Fire (Graceling Realm 2.) 12 csillagozás

Kristin Cashore: Fire Kristin Cashore: Fire Kristin Cashore: Fire Kristin Cashore: Fire Kristin Cashore: Fire

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Fire, ​Graceling's stand-alone prequel-ish companion book, takes place across the mountains to the east of the seven kingdoms, in a rocky, war-torn land called the Dells.

Beautiful creatures called monsters live in the Dells. Monsters have the shape of normal animals: mountain lions, dragonflies, horses, fish. But the hair or scales or feathers of monsters are gorgeously colored-- fuchsia, turquoise, sparkly bronze, iridescent green-- and their minds have the power to control the minds of humans.

Seventeen-year-old Fire is the last remaining human-shaped monster in the Dells. Gorgeously monstrous in body and mind but with a human appreciation of right and wrong, she is hated and mistrusted by just about everyone, and this book is her story.

Wondering what makes it a companion book/prequel? Fire takes place 30-some years before Graceling and has one cross-over character with Graceling, a small boy with strange two-colored eyes who comes from… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2009

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Gollancz, London, 2021
400 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781473233263
>!
Penguin, London, 2020
462 oldal · puhatáblás · ISBN: 9780142415917
>!
Firebird, 2011
480 oldal · ISBN: 9780142415917 · ASIN: 014241591X

5 további kiadás


Kedvencelte 2

Várólistára tette 7

Kívánságlistára tette 8


Kiemelt értékelések

Kaosmagier>!
Kristin Cashore: Fire

Nekem kimondottan tetszett ez a könyv, szerintem jobban sikerült mint az első kötet.

A főhős érdekesebb, és mivel a könyv nagyon erősen a főhős szemszögéből van elmesélve ez nagyon sokat ad a történethez. Nagyon érdekes, ahogy megismerhetjük az utolsó „ember-szörny” mindennapjait, félelmeit és problémáit, illetve hogy milyen karakterfejlődésen megy keresztül a könyv folyamán. Habár néha kicsit szerintem el lett túlozva a szenvedése, ami kicsit idegesítő volt, de összességében egész jól eltalálták a Fire lelki világa és a történet közti egyensúlyt. (Kicsit sajnáltam, hogy a háború tényleges harcairól/taktikájáról szinte semmi szó nem esik, de hát nem ez volt a könyv fókusza…)

A „szörnyek” világa is nagyon érdekes, főleg az, hogy itt a szörnyek beépültek és hatással voltak az emberek mindennapi életére. Itt is sajnáltam, hogy nem mentek bele mélyebben az emberi szörnyek kérdésébe, így csak Fire és az apja (abszolút jó vs abszolút rossz) ellentéte ad viszonyítási alapot. Szívesen láttam volna valami köztes mentalitású szörnyet is, akár csak említés szintjén…

A történet érdekes volt és a mellék karakterek is tetszettek, illetve az, hogy nem mindent a főhős önállóan oldott meg, hanem a mellék karakterek is kaptak fontos szerepeket, nagy hangsúly volt a különböző képességekkel rendelkező karakterek együttműködésén.

tashley>!
Kristin Cashore: Fire

Még jobban tetszett, mint az első. A szerelmi szál jobban működött, a politika érdekes volt, a királyi család nagyon szerethető. Semmi kivetnivalót nem találtam benne, az egész könyv kiválóan működött, minden fordulata okos.

Kblanka>!
Kristin Cashore: Fire

Imádtam!
Csodálatos könyv egy különleges világról, az emberi kapcsolatokról, legyen az barátság vagy családi viszony. Teljesen magába szippantott ez a könyv, bár szentül hittem, hogy nem fogome annyira kedvelni, mint az első könyvet. Tévedtem.
A karaktereket jobban kedveltem, a történet vitt előre, és ahány csavar volt benne, a végére már követni se tudtam őket.

Megérte elolvasni, izgatottan vágok neki a következő könyvnek ebben az univerzumban (szigorúan csak angolul, nagyon jó az eredeti :) )


Népszerű idézetek

Izzyofp>!

I must stop wishing for things to happen. Because something will happen eventually, and when it does, I'll be bound to wish it hadn't.

9. fejezet


A sorozat következő kötete

Graceling Realm sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Holly Black: The Wicked King
Leigh Bardugo: Crooked Kingdom
Soman Chainani: The Last Ever After
Stephanie Garber: Legendary (angol)
Stephanie Garber: Once Upon a Broken Heart
Mary E. Pearson: The Beauty of Darkness
Alwyn Hamilton: Rebel of the Sands
Gail Carson Levine: Ella Enchanted
Sarah J. Maas: Heir of Fire
Alix E. Harrow: The Ten Thousand Doors of January