Idol ​(angol) (VIP 1.) 33 csillagozás

Kristen Callihan: Idol (angol)

Libby

I found Killian drunk and sprawled out on my lawn like some lost prince. With the face of a god and the arrogance to match, the pest won’t leave. Sexy, charming, and just a little bit dirty, he’s slowly wearing me down, making me crave more.

He could be mine if I dare to claim him. Problem is, the world thinks he’s theirs. How do you keep an idol when everyone is intent on taking him away?

Killian

As lead singer for the biggest rock band in the world, I lived a life of dreams. It all fell apart with one fateful decision. Now everything is in shambles.

Until Liberty. She’s grouchy, a recluse—and kind of cute. Scratch that. When I get my hands on her, she is scorching hot and more addictive than all the fans who’ve screamed my name.

The world is clamoring for me to get back on stage, but I’m not willing to leave her. I’ve got to find away to coax the hermit from her shell and keep her with me. Because, with Libby, everything has changed. Everything.

Eredeti megjelenés éve: 2016

>!
340 oldal · ASIN: B01G4TEKT2
>!
CreateSpace, Washington, 2016
338 oldal · ISBN: 1534622144
>!
308 oldal · ISBN: 0990715728

Enciklopédia 2

Szereplők népszerűség szerint

Killian James · Liberty Bell


Kedvencelte 3

Most olvassa 3

Várólistára tette 21

Kívánságlistára tette 11


Kiemelt értékelések

pveronika>!
Kristen Callihan: Idol (angol)

Az idő során elég sok rocksztáros könyv akadt már a kezembe (csak idén ez volt a negyedik), de komolyan mondom, hogy az volt az egyik legjobb! (Jó, azért Gus még mindig vezeti a listát. ;) Humoros volt, vicces volt, és nem volt benne túl sok felesleges dráma (vagy pont elviselhető mennyiségű volt. :)).

Liberty Bell (most komolyan, ez a név… :DD ) magányosan éli a napjait elszigetelve a világtól. Egyedül él egy farmon, kertészkedik, gitározgat, könyvborítókat tervez, és nem törődik a külvilággal… egészen addig, amíg egy ittas, enyhén szólva megkérdőjelezhető állapotában lévő motoros, szó szerint be nem ront az életébe, áttörve a kerítésén és elterülve a gondosan rendben tartott gyepjén. Nos, Liberty bár minden tőle telhetőt megtesz, hogy ajtót mutasson a férfinak, végül mégis megesik rajta a szíve, és gondját viseli. Ám akkor még nem is sejti, hogy a betolakodó nemcsak hogy az új szomszédja, de nem más, mint a híres Killian James, a világhírű Kill John együttes frontembere, és bizony nem csak a kertje nyugalmát fogja a feje tetejére állítani, de Liberty életét is.

A karakterek tetszettek, ahogy a Kill John együttes tagjai is, bár őszintén szólva Jax-et nem sikerült igazán megkedvelnem. Nagyon tetszett, ahogy az egész kötetet átszőtte a zene, és ahogy Libby és Killian között ezáltal egy nagyon szép kötelék alakulhatott ki. A történet nagyon jól építkezett, és szép volt, ahogy mindkét szereplő segített a másiknak megtalálni az útját. De mégis, ami a legjobban tetszett a történetben az az, hogy a humor, a vicces szócsaták és a jól eltalált karakterek mellett ennek a történetnek volt mondanivalója is. Azt hiszem ez a könyv azt mutatja meg, hogy nem létezik lehetetlen, hogy küzdenünk kell, hogy beteljesítsük az álmainkat, és hogy az összetört darabkákból nem kell, hogy hajthatatlanul a régit akarjuk visszaállítani, olyankor a töredékekből valami újat, valami jobbat, valami erősebbet is lehet alkotni.

35 hozzászólás
Mrs_Curran_Lennart P>!
Kristen Callihan: Idol (angol)

Nem tudom, hogy a magyar fordítás vont-e le valamit a könyv értékéből, de ez nekem bejött. Jobb volt szerintem, mint a Stage Dive sorozat. Persze nem kell túl komolyan venni, mert tényleg túl sok a véletlen. (Pont Libby szomszédja lesz Killian, aki pont remekül gitározik, stb.) De szerencsére szeretem a meséket, akkor is ha a királyfinak ló helyett gitár jutott. Scottie engem is megfogott. Eleve Star Wars fan a fickó, és nem akárki hasonmása. :) Kíváncsian várom az ő történetét is.
Mellesleg ezt a könyvet is @pveronika ajánlására várólistáztam. Telitalálat.

