillangó útja.
Nem is csoda, hogy az izgalmas történetet rögtön megszerette a célközönség. A tinik imádják, és senki nem fog csodálkozni, hogyha az önéletrajzi ihletettségű könyv esetleg folytatódna.
Ellenben az idősek korosztály kicsit vértezze fel magát olvasás előtt, közben, mert sajnos a könyv hemzseg a mindennemű hibáktól. Bele sem merek gondolni, hogy mit kell ilyenkor egy alkotónak végigélnie. A nyomdai szalagról lejövő, elvileg ellenőrzött könyv bőven meg van szórva rossz elválasztással, felesleges karakterekkel, és sajnos vannak hibák a kifejezésekben, fogalmazásokban is, erről viszont már nem a gépek tehetnek.
Miában megvan a lendület, van mondanivalója, úgy tűnik, hogy meg tudja szólítani a tinédzsereket is. A többit talán majd a rutin és az idő megérleli! Csodálatos szenvedéllyel ír a táncról, és ez sok dolgot feledtet.
16-17 éves kortól ajánlom.

>!
Szimirza P
Kun Mia: A pillangó útja

Akár beismerjük, akár nem a tánc világa bármilyen gyönyörű, pont olyan küzdelmes is, mint fizikailag, mint lelkileg. Sok lemondással jár, ha valaki az élre akar törni és a legjobb lenni abban,amit szeret. Ez a történet rávilágít, hogy az embernek dönteni kell, hogy mi az, ami igazán boldoggá teszi, mitől érzi teljesnek magát. Könnyed, romantikus, néhol humoros történet, amiben sokkal több van, mint gondolnánk.

>!
Dori_Juhasz
Kun Mia: A pillangó útja

Elkezdtem elolvasni és nem bírtam letenni. Kalandos, izgalmas, folyamatosan várom a történet alakulását és nagyon tetszenek benne a váratlan fordulatok, személyiségfejlődések, dinamikus párbeszédek és könnyen vizualizálható, abszolút mai és valós jelenetek.
Bár a tánc világa számomra egy ismeretlen univerzum, Mia által mégis egy rejtélyes, varázslatos művészet tárult a szemem elé és ismeretlenből szinte a könyv által ismerőssé válhattam, mindenképp részesévé a cselekménynek.
Messzemenőkig ajánlom a könyvet mindenkinek, kicsiknek-nagyoknak, táncosoknak és nem táncosoknak egyaránt!

>!
Lili_Balázs
Kun Mia: A pillangó útja

Nem lehet letenni! :) Imádtam!
Nagyon olvasmányos, érdekes, a karakterek valóságosak, szerethetőek és jól kidolgozottak. Elsőre az igazi lányregény benyomását kelti, de tanulságos, elgondolkodtató, a célközönségnél idősebb korosztály számára is. A történet egyedi, jó lezárással, bár el tudok képzelni második részt is hozzá!
Várom a folytatást! :)

>!
cintiblogol
Kun Mia: A pillangó útja

A borító első pillantásra megtetszett. Kislányos hatást kelt, és először azt gondolja az ember, hogy az alatta lapuló történet is az lesz aztán szembe találja magát egy életszerű regénnyel. Ahogy a borító, a regény címe is nagyon tetszett és amikor értelmet kapott a történetben akkor enyhe mosoly suhant át az arcomon. Imádom a regényeknek ezen részeit. A történet összességében tetszett, a tánc világa magával ragadott és azóta sem engedett el, az út keresés mint téma pedig szerintem nagyon jól lett megvalósítva. Ajánlom ezt a kötetet, aki minőségi szórakozást keres, mert ahhoz tökéletes választás.

teljes értékelés: https://cintiblogol.wordpress.com

>!
icantfindmybooks
Kun Mia: A pillangó útja

Hát ez meg! HÁT EZ MEEEEG?
Őszintén pozitívan csalódtam benne. De tényleg!

Egyrészt, nagyon örülök, hogy az írónő megkeresett, hogy olvassam el és úgy voltam vele, miért ne?
Aztán amikor elkezdtem olvasni, teljesen rendben volt.
De amikor elkezdődtek a történések!
Hát én nagy rabja lettem a könyvnek! Mondhatni együtt tudok érezni Kat-tel, hiszen nekem is voltak problémáim az új környezetemmel.
Imádtam Kat és Alexander barátságát, mert az tényleg félbeszakadthatatlan!
Belindát meg el kell ásnom, azta r…. NEM KÁROMOKODOK!!!
Egyébként ha leírnám a cselekményét, azt hinné az ember, hogy ez is csak egy tipikus ifjúsági könyv. De nem!
Oké, részben, mert tényleg olyan könyv, de van egy kis plusz is, ami miatt nekem nagyon megtetszett!

