Kuczka Péter (szerk.)

Galaktika ​174. 2 csillagozás

Kuczka Péter (szerk.): Galaktika 174.

Ennek a könyvnek nincsen fülszövege.

Eredeti megjelenés éve: 1995

A művek szerzői: Philip K. Dick, Robert E. Vardeman, Greg Bear, Harlan Ellison, Eleanor Arnason, Sebeők János, Ferge Aurél, John Varley, Jacek Dukaj, Szabó Tamás, Sárdi Margit, Németh Attila, Octavia E. Butler, Motonok Marianna

Tartalomjegyzék

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Galaktika

>!
Móra, Budapest, 1995
128 oldal · Fordította: Füssi Nagy Géza, Ábrán László, Sóvágó Katalin · Illusztrálta: Szügyi Gábor

Várólistára tette 3

Kívánságlistára tette 3


Kiemelt értékelések

Spaceman_Spiff IP>!
Kuczka Péter (szerk.): Galaktika 174.

Mai szemmel már a novellák jó része nem olyan erőteljes. Persze még mindig vannak nagyon ütősek. A legjobb egyértelműen Octavia Butler Beszédhangok c. írása, ami annyira plasztikus, mint Luc Besson Élethalálharc című filmje, de csak a beszédnélküliség miatt.
Dick Fagyos utazása is meglepően jó, Dick szerintem jobb novellista volt, mint regényíró, és ez ebben a történetében is igaz. Sajna a vége nem olyan erős sok sci-fi vagy Dick után.
John Varley is számomra az igazán jó novellista, ami regényét olvastam az csapnivaló volt, de az itteni története remek kis modern sci-fi, lélektan és fekete lyukak, ez kell nekem!
A többi novella sem volt rossz, mindnek megvolt a maga egyedi íze, talán csak a Dukaj novella volt zavaros, na meg a magyarok már akkor sem rúghattak labdába a többiekkel…
De azért ahhoz képes, milyen volt az 1995-ös hazai termés és színvonal, a Galaktika igencsak színvonalas összeállítást rakott össze, szerintem nem bánja meg senki, aki olvassa.

1 hozzászólás

Hasonló könyvek címkék alapján

Izéhordák
Ágoston Hugó (szerk.): Piknik a senkiföldjén