A ​vérfarkasok titka (Zombiláz 2.) 20 csillagozás

Kristina Ohlsson: A vérfarkasok titka

Nagyapa bezárta maguk után az ajtót, majd többször aggodalmasan kilesett az ablakon.
– Mi az? – kérdezte Herbert.
– Semmi.
– De látom, hogy van valami – makacskodott. – Valami nem stimmelt azzal a kutyával.
Nagyapa megrázta a fejét.
– Tévedtem – mondta. – Nem németjuhász volt. Sőt, nem is kutya. Valami más. Valami veszélyes.

Eldsalában egymást érik a borzalmas erdőtüzek, és a tűzoltóság azt gyanítja, hogy gyújtogatóval van dolguk. De ez még nem minden. A fák között hatalmas, kutyaszerű lények ólálkodnak, vonyításuktól hangosak az éjszakák. Herbert és legjobb barátja, Sally egyszeriben egy titokzatos eseménysor közepén találja magát. Vajon meg tudják menteni Eldsalát, vagy a békés kis település örökre elveszett?

A vérfarkasok titka egy trilógia második kötete, az első Zombiláz címmel jelent meg.

9 éven felülieknek

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Animus, Budapest, 2020
248 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789633247532 · Fordította: Dobosi Beáta
>!
Animus, Budapest, 2020
248 oldal · ISBN: 9789633247662

Most olvassa 1

Várólistára tette 13

Kívánságlistára tette 21


Kiemelt értékelések

Navi P>!
Kristina Ohlsson: A vérfarkasok titka

Jó volt, gyorsan olvasható, de az első valahogy izgalmasabbra sikeredett, szerintem.
Alexandert nagyon sajnálom, Potus bácsit szintén, Fabien és Elsa már kérdésesebb.
Jó volt a nyomozás, voltak érett döntések a fiataloktól, de némelyiktől a falra másztam, olyan tipikus kamaszos, de jó értelemben.
Kíváncsi vagyok, mi lesz az utolsó kötetben.

smetalin>!
Kristina Ohlsson: A vérfarkasok titka

Ó……hát, még egy Ó…….izéke is jöhet ide.
Ne már, ez kérem elég gagyi lett. Gyerekszemmel mérve is, nagyon gyenge, vízi vérfarakás?? Mi van? Az egész történet vezetés, meg írásmód meg szereplők és cselekmény, nem mondanám meg az irónőról , hogy összehozott egy felnőtt krimi sorozatot.

15 hozzászólás
Lyalygat>!
Kristina Ohlsson: A vérfarkasok titka

A könyv hátulján az áll, hogy „9 éven felülieknek”, 32 évesen bőven teljesítettem ezt a követelményt.:D Egyszerűen imádtam, hozta az előző rész izgalmát, alig várom már a 3. részt. köszi @Animus :)

Nympha17 P>!
Kristina Ohlsson: A vérfarkasok titka

Az első kötetben több volt a sikoly, a futkosás, és az ijedség. Itt sokkal inkább dominált a nyomozás, ahogy próbálják a farkasok titkát és az erdőgyújtogató kilétét felfedni.
A gyerekek jók voltak, ahogy korábban is, Alexander visszatérésnek pedig örültem.

inci81 P>!
Kristina Ohlsson: A vérfarkasok titka

Méltó folytatása az első résznek! Imádtam olvasni ezt a kötezet is. Bár olvashattam volna tizenéves koromban! Mondjuk így negyvenen túl is izgalmas volt.
Persze egy ifjúsági fantasyról van szó, így könnyedebb a sztori, és a megoldás is viszonylag egyszerű.

Megyek és neki is kedzek a harmadik résznek, mert nagyon kíváncsi vagyok mi várható.

Ui.: A borító most is eszméletlenül gyönyörű!

Renáta_G>!
Kristina Ohlsson: A vérfarkasok titka

Minden adott egy izgalmas kalandhoz, de ezúttal nem tudott beszippantani a sztori. A kötet feléig túl lassan haladtunk, aztán szerencsére felpörögtek az események. Tudom, nem én vagyok a célközönség, ettől függetlenül a sorozat első részét imádtam, most viszont volt egy kis hiányérzetem. Hiába a rejtély, a sötét erdő, a gyanús zöld szemű farkasok, itt valahogy kevésbé volt meg a borzongató misztikum, mint a Zombilázban. Ettől függetlenül, ha az első rész tetszett, akkor mindenképpen érdemes elolvasni. Függővéggel zárul a kötet, ami tuti, hogy gyerekként ad elég löketet ahhoz, hogy kíváncsiak legyenek a trilógia zárására.

