Az ​utolsó namsara (Iskari-trilógia 1.) 288 csillagozás

Kristen Ciccarelli: Az utolsó namsara

„Mindenek ​kezdetén volt Namsara, az égből és lélekből formált ifjú, aki nevetést és szeretetet hozott magával, bárhová ment. Ám ahol fény van, ott sötétségnek is kell lennie – így megjelent Iskari, a vérből és holdfényből formált leány, a pusztító, a halálhozó."
Asha, az uralkodó leánya a nagy Firgaard birodalom legrettegettebb sárkányölője. Az emberek tisztelik, de tartanak is tőle. Ő az iskari – ám ez magányos szerep, melytől Asha inkább érzi magát fegyvernek, mint fiatal nőnek. Egyik bestiát a másik után vadássza le, hogy elhozza a fejüket a királynak, de nincs az a zsákmány, ami megmenthetné őt a végzetétől: az apja odaígérte a kezét kegyetlen parancsnokának. A lány semmi mást nem akar, csak leszámolni tragikus múltjával és elkerülni a sivár jövőt. Amikor esélyt kap a szabadságra, cserébe Firgaard legerősebb sárkányának életéért, kapva kap a lehetőségen. Egy titokzatos fiú segítségével Ashának le kell ráznia magáról az iskari szerepének láncait, és ki kell tárnia szívét… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2017

Tagok ajánlása: 14 éves kortól

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Dream Válogatás Maxim

>!
Maxim, Szeged, 2018
448 oldal · ISBN: 9789634991823 · Fordította: Komáromy Zsófia
>!
Maxim, Szeged, 2018
448 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632619774 · Fordította: Komáromy Zsófia

Enciklopédia 10

Szereplők népszerűség szerint

Torwin · Asha · Kozu · Roa


Kedvencelte 58

Most olvassa 13

Várólistára tette 279

Kívánságlistára tette 253

Kölcsönkérné 4


Kiemelt értékelések

Mrs_Curran_Lennart P>!
Kristen Ciccarelli: Az utolsó namsara

Nagyon tetszett a történet, már eleve a sárkányok miatt. És tényleg van benne minden, ami egy jó kis fantasy ismérve, különleges lények, varázslat, talpraesett hősnő, intrika, árulás, cselszövés, és egy minimális romantika, ami elég lassan bontakozik ki. Az elejétől sejtettem, hogy lesz egy jó nagy csattanó a végére, mert teljesen nyilvánvaló volt, hogy Ashát teljesen félrevezetik. Elég lassan eszmél rá, hogy becsapták, de akkor jó döntést hoz. Egyértelműen folytatásért kiált, mert egy cseppet függős.

Márk_2011 P>!
Kristen Ciccarelli: Az utolsó namsara

Nagyon izgalmas, nagyon sárkányos történetet kaptam az írónőtől.
Tetszett Asha erős karaktere, Torwin gyengéd természete, Dax elszántsága.
A történetünk szerint Asha egy iskari. Egy kegyetlen sárkányölő. Történeteket mesél a sárkányoknak, régi nagyon szép, megható történeteket, a sárkányok a történetek hallatán előjönnek, Asha pedig főleg apja kedvéért megöli őket. Ez a mi kiindulópontunk, és a bonyodalmak akkor kezdődnek, mikor Ashának férjhez kell mennie. Torwin segítségével sorsa új útra térhet, és választási lehetőséget kap…… és, hogy mi is ez az új lehetőség olvassátok el Az utlsó Namsara történetét, hogy megtudjátok!

2 hozzászólás
Szücsi>!
Kristen Ciccarelli: Az utolsó namsara

Először is IMÁDOM a sárkányokat! Másodszor pedig IMÁDOM ezt a könyvet!
A sárkányos világ csodálatos, a szereplők is fantasztikusak (még a gonoszak is tetszettek), a történet pedig még szuperebb. Egyszerűen alig bírtam letenni, sőt képes voltam hajnali 2ig is olvasni. Emiatt ma mondjuk borzasztóan néz ki a fejem, de megérte ^-^
Izgalmas volt és pörgős, tele fantáziával, veszéllyel és persze egy csipetnyi romantikával. Tehát minden volt benne amit egy fantasyban szeretek.
Mimást is mondhatnék minthogy kedvenc lett és bátran tudom ajánlani bárkinek ezt a meseszép borítójú könyvet.
Már csak az a kérdés hogyhogy szerzem meg a folytatást angolul…
Ezek után kedvem támadt újra megnézni az Így neveld a sárkányodat :D

