Az ​Árpádok 8 csillagozás

Fejedelmek és királyok
Kristó Gyula – Makk Ferenc: Az Árpádok

E kötet az Árpád-ház valamennyi uralkodójának életrajzát tartalmazza. A portrék a IX. század elejétől a XIV. század első évéig terjedő mintegy ötszáz esztendőt fogják át. Jelen esetben azonban nem, vagy nem kizárólag politikatörténetről beszélhetünk. Az életrajzok középpontjában az ember áll, így a fél évezred alatt változó történelmi korok is csak az egyes személyek sorsa alakulásának tükrében mutathatók be. A sokszor hiányos, ellentmondásos és torzító tudósítások mögött így felsejlenek az uralkodók tetteinek egyéni mozgatórugói, lélektani motivációi.
A könyv a legfrissebb kutatások eredményeinek felhasználásával készült. Mind az életrajzok, mind a kötetben található genealógia tartalmaz olyan új, még sehol nem publikált adatokat, melyek az olvasás nyújtotta szórakozás mellett a tudományos ismeretterjesztés magas színvonalát is garantálják.

>!
Szukits, Szeged, 2003
318 oldal · keménytáblás · ISBN: 9639278483
>!
Szukits, Szeged, 2000
318 oldal · ISBN: 9639278483

Várólistára tette 1

Kívánságlistára tette 3


Kiemelt értékelések

Qedrák P>!
Kristó Gyula – Makk Ferenc: Az Árpádok

Azok számára, akik valamilyen szinten utána akarnak olvasni az Árpádoknak, és képet szeretnének kapni róluk, egy jó alapmunka lehet. Vélhetően ezzel a szándékkal is született meg a könyv, mert a lábjegyzetek teljesen hiányoznak belőle.


Hasonló könyvek címkék alapján

Kniezsa István: Magyarország népei a XI. században
Kristó Gyula (szerk.): Magyarország vegyes házi királyai
C. Tóth Norbert – Neumann Tibor – Horváth Richárd – Pálosfalvi Tamás – W. Kovács András: Magyarország világi archontológiája 1458–1526 II. – Megyék
Bilkei Irén (szerk.): Zalai évszázadok
Sörös Pongrác: Jerosini Brodarics István (1471-1539)
Nógrády Árpád: Kanizsai László számadáskönyve
C. Tóth Norbert – Neumann Tibor – Horváth Richárd – Pálosfalvi Tamás: Magyarország világi archontológiája 1458–1526 I. – Főpapok és bárók
Stanisław A. Sroka: A középkori Bártfa és kapcsolatai Kis-Lengyelországgal
Almási Tibor – Révész Éva – Szabados György (szerk.): „Fons, skepsis, lex”
Kristó Gyula (szerk.): Kun László emlékezete