Nagyon szívesen olvasnám még tovább, hogy végül mi lett/mi lesz! spoiler

Ajánlom azoknak, akik úgy mint én, szeretik a hétköznapi, de mégis plusz történteket! ^^

spoiler

>!
GirlWithoutWings
Kun Mia: A pillangó útja

Nagyon tetszett a kötetben, hogy a főhősnő, Katherine mekkora változáson megy keresztül. Szabályosan végigkövethetjük, ahogy egy kis hernyóból – aki csak egy legjobb barátnőre vágyik – egy csodaszép pillangó lesz. :) A történet kellően izgalmas, csak úgy pörögtek a lapok, és végig fenntartotta az érdeklődésemet, hogy vajon mi fog a következőkben történni. Van benne jó néhány meglepő fordulat is, viszont a romantikus szál szerencsére nincs benne túlcicomázva, teljesen valósághű. A balett elég nagy szerepet játszik benne, és a táncos jelenetek csodásan vannak megírva; látszik, hogy az írónő maga is benne van ebben a világban. :)

>!
Bimbi_és_a_világ_könyvei
Kun Mia: A pillangó útja

Egy szó: Újraolvasós! Imádtam. Egy délután alatt végeztem vele kb. Bár a tördelése zavart, illetve voltak benne helyesírási hibák is, de ez nem ment a törtébet rovására. Ajánlom mindenkinek aki szeretne egy laza sztorit.

>!
konyvek_mindenkinek
Kun Mia: A pillangó útja

Nekem nagyon tetszett! A karakterek jól kidolgozottak, a történet pedig szerintem amilyen aranyos, legalább annyira oktató jellegű is. A borítójára leginkább az egyszerű, de nagyszerű kifejezést tudnám használni.
Sok könyv esetében szoktam attól tartani, hogy egy rakás süti meg szivárvány lesz. Őszintén bevallom, amikor először a kezembe vettem, ennél is ettől féltem. Aztán egyre csak olvastam, olvastam és olvastam. Ismét rá kellett jönnöm, hogy a félelmem alaptalan volt.
A lezárása is nagyon jól sikerült, egy kerek, egész történet lett belőle, megtudhattuk mindennek a miértjét.
Érdemes tudni, hogy engem az írónő úgy keresett meg, hogy lenne-e kedvem elolvasni a könyvét. (Igen, most sokan sóhajtoznak és azt hiszik, hogy csak ezért istenítem ennyire.)
Természetesen igent mondtam, hisz' hatalmas megtisztelésnek éreztem, hogy többek között rám is gondolt Kun Mia.
A beszélgetesünk után – hihetetlenül jófej amúgy – néhány nappal érkezett meg a csomag, amiben elküldte a könyvet egy aranyos kis dedikált üzenettel és egy könyvjelzővel.
Mindenképp ajánlom, hogy ti is olvassátok el, garantáltan 5/5 pont!


Népszerű idézetek

>!
Anarchia_Könyvblog P

A mai világban, ahol mindenki egyforma, te más vagy, és nagy bátorság kell ahhoz, hogy kitűnj a többiek közül. Pont ez tesz téged vonzóvá. A többi lány ezt nem érti meg, és el akarják érni, hogy ne legyél ennyire különleges és más, de legfőképpen ne legyél vonzó mások szemében. Mindaddig, míg nem jössz rá, mennyit is érsz igazából, ők sikerrel fognak járni. Az emberek gonoszak, Kat. Néha csak azért bántanak, hogy nekik jobb legyen. Nem kell nekik semmilyen ok vagy kifogás, egyszerűen csak azért teszik, hogy jobbnak érezzék magukat nálad, és belül jobb legyen nekik.