kellyolvas P>!
Kristen Ciccarelli: Az utolsó namsara

Juj de frankó egy ilyen jó könyvvel nyitni az évet! Nagyon tetszett!
Asha karakterével nagyon szép fejlődési ívet tudott kialakítani a szerző. Az egy dolog, hogy a lány kiváló harcos, egész életében képezte magát a harcra, fizikailag képes szembeszállni egy sárkánnyal is. Viszont lelkileg igencsak terhelt, spoiler Megviselte édesanyja halála is, aki mesemondó volt, kiskorában állandóan a régi történeteket adta át neki, pedig ez tilos volt. Ugyanis a történetekkel elő lehet csalogatni a sárkányokat. A lány pedig ezt ki is használta, és ettől lelkiismeret furdalása lett, nem így kellene legyőzni a sárkányokat. Nem minden nehézség nélkül alakul át Asha gondolkodása, de egyre több jel utal arra, hogy valamit eltitkoltak előle. Az emberek kegyetlennek és szívtelennek tartják, de ez nem igaz, Safire is nagyon közel áll hozzá, segíti őt és Torwint is többször megmenti. A szerző nem állította be Asha karakterét sérthetetlennek, sőt, kifejezetten elcsúfította a sebhelyekkel, így volt igazán valóságos és sokkal jobban szerethető.
Imádtam a lassú égésű romantikát. Torwinnak nagyon szurkoltam, spoiler
Megannyi mellékszereplőt vonultat fel a regény, vannak hősök és gonoszak, szövetségesek és ellenségek. Kiemelkedik Dax, Asha bátyja, aki igazi meglepetéseket okoz az olvasóknak, kicsit más, mint amilyennek beállítják. Safirét már említettem, neki a származása is igen kacifántos. Persze az utálható karakterek sem hiányoznak, élükön Jarekkel, aki egy igazi genyóláda. Róla ez már az elejétől kiderül, de akad olyan szereplő is, aki báránybőrbe bújt farkasnak felel meg.
A cselekmény számomra fordulatos volt, de nem minden volt meglepetés. Néhány dolgot kitaláltam, párat viszont nem, így végig izgalmas maradt, és mivel imádtam a hátteret és a karaktereket, nem unatkoztam egy percig sem. Érdekes volt az ősi vallás, az emberek félelmei, nagyon jó ötlet volt Asha álmaiba fűzni a számára előírt utat/útmutatót. A királysággal kapcsolatban pedig alapvető, hogy előjönnek az utódlási bonyodalmak, árulással, intrikákkal.
A szerző nem kíméli az olvasót, vannak a történetnek elég erőszakos elemei, nem tündérmesére kell számítani. Nagyon tetszett a regény felépítése, a cselekmény közé beépített mesék egytől egyig érdekesek voltak, adagolták az olvasó számára a háttértörténetet. A sárkányok világát érdekesen alakította a szerző, őket a mesék éltették, feltöltődtek belőlük, részben ezért is tiltott a mesélés. spoiler
Összességében csak felsőfokban tudok a könyvről beszélni, mert egyetlen hibája a némi kiszámíthatóság, de ezt ellensúlyozzák a sárkányok… A befejezés lezárt is meg nem is, ahogy néztem a következő rész Dax és Roa története lesz, remélem azért Asha és Torwin is szerepelnek majd.