1 hozzászólás
Naiva P>!
Kristen Callihan: Idol (angol)

Ez volt az első könyv, amit az írónőtől olvastam. Nagyon tetszett, mert ez az a fajta történet, amiről szerintem a legtöbb lány – beleértve magamat is – fiatalabb korában álmod(oz)ott. A híres-hírhedt, egész nap bámulnivaló szomszéd srác és „a lány a szomszédból” nem tipikus rockstar–romance története. Alapból szeretem az ilyen és ehhez hasonló történeteket. Így ez sem volt kivétel. Az írásmód valódinak, őszintének hatott. A karakterek hitelesek, ugyanakkor szórakoztatóak voltak. A legnagyobb örömöt mégis az okozta, hogy ennél a könyvnél a rocksztárság nem csak említés szintjén valósult meg. Killian az egyik leghíresebb rocksztár a zene világában. Mindenki úgy érzi, hogy ismeri és szereti őt, de amikor egyik alkalommal teljesen maga alatt van, senki nem veszi őt észre a szomszédlányon kívül. Libby egy nagyon sérült lelket lát a srácban és ugyanez fordítva. Mind a ketten elveszett lelkek és azon lesznek, hogy egymást visszahozzák a fénybe a teljes sötétségből. Nagyon lassan közelednek egymáshoz. Hónapokon keresztül csak barátok próbálnak maradni, de mivel a maguk módján mind a ketten „megközelíthetetlenek”, így pontosan ez a „legjobb barátok” státusz döbbenti rá őket, hogy egyikőjüket sem ismeri úgy senki, mint ők, egymást. Végig ott van a szükséges és kellő mennyiségű kémia és az aggodalom, a kétség és persze egy szikrányi remény. Utoljára Esztelennél éreztem hasonlót. Ebben nincs konkrét spoiler, viszont bőven akadt érzelmi zűrzavar, dráma meg miegymás pl. spoiler csak „mert úgy jobb lesz neki”.
Ne már!
Számtalan szívetmelengető pillanat, szerethető karakterek, Mindig odaillő zenei-, dalszöveg-beli utalások, remek dalok. Ezek, amik teljes egésszé tették a könyvet.

pinkprincessreads>!
Kristen Callihan: Idol (angol)

Kedvenc kertrombolóm

Pár éve már szemezgettem ezzel a történettel, de valahogy sohasem vitt rá a lélek. Miután drága barátnőm, Jenni tanácsára elolvastam a Managet nem volt kérdés, hogy az Idolba is bele fogok vágni, mert annyira megtetszett az írónő stílusa, az általa formált karakterek és élethelyzetek.

A Kill Johns egy egész világot meghódító banda, akiknek nem csak a zenéi, de a zenészei is csodálatosak. A csillogás és féktelen bulizás viszont majdnem tragédiába torkolott, ami az egész banda életére rányomta a bélyeget. Killian, a banda énekese, a tragikus napokat követően önmaga megkeresésére indul, de aminek hatására Libby kertjében köt ki, aki ezt annyira nem értékeli.

Vajon ezután a nem túl optimális megismerkedés után képesek lesznek barátságot kialakítani? Vajon a sok titok képes lesz kettejük közé állni?

Amellett, hogy ezen kérdésekre választ fogsz kapni, még megtudhatod, milyen hátulütői vannak egy zenész életének és megismerheted Scottiet is, aki a világ legeslegjobb pasija (na jó, csak Killian mellett)

A könyvet elsősorban olyan időszakokra ajánlom, amikor egy kis kikapcsolódásra vágy és persze olyan szereplőkre, akiknek ugyan vannak hibáik, de egytől egyig imádnivalóak.

CsepAdri>!
Kristen Callihan: Idol (angol)

Mostanság nem olvastam zenés könyveket, de ez felüdülés volt. :) Jó volt, hogy nem átlagosan indult és nem földön túliak a szereplők.
Tetszettek a karakterek: Libby szarkazmusa, Killian spontaneitása vagy éppen moly félelme :D, Scottie úgy ahogy van :)) a többiek pedig felkeltették az érdeklődésem a jövőre nézve :)
Külön öröm volt, h Killian nem egy elszállt zenész, hanem nagyon is a földön jár és mennyire a szívén viseli a többiek sorsát.

4 hozzászólás
SzAngelika>!
Kristen Callihan: Idol (angol)

Habár az Idol volt az első Kristen Callihan olvasmányom, tuti biztos, hogy nem ez lesz az utolsó.
A szerző leírásai olyan élénkek, kifejezőek és élettel teliek voltak, hogy azzal totálisan megfogott magának. A könyv második felére nekem ugyan kicsit sok lett a nagy drámai jelenetekből, de voltaképp kellemes rocksztáros románcnak találtam a sztorit. Alapmotívumaiban és hangulatában némileg SEP Chicago Stars történeteire emlékeztetett, már a megfáradt sztár és a szomszéd hölgy egymásra találása miatt is.
Mindent összevetve, csak egy hajszállal maradt el a tökéletestől.

