A ​katasztrófa (A völgy 2.) 26 csillagozás

Krystyna Kuhn: A völgy – A katasztrófa

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Katie-nek ​csak egy célja van: a Ghost csúcsa, a legendás háromezres csúcs, mely a völgy felett magasodik. Rejtélyes történetek szólnak a hegyről, mióta a 70-es években fiatalok egy csoportja eltűnt ott. De alighogy Katie, Julia, David és a többiek útra kelnek, kicsúsznak a dolgok a kezeik közül. Mit tervez vajon a titokzatos Paul Forster, aki az utolsó pillanatban csatlakozott a csoporthoz? És mit jelenthet valójában a régi menedékházban talált zavarba ejtő dolog? Aztán mikor még az időjárás is a bolondját járatja velük, a csoport életveszélybe kerül. Most elválik, hogy ki a barát, és ki az ellenség.

A kanadai Sziklás-hegységben, egy elzárt völgyben található a híres Grace-College, az elit főiskola kiemelkedő tehetségek számára. De furcsa dolgok történnek itt: Miért nincs rajta a hely a Google Earth-ön? Mi köze van ennek ahhoz a diákcsoporthoz, akik a 70-es évek közepén eltűntek a hegyekben és eltűnésüket követően be is zárták az iskolát? 2010 májusában nyitották meg újra,… (tovább)

Eredeti mű: Krystyna Kuhn: Die Katastrophe

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Mentor, Budapest, 2011
264 oldal · ISBN: 9789638816566 · Fordította: Budai Zita

Kedvencelte 2

Most olvassa 1

Várólistára tette 10

Kívánságlistára tette 10

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
Adrienn1994
Krystyna Kuhn: A völgy – A katasztrófa

Ez kezd egyre érdekesebb lenni. Sokkal jobban tetszett az első résznél, és ez a sejtelmes befejezés…Mindent tudni akarok, de ami a legszörnyűbb nincs folytatás, legalábbis magyarul nincs. Szóval ez most eléggé idegesítő szituáció. Pedig annyi kérdésem van !! spoiler Lehet engem is az őrültbe kerget a Völgy ha ezeket nem tudom meg…..

>!
LeviTheBooktuber
Krystyna Kuhn: A völgy – A katasztrófa

Ez a rész már kevésbé volt gördülékenyebb, de azért el lehetett olvasni. Talán a harmadik rész újra felkelthetné az érdeklődésemet a könyvsorozat iránt, de semmit nem hallani róla… :(

>!
Sennin
Krystyna Kuhn: A völgy – A katasztrófa

Jobban tetszett mint az első kötet. Félelem vagy sztori szinten nem tudta lekörözni, csak pont azt a szintet ütötte meg, de a főszereplővel sokkal jobban tudtam azonosulni. Míg Julia törékeny, gyenge kis alakja az első részben idegesített, addig Kate rendíthetetlen bátorsága annál megnyerőbb volt. Bírom azt a csajt :D
Remélem majd a többit is lefordítják, mert még sok mindennek kell kiderülnie, hogy kerekké váljon az egész :)

>!
agivagyok
Krystyna Kuhn: A völgy – A katasztrófa

Többeknél is olvasom,hogy csalódtak, és nem értem, de én nem. Ezt a részt is nagyon szerettem, gyorsan végeztem vele, bár már ezt is olvastam korábban. Valahogy az egész sorozat hangulata megfog, és nem akar elengedni… imádom :) Tény, hogy nem volt annyira jó mint az előző, de szerintem semmi probléma sincs ezzel sem, izgultam a végéig, és elképesztően kíváncsi vagyok, hogy ki is volt „Paul Forster”, illetve hogy mit tudnak még meg az eltűnt diákokról :) Sajnálom, hogy nem nagyon akarják kiadni a többit magyarul… esetleg angolul.

>!
zakkant
Krystyna Kuhn: A völgy – A katasztrófa

A katasztrófa számomra jóval unalmasabb volt mint az első rész, de ez talán annak köszönhető, hogy Katie a mesélő. Nem a sztorival volt a baj, hanem azzal, hogy Katie kicsit irritáló és a viselkedése és hozzáállása a dolgokhoz nem mindig nyerte el a szimpátiámat. Ettől eltekintve a történés halad azért a maga útján és az elhintett információ morzsákból és megsárgult fényképekből ki lehet bogozni és lehet várni a következő kötetet.

>!
_Vic_
Krystyna Kuhn: A völgy – A katasztrófa

Ebben már több volt a misztikum és jó pár kérdés merült fel a végén (kár hogy nincs folytatás). Viszont a szereplőkkel még mindig nem tudtam dűlőre jutni :S

>!
Niki_
Krystyna Kuhn: A völgy – A katasztrófa

Nagyon vártam „A völgy” 2. részét, mert az első nagyon tetszett, de most kicsit csalódott vagyok. Nem találtam olyan izgalmasnak, misztikusnak és hangulatosnak, mint az első részét. Lényegében nem történt semmi, a misztikum odalett, a hangulata egyáltalán nem ragadott magával, nem volt „Lost” fílingje már. Olyan fura lett az egész. Ettől függetlenül kíváncsi vagyok a folytatásra.

4 hozzászólás

Népszerű idézetek

>!
Martha_Tailor

A szerelem valami különös dolog, gondolta, miközben hallotta a saját erőfeszítésétől ziháló hangját. Alapvetően tudod, hogy elmúlt, de nem tudsz elszakadni. Te vagy az, aki ragaszkodik hozzá, és mindig, mikor megbánt, keresel egy okot, hogy megbocsáss neki. És találsz is egyet. Mindig.

237. oldal, 29. fejezet

>!
zakkant

– Ha túl keveset beszél, akkor tegyél fel neki kérdéseket. Lehet, hogy ő olyan fazon, aki csak akkor beszél, ha kérdezik.
– De mégis mit akar tőlem?
– Mit szólnál a szexhez? Ahhoz nem kell beszélni. A férfiak csak azért beszélnek, hogy megkapjanak egy nőt. Szerintem ez az oka annak, hogy egyáltalán megtanulják az emberi nyelvet.

13. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Dan Wells: Nem akarlak megölni
Helena Silence: Ezüsthíd
Madeleine Roux: Sanctum – A rejtélyes társulat
Marisha Pessl: Örök ébredés
Ali Land: Én vétkem
Josh Malerman: Ház a tó mélyén
Neal Shusterman: Unwind – Bontásra ítélve
Richard Paul Evans: A 25-ös cella foglya
Dan Wells: Fragments – Töredékek
James Dashner: Lázkód