1 hozzászólás
Niitaa P>!
Kristen Ciccarelli: Az utolsó namsara

A teljes értékelés elérhető a blogomon:
https://www.niitaabellvilaga.hu/2019/05/kristen-ciccare…

"Ha az első nagyobb hangvételű részen átlendülünk, felvesszük az események fonalát, átérezzük a kevés karakterben lejátszódó folyamatokat, akkor kitartásunk elnyeri méltó jutalmát. Egyszer csak azt veszi észre az olvasó, hogy bár az elején alig tudta magát rávenni az olvasásra, most épp annyira képtelen letenni. Mert nem lehet. Odaszögezi az olvasó figyelmét és csak falja a sorokat. Onnantól kezdve már az sem számít, milyen kisebb-nagyobb hibák jelennek meg a lapokon. Sőt, olyan, mintha a szerző egyszer, régen elkezdte volna ezt a történetet megalkotni, majd évek múltán vette volna újra elő és fejezte volna be, amikor már sokkal képzettebb lett és több tapasztalat állt a háta mögött, ugyanis a botlások főként az első felében jellemzők. Ahogy a kifejtetlenség is. Véleményem szerint ezt a világot lehetett volna még bővíteni. Például: leírják, hogy az egyes karakterek milyen jellemrajzzal rendelkeznek, ám az olvasó nem ezt érzékeli. Hangoztatják, hogy a kapitány mennyire gonosz és kegyetlen ember, ám ez a könyv feléig alig nyilvánul meg. Kissé akaratos, de semmi több. Bőven lett volna még mit finomítani, de hát valahonnan el kell indulni.
Szívem szerint maximális pontszámot adnék neki, mert annyira pozitív benyomást tett rám. Az eszem viszont azt súgja, hogy ezt nem tehetem meg, mert mindennek ellenére nem tudom elfelejteni a hibákat sem. Teljesen egymásnak feszültek az érzéseim és a gondolataim, s végül egyikük sem győzött: a közép aranyutat választottam. Nagyon jó, élvezetes, de nem tökéletes. Majd a következő az lesz. Remélem."

deen>!
Kristen Ciccarelli: Az utolsó namsara

A könyv egyetlen hibája, hogy nagyon kiszámítható a cselekmény. A történet nagyon jól összerakott, tetszettek a szereplők, a sárkányok, a történetek. Asha bátor és elhivatott karakter, aki fokozatosan lát a színfalak mögé és érti meg, hogy nem minden az, aminek látszik. Ügyesen fonta össze az írónő a jelen és a múlt szálait, így egyre jobban látható vált, hol lakozik az igazság a sok hazugság között. Asha és Torwin között fokozatosan kialakuló kötelék is nagyon tetszett. Pörgős és izgalmas volt a cselekmény, mely a végére azért tartogatott egy kis csavart. Szerencsére hamarosan jön a folytatás.

Navi P>!
Kristen Ciccarelli: Az utolsó namsara

Kellemes csalódás volt a könyv.
Szerethető, érthető karakterek, felesleges rinyálások nélkül, a gonosz tényleg velejéig gonosz. Ki mire képes a hatalomért? Azt sajnos megtudhatjuk. A tűz, a gyűrű, … Túl szép lett volna, ha hinni lehet neki. Nagyon sajnálom Ashát, de a végére szerencsére megtalálta a saját útját.
A sárkányok … Imádtam őket, főleg Árnyékot :) A kis játékos, nagyon édesek voltak. A szívem szakadt meg.
Kíváncsi vagyok a folytatásra :)

Wandamaci P>!
Kristen Ciccarelli: Az utolsó namsara

Eleinte kicsit tartottam tőle, egyrészt a túl jó értékelések miatt másrészt pedig a sárkányok miatt. Olyan semleges a viszonyom velük, valahogy sosem kerültek közelebb hozzám. Ez a félelmem viszont egyből el is párolgott.

Hirtelen nem is tudom mi fogott meg a legjobban a történetben. Talán a világ, a történetek és a sárkányok.
Különleges történetekre van felfűzve a könyv és ami még ennél is jobb, hogy azok az oldalak a könyvben valami csodaszépek.

Végtelenül izgalmas, sosem tudtam rájönni, hogy mi fog következni, többször leesett az állam.

Összességében kedvencet avattam. Különleges történet, különleges világgal, szerethető sárkányokkal, sok ármánnyal és még több csavarral, lélegzet-visszafojtós részekkel, tehát fantasy rajongóknak kötelező!

Bővebben:
http://wandamaci.blogspot.com/2020/07/kristen-ciccarell…

Lovas_Lajosné_Maráz_Margit P>!
Kristen Ciccarelli: Az utolsó namsara

Iskari-trilógia 1

Hűha, ez megint egy eszméletlenül jó sorozatindító kötet volt, letehetetlen, imádtam minden sorát. Méltán pályázhatna az „Év fantasy könyve” címre, de legalábbis dobogós helyre, mert idén már olvastam másik ennyire jó könyvet is.
Egy fantasztikusan erős jellemű leány, Asha a főszereplő, teljesen oda voltam érte, na meg imádtam a sárkányokat is, élükön Kozu-val.
Rengeteg kaland és megpróbáltatás során kellett megállnia a helyét, ráadásul hatalmas titkokra derült fény a könyv végén, ami teljesen átformálta Asha teljes világát.
Szelíd romantika is volt a történetben, ami érthető, hiszen ifjúsági könyvről van szó és a főszereplők is tizenévesek, de egy olyan mesebeli világban élnek, ahol korán felnő az ember.
Félelmetes és csodás a könyv világa, a királyság társadalma rabszolgatartó, ami előre vetíti a lázadások lehetőségét.
Szóval nagyon jó könyv volt, úgyhogy ide nekem hamar a folytatást, remélem hamar megjelenik.

BorkaReads >!
Kristen Ciccarelli: Az utolsó namsara

Jaj de tetszett ez a könyv!
Szögezzük le előre : engem a sárkányos sztorikkal kilóra meg lehet venni.
Imádtam a könyv hangulatát, a sivatagos táj és a sárkányok egyszerűen elvarázsoltak.
A karakterek is egytől egyig érdekesek voltak, és a történet meg tudott lepni.
Mindenkinek ajánlom!


Népszerű idézetek

Nymeria96>!

– Egy bolond bármiben biztos lehet, de attól még nincs igaza.

Kapcsolódó szócikkek: Torwin
csfannie P>!

– Én csak egy istenben hiszek – mondta végül a rabszolga, majd lerázta a kezét. – A könyörületes Halálban.

142. oldal

csfannie P>!

– Ha szörnyeteggé kell válnom ahhoz, hogy megfékezzek egy szörnyeteget – válaszolta Moria –, akkor ezt fogom tenni.

207. oldal

Zsuzana P>!

Asha egy történettel csalta oda a sárkányt.

(első mondat)

Kapcsolódó szócikkek: Asha
csfannie P>!

– A világnak szüksége van egyensúlyra – válaszolta az Ősisten.

18. oldal

Belle_Maundrell >!

– Én csak egy istenben hiszek – mondta végül a rabszolga, majd lerázta a kezét. – A könyörületes Halálban.
(…)
– A halál tolvaj – jelentette ki a lány, felidézve egy ősi történetet.
(…)
– Szerinted talán igen (…) De van, akinek a halál maga a megváltás.

142. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Asha · halál · Isten · Torwin
ap358 P>!

Lankadatlan éberséggel kell ügyelnünk rá, hogy felvértezzük magunkat a gonosz ellen.

150. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Asha
LoveIsInTheAir>!

Lehet, hogy Gretának igaza volt. Talán tényleg mindenkiben rejtőzik egy dal… vagy egy történet. Ami egyedi és csak az övé.

csfannie P>!

Inkább a halál, mint hogy egy szörnyeteg feleségeként éljen.

121. oldal

Szücsi>!

– Veszélybe foglak sodorni – vallota be Asha a legsúlyosabb félelmét.
– Azt hittem, ezt már tisztáztuk. Imádom a veszélyt.

Kapcsolódó szócikkek: Asha · Torwin

A sorozat következő kötete

Iskari-trilógia sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Sara Raasch: Hó mint hamu
Sarah J. Maas: Empire of Storms – Viharok birodalma
Elizabeth Lim: Fénytörések
Virág Emília: Sárkánycsalogató
Rachel Hartman: Seraphina
Christelle Dabos: Rejtélyes eltűnések a Holdvilágban
Holly Black: The Queen of Nothing – A semmi királynője
Stephanie Garber: Legendary
Richelle Mead: Dermesztő ölelés
Margit Sandemo: Örvényben