★ Kedvenc idézetem ★
„Love breaks your heart, fucks you up – perfect, all-consuming chaos. (…) But it’s also this. Peace, and warm, and so fucking beautiful, you’ll risk anything to keep it.”

LyennSunny>!
Kristen Callihan: Idol (angol)

Annyira nem tetszett, mint vártam, de a 4,5 csillagot simán megéri ez a könnyű kis rocksztár románc. Mindenesetre ha jön magyarul akkor újraolvasom. :)

Vicky3>!
Kristen Callihan: Idol (angol)

Kellemes olvasmány volt ez a regény, ami jó választás, ha egy romantikus regényt akarsz olvasni, ami feldobja a szürke hétköznapokat. Nem váltja meg a világot, de mégis kapott annyi mélységet és komolyságot, hogy megérje elolvasni és adjon ezzel neked valamit. Ugyanakkor megmaradt pillekönnyű olvasmánynak, ami nem fog érzelmileg a földbe tiporni, egy igazi habkönnyű olvasmány egy kis bohósággal.

Bővebben: https://three-points-of-view.blogspot.hu/2018/02/kriste…

Monday>!
Kristen Callihan: Idol (angol)

A csaj nevén kívül, ami komolyan zavaró volt számomra, nagyon tetszett! Vicces volt, zenés volt, romantikus- erotikus, nekem nem kell több. Kicsit elhúztam az olvasását, mert az amazon vacakolt kicsit féltem az ilyen zenés könyvektől, mondjuk általában nem rosszak, de mindig hiányzik valami. Szerintem ez most nekem azért jött be nagyon, mert az eleje nem mindjárt turnés- rocksztáros, koncertezős volt.
Én mondjuk Jax könyvét vártam (attól függetlenül, hogy nem lett a kedvencem), szóval nem tudom, hogy fogok megbirkózni Scottie könyvével, de majd meglátjuk.

dodoreads>!
Kristen Callihan: Idol (angol)

Jól megírt könyv: szerethető karakterek, jól működő kémia, jó mellékszereplők, de a vége nekem nagyon unalmas volt :( a következőt persze így is elolvasom! :)


Népszerű idézetek

Naiva P>!

MUSIC CAN BE your friend when you have none, your lover when you’re needy.

Naiva P>!

I try to put my arms around him, but he pulls away. He’s breathing hard, his bottom lip swollen and wet. “I’m going now before I say something I’ll regret.” Part of me regrets ever meeting him. Because this hurts too much.

CsepAdri>!

He’s going to kill me. They’ll find me lying on the floor, my heart burst wide open, too full of him to stay in my chest.

Naiva P>!

I don’t think there’s a person on Earth capable of resisting the man. Killian is a peacock in a world of sparrows. He catches the eye and holds it.

Naiva P>!

“You ready to dance with the devil?” Whip asks no one in particular. He’s chugging a bottle of water, his free hand tapping an agitated rhythm on his knee. Devil, Animal, Mistress—we all have our name for it. Doesn’t matter. It owns us, and for a time, we own it.
The roar grows louder, followed by a thump, thump, thump. My name. It’s
calling for me. Killian. Killian.

CsepAdri>!

Jax leans a shoulder against the wall and watches me. After a moment, he pulls out a packet containing a tiny toothbrush and a little tube of toothpaste and hands it over. “You know why I have these things?”
“You’ve got magic wizard pants on? Is there a tent in that pocket too?”

Cheril>!

“I don’t need the world,” she whispers.

“What do you need?” I ask just as softly.

Her hands slide up to my neck, her lips nuzzling my jaw. “You.”

Kapcsolódó szócikkek: Killian James · Liberty Bell
CsepAdri>!

But his voice drops, sweet and cajoling. “Come on, ask.”
God, that voice. I’ve been trying to ignore it because it’s the kind of voice that can pull you under, make you lose your train of thought. Low and deep and powerful. He talks, and it’s a melody.

Cheril>!

“Baby doll, I could assert my manly dominance, thump my chest, and declare you’re mine. But it wouldn’t mean a damn thing if I’m not yours in return.”

Kapcsolódó szócikkek: Killian James
Cheril>!

It’s always this way. He looks at me, I fall. I have an awful feeling it will be this way my entire life. Killian James wakes me up, makes me whole.

Kapcsolódó szócikkek: Liberty Bell

A sorozat következő kötete

VIP sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Erin Watt: When It's Real
Kylie Scott: Play
Whitney G.: Sincerely, Carter
Elle Kennedy: The Risk
Sarina Bowen – Elle Kennedy: Us
Tara Sivec: Seduction and Snacks