A ​szerelem kémiája 11 csillagozás

Krystal Sutherland: A szerelem kémiája

Henry Page még sohasem volt szerelmes… Reménytelen romantikusnak képzeli magát, de az általa vágyott szerelem, amely olyan, mint a lassított felvétel, szapora szívverést okoz, és sem enni, sem aludni nem hagy, eddig nem bukkant fel az életében, legalábbis még nem. Henry inkább a tanulásra koncentrál, hogy bekerüljön egy közepesen jó egyetemre, és minden vágya, hogy végre ő legyen az iskolai újság szerkesztője. Aztán a végzős évében, a harmadik kedden Grace Town besétál egy délutáni órájára, és a fiú azonnal tudja, hogy minden meg fog változni.
Miután Grace-t és Henryt együtt felkérik az iskolai újság szerkesztésére, a fiú hamarosan azon kapja magát, hogy végzetesen beleszeretett a lányba. Nyilvánvaló, hogy Grace valamiképpen sérült, de úgy tűnik, Henry ettől csak szebbnek látja őt, és semmi mást nem akar, mint segíteni neki újra összerakni a széttörött darabokat. Ám aki azt gondolja, hogy ez egy átlagos szerelmi történet, az nagyon téved!

Eredeti mű: Krystal Sutherland: Our Chemical Hearts

Eredeti megjelenés éve: 2016

>!
Maxim, 2017
288 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632618562 · Fordította: Őri Péter

Enciklopédia 1

Szereplők népszerűség szerint

Henry Page


Kedvencelte 1

Most olvassa 3

Várólistára tette 103

Kívánságlistára tette 136

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

>!
kellyolvas P
Krystal Sutherland: A szerelem kémiája

Mindenképp érdemes elolvasni a könyvet, mert más, mint a többi ya regény. Különlegessé teszi Henry karaktere, aki inkább a kockákhoz esik közelebb, mint a macsókhoz, ugyanakkor cuki, helyes, okos srác, akivel szívesen lógnál együtt. Henry és Grace kapcsolata teszi azonban igazán egyedivé. Nagyon érdekes ez a vívódás, ez a kapcsolat, egy vonalzón elképzelve hatalmas kilengéseket látnál pozitív és negatív irányban egyaránt. Olyan igazságok hangzanak el, amik megdöbbentően hatnak, én legalábbis csak bólogattam, és néztem ki a fejemből, hogy a fiatal szerző mennyire tisztán lát dolgokat.
A végét nem is tudtam volna ennél jobb megoldással elképzelni. Továbbgondolva a szereplők sorsát, csak helyes irányt látok és esélyt a valóságos, jobb életre. Olvassátok, érdemes!
Bővebben: http://www.kellylupiolvas.com/2017/12/krystal-sutherlan…

2 hozzászólás
>!
rafaelo0824
Krystal Sutherland: A szerelem kémiája

Ez olyan John Greenes volt, hogy biztos vagyok benne az írónő olvasta minden művét. Persze ez nem baj, csak szerencsétlenségemre pont nem vagyok rajongója JG-nek, méghozzá azért, mert nem szoktam szeretni a fura lányait. Itt pontosan ez volt a helyzet, egyszerűen nem tudtam a szívembe zárni Grace-t, és ez végig zavart. Henry elég jó főszereplő lett, szerettem a szövegeit, illetve a könyves, filmes hasonlatait, de még nála is jobban kedveltem a fura barátait és szüleit. Az eleje és a tartalom alapján három és fél csillagra értékeltem volna, de a végén tetszett a megoldás, így feljött egy kicsit a csillagozás.

>!
Kriszti515 P
Krystal Sutherland: A szerelem kémiája

Aztaaaa.
Elkezdtem olvasni és azt vettem észre, hogy imádom. Az első hülye sorától kezdve imádom.. :D Folyamatosan vigyorogtam, kuncogtam és hangosan nevettem.
Henry akinek a szemszögéből olvashatjuk a történetet nagyon viccesnek bizonyult már az első pillanattól fogva. Néha használt furcsa kifejezéseket, mint pl a viccesnek bizonyult :D Kicsit olyan volt mintha Adrian Mole naplóját olvastam volna. Egy különc tini, akinek nem volt barátnője, akinek fogalma sincs hogy viselkedjen a lányok közelében és akinek a barátai ugyanolyan „flúgosak” mint ő. De aztán jött Grace és nem tudom, hiába mondta Henry minden alkalommal,hogy nem tudja mit kell mondani, mit kell csinálnia, én valahogy úgy éreztem pontosan tudja és pontosan jól csinál mindent.
Grace „titkára” nagyon nem számítottam, meg kell mondjam összetört, de nem értettem vele egyet. Nem tudtam ilyen szinten beleélni magamat. Nem azért, mert lelketlen vagyok, hanem mert ezt így szerintem nem lehet, illetve szerintem nem így kell… spoiler Kamaszok, akik azt hiszik az életben egyetlen egy fájdalom van. Értem én hogy ez milyen nagy fájdalom, de ezzel egyszer mindenkinek szembe kell néznie.

Ha azt hiszed ez egy egyszerű átlagos „kamaszlovestory” akkor nagyot tévedsz, ennél sokkal de sokkal több. Nagyon sok mondanivalója van a könyvnek, néhol fájdalmas, néhol pedig felemelő.