>!
Anarchia_Könyvblog P

– Kit látsz a tükörben? – kérdezte Kat a barátjára pillantva. – Mondd el nekem.
(..)
– Egy fiút, aki felnőtt, és rájött, hogy az, ami eddig az élete volt, már nem létfontosságú. Aki tudja, hogy létezik egy világ a balett-termen és a színpadon kívül. Valakit, aki mindent látni akar a világból, aki kíváncsi, és aki nem akar több időt pocsékolni olyan dolgokra. amik nem teszik igazán boldoggá. Ez a fiú, férfi, csak élvezni akarja az életét. – Kat halványan elmosolyodott. – És egy lányt is, aki szenved, mert még nem nőtt fel teljesen, és nem tudja, hogyan birkózzon meg azzal a hatalmas és csúnya világgal odakinn. Egy lányt, aki elveszett, és már saját magát sem találja, mert mindenkinek meg akar felelni, pedig az lehetetlen. Soha nem fog mindenki szeretni, de ha te elfogadod magad, és szereted azt, aki vagy, akkor nem is fognak érdekelni a többiek. De ahhoz először magaddal kell őszintének lenned. Mert ha még te sem barátkoztál meg önmagaddal, és még saját magad elől is rejtegeted, ki is vagy valójában, akkor mások sem fognak tudni elfogadni és megkedvelni.

>!
Anarchia_Könyvblog P

A filmekben mindig csak úgy megtörténik minden. Szerelmesek lesznek, összejönnek, majd összeházasodnak. Senki nem mondta neki, hogy még a boldogan éltek, míg meg nem előtt is van egy csomó dráma meg döntéshozatal.

>!
Anarchia_Könyvblog P

Az embereket nem tudod megvédeni a saját hibáiktól, sem a saját döntéseiktől. Egyszerűen csak hagynod kell, hogy megtegyék, hogy összetörjenek, és rájöjjenek, mit műveltek. Mert ameddig ők nem értik meg, hol hibáztak, újra és újra el fogják követni ugyanazokat a hibákat, míg végül egy életre megjegyzik a leckét.

>!
Anarchia_Könyvblog P

Katherine némán rázkódva a sírástól figyelte, ahogyan visszaszáll a kocsiba és elhajt. Nem állította meg. Nem kiabált utána. Nem tett semmit. Csak állt ott, és nézett a távolodó kocsi után, miközben a szívének hagyta, hogy végleg darabokra törjön. Egyenesen a táncterembe ment. (..) Elindította az első zeneszámot, amit a telefonján talált, és táncolni kezdett. Minden fájdalmát belesűrítette a mozdulataiba. Ez alkalommal nem akart szép lenni, technikailag pontos vagy tökéletes. Semmi nem akart lenni, csak önmaga. Bárki és bármi is legyen, de az akart lenni. Hagyta, hogy a fájdalma olyan erőt adjon neki, amilyet még soha nem tapasztalt. Még a könnyein át is látta a tükörképét. Más volt. Teljesen más, mint addig.

1 hozzászólás
>!
Miakun

Mindenkinek megvan a saját története, amit csak ő maga ismer, a többi ember pedig szinte a felét sem ismeri. Csak azt látják, amit látni akarnak, semmi többet.

>!
Anarchia_Könyvblog P

Szeretett a középpontban lenni, szerette, ha őt dicsérik, és a szemében ez nem volt bűn, sőt, sokkal inkább egy elvárás. A többi diáknak soha nem voltak ott folyamatosan a szülei, hogy nyomják vagy kritizálják őket, ha éppen valamit elrontottak, míg neki minden lépését folyamatosan végigkísérték.

>!
Miakun

A sokadik nagyon fontos lecke, amit megtanultam itt, az volt, hogy a legjobb, ha egyszerre csak egy dologra koncentrálok. A többi majd jönni fog magától. Nincs értelme rajtuk agyalni.

>!
Kvcsbarbi 

(…) De Alex túl jól ismerte a kétszínű embereket, hiszen minden nap viszont látott egyet a tükörben.

49. Oldal legalja

>!
icantfindmybooks

– (…) Az emberek nem könyvbéli karakterek, Alex! Nem fognak mindig úgy viselkedni, ahogyan te azt elvárod, néha meglepetéseket fognak okozni, pontosan azért, mert hús-vér élőlények! Vannak érzelmeik és gondolkodnak, de legfőképpen változnak és fejlődnek. Mindenki sokkal több annál, amit elsőre látszik belőle…

168. Oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Federica Bosco: Szerelmem egy angyal
Jarmila Dědková: Martina újra táncol
Robin Stevenson: Attitűde
Anne-Marie Pol: Csillag születik
J. L. Armentrout: Stay With Me – Maradj velem
Jessica Park: Flat-Out Love – Szeretni bolondulásig
Tammara Webber: Breakable – Törékeny
Jenny Han: A fiúknak, akiket valaha szerettem
Rainbow Rowell: Fangirl