Bővebben: https://www.kulturpara.hu/2021/03/egy-bekes-sved-varosk…

Chris>!
Kristina Ohlsson: A vérfarkasok titka

A trilógia előző kötetét, a Zombiláz címűt viszonylag nemrég olvastam, így frissen élt bennem nemcsak a történet, hanem a sztori nyújtotta élmény is. Akkoriban a kötet egyetlen hiányosságának azt róttam fel, hogy a szerző inkább a misztikumra helyezte a hangsúlyt, mint a szereplők karaktetére és magánéleti szálára, szerencsére a folytatásban emiatt már nem kellett aggódnom. Az előző részben megismert szereplők (Herbert, Sally, Potus bácsi, Fabian, Alexander és a nagyapa) mindegyike visszatér, ki több, ki kevesebb időre, de természetesen a városka újabb lakóit is megismerhetjük. Ez pedig mindenképpen jót tett a történetnek, jóval izgalmasabbá tette a rejtélyt, amely jelen történet középpontjában áll.

Habár az előző kötetben a hőseink sikeresen felvették a harcot a zombilázzal, így az a kaland lezárult, ennek a történetnek a teljes élvezetéhez mindenképpen szükséges az előzmény ismerete. Egyfelől, mert minden karakter motivációja, jelleme úgy válik érthetővé, másfelől – mint ahogyan most is láthatjuk – az egyes részek között szoros összefüggés áll fenn, a három kötet együtt alkot majd egy nagy egészet. Erre utal többek között a történet függővéges lezárása is, amely felnőttfejjel persze nem tartja lázban az olvasót, de a gyerekek mindenképpen izgulhatnak a szereplők sorsának alakulása miatt.

Ami miatt viszont érdemes felnőttként is kézbe venni a kötetet, az Ohlsson izgalmas, misztikummal átitatott történetmesélése. Régen élveztem már ennyire gyerekeknek szóló történetet, de a szerzőnek sikerült elérnie, hogy újból tizenéves legyek, aki együtt nyomoz a hősökkel a rejtélyek közepette. A kötet egyik legnagyobb erőssége, hogy a svéd szerzőnő visszatért a gyökereihez, így egy krimibe ágyazott fantasyt/horrort kapunk – természetesen mindezt a célcsoport igényeihez igazítva. Én ugyanúgy élveztem a gyerekekkel való nyomozást, mint a vérfarkasok ohlssoni legendáját – merthogy ezeknek a különleges lényeknek az eredetére és természetére egy egészen új mítoszt teremtett a szerző.

Így hát őszintén és tiszta szívvel ajánlom kicsiknek és szüleiknek egyaránt ezt a kötetet, még akkor is, ha maga a lezárás túl hirtelennek és némely ponton banálisnak is hat, de reménykedjünk benne, hogy a harmadik kötetben minden szálat szépen elvarr a szerző, és a még nyitva hagyott kérdésekre is választ kapunk.

pipacs181>!
Kristina Ohlsson: A vérfarkasok titka

Talán kevésbé félelmetes, mint az első rész, de misztikum is kevesebb volt. Kicsit nehezen indult, de a vége izgalmas lett.


Népszerű idézetek

robinson P>!

A tűz az erdő szélén ütött ki, és gyorsan elharapózott.

(első mondat)

robinson P>!

Az erdő sötét és néma volt a hátuk mögött. Mintha valami titkot őrizne, amit senki sem tudhat meg.

robinson P>!

Vérfarkas.
Vérfarkas?
Herbert gyorsan letette a laptopot. Vérfarkasok márpedig nincsenek! Csak a mesében.

robinson P>!

A farkas morgott, és kivicsorította a fogát.
Nagy, hegyes szemfoga volt.
A szeme pedig zöld.
– Futás! – kiáltotta Herbert.


A sorozat következő kötete

Zombiláz sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Åsa Larsson – Ingela Korsell: A kísértet
Tove Jansson: A láthatatlan lurkó
Henning Mankell: Utazás a világ végére
Per Olov Enquist: A Három Barlang Hegye
Sven Nordqvist: A kobold karácsonyi titka
Selma Lagerlöf: Nils Holgersson csodálatos utazása
Astrid Lindgren: Mio, édes fiam
Astrid Lindgren: Oroszlánszívű testvérek
Selma Lagerlöf: Csodálatos utazás
Barbro Lindgren Enskog: Szigorúan bizalmas!