The ​Disappeared (Fredrika Bergman and Alex Recht 3.) 2 csillagozás

Kristina Ohlsson: The Disappeared Kristina Ohlsson: The Disappeared

The Disappeared is the third installment of the critically acclaimed Frederika Bergman crime series by internationally bestselling author Kristina Ohlsson.

A young woman is found carved up and buried in a forest glade in a Stockholm suburb. She is identified as Rebecca Trolle, a student who went missing two years earlier. While Fredrika Bergman and her team try to find out why Rebecca met such a violent demise, more bodies are found in the same area. Fredrika Bergman is inevitably drawn into the case, but it becomes much more complicated when her lover’s name is mentioned in the investigation. The investigative unit are nearing a resolution, but the killer is still at large. One question remains: whose body will turn up next when the killer returns to the grave in the forest?

Eredeti cím: Änglavakter

>!
Simon & Schuster, New York, 2013
568 oldal · ISBN: 9781471115165
>!
416 oldal · keménytáblás · ISBN: 1476734003

Kiemelt értékelések

Szamღca>!
Kristina Ohlsson: The Disappeared

Hatarozottan tetszett. Rendkivul mod olvasmanyos, fordulatos volt vegig. Nagyon erdekes es egyben kulonleges volt a konyv felepitese. Az mar talan mondhatni a skandinav krimik sajatsaga, hogy a tortenet nem korlatozodik a buncselekmeny felderitesere hanem sok szalon fut es altalaban ezek a szalak melybe gyokeredzenek. Szinte mindenkinek vannak titkai, rejtegetni valoi, hatso felelmei…. Ahogy a tortenet halad elore kulonbozo szereplok oldalarol, latjuk a tortenetet. Ez meg tarkitva van egy kozbe-kozbeszurt kihallgatas jegyzokonyvevel ami azert volt nagyon jo otlet mert szinte mindig csavart egyet a torteneten es az olvaso csak kapkodja a fejet es alig varja, hogy most akkor hogy is volt? Tenyleg ez tortent?
Engem egy dolog nagyon zavart a tortenetben ez pedig spoiler
Bar a vegen nekem azert volt par meredek dolog…. ennek ellenere szerintem az egyik legjobb krimi volt volt amit eddig olvastam.

magyarul: Kristina Ohlsson: Őrangyalok c. jelent meg.

Kun_Csilla I>!
Kristina Ohlsson: The Disappeared

Izgalmas, olvasmányos volt, faltam a lapokat. Kristina Ohlsson gördülékenyen ír, nem erőltetetten használja a krimiírói fogásokat, hanem elegánsan, erőfeszítés nélkülinek tűnően éri el, hogy ne tudd letenni a könyvet egy-egy fejezet végén. A végét talán egy icipicit elhúzta a szerző, az utolsó 70 oldal már a levezetés volt, de azért még ide is berakott egy csavart. Várom a következő könyvet.


A sorozat következő kötete

Fredrika Bergman and Alex Recht sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Lars Kepler: The Hypnotist
Stieg Larsson: The Girl Who Played with Fire
Henning Mankell: The Pyramid
Mari Jungstedt: Unspoken
Camilla Läckberg: Buried Angels
Anders de la Motte: Bubble
Jens Lapidus: Never Screw Up
Henning Mankell: Before the Frost
Jens Lapidus: Life Deluxe
Kjell Eriksson: The Hand That Trembles