>!
ke555
Krystal Sutherland: A szerelem kémiája

Nos kérem szépen, ez valóban nem egy átlagos szerelmi történet volt! Annál sokkal, de sokkal több… Egy félénk, fiatal srác kibontakozása, az első szerelem magunkévá tétele, az igazi, mély barátságok mennyországa.
Minden egyes mondatát imádtam! Azon felül, hogy rendkívül szórakoztató volt az írásmódja, egyedi volt és megismételhetetlen akárcsak maguk a szereplők.
Mindenkinek csak ajánlom, amennyiben nem szeretne egy tucat YA regényt a kezébe venni, akkor ez szuper alternatívául szolgál.
Olvassátok el! De tényleg!

>!
vollys
Krystal Sutherland: A szerelem kémiája

Jó a leírás, ez valóban nem egy átlagos szerelmi történet, de nem is ezt vártam a leírás után. Inkább szól { az idealizált szerelemről, gyászról}, a barátságról.
A borító szép és van kapcsolata a történettel, bár a mondanivalóhoz nem annyira passzol. Szeretem, ha egy borító beszédes, vagy a könyvet elolvasva plusz mondanivalója van, kiegészíti azt.
A történet nagyon olvasmányos formában íródott, szerettem olvasni, be is szippantott. Adott egy srác, akinek van egy kedves, összetartó, mókás baráti köre, és egyszer csak kiegészül az élete egy új fővel, {akit idealizál}. Grace valóban sérült, de időnként fel-fel csillan benne valami, aminek a fénye Henry-re vetül, aki emiatt beleszeret. Nem spoilerezem tele. Tetszett, nem változtatnék rajta semmit. Hol vidám volt (főleg a szülők bolondozása, hol a barátok miatt), hol szomorú, megfelelő arányban. Sok okosság elhangzik benne, elhagyja a kliséket, amiktől a legtöbb YA hemzseg…ettől kiemelkedik társai közül. Örülök, hogy olvashattam.

>!
bemero
Krystal Sutherland: A szerelem kémiája

Elég érdekes olvasmány volt, vegyes érzések fogtak el amikor olvastam. Szerencsére számomra pozitív lezárása volt a történetnek, így megkapja tőlem a 4-est :)

>!
Mugel
Krystal Sutherland: A szerelem kémiája

Olvasás közben gyakran felnyerítettem. Kimondottan szórakoztató volt olvasni ezt a mai humorral megírt, egyáltalán nem könnyed, inkább tragikus szerelmi történetet. Ajánlom mindenkinek!


Népszerű idézetek

>!
Kriszti515 P

-És be kell vallanom valamit (ne utálj érte) : sohasem olvastam a Harry Pottereket. A filmeket sem láttam. Úgyhogy csak halvány fogalmam volt arról, amit itt összehordtál.
-MI? A ROHADT? ÚR? ISTEN?
-Hát igen
-MIFÉLE GYEREKKOROD VOLT NEKED? NÁCIK VOLTAK A SZÜLEID?

>!
vollys

– Ma este készíthetem én a vacsorát?….-Megköszörültem a torkomat.- Egy lány is átjönne hozzánk.
– Csoportmunkátok lesz a suliban?- kérdezte anya.
– Korrepetál téged?- kérdezte apa.
– El akarsz adni neki valamit?
– Fondorlattal csaltad ide?
– Azt hiszi rólad, hogy régi, gazgag családból származol?
– Megzsaroltad?
-Keményen kábszerezik?

149. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Henry Page
>!
vollys

Sohasem voltam egy nagy ivó.Igazán csak egyszer rúgtam be életemben, még tizenhat évesen. Murray rávett, hogy igyak vele tequilát, hogy kipróbáljuk az „egy tequila, két tequila, három tequila, padló” -elmélet valószínűségét. Aztán az este folyamán rájöttem, hogy abszolút pontatlan az „egy tequila, két tequila, három tequila, padló”. Helyesen úgy hangzik, hogy egy tequila, két tequila, három tequila, a saját ruhádra hánysz, bőgsz, miközben apád berak a zuhany alá, megint hánysz, bőgsz megkéred anyádat, hogy süssön „lazacos rántottát”, bármi legyen is az, anyád az ágyba parancsol, eldöntöd, hogy megpróbálsz elszökni a szüleid elnyomó rendszeréből, szökés közben megint hánysz, apád visszaparancsol az ágyba, padló.

96. oldal

>!
plüsskaméleon 

Harmadik vázlat
Mert sohasem gondoltam volna, hogy ugyanúgy beleszerethetsz egy másik emberbe, ahogy beleszeretsz egy dalba. Hogy a dallam eleinte semmi mást nem jelent számodra, csak egy ismeretlen melódiát, de aztán hamar egy bőrödbe írt szimfónia lesz, egy ereidben lüktető himnusz, egy lelked szövetébe szőtt harmónia.

94. oldal, 10. fejezet

>!
vollys

Én: – Apa, azt tervezem, hogy ma este törvénytelen fiatalkori italozásban veszek részt.
Apa: – Te jó ég, Henry! Épp ideje volt már. Elvigyelek kocsival?

97. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Henry Page
>!
vollys

– Kösz, anya. tudtam, hogy rád számíthatok.
– Számíthatsz, kivéve a gyilkosságot és az injekcióval beadott tiltott szereket.
– Az jó, mert épp terveztem, hogy megkérdezem, nem akarsz-e anyagilag beszállni abba a mozgó anfetaminlaborba, amelyen az elmúlt hónapokban dolgoztam.
– Hogyne drágám. Rakj össze nekem egy meggyőző Excel-táblázatot, és majd megnézem a számokat….

51. oldal