Kontroll (VIP 2.) 37 csillagozás

Kristen Callihan: Kontroll

„Egyáltalán ​nem hideg és érzéketlen. Csak rejtőzködik. Azt akarom, hogy szabadjára engedje mindezt – ezt az erőt, ezeket a ragyogó érzelmeket, amit a felszín alatt tart.” – Sophie

Szellemi párbajként indult. Én, egy átlagos lány a nagy számmal, ellene, a szexi, hatalmas egóval rendelkező rosszfiú ellen…

Amikor áttettek első osztályra a iondonijáraton, azt hittem, megütöttem a főnyereményt.

Egészen addig, amíg le nem ült mellém Ő. Gabriel Scott: pokolian jóképű és jéghideg. Senki és semmi nem képes áthatolni a páncélján. Soha. Saját jogán is legenda, a világ legnagyobb rockbandájának menedzsere, emellett pedig egy arrogáns seggfej, aki lenéz engem.

Azt hittem, sikerült pokollá tennem számára egy hosszú repülőutat. Eszembe sem jutott, hogy megkedvelhetem, az meg pláne nem, hogy megkívánhatom. És mi a legmeglepőbb az egészben? Hogy ő is akar engem. Csak a feltételei kissé meghökkentőek.

Ha elfogadom az ajánlatát, sebezhetővé teszem magam. Nagy… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2016

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Rubin pöttyös könyvek

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
440 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634577997 · Fordította: Harcsa Henrietta

Enciklopédia 6

Szereplők népszerűség szerint

Gabriel Scott · Rye

Helyszínek népszerűség szerint

Roxfort · Édenkert


Kedvencelte 9

Most olvassa 8

Várólistára tette 115

Kívánságlistára tette 149


Kiemelt értékelések

Hddorka P>!
Kristen Callihan: Kontroll

Én már az Idol olvasása közben is lelkesedtem Scottie-ért és alig vártam, hogy végre közelebbről is megismerkedhessek vele.
Az előző részt is kedveltem, de ez szerintem felülmúlja. Azt sem tudom hol kezdjem.
Szóval már az elején tudtam, hogy szeretni fogom. A kezdés eléggé meggyőzött és ami utana jött csak fokozta a lelkesedésemet, hogy folytatnom kell az olvasást. Maga a történet humoros, szórakoztató, melyben nem a drámáé a főszerep. A lassan kibontakozó románc pedig elég időt ad, hogy jobban megismerhessük a két szereplő személyiségét.
Scottie és Sophie párosa nagyon jól lett kitalálva. Annyira ellentétei egymásnak, hogy szinte vonzák egymást, mint két mágnes ellentétes pólusai. Kettejük szócsatája meg fergeteges. Annyira ellentétei egymásnak, mégis tökéletesek együtt.
Scottie-t meg nem lehet nem szeretni.♥ Első pillantásra egy idegesítő, öntelt szexi pasi. Aztán lassan lehull a páncélja és egyből a szívembe lopta magát, ahogy lassan kezdte kimutatni az érzéseit és megszeretni Shophiet.
Engem teljesen elvarázsolt, levett a lábamról ez a pasi.
Remélem majd jön a többi rész is :)

Tóth_Orsolya_3 P>!
Kristen Callihan: Kontroll

Ezzel a résszel felkerült a sorozat a kedvenceim közé.
Nagyon szerettem. Vicces, romantikus, és bevallom, néha még legyeznem is kellett magam. A könyv bő feléig még egy csók sem csattan el, de mégis izzottak a lapok. ;) Gabriel… *-*
Nagyon várom Jax történetét.

10 hozzászólás
konyvmolyblog>!
Kristen Callihan: Kontroll

„ – Azt látjuk, amit látni akarunk.”

Ha lehet, ez a rész még jobban tetszett, mint az első. – Mondjuk ez abból is látszik, hogy a fél könyvet kiidéztem. :'D Örültem neki, hogy az írónő sokkal inkább a belső vívódásra alapozta a történetet, mint a megszokott sablonokra.

„ – Te vagy a legnagyobb gyengeségem, mert, ha rólad van szó, védtelen vagyok.”

Drága, Scottie, hol voltál te eddig? Nem, nem, nekem ő már Scottie marad, történjen bármi. Nem hittem volna, hogy ennyire magával fog ragadni a története, mert ki gondolná, hogy egy rockbanda menedzsere ennyi mindent tartogat? Legalábbis én semmire nem gondoltam, ami itt történt. Egyszerű, könnyed könyvnek gondoltam, erre kaptam egy elég kibontott, enyhén pszichológiai tartalmú történetet. Mert igen, foszlányokban, és hétköznapian megfogalmazva, de volt benne rendesen ilyen is. De lhet csak én magyarázom bele. :D
Olyan jó volt látni, ahogy végre valahára kimászott a csigaházából és megmutatta valódi önmagát, aki a zord külső, sok öltöny és parancsolgatás alatt lakozik.❤ spoiler

„ – Nekem… Nehezemre esik közel engedni magamhoz az embereket.”

A srácokkal való kapcsolata annyira jól esett a lelkemnek, úgy egymásra vannak hangolódva így öten, hogy mindig tudják mikor kell magára hagyni a másikat, vagy épp mikor kell a támogatás a másiknak. Bárcsak mindenkinek lehetne egy ilyen baráti köre.
A karaokes részen olyan jót nevettem… :'D Úgy elkapott a röhögőgörcs, mikor mindenki fülét-farkát behúzva menekült előle, pedig ő csak „hazament”. :"D

„ – Hé, mi számít normálisnak egyáltalán? Mind őrültek vagyunk kicsit.”

Sophie kicsit lökött – viszont pont emiatt adta ki magát olyan jól, hogy teljesen különbözik Scottie-tól – , de elég hétköznapi ahhoz, hogy könnyen lehessen vele azonosulni. A viháncolasait, szókimondóságát külön imádtam, a való életben tökéletes barátnőalapanyag lenne belőle.
Imádtam, hogy Napsugárnak hívta Scottie-t. :'D És azok a szócsaták… Imádom, amikor így szivatja egymást két karakter, mint ők.
Mégis az tette fel a pontot az i-re mikor spoiler

„Nem a tea a megoldás az élet összes problémájára. Néha a sötét, kurva keserű, amerikai stílusú kávé a válasz.”

Tetszett, hogy a srácoknak és Libby-nek is ennyi szerep jutott ebben a részben, de közben kicsit beláthattam a színfalak mögé, megismerhettem hogyan találkoztak a srácok, hogyan jött létre a Kill John és mi folyik a színfalak mögött egy-egy koncert között.
A végén azért icipicit éreztem, hogy a dráma szándékosan lett beszúrva olyan 'csak azért, hogy legyen itt még egy kis térkitöltő' módon, de annyira nem volt vészes. spoiler

„Gyűlölöm ezt a gyengeséget. Szerelmesnek lenni olyan, mintha elveszítenéd az eszedet és ugyanakkor kitépnék a szívedet. Kész szívás.”

Ezután nagyon-nagyon kíváncsi vagyok a következő kötetre, ami Jax-é – aki már önmagában is érdekes karakternek tűnik. – Remélem minél hamarabb olvashatjuk. ^^

Enikő_Darai_Enii P>!
Kristen Callihan: Kontroll

Még mindig elvarázsol! Angolul már megmutatta, hogy kellemes, laza olvasmány, lassan szövődő romantikával átitatva. Már az első pár fejezetnél is érezni lehetett, hogy egy jóval összetettebb, izgalmasabb történetet kapunk, mint az Idol-ban. Érdekes volt nyomonkövetni, hogy a zárkózott banda menedzser (akinek nem mellesleg elképzelve is döglesztő az angol akcentusa) hogyan nyílik meg a mindig kedves, mosolygós, beszédes Sophie-nak. Az ellentétek vonzzák egymást tipikus esete. Maga a történet lassú folyású, tele humoros, szórakoztató párbeszédekkel, amik végig fenntartják az olvasó figyelmét. Az erotikus jelenetek ízlésesek és nincs túl sok belőlük, hála ég egyáltalán nem ebből áll a könyv. Csak hogy egy picit kiszámítható legyen a vége, természetesen kaptunk egy cseppnyi drámázást is, de ettől eltekintve garantáltan 5 csillagos regényről van szó.

Fufukaaa>!
Kristen Callihan: Kontroll

Ennél a könyvnél nekem már akkor végem volt, amikor kiderült, hogy a főszereplőt Gabrielnek hívják.
Az első részt is imádtam, mert Killian és Libby párosa az első oldaltól megvett. De Sophie és Napsugár…. Az írónő belopta magát a szívembe ezzel a történettel.
Először is a repülőút, a szópárbajok, utazás Európán keresztül, a banda. Te jó ég! Nem volt olyan oldala a könyvnek, amit ne imádtam volna.
Sophie tényleg igazi cserfes lány. De Gabriel (mély sóhaj) mellé másmilyen nőt el se tudtam volna képzelni. Jó volt látni, ahogy oldalról oldalra változik.
És a bonyodalmat se éreztem akkora drámának, vagy túlzásnak. Nyilván számítani lehetett rá, ahogy a nagy gesztusra is, ami egy tipik amerikai romantikus film zárójelenete is lehetett volna. :D Ettől függetlenül végig mosolyogtam.
Úgyhogy @Könyvmolyképző ezer hála, hogy elhoztátok nekünk ezt a részt is. Remélem minél több olvasóhoz eljut ez a könyv, mert érdemes elolvasni. ♥

Ui: Ha bárkinek meg van Gabriel száma, dobja már át. Csak az ingatlanjai felől érdeklődnék. :D

anikho>!
Kristen Callihan: Kontroll

Tudtam én, hogy Scottie (Gabriel aaaw. elalélok) sok minden jót tartogat!
Sokkalta jobb volt, mint az előző kötet!

Már a kezdő jelenetben a repülőn meggyőztek a főszereplők, bár Sophie nekem néha kicsit sok volt.. De hát kinek mi, nem igaz? Ugyanakkor a lány cserfessége és ragadós jókedve tökéletesen passzolt Gabriel fagyos jelleméhez. Tudjátok, hogy imádom az ilyen férfiakat! Öröm volt olvasni, hogyan kúszik Sophie a bőre alá és furakszik a szívébe.

Szerettem olvasni.
Most a banda tagjai is szimpatikusabbak voltak, mint az első könyvben.

A kötelező konfliktus a végén elment.. kicsit összecsapott volt. Tényleg az érződött benne, hogy kell lennie benne egy malőrnek! Ám ebből a szituból bőven elég volt ennyi. Nem is lett volna érdemes tovább húzni.

Vártam volna egy kis ízelítőt a többiekről.. Brennáék? Jax? Semmit sem kaptam, amiért várnám a következő könyvet, amit kicsit sajnálok. Elmarad a várakozás izgalma.

kjen>!
Kristen Callihan: Kontroll

Ha erről a könyvről van szó, akkor sajnos nem tudom magamat visszafogni, szóval ez egy hosszú és spoiler mentes értékelés lesz.
Először is kezdjük azzal, hogy nagyon megörültem neki, mikor megláttam a KMK oldalán, hogy végre kiadják a Vip sorozat folytatását, ezért amint lehetett elő is rendeltem. Valamiért kicsit reménykedtem benne, hogy jobb legyen, mint az Idol, mivel szerintem abban a könyvben van egy-két dolog amin csiszolni lehetne.

Már egyből nekikezdtem a könyvnek, mikor a kezembe fogtam, de rászóltam magamra, hogy nem olvashatom el 2 nap alatt, mivel éreztem, hogy ezt lassabban kell elolvasnom.
A történet azzal kezdődik, hogy lány főszereplőnk, Sophie az első osztályon találja magát a repülőn és nemsokára mellé ül egy komoly, goromba, viszont nem mellesleg igazán jóképű férfi, aki nem más, Scottie. Na, már itt tudni kell, hogy a könyv ekkor beszippantott magába és nem engedett. Sophie és Scottie/Gabriel között már akkor tapintható a tökéletes kémia, ami kettőjük között van. Azonban tudni illik, hogy Scottie halálosan fél a repüléstől, de ezt a problémát a lány egyből megoldja. És itt kezdődik a kőkemény menedzser meggyengülése. A hatalmas, mindig komoly arcot vágó és eltökélt férfi nem tudja, hogy mit kezdjen magával, mikor a lány közelébe kerül, és én ezt imádtam. Szerettem olvasni, mikor főszereplőnk próbál nemet parancsolni magának, de valahogy sose sikerül neki.

Sophie egy imádnivaló lány. Okos, bolondos, de legfőképp kiáll magáért, ha úgy van. Viszont nem tud megálljt parancsolni magának, ha Gabrielről van szó. Úgy érzi, hogy ezt a kemény férfit valahogy ki kell hozni a kis páncélja mögül, akár tetszik neki, akár nem.
Gabriel Scott szerintem maga a megtestesült igazi férfi. Jóképű, intelligens, védi a családját, de sajnos védi az érzelmeit is, amiből nem mindig alakulnak jól a dolgok.

Már a könyv eleje is tart nekünk meglepetéseket, mivel voltak olyan dolgok, amikre én sose számítottam volna (és ott kezdődik meg szerintem igazán a főszereplők kapcsolata). Imádtam, hogy ebben a részben nemcsak a főszereplők életében (mint az Idolban), hanem a banda életébe és belepillanthattam. Ez a csapat szerintem a hibájukkal együtt úgy tökéletes, ahogy van. Mindenben támogatják egymást, minta ízig-vérig testvérek lennének, de amint a legeslegjobban szerettem az a társalgásuk. Érződik rajtuk, hogy egy fiatalokból álló csapat, akik mindig viccelődnek egymással, de közben komolyak is.
Killian sajnos a könyv közben kicsit rossz benyomást tett rám, mivel voltak olyan megjegyzései, amiket nagyon nem szerettem. Viszont, amire nem gondoltam volna, hogy Jax-et így megkedvelem. Aki olvasta az első részt, az tudja, hogy min ment keresztül, de ennek ellenére szerintem egy igazán csodálatos ember. Rye-t és Whip-et is imádtam, mivel őket sem lehetett nem szeretni.

Lehet így olvasva az jön le, hogy ez megint egy olyan könyv, ahol a szereplők már az első oldalon egymásnak esnek, de nem. Az egész történet szép lassan épül fel, és így semmi sincs elhamarkodva. Másrészt végre egy könyv, ahol a szereplők kommunikálnak egymással, és nem csak vitatkoznak, aztán egymásnak esnek.

Végezetül, a könyv címe. Szerintem tökéletesen illik az egész történethez, mivel tényleg az érzelmi kontrollokról szól.
Szerettem a befejezést, mert nem volt összecsapva véleményem szerint és nem maradtak elvarratlan szálak sem, pedig mostanában elég sok könyvnél ez előfordul, de itt végre nem.

Köszönöm a @Könyvmolyképző nek, hogy kiadták ezt a fantasztikus könyvet, mert nekem eddig ez volt 2020 legjobb könyve, és remélem, hogy nemsokára elolvashatom majd Jax történetét is.

3 hozzászólás
Kathreen>!
Kristen Callihan: Kontroll

Az első fele nagyon tetszett, imádtam Sophie ércelődéseit és ahogy Gabriel egyre inkább megnyílik, egyre jobban beengedi az életébe.
A nagy bonyodalomnak viszont számomra nem volt értelme, olyan rakjuk bele valamit, hogy legyen benne fordulat.

3 hozzászólás
bogarancs>!
Kristen Callihan: Kontroll

Ezek a szócsaták és baráti poénok, beszólások azok, amik ezt a sorozatot számomra a topba helyezi.
Faltam a sorokat és most nem tudom mihez kezdjek, mert annyira olvasnám tovább..
Napsugár és Cserfes lány egy végtelen cuki páros. Tetszett, ahogy lassan alakult kia kapcsolat. Picit talán el is húzta,de megbocsájtok, mert imádtam őket.
Ó Jax! Szeretném mielőbb a sztoridat olvasni.
Ezt megérte olvasni!

schalby P>!
Kristen Callihan: Kontroll

Sokkal jobban tetszett mint az első rész bár az is kedvenc. Imádtam a civódásokat Sophie és Gabriel között. Lassan alakuló kapcsolat de minden oldalt megért a végeredmény, én személy szerint jobban örültem volna egy nagy veszekedésnek és kibékülésnek a végére imádom a drámát a végkifejelőt előtt. Jó volt a csapatot együtt tudni imádom a csapatot remélem lesz mindenki külön könyve.


Népszerű idézetek

kjen>!

Elég régóta vagyok a szórakoztatóiparban ahhoz, hogy tudjam, az ördög mindig nagyon vonzó csomagolásban jelenik meg.

konyvmolyblog>!

– Te vagy a legnagyobb gyengeségem, mert, ha rólad van szó, védtelen vagyok.

shadowhunter1975 P>!

– Ismerem a Harry Pottert – jegyzem meg.
Majdnem elmosolyodik.
-Azt hiszem, mind jobban szerettük volna a Roxfortot.

217. oldal, 12. fejezet (Könyvmolyképző, 2020)

Kapcsolódó szócikkek: Harry Potter-sorozat · Roxfort
shadowhunter1975 P>!

Van egy érdekes játék. Gyakran játszom. Késleltetett kielégülés a neve. Ha valamit igazán szeretnék, halogatom a megszerzését.

111. oldal, 6- fejezet (Könyvmolyképző, 2020)

Kapcsolódó szócikkek: Gabriel Scott
kjen>!

Ismersz olyan embereket, akiket valahogy mindig a tenyerén hordoz a szerencse istenasszonya?

(első mondat)

konyvmolyblog>!

Furcsa rádöbbenni mennyire magányosnak érzem magam, annak ellenére, hogy soha nem vagyok igazán egyedül. De ez a helyzet. Szeretném, ha valaki ismerné az igazi lényemet, nem csak azt a csillogó burkot, amit mutatok magamból a világnak.

konyvmolyblog >!

– Hé, mi számít normálisnak egyáltalán? Mind őrültek vagyunk kicsit.

konyvmolyblog>!

Meg akarom tartani. De fogalmam sincs, hogyan engedhetnék bárkit is közel magamhoz. Mert nem tudom, hogyan kell lecsupaszítani a szívemet.


Említett könyvek


Hasonló könyvek címkék alapján

Kim Karr: Kötődés
Penelope Bloom: His Banana – Bekapnám
Marni Bates: Rocksztárt kaptam karácsonyra
Vi Keeland: Egomániás
B. N. Toler: Lélekvesztők
Cassandra Clare: Éjsötét Királynő
Carly Phillips: Forró szívek