A ​borász lánya (A borász lánya 1.) 31 csillagozás

Kristen Harnisch: A borász lánya

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Amikor ​Sara Thibault édesapját maga alá temeti a Loire folyó mentén az esőzéstől leomló partoldal, Sara anyja arra kényszerül, hogy eladja a szőlőbirtokukat egy rivális család, a Lemieux-k számára, amellyel aztán az idősebb Lemieux fiú és Sara nővére, Lydia házassága révén szoros, ám igen kétes értékű kötelék alakul ki. Egy újabb tragikus esemény, egy szörnyű gyilkosság hatására a lányoknak Amerikába kell menekülniük, így Sara kénytelen lemondani álmáról, hogy apja örökébe lépve felvirágoztassa a gazdaságot, és nő létére kiváló borász váljék belőle.
Időközben Phillippe, a Lemieux család ifjabbik tagja, Amerikában próbál szerencsét, és Kaliforniában létrehozza a Napa-völgy legnagyobb borászatát. Amikor arról értesül, hogy bátyját megölték Franciaországban, feléled benne a bosszúvágy, és egyetlen célja, hogy felelősségre vonja a gyilkost.
A továbbra is a borászkodásról álmodozó Sara szintén Kaliforniába érkezik, ahol a Philippe-pel való első találkozás sorsszerűnek… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2014

Tartalomjegyzék

>!
Lazi, Szeged, 2014
294 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632672373 · Fordította: Gebula Judit

Enciklopédia 8

Szereplők népszerűség szerint

Philippe Lemieux · Sara Thibault · Aurora Thierry · Bastien Lemieux · ifj. Luc Thibault · Luc Thibault · Lydia Thibault · Marie Chevreau


Kedvencelte 7

Várólistára tette 36

Kívánságlistára tette 21


Kiemelt értékelések

Gyöngyi0309>!
Kristen Harnisch: A borász lánya

A maga műfajában kimondottan jó történet. Tetszett, hogy a borkészítés állt a középpontban, illetve jó volt francia tájakon és a Napa völgyében kalandozni. A fő sztori és a karakterek sablonosak, semmi új nincs benne, de könnyed, romantikus, nem odafigyelős olvasmánynak tökéletes választás. Nemsokára olvasom a folytatást.

Bomarie >!
Kristen Harnisch: A borász lánya

Ki gondolta volna, hogy ez a szőlőtőkékkel és lugasokkal illusztrált, romantikus borítójú könyv ilyen történetet takar? Izgalmas, fordulatos cselekményt, ami egy borász lányának eleinte idillikus, majd meglehetősen nehéz útját követi végig.
Apja hirtelen halála, nővére rossz házassága egy bántalmazó, durva férj oldalán, majd egy újabb haláleset utáni menekülés hajóval az Újvilágba. Ott szintén nem várt nehézségekkel, tragédiával kell szembesülnie; majd nehéz, de kitartó útja során megtalálja a hozzá illő környezetet, egy Napa-völgyben fekvő szőlészetben. Ezen a szőlőtőkékkel övezett tájon vajon rátalálhat a szerelem és egy nyugalmas élet?
Olvassátok el, ha egy szórakoztató és fordulatokban gazdag történetre vágytok! :)

3 hozzászólás
vgabi P>!
Kristen Harnisch: A borász lánya

Hogy ne olvass fülszöveget
Amikor Sara Thibault édesapját maga alá temeti blablabla anyja arra kényszerül, hogy eladja a szőlőbirtokukat egy rivális család, a Lemieux-k számára blablabla idősebb Lemieux fiú és Sara nővére, Lydia házassága blablabla gyilkosság hatására a lányoknak Amerikába kell menniük blablabla Philippe, a Lemieux család ifjabbik tagja Amerikában próbál szerencsét, és Kaliforniában létrehozza a Napa-völgy legnagyobb borászatát blablabla Sara szintén Kaliforniába érkezik, ahol a Philippe-pel való első találkozás sorszerűnek tűnik blablabla.

Hm, ez egész érdekesnek tűnik.

Miután a kölcsönzés megtörtént, és itthon ténylegesen végigolvastam a hátlapon lévő fülszöveget…. bizonyos kétségeim támadtak, hogy talán nem nekem való könyv ez.
Vagy talán maradhatok a blablabla módszernél, mert ezt anélkül nem nyitottam volna ki.

A regény első fele igazolta vonakodásomat, mert nem nagyon kötött le. A fülszöveg alapján nem is történt semmi váratlan, semmi olyan, amit nem lehetett sejteni. Számomra akkor vált mégis érdekessé a történet, amikor Sara megérkezett a Napa völgybe, és ott próbált boldogulni úgy, ahogy tudott. Ha a regénynek csak ezt a részét kaptam volna kézhez – bár valószínűleg az első fele nélkül kicsit hiányosabb lenne –, megadtam volna neki az 5 csillagot – minden hibája ellenére, mert azért voltak benne kevésbé jól megformált karakterek, szemforgatós pillanatok –, de tény, hogy kellett neki az a felvezetés.

kinderbueno>!
Kristen Harnisch: A borász lánya

Egy történet egy fiatal lányról, aki virágzó borászatban él családjával, amely az életét jelenti. Ám szeretett édesapja halálával egy csapásra elveszít mindent és kénytelen új életet kezdeni az Újvilágban.
Egy történet egy férfiről, akinek elege lett az otthonából és szerencsét próbált az Újvilágban mi mással, mint a borászkodással.
Egy gyilkosság, mely fura módon összehozza kettejüket és rengeteg szenvedést hoz a nyakukra. Végül egy szerelem, mely melegséggel tölt el, gyengédsége szinte megérint, olyannyira szeretetteljes. Poztívum, hogy rózsaszínfelhős szirupoktól mentes.

Egy szívszorító történet arról, hogy egy csapásokkal teli életben is erősnek kell maradni, és hogy nem mindig az életcélunk jelenti az igazi boldogságot a Földön.
A könyv hangulatát még csak fokozza egy pohár bor társasága, amelyhez a történet egyik szála, ezenbelül a borkészítés lelkes bemutatása rögtön meghozza a kedvet. :)
Gyönyörű, és meglehetősen érdekes történet, bátran ajánlom mindenkinek!

konyvkritika>!
Kristen Harnisch: A borász lánya

Kristen Harnisch romantikus regénye a 19. század végét eleveníti fel történetében, ahol a szerelem, a bosszúvágy és az árulás ötvözik egymást. Két család történetén keresztül közelebbről is megismerjük a borászat világát, a szőlőtermesztés kihívásait, valamint a borkészítés csodás szakaszait.

Bővebben a blogomon: https://konyvmoly.com/kristen-harnisch-a-borasz-lanya/

IfOnly>!
Kristen Harnisch: A borász lánya

Érdekes egy történet volt ez, és nem tudom eldönteni, olvassam-e a második részt, vagy se.
Amit eldöntöttem, miközben olvastam: meg kell tanulnom franciául, el kell mennem Franciaországba, meg kell néznem egy francia borvidéket, és francia bort kell innom.

Salsita>!
Kristen Harnisch: A borász lánya

Kedves kis történet, a stílusa némileg kiforratlan ugyan, de nem vészes.

csilla0923>!
Kristen Harnisch: A borász lánya

Nagyon jó könyv lehetett volna de a végén annyira egyszerűen minden egy csapásra megoldódott, hogy az szerintem nagyon húzós volt. Minden más nagyon tetszett, kár, hogy ezzel elrontotta az írónő. Azért majd elolvasom a második részt is. :)


Népszerű idézetek

Bomarie >!

Feltámadt benne az érzés, hogy akármennyire is vágyik Saint Martin után, talán jobban illik ebbe az új divatú városba, Napába, mint megfontolt, hagyománytisztelő francia szülőfalujába.

kinderbueno>!

– Aurora elmesélt nekem valamit.
– Hű, de baljósan hangzik. – Philippe kajánul felnevetett. – Na és mi volna az?
– Hogy van egy barátnője a városban.
[…]
Philippe hangosan sóhajtott, és csak aztán felelt.
Csak volt.

241. oldal - Tizenötödik fejezet: Mint lepkét a láng (Lazi, 2014)

Kapcsolódó szócikkek: Aurora Thierry · Philippe Lemieux · Sara Thibault
Bomarie >!

– Itt nincsenek árvaházak?
– Bőven vannak, csakhogy ezek megszöknek onnan. Ellátogattam néhányba. Az étel borzalmas, és pont olyan, mintha az utcán élnének, csak kevesebb a szabadság.
Sarah azon tűnődött, vajon a javára válik-e szánakozó természete ebben az új városban. Amerika a legkevésbé sem volt olyan, amilyennek képzelte.

kinderbueno>!

Sara érezte, ahogy a szeme megtelik könnyel.
Monsieur Pepin átható tekintettel méregette Sarát.
– Nem a csizmának van értéke, ugye? Hanem annak az útnak, amit édesapád végigjárt benne, n'est-ce pas*?

*Nemde?

47. oldal - Negyedik fejezet: Gyász (Lazi, 2014)

Kapcsolódó szócikkek: Sara Thibault
kinderbueno>!

Sarának eszébe jutott, hogy ő maga olyan, mint a gyertya fényéhez vonzódó molylepke. Naiv és ösztönös, magával ragadta a hely szépsége és a kecsegtető lehetőség, hogy végre elérje célját. Lehet, hogy egy ostoba, nyughatatlan lány, de hogy eltökélt, az biztos. Ki fog állni és harcolni azért, ami a jogos jussa. Amivel Lemieux tartozik neki: Saint Martinért.

187. oldal - Tizenharmadik fejezet: Megszokni vagy megszökni? (Lazi, 2014)

Kapcsolódó szócikkek: Sara Thibault
kinderbueno>!

– Nem fázik? – kérdezte Philippe, akinek a válla hozzáért Saráéhoz, könyökét pedig lazán a szétterpesztett térdére támasztotta. Szemében visszatükröződtek az eredeti szemszínét, a markáns kéket elnyomó narancssárga lángok, ugyanakkor valószerűtlen ragyogást kölcsönöztek neki.
– Ühm, tessék?

237-238. oldal - Tizenötödik fejezet: Mint lepkét a láng (Lazi, 2014)

Kapcsolódó szócikkek: Philippe Lemieux · Sara Thibault
kinderbueno>!

– Akkor csakis ezért vett fel engem?
Philippe félrebillentette a fejét, mintha magát a kérdést is képtelenségnek vélte volna.
– Nem! Azért vettem föl magát, mert maga a legalkalmasabb erre az állásra. Egészen ma estig nem engedtem át magam – hogy is mondjam csak – a titkos vágyamnak.
Sara felnevetett.
– Azt hiszem, nem hibáztathatom magát mindenért. Túlságosan is lelkes tettestársnak bizonyultam.
– Hmm, igen. Úgy tűnik.

243. oldal - Tizenötödik fejezet: Mint lepkét a láng (Lazi, 2014)

Kapcsolódó szócikkek: Philippe Lemieux · Sara Thibault
kinderbueno>!

Lydia kritikus szemmel méregette Sarát.
– Szép vagy ma, Sara. Elképesztően örülök, amiért sikerült meggyőznöm téged, hogy felkössük a hajadat. Olyan elegáns vagy! Az sem ártott persze, hogy a munkásklumpádat rendes városi cipőre cserélted. Így még akár férjet is találunk neked!
Sara kinyújtotta a nyelvét, de Lydia tudomást sem vett róla.

23. oldal - Második fejezet: Clos de Saint Martin (Lazi, 2014)

Kapcsolódó szócikkek: Lydia Thibault · Sara Thibault
kinderbueno>!

– Drágaságom, szeretném, ha te is jöhetnél, mert egyszer biztosan jó borász válik belőled, de nagy esők várhatók, úgyhogy nem hinném, hogy bölcs dolog volna. […]
– Jó, Papa! – Sara csak egy pillanatra lógatta a fejét, majd csillogó szemmel feltekintett. Felkapaszkodott az apjához, és mindkét orcájára puszit nyomott. – Au revoir, Papa! – köszönt el kedvesen, aztán leugrott a kocsiról, intett egyet, és figyelte, ahogy a kocsi mozgásba lendül. – Bonne chance!*

*Járj szerencsével!

36. oldal - Harmadik fejezet: Papa (Lazi, 2014)

Kapcsolódó szócikkek: Luc Thibault · Sara Thibault

A sorozat következő kötete

A borász lánya sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Loreth Anne White: Sötétedik
L. J. Shen: Az ördög feketét visel
E. K. Blair: Bang
Tracy Chevalier: Az utolsó szökevény
Kristi Ann Hunter: Előkelő álarcosbál
Lee Child – Fiona Davis – Clare Mackintosh – Jill Mansell: Esti iskola / Babaház / Az igazság pillanata / Elmondhatatlanul
Aprilynne Pike: Destined – Elrendelve
Estelle Maskame: Ne is említsd
Joss Stirling: Misty