Buzánszky ​Viktóriája győzelmei 1 csillagozás

Kukely Mihály: Buzánszky Viktóriája győzelmei

Labdarúgó-pályafutásom ​kedzete óta ismerem Kukely Mihályt, akit a legjobb és legőszintébb barátaim közé sorolok. A személyemről írt könyvének anyaggyűjtése során, számtalan alkalommal hosszúra nyúlt beszélgetéseket folytattunk az élet valamennyi területéről, de legfőképp a sportról és ezen belül is a legnépszerűbb sportágról, a labdarúgásról.
Kereskedő létére, nála nagyra becsülöm azt a sokszáz sporttémájú újságcikket, amit a különböző lapokban nevének aláírásával olvastam. Mint egykori labdarúgó úgy érzem, hogy a szerző szívéhez legközelebb a legnépszerűbb sportág, a labdarúgás állott. Csodálom akaratát méginkább azért is, mivel a sportot csupán szurkolói szinten művelte.
Szilárd meggyőződésem, hogy Kukely Mihály az egykori válogatottbeli társamról, Buzánszky Jenőről írt könyve, a maga módján igyekszik részletesen megismertetni az olvasókkal a labdarúgással kapcsolatos problémákat. Bemutatni az egykori aranycsapat egyetlen vidéki tagját, a mindig példamutató,… (tovább)

>!
Viktória Ügynökség, Budapest, 1991
188 oldal · puhatáblás · ISBN: 9637605002

Kiemelt értékelések

pwz I>!
Kukely Mihály: Buzánszky Viktóriája győzelmei

Lelkes sportbarát írta ezt a könyvet. Ezt le is írja az elején. Mai szemmel olvasva, sok benne az ismétlés. Valószínűleg a kevesebb jobb lett volna. Lehetett volna másként szerkeszteni, de akkor ezek a könyvek – többségében – így születtek: szeretetből, rajongásból. Kortörténeti emlék, ma már csak Jenő bácsi és a „Fekete Párduc”, vagyis Grosics Gyula él az Aranycsapatból. Évente, kétévente még találkozom Jenő bácsival :D


Népszerű idézetek

pwz I>!

– Alig kezdődött meg a mérkőzés, talán a második vagy a harmadik percben elviharzott mellettem a szélsőm és akkora gólt ragasztott Grosics hálójába, hogy majd a hálót szakította ki. Mi maradt más hátra, a pironkodás, összeomlani látszott labdarúgó karrierem. Beállítanak egy vidéki zöldfülűt és a csapat miatta kap egy gólt. – Kinéztem a partjelzőre, de nem volt május elseje, hogy meglobogtatta volna a zászlaját – emlékezik vissza Buzánszky.

19. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Hoppe László – Hoppe Pál: A labdarúgó-világbajnokságok csillagai
Bocsák Miklós: Kocsis és Czibor
Bolgár István: Suttyó, a Császár
Pethő András: Philipp Lahm
Bán Tibor – Harmos Zoltán: Puskás Ferenc
Dénes Tamás – Mácsik Viktor: Négyszemközt az Angol Liga sztárjaival
David Beckham: David Beckham
Luca Caioli: Cristiano Ronaldo
Stanley Matthews: Életem a labdarúgás
Alessandro Alciato – Andrea Pirlo: Andrea